Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

A remake Halo Combat Evolved? Cos sie ruszyło z info o nim czy to tylko puste słowa były ,ze "mozemy zrobic ,ale nie zrobimy"?

Co by nie pisac, jezeli chodzi o wykonanie, caloksztalt, FORZA 3 pomimo roku i o wiele krotszego czasu developingu jest gra ladniejsza niz GT. Jasne, 300 samochodow premium robi wrazenie, ale co z tego ? Wole miec rowna grafike, mozliwosc przejechania sie kazdym samochodem za kolkiem, ultra plynna i trasy na takim poziomie, niz przeplatajacy sie marazm z pieknem w GT.

Jeszcze te levelowanie - brak zniszczen na poczatku, brudzenia sie samochodu. Nie wiem co za debil wpadl na tak idiotyczny pomysl. Takie rzeczy tylko w japoni !

I znowu

Nie pisz bzdur że jest ładniejszą grą jako całokształt bo to nie prawda. Wszyscy spodziewali sie mega grafy po tylu latach i nagle wychodzi zawód bo tak nie jest. W GT5 grafa jest dobra, tak samo jako w forzie, problem w tym że GT jest ona nie równa i w niektórych momentach wygląda gorzej a raz lepiej. 300 premiumów perfekcyjnie wymodelowanych to więcej niż połowa aut w forzie, reszta standardów nie jest aż tak straszna, lecz wiadomo że można znaleść niezłe kupy. Założe sie ze gdyby fm3 tez miala zmienne warunki pogodowe i 12/16 aut to by sie niezle dławiła niczym dziw.ka z kut.asem w gardle więc wrzućcie na luz, a trasy to już dla mnie nie jest zrozumiałe dlaczego niektóre są niczym wyjęte jak z PS2 a niektóre w porzo :)

Pełny system zniszczeń dopiero w 40lvl to jakieś nie porozumienie jak dla mnie, ale zresztą jestem do tego przyzwyczajony gdy sie grało we wcześniejsze części, to i bez nich w 5 też bym jakoś za bardzo przeżywał gdyby ich nie było. Wyobraźcie sobie co by było gdyby w nowym Burnoucie maksymalne zniszczenia też by sie odblokowały dopiero np. pod koniec kariery a na samym początku byście mieli niezniszczalne czołgi :lol: Z siedziby Criterion nic by nie zostało :D

Pisze bzdury bo wypowiadam swoje zdanie ? Stary (pipi)ie mnie to ze 300 aut jest ladniejszych niz w FORZA, jezeli 3/4 pozostalych wygladaja gorzej niz kupa. Wali mnie, ze np. 2 trasy sa przepiekne, jezeli zaraz jade na takiej ktora jest wyjeta rodem z szaraka. Jezeli mialbym oceniac to co widzialem u kumpla i to w co gram, to dla mnie FORZA pod wzgledem grafiki nadal jest na topie, wlasnie przez ogolny caloksztalt.

I co to za (pipi)enie - "gdyby Forza miala, to by sie dlawila", nie wiem, co by bylo gdyby, ale widac ktos tam ma glowe na karku i wolal dac mniej aut i ultra plynna gre, dla mnie to o wiele wazniejsze...

Jezeli FORZA 4 pokaze podobny poziom, to z GT za pare miesiecy w ogole nic nie zostanie.

W gt5 jest 200 samochodów premium. Te zniszczenia pokazane na flimiku , są samochodu wrc. Reszta premiumów nie ma takich zniszczeń. Gamespot ocenił GT5 8/10, Forza 3 dostała 9,5/10. Jednak coś musi być nie tak z gt5.

dajcie spokój, przecież teraz nie można patrzeć na oceny obu gier, opinie na forach czy opierać się na graniu u kumpla, trzeba pograć w gt5 60godzin by docenić piękno i zaje.istość tej gry.

Eeee... no tak jest.

Ocena GT5 8/10 nie wziela sie z niczego. Odpowiedz jest bardzo prosta - w przeciwienstwie do Forzy, GT5 nie spelnilo wszystkich obietnic jakie mialo. Zeby dostac dyche, nie wystarczy zrobic modelu jazdy, ale w tym przypadku poprzeczka byla wyjatkowo wysoko zawieszona. Gra miala wygladac na wszystkich plaszczyznach jak w trybie Photo Mode. Wiadomo, ze nie wyglada, bo wszystko musieli ciac. Dziwaczny tytul, bo kazda poprawka ma ja polepszac i moze w koncu uda im sie wszystko lepiej zoptymalizowac, zeby jakosci tekstur w czasie rzeczywistym, jak sie jedzie na torze, wygladaly lepiej.

Poza tym, nikt easye nie twierdzi, ze Forza nie ma pokladow miodu. Oczywiscie, ze ma. Jest rowniejsza graficznie, bez takich przeskokow jak w GT5, ale nie mozna mowic, ze GT5 ssie graficznie pale. Wiele w Forzie tez brzydkich tekstur. Mniej niz u japonczykow, ale tez sa. To wszystko jak wiesz, koszty 60 fpsow.

Poza tym, lipnie fchvj, ze GT5 wspiera 3D, bo to tez nalozylo wieksze restrykcje na PD kosztem ciec przy optymalizacji.

No i jeszcze jedno. Po prostu, Forza zostala zdetronizowana modelem jazdy i kazdy kto ma ograne obie gry po wiele godzin to powie. To jest rzecz, ktora PD pielegnowalo tyle czasu i to widac. Oczywiscie, ze nie mozna przykrywac sie, ze jest model jazdy i grafika jest niewazna. Jasne, ze jest, ale jakby na to z drugiej strony popatrzec, to jadac na torze premiumami np. po Suzuce w rozpedzonej R8 wcale nie zwrocisz uwagi na to, ze za barierkami, modele maja brzydkie tekstury i sa zbyt kartonowe i kanciaste.

A fenomen GT5 na swiecie mnie troche dziwi. Ta gra nie jest taka przyjazna dla casualowcow jak na przyklad NFSy. Forza juz bardziej, z cofaniem czasu na przyklad. Sprzedaje sie kapitalnie a trzeba w nia umiec naprawde grac, zeby czerpac przyjemnosc (w tym momencie mowie o granie na padzie). Nie kazdy co ma GT5, posiada tez kierownice.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie odpisujcie na posty w taki sposób jak wyżej, aż się to niewygodnie czyta.

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Ciekawe co w ich rozumowaniu znaczy core'owe gry...

Opublikowano

Eeee... no tak jest.

Poza tym, nikt easye nie twierdzi, ze Forza nie ma pokladow miodu. Oczywiscie, ze ma. Jest rowniejsza graficznie, bez takich przeskokow jak w GT5, ale nie mozna mowic, ze GT5 ssie graficznie pale. Wiele w Forzie tez brzydkich tekstur. Mniej niz u japonczykow, ale tez sa. To wszystko jak wiesz, koszty 60 fpsow.

Poza tym, lipnie fchvj, ze GT5 wspiera 3D, bo to tez nalozylo wieksze restrykcje na PD kosztem ciec przy optymalizacji.

No i jeszcze jedno. Po prostu, Forza zostala zdetronizowana modelem jazdy i kazdy kto ma ograne obie gry po wiele godzin to powie.

I znow wracamy do tego samego - zostala zdetronizowana modelem jazdy. Mozesz mi podac linki do takich wypowiedzi osob, ktorzy maja 2 konsole i obydwie gry w profilu ? albo jakiejs recenzji, w ktorej jest porownywany model jazdy ? Bo ja czytam bardzo duzo wypowiedzi, ze model jazdy jest znakomity, ze czuc kazda nierownosc, ze samochody buksuja wychodzac z zakretu, ze to najlepsza gra pod kierownice itp., jakby tego wszytskiego w FORZA nie bylo...

No i najwiecej wypowiedzi na temat modelu jazdy jest od uzytkownikow jedynie PS3. Czy ktos kto ma kariere na przynajmniej 60-80% jezdzi bez zadnych wspomagaczy w FORZE, moglby porownac model jazdy ? ja niestety jezdzilem jedynie na padzie i jasne, ze sie swietnie prowadzi, ale nie powiedzialbym, ze to az taki przeskok...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wejdź sobie na GTPLANET i poczytaj, wiem że od razu pomyślisz że jest tam od zaye,bania fanboi ale tak nie jest, jest tam m.in. Chris - zawodowy kierowca i kilku innych, którzy mówią że GT5 posiada najlepszy model jazdy na konsole(jest też kilka filmików na yt z Chrisem), grali też w forzy więc też coś jest na rzeczy. I to są prawdziwi znawcy a nie ludzie z jakiś innych portali którzy pograją kilka godzin np. na IGN gdzie typek pograł kilka godzin, dobił 5 lvl i robi na jej podstawie recenzje żeby była jak najszybciej.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

http://mediakick.org/2010/11/30/move-salesmove-sells-over-4-1-million-units/

Nie precyzują "komu" sprzedali więc do sklepów (Startery + Move).

Czyli tak z -15% tego co jest w sklepach to daje nam jakieś 3.5 mln sprzedanych konsumentom. Ze 40% to same Move to daje nam ze 2.1-2.4 mln nabywców w dwa miesiące.

Dobry wynik.

Opublikowano

Wejdź sobie na GTPLANET i poczytaj, wiem że od razu pomyślisz że jest tam od zaye,bania fanboi ale tak nie jest, jest tam m.in. Chris - zawodowy kierowca i kilku innych, którzy mówią że GT5 posiada najlepszy model jazdy na konsole(jest też kilka filmików na yt z Chrisem), grali też w forzy więc też coś jest na rzeczy. I to są prawdziwi znawcy a nie ludzie z jakiś innych portali którzy pograją kilka godzin np. na IGN gdzie typek pograł kilka godzin, dobił 5 lvl i robi na jej podstawie recenzje żeby była jak najszybciej.

Dokladnie tak jak mowisz. To tak jakbym Ci napisal - wejdz na WEWEB i poczytaj, ze PES jest najlepsza pilka nozna na konsolach. Zreszta tam sie ludzie znaja, bo zawodowo graja w pile, a w FIFE tez grali. :thumbsup:

Edytowane przez easye

Opublikowano

FM3 nie mogla zostac zdetronizowana bo nigdy na tronie nie byla....jak juz to FM2 :P

Opublikowano

a z czym byla lepsza jezeli chodzi o model jazdy ?

Opublikowano

Tym ze byla duuuuuuzo bardziej symulacyjna...w FM3 tylko fury wyscigowe prowadza sie jak nalezy...natomiast tylnonapedowki klasy A czy S czesto zachowyja sie jakby mialy naped 4x4...przejedz sie takim Ferrari F355 Berlinetta po suzuce w FM3 i potem w FM2...w trojce jedzie jak po sznurku kiedy w dwojce na szybkich eskach tyl samochodu caly czas probuje wyprzedzic przod ^_^ Kopsnij sie starenka Cobra w dwojeczce. Generalnie fury maja znacznie lepiej oddany ciezar...duzo latwiej o nadsterownosc...ogolnie rzecz biorac trojka jest dosc mocno uproszczona.

Opublikowano

ps3 site wtf?!

4mln produktów z rodziny ps move dostarczonych do sklepów/sprzedanych w ciągu niecałych 3mc kontra 2.5mln sprzedanych kinectów (nie dostarczonych) w 20/25dni, to gdzie MS ma się chować :teehee:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Co za debile piszą na tej stronie to masakra. Jakby kretyn przeczytał oficjalną notę prasową i co faktycznie zostało sprzedane i gdzie to by wiedział, że Move jest daleko w tyle za Kinect.

Masakra

Zresztą dwa trzy posty wyżej już o tym pisałem. Move znalazło mniej nabywców w dwa miesiące niż Kinect w niecały miesiąc.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Wklejanie linków z fanbojskich stronek to jak kopanie leżącego.

Opublikowano

Szkoda,że Sony dało dupy jeśli chodzi dostępność :] Pewnie gdyby nie to to Move sprzedałoby się lepiej :P

Opublikowano

Ciekawe co w ich rozumowaniu znaczy core'owe gry...

Core to coś pomiędzy hard core i casual. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo dopiero niedawno się z tym określeniem zacząłem spotykać. W sumie rozsądne rozdzielenie.

Większość tu obecnych celuje w te najpopularniejsze: core games.

Kiedyś te gry były nazywane casualowymi, ale po Wii kryteria się mocno zmieniły.

Mam pytanie do specjalistów.

Po co gry mają 60FPS?

Przecież filmy (nawet te na blu-ray) mają 24FPS i nie zauważyłem, by przycinały.

Opublikowano

Im wiecej klatek tym mniejszy lag w sterowaniu, dosc wazna rzecz w przypadku bijatyk, slasherow czy fps'ow. Jezeli chodzi o mnie to zawsze 60FPS>30FPS.

Opublikowano

No i na dynamikę to wpływa. Gra chodzi szybciej.

Opublikowano

I płynniej ;]

Opublikowano

Ale to chyba tylko w grach HC jest takie istotne. Chociaż nawet i gry uważane za HC chodzą w 30 klatkach lub mniej.

No i na dynamikę to wpływa. Gra chodzi szybciej.

Mogę się mylić, ale nie widzę powodu dlaczego zwiększenie ilości klatek miało przyspieszyć grę.

Forza ma 60, a to flaki z olejem. Arcade mają dużo mniej klatek, a są szybsze.

Opublikowano

Mam pytanie do specjalistów.

Po co gry mają 60FPS?

Przecież filmy (nawet te na blu-ray) mają 24FPS i nie zauważyłem, by przycinały.

Powaznie?..Ja widze ostra przycinke praktycznie w kazdej scenie gdzie kamera sie porusza :D

Edit...w takim Quake 3 Arena widze spora roznice miedzy 100 a 125 fps :P

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Powaznie?..Ja widze ostra przycinke praktycznie w kazdej scenie gdzie kamera sie porusza :D

Bo Ci procek nie wyrabia odtwarzać BD-ripów.

Opublikowano

Bo Ci procek nie wyrabia odtwarzać BD-ripów.

Pierdzielisz, ja tez widze te przycinki. Zalezy na co czlowiek jest wyczulony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.