Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Co do tych screenów to podobno Bungie na neogaf stwierdziło, ze to fake.

Na 100% fake....np kolo widoczny na fotce zostal wklejony z ODST.

wvtp2x.jpg

2zzu8uc.jpg

Ulzylo mi...

Teraz czekam az ktos obali fote z Halo :P

Edytowane przez Magik

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wiadomo, że 343 Industries robią nowe Halo tylko nie wiadomo kiedy oficjalnie zapowiedzą i na 99% nie na VGA. Ja bym stawiał na to, że robią nawet dwie części naraz: Halo 4 i jakiś spinoff. Daję sobie palca uciąć, że jedną grę zapowiedzą w 2011 na E3.

Ja bym się nie obraził na nowe Halo Wars 2 bo jedynka ryje beret.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Pod względem scenek renderowanych owszem ryje. Ale nie pod względem gameplay'u, który jest zbyt prostacki by zasługiwał na określenie "ryje beret". Fabuła też nie jest niczym szczególnym. Ponadto ma kilka absurdów, więc nie wiem don jak możesz tak mysleć o Halo Wars. Dwójka musiałaby zostać zrobiona przez kogoś znającego się na robieniu RTSów, więc 343 nie widzę w tej roli. O, kolejny przykład na to jak M$ traktuje własne zespoły. Było Ensemble, które mogłoby zrobić sequel ale już go nie ma. Bieda.

Edytowane przez Gooral

Opublikowano

Pisze bzdury bo wypowiadam swoje zdanie ? Stary (pipi)ie mnie to ze 300 aut jest ladniejszych niz w FORZA, jezeli 3/4 pozostalych wygladaja gorzej niz kupa. Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka. Jezeli mialbym oceniac to co widzialem u kumpla i to w co gram, to dla mnie FORZA pod wzgledem grafiki nadal jest na topie, wlasnie przez ogolny caloksztalt.

I co to za (pipi)enie - "gdyby Forza miala, to by sie dlawila", nie wiem, co by bylo gdyby, ale widac ktos tam ma glowe na karku i wolal dac mniej aut i ultra plynna gre, dla mnie to o wiele wazniejsze...

Jezeli FORZA 4 pokaze podobny poziom, to z GT za pare miesiecy w ogole nic nie zostanie.

Sorry ale musiałem uwielbiam ten tekst o graniu / oglądaniu u kumpla u ludzi co mają 1 system :)

LOL, bo oczywiscie nie widzisz moich sygnaturek, nie ? systemow Ci u nas dostatek, ale po co wydawac 200 zl na tytul taki jak GT ? (rozumiem posiadaczy PS3, ktorzy sa wyglodzeni po 5 latach szarpania w arkadowki)

Naprawde chcesz porownywac marke Forzy do GT? Naprawde? NAPRAWDE? Chyba nie wiesz z czym nasz tak naprawde do czynienia.

Chce, bo zachowujecie sie tak jakby FORZA nie miala przeza(pipi)istego modelu jazdy, pokladow miodu, a jej oceny wziete bylyby z dupy. Sorry tak nie jest... Ba przez t 5 lat FORZA niepodzielnie krolowala na rynku symulacyjnych racerow, podejrzewam, ze tak samo bedzie w przyszlym roku, jak ktos twierdzi, ze to arkejd, niech w koncu wylaczy wspomagacze w opcjach...

Tak tak, bo przecież następny patch w GT5 wyrzuci z niego genialny model jazdy i całą grywalność.

Tak, bo FORZA odstaje grywalnoscia na kilometr. Zapomnialem - najlepiej na kierownicy jezdzi sie w GT !

"a grales na kierownicy w FORZA?"

"NIE..., ale GT i tak lepsze"

:potter:

Edytowane przez easye

Opublikowano

A remake Halo Combat Evolved? Cos sie ruszyło z info o nim czy to tylko puste słowa były ,ze "mozemy zrobic ,ale nie zrobimy"?

Opublikowano

Widzieli ?

halonemesisleaked.jpg

Opublikowano

Bylo 2 strony wczesniej...szkoda ze prawdopodobnie fake....

Opublikowano

Faktycznie, sorki.

Opublikowano

To jest recka zanwców symulacji Forzy Motorsport 3. Tam dokładnie jest opisany model jazdy na porządnej kierownicy a nie na badziewiu od microshitu albo kierownicy logitheca za 90 złotych.

Opublikowano

jakbym tu teraz wyciągnął parę screenów z alphy Killzone 3 to by Ci oczy z orbit dosłownie wyszły

Mma bete KZ3 na PS3 i jakos wrazenia na mnie to nie robi ;]

Opublikowano

Pod względem scenek renderowanych owszem ryje. Ale nie pod względem gameplay'u, który jest zbyt prostacki by zasługiwał na określenie "ryje beret". Fabuła też nie jest niczym szczególnym. Ponadto ma kilka absurdów, więc nie wiem don jak możesz tak mysleć o Halo Wars. Dwójka musiałaby zostać zrobiona przez kogoś znającego się na robieniu RTSów, więc 343 nie widzę w tej roli. O, kolejny przykład na to jak M$ traktuje własne zespoły. Było Ensemble, które mogłoby zrobić sequel ale już go nie ma. Bieda.

Dla mnie gameplay w Halo Wars to mistrzostwo. W ogóle się nie czuje dyskomfortu gry w RTS na padzie. Interfejs jest bardzo intuicyjny. O fabule się nie będę wypowiadał bo o uniwersum Halo mam bardzo ogólne pojęcie, nie jestem pasjonatem.

Cała gra jest moim zdaniem pod względem kampanii dobrze przemyślana/skonstruowana. Dla mnie to taki RTS'owy odpowiednik współczesnych FPS'ów. Misje nie są robione na wzór starych RTS'ów, że godzinami klepaliśmy jedną misję do znudzenia czy absurdy w stylu jednym żołnierzem przedrzyj się przez 20 posterunków i zniszcz 50x większą armię przeciwnika. Kampania jest szybka i w miarę intensywna dlatego nie ma miejsca na nudę.

Do tego dochodzi wykonanie, a szczególnie to przywiązanie do szczegółów jak fizyka Warthoga gdy jedzie po nierównym terenie, ataki Spartan na wrogie pojazdy :D, wykonanie jednostek albo taki banał jak to, że poruszanie całego oddziału jest dopasowane prędkością do najwolniejszych jednostek.

Cut-scenki to w ogóle klasa sama w sobie.

Opublikowano

Halo Wars ma tą jedną największą wadę że nie dali kampani Covenantów.

A co do 343 to nie chciałbym żeby gwałcili tak serię i robili 2 gry naraz. Jak dla mnie to już na Xie żadne Halo nie musi wychodzić. Prędzej bym chciał żeby na tym VGA jakieś nowe IP zobaczył.

Opublikowano

To jest recka zanwców symulacji Forzy Motorsport 3. Tam dokładnie jest opisany model jazdy na porządnej kierownicy a nie na badziewiu od microshitu albo kierownicy logitheca za 90 złotych.

Ta kierownica jest wy(pipi)ana, ale ile osob moze sobie pozwolic na kierownice za tysiaka ? No i tez jestem zdania, ze na Logitechach i kierownicach MS gra sie dobrze. Nie przesadzalbym mowiac, ze to takie (pipi), bo nawet zwykla kierownica Logitecha za 160 zl daje 3 razy wiecej funu niz PAD.

a przy okazji:

http://allegro.pl/kierownica-logitech-xbox-360-drivefx-nowa-i1340016205.html

haha ! Nie ma to jak sprzedawac kierownice warta 100 zl 4 razy drozej. :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mam nadzieje na NG3 na VGA :)

Opublikowano

Pamiętam jak te kiery Logitecha jeszcze przed premierą Forza 3 stały nówki na kilkunastu aukcjach po 100zł :P Później wyszła Forza 3 i Dirt 2 i ceny się rypły. Ale i tak nic nie przebije tego co widziałem na Amazon - kiery M$ tak ciężko dostać, że sprzedają używki po ... 500$ :teehee:

Dla kogoś kto ma obie konsole to najlepszym moim zdaniem rozwiązaniem było odkładanie na tego Fanateca co obsługiwał X360 i PS3 - 1500zł, niby dużo ale te lepsze kiery do PS3 stoją po 700zł więc jakby takie były do X360 to 2x 700 = 1400zł, a to była jedna i pewnie jeszcze lepsza. No ale już jest niedostępna :P

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

VGA przynajmniej zapowiada się lepiej od E3, jeśli pokażą wszystko to o czym się spekuluje, to kogo w ogóle będzie obchodzić jakieś rozdanie nagród. :whistling:

Opublikowano

:lol: ciekawe ile za swoją bym dostał :D

U nas używki za 400zł lekko schodzą z tego co widziałem na allegro więc na pewno wartość ma taką samą jak w dniu zakupu :)

Opublikowano

ale w tym roku te rozdanie będzie też ciekawe bo kandydatów jest pełno. W zeszłym roku nie było ani jednego poważnego przeciwnika do Uncharted 2

Opublikowano

U nas używki za 400zł lekko schodzą z tego co widziałem na allegro więc na pewno wartość ma taką samą jak w dniu zakupu :)

To ja wydalem mniej za kierownice wraz z calym stelarzem, ktory moge dopasowac do fotela kubelkowego, jak i zwyklego krzeselka... :teehee:

Gdzie mozna dostac tego Fanateca, na allegro prawie ich nie ma...

Opublikowano

To ja wydalem mniej za kierownice wraz z calym stelarzem, ktory moge dopasowac do fotela kubelkowego, jak i zwyklego krzeselka... :teehee:

Gdzie mozna dostac tego Fanateca, na allegro prawie ich nie ma...

Na allegro ich w ogóle nie ma, to co wyskakuje to jakiś badziew do PS2. Kiery Fanateca na tę generację kosztują od 170 do ponad 300 Euro. A ten zestaw co obie konsole obsługiwał to stał po ok. 400 euro, ale już go nie kupisz było tylko 10.000 egzemplarzy. Tych kier nawet na Amazon i Ebay nie ma.

Są już tylko te co obsługują PS3 http://www.fanatec.de/webshop/new_eu/index.php?cPath=21

Opublikowano

ale w tym roku te rozdanie będzie też ciekawe bo kandydatów jest pełno. W zeszłym roku nie było ani jednego poważnego przeciwnika do Uncharted 2

Pewnie dostanie RDR, najśmieszniejsze jest to, że Super Mario Galaxy 2 (3 najwyżej oceniona gra na gamerankings), nie jest nawet nominowana w kategorii gra roku.

Opublikowano

http://ppe.pl/news-4187-Remake_Halo_1_nabiera_ksztaltow.html

Sensowne ale zbyt piękne żeby było prawdziwe.

Ale co do zasady taki remake to ja rozumiem, a nie tylko podbita rozdziałka i parę tanich efektów :)

Opublikowano

A remake Halo Combat Evolved? Cos sie ruszyło z info o nim czy to tylko puste słowa były ,ze "mozemy zrobic ,ale nie zrobimy"?

Co by nie pisac, jezeli chodzi o wykonanie, caloksztalt, FORZA 3 pomimo roku i o wiele krotszego czasu developingu jest gra ladniejsza niz GT. Jasne, 300 samochodow premium robi wrazenie, ale co z tego ? Wole miec rowna grafike, mozliwosc przejechania sie kazdym samochodem za kolkiem, ultra plynna i trasy na takim poziomie, niz przeplatajacy sie marazm z pieknem w GT.

Jeszcze te levelowanie - brak zniszczen na poczatku, brudzenia sie samochodu. Nie wiem co za debil wpadl na tak idiotyczny pomysl. Takie rzeczy tylko w japoni !

I znowu

Nie pisz bzdur że jest ładniejszą grą jako całokształt bo to nie prawda. Wszyscy spodziewali sie mega grafy po tylu latach i nagle wychodzi zawód bo tak nie jest. W GT5 grafa jest dobra, tak samo jako w forzie, problem w tym że GT jest ona nie równa i w niektórych momentach wygląda gorzej a raz lepiej. 300 premiumów perfekcyjnie wymodelowanych to więcej niż połowa aut w forzie, reszta standardów nie jest aż tak straszna, lecz wiadomo że można znaleść niezłe kupy. Założe sie ze gdyby fm3 tez miala zmienne warunki pogodowe i 12/16 aut to by sie niezle dławiła niczym dziw.ka z kut.asem w gardle więc wrzućcie na luz, a trasy to już dla mnie nie jest zrozumiałe dlaczego niektóre są niczym wyjęte jak z PS2 a niektóre w porzo :)

Pełny system zniszczeń dopiero w 40lvl to jakieś nie porozumienie jak dla mnie, ale zresztą jestem do tego przyzwyczajony gdy sie grało we wcześniejsze części, to i bez nich w 5 też bym jakoś za bardzo przeżywał gdyby ich nie było. Wyobraźcie sobie co by było gdyby w nowym Burnoucie maksymalne zniszczenia też by sie odblokowały dopiero np. pod koniec kariery a na samym początku byście mieli niezniszczalne czołgi :lol: Z siedziby Criterion nic by nie zostało :D

Pisze bzdury bo wypowiadam swoje zdanie ? Stary (pipi)ie mnie to ze 300 aut jest ladniejszych niz w FORZA, jezeli 3/4 pozostalych wygladaja gorzej niz kupa. Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka. Jezeli mialbym oceniac to co widzialem u kumpla i to w co gram, to dla mnie FORZA pod wzgledem grafiki nadal jest na topie, wlasnie przez ogolny caloksztalt.

I co to za (pipi)enie - "gdyby Forza miala, to by sie dlawila", nie wiem, co by bylo gdyby, ale widac ktos tam ma glowe na karku i wolal dac mniej aut i ultra plynna gre, dla mnie to o wiele wazniejsze...

Jezeli FORZA 4 pokaze podobny poziom, to z GT za pare miesiecy w ogole nic nie zostanie.

W gt5 jest 200 samochodów premium. Te zniszczenia pokazane na flimiku , są samochodu wrc. Reszta premiumów nie ma takich zniszczeń. Gamespot ocenił GT5 8/10, Forza 3 dostała 9,5/10. Jednak coś musi być nie tak z gt5.

dajcie spokój, przecież teraz nie można patrzeć na oceny obu gier, opinie na forach czy opierać się na graniu u kumpla, trzeba pograć w gt5 60godzin by docenić piękno i zaje.istość tej gry. Na oceny gier mozna patrzeć dopiero jak ps3 dostanie kolejne U2 :teehee:

A kiero na allegro wtf?! rok temu za 110zł wyrwałem, sprzedałem na wiosnę za 140zł a teraz ponad 400zł kosztuje :D

to chyba byłaby odświeżona wersja jak perfect dark czy god of war a nie solidny remake jak RE na GC

EDIT:

heh właśnie don dał newsa z remake więc zobaczymy

Edytowane przez bigdaddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.