Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No jak oglądam na kompie, to widzę przycinki, bo oglądam 720p na starym Athlonie 2x2GHZ.

W kinie, albo w TV (CRT lub plazma) nie zauważyłem, by filmy się cięły.

Dla mnie te 24FPS wygląda spoko i płynnie, bo jest stałe. Nie wiem jednak, jak by wyglądały filmy w kinie w 60 fps.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Moj procek to I7-780 wiec ta opcja odpada ;]

Jezeli chodzi o mnnie gdy dlugo gram w jakas gre, ktora chodzi w 60 klatkach, a potem odpalam cokolwiek w 30tu to mam wrazenie, ze ta druga chodzi w slo-mo i sie przycina.

Opublikowano

W sumie tak. Sam kiedyś grałem sporo w gry HC, gdzie prawie wszystkie mają super stabilne 60 klatek. Później ma się wrażenie, że nawet zwykła kablówka się przycina.

Jednak nie jestem przekonany o potrzebie tylu klatek w grach core.

Czy zwiększenie klatek dwukrotnie nie powoduje, że silnik może uciągnąć około 2x mniej poligonów na sekundę?

Opublikowano

Geez, co to za podzialy hardcore, core, casual xD

Opublikowano

Geez, co to za podzialy hardcore, core, casual xD

Bo ludzie grający w U2, Killzone, GOW3, BioShock, CoD nie chcą być wrzucani do tego samego wora graczy casualowych, co posiadacze Wii.

Stąd, wydaje mi się, powstało niedawno określenie core games.

Opublikowano

Powaznie?..Ja widze ostra przycinke praktycznie w kazdej scenie gdzie kamera sie porusza :D

Bo Ci procek nie wyrabia odtwarzać BD-ripów.

Tyle ze ja mowie o ogladaniu klazdego filmu w TV...nie na kompie :P

Opublikowano

ps. na którą grę XBLA/PSN najbardziej czekacie, oraz którą chcielibyście zobaczyć w akcji?

Opublikowano

ps. na którą grę XBLA/PSN najbardziej czekacie, oraz którą chcielibyście zobaczyć w akcji?

Ja teraz najbardziej czekam na grę Tima Schafera "Stacking". Gierka zapowiada się intrygująco ;]

Opublikowano

Ja najbardziej czekam na nowego Raymana, który ma wyjść grudniu (wiecie dokładndie kiedy?) , sądzę, że oczaruje mnie ta gra, byle nie byłą za łatwa.

Opublikowano

Jet Set Radio i ten shooter 2d w swietnej stylistyce a'la Patapon, ktorego tytulu nie pamietam. Don pamieta ;]

Opublikowano

Pisze o grach które zostały zapowiedziane:-) może coś udało by się Wam skrobnąć :)

Opublikowano

to co napisał psyko, ta gra której nazwę zna tylko don ;p trine2, rayman, quake 3 arena, a z niezapowiedzianych ale które może kiedyś wyjdą geometry wars 3, pixel junk monsters 2, shadow complex 2, , nowa gra twórców Braid i Castle Crashers

Opublikowano

Insanely Twisted Shadow Planet :P

Opublikowano

Hardwood Spades

Texas Holdem

Buku Sudoku

Darwinia+

Hexic 2

Band of Bugs

Pinball FX

MS.PAC-MAN

Behemoth Builder

Lode Runner?

N+

Magic: The Gathering

Altered Beast

Sonic The Hedgehog 2

Sonic The Hedgehog

Metalocalypse

Comix Zone

E4

Sonic & Knuckles

Shotest Shogi

Peggle

Peggle

Bonk: Brink of Extinction

Military Madness

Domino Master

UNO RUSH?

CrazyMouse

Poker Smash

Wits

R-Type Dimensions?

Diner Dash?

Castle Crashers

Schizoid

The Maw

Quake Arena Arcade

Defense Grid

Rocket Riot

Braid

KOF98UM

Zombie Wranglers

A Kingdom for Keflings

Minesweeper Flags

Ticket to Ride?

Double D Dodgeball

Shadow Complex

The Dishwasher

EnclevermentExperiment

Gel

Blazing Birds

Dash of Destruction

Death Tank

Worms 2: Armageddon

Puzzle Quest Galactrix

METEOS WARS

Fable? II Pub Games

Buku?????

Buku N?meros

Raskulls

Raskulls

CellFactor: PW

Shadow Assault/Tenchu

Axel & Pixel

Yo-Ho Kablammo

The Warriors: SB

South Park

FunTown Mahjong

PowerUp Forever

FLOCK

Wallace & Gromit #1

Puzzle Chronicles

Banjo-Kazooie

Banjo-Tooie

Tower Bloxx Deluxe

Call of Duty Classic

Trials HD

Ancients of Ooga

Lazy Raiders

X-Men

X-Men

Alien Breed Episode 1

OutRun? Online Arcade

Hydro Thunder

Ion Assault

Texas Cheatem

WATCHMEN

Space Ark

Metal Slug XX

Joy Ride

Vandal Hearts: FoJ

3 on 3 NHL? Arcade

Interpol

Wallace & Gromit #2

Wallace & Gromit #3

Wallace & Gromit #4

Sam&Max Save the World

Battlefield 1943?

Family Game Night

Invincible Tiger

Virtual-On OT

Scrap Metal

CRYSTAL DEFENDERS

Yosumin LIVE

Star Trek: D?A?C

Splosion Man

EXIT2

ARKANOID Live

KrissX?

Monkey Island: SE

Space Invaders Extreme

NCAA? Basketball MME

Sam&Max Beyond Time...

Toy Soldiers

The Path of Go

WATCHMEN PART 2

Comix Zone

Altered Beast

Sonic The Hedgehog 3

Shinobi

Phantasy Star II

Gunstar Heroes

Wolfenstein 3D

0D Beat Drop

Islands Of Wakfu

KOF2002UM

KOF SKY STAGE

BUBBLE BOBBLE Neo

Football Genius

Football Genius

Bomberman Battlefest

Bloody Good Time

Panzer General

Snoopy Flying Ace

DOOM II

0 day Attack on Earth

TROUBLE WITCHES NEO

Droplitz

RAYSTORM HD

Commanders Challenge

PUZZLE BOBBLE Live

Perfect Dark

RAINBOW ISLANDS: T.A.

Sonic & Knuckles

Aqua

Gyromancer

DEATH BY CUBE

Madballs Babo:Invasion

Matt Hazard: BBB

Call of Duty Classic

Wolfenstein 3D

Inferno Pool

Whiterock Castle

LIMBO

Turtles In Time RS

NBA UNRIVALED?

Puzzlegeddon

Fret Nice

NBA 2K10 Draft Combine

Winterbottom

Serious Sam HD: TSE

A World of Keflings

Zeno Clash UE

Final Fight: DblImpact

BC - Rearmed 2

Earthworm Jim HD

Lucidity

QIX++

Ben 10 The Rise of Hex

Polar Panic

Madden NFL Arcade

MEGA MAN 10

Hydrophobia

Plants vs. Zombies

Rocket Knight?

Yu-Gi-Oh 5Ds

After Burner Climax

Sonic 4 Episode I

Unbound Saga

RISK Factions

Chime

RushN Attack

Hard Corps: Uprising

Clash of Heroes

ilomilo

NEOGEO BATTLE COLISEUM

Comic Jumper

The Dishwasher: VS

Alien Breed 2: Assault

Pinball FX2

Greed Corp

Sonic Adventure

SCOTT PILGRIM THE GAME

MOON DIVER

Things on Wheels

Duke Nukem - Manhattan

Dance Its your Stage

Space Channel 5 Part 2

Puzzle Quest 2

Monday Night Combat

Dream Chronicles?

Space Invaders: IG

Voodoo Dice

Monkey Island 2: SE

Bejeweled Blitz LIVE

TNT Racers

Lara Croft: GoL

Super Meat Boy

Blacklight: Tango Down

Adventures of Shuggy

Tecmo Bowl Throwback?

Shank

Breach

Deadliest Warrior

Red Faction: Battlegrounds

DeathSpank

Crash Course

Serious Sam HD: TSE

Faery

Guwange

Costume Quest

Castlevania HD

Dead Space? Ignition

Spare Parts?

NBA JAM

Fire Pro-Wrestling short

SEGA Bass Fishing

Voodoo Dice

Blade Kitten

The UnderGarden

Haunted House

DeathSpank: T.O.V.

PAC-MAN Championship Editon DX

DR2: CASE ZERO

Trenched

AERO-CROSS

MicroBot

Alien Breed 3: Descent

Zeit?

DNPP Test Short Title

DUMMY ARCADE PRODUCT - Do Not Use

Bangai-O HD: Missile Fury

Beyond Good & Evil HD

Swarm

X-MEN

DR2:CASE WEST(JP)

DEADRISING2:CASE WEST

Napiszcie mi co z tego wyjdzie i jest interesujące, aby wstawić gameplay, to znalazłem gdzieś na moim HDD, a że mam zaległości w graniu to nawet nie wiem co jest NEW...

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

Na pewno wyjdzie z tej listy Beyond Good & Evil i jest najlepszą grą w tym zestawie.

Opublikowano

Jak wczoraj sobie odpaliłem Duke 3D z XBLA to sobie przypomniałem te dyskusje jak to niby kiedyś gry były trudniejsze. Taki Duke 3D na najwyższym poziomie trudności (gdzie wszyscy przeciwnicy się odradzają) to banał przy dzisiejszych FPS'ach :P

Opublikowano

Na dniach ma sie pojawic calkiem fajnie zapowiadajace sie Harms Way na XLA, zupelnie za darmo!

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem, jak do tej pory sprzedaje się GOW Ghost Of Sparta. Wynik jest żałosny, do teraz 200 tys, skoro taki killer sprzedaje się słabo, to znak, że Sony musi coś szybko zrobić na rynku handheldów, bo nie ma sensu utrzymywać sprzętu, który nie generuje zysku ze sprzedaży softu.

Nic dziwnego, że Capcom nie chce robić pod ten sprzęt RE, tylko prawdopodobnie przenieśli projekt na 3DS.

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem, jak do tej pory sprzedaje się GOW Ghost Of Sparta. Wynik jest żałosny, do teraz 200 tys, skoro taki killer sprzedaje się słabo, to znak, że Sony musi coś szybko zrobić na rynku handheldów, bo nie ma sensu utrzymywać sprzętu, który nie generuje zysku ze sprzedaży softu.

Nic dziwnego, że Capcom nie chce robić pod ten sprzęt RE, tylko prawdopodobnie przenieśli projekt na 3DS.

Piractwo zjadło psp.

Opublikowano

Dlatego niech wypuszczą szybko PSP2, koniecznie z emulacją pierwszego PSP. Chociaż znając Sony, to można o tym zapomnieć. Albo będzie trzeba ponownie płacić za te same gry, bo nie będzie czytnika UMD.

Opublikowano

Piractwo zjadło psp.

E tam, DSa pod każdym względem łatwiej i bezpieczniej jest spiracić, a bije rekordy sprzedaży. Sony po prostu nieco źle dobrało swój target. IMHO pogrzebały ich konwersje z PS2 i niedorobione odpowiedniki gier z PS3. Taki AC: Bloodlines czy Army of Two: 40D rażą strasznie. Zdaję sobie sprawę, że GoW trzyma poziom, Kingdom Hearts, Monster Hunter, Silent Hill, Peace WAlker, Dissidia i Crisis Core również i dałoby się jeszcze wymienić nieco starsze gry typu Tekken DR, GTA ale mimo wszystko jest tu za mało serii ekskluzywnych. DS ma Laytony, Ace Attorney, Picross, Mariany, Zeldy, Dragon Quest IX itd. więc teoretycznie porównywalnie. Problem w tym, że dzięki ekranowi dotykowemu granie w to wszystko jest bardziej unikalne. Poza tym przez takie pierdołki jak zastosowanie nośnika z pamięcią Flash i tym samym mniejszy pobór mocy oraz możliwość zapauzowania gry przez zamknięcie klapki czynią z DSa sprzęt bardziej nadający się do grania w terenie. Sam mam oba handheldy i wygląda to tak, że na PSP gram w domu (rzadko) a DSa mam zawsze przy sobie. Jadę metrem, otwieram konsolkę i mogę rozwiązać ze trzy krzyżówki z Picross 3D.

Opublikowano

Racja, exów jest mało, a nawet z tych co wypisałeś były porty na PS2. GOW-y, Crisis Core, Patapony, LocoRoco, Peace Walker, Daxter no niewiele tego dobrego przez te lata. Taki np Capcom od początku niezbyt dobrze supportował PSP (no jest Monster Hunter, ale mają w dorobku lepsze marki, a tych brak). :]

A i tak największa wada PSP była taka, że kiedy pojawiło się kilka hitów i już wydawało się, że sytuacja jest ustabilizowana, to zaraz znowu robiła się wielomiesięczna przerwa w napływie bardzo dobrych gier.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.