Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

photo mode podczas wyścigu czyli to jak wyglądają modele aut podczas gameplayu...po lewej moje auto, po prawej auto konsoli...obok nas jeszcze były inne premiumy, każdy identycznie wykonany.

highspeedringn.jpg

Żeby nie było jest drobna różnica w detalach w trybie photo z wyscigu do trybu photo travel (z tamtego trybu była poprzednia fota wnętrza Ferrari Callifornia)- gorsze tekstury liczników na desce rozdzielczej i brak napisów na poszczególnych guzikach komputera pokładowego czy na wajsze do obsługi świateł/wycieraczek. Prócz tego cała bryła, wymodelowanie takie same.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

@ficuś - no właśnie zdjęcie z photo mode dałeś a możesz zrobić kilka podczas czystego gameplayu ?

Opublikowano

Mam mega kaca, stresci ktos ostatnie kilka stron?

Opublikowano

Caly czas wrzucane sa zdjecia z photomode ;P Zrobcie screena z czystego gameplay'u ;]

PS.

Fanatec Porsche GT2 Wheel for XBox 360 & PS3 First Look

Cos takiego potrzebuje, nie widzi mi sie kupowanie dwoch roznych kierownic do PS3 i X360. Szkoda tylko, ze cena sprowadza na ziemie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Mam mega kaca, stresci ktos ostatnie kilka stron?

psp i piractwo które ja zabija

brak dobrych gier na psp

gt5 vs fm

sprzedaż kinecta

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

Ins: Tej kierownicy nigdzie nie kupisz :P Było 10 tys. egzemplarzy i się rozeszły. Nawet używki nie ma nigdzie na Ebay czy Amazon. Podejrzewam, że teraz jakby ktoś taką na aukcji wystawił używkę to pewnie z 700$ by kosztowała jak nie więcej.

EDYTA: O kuźwa to jakiś nowy model O_o

Za(pipi)ista cena 500 Euro pełny zestaw :P 2000 zł :D

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

A w Photomode tylko JEDEN pojazd jest tzw "high poly"....ten prowadzony przez gracza...reszta fur pozostaje "obcieta" a mimo to patrzac na dowolne foty w wieksza iloscia pojazdow jakos nie

kurcze to wiele wyjasnia :D

Bawilem sie dzis forza i wlascie przez wybite okna zagladalem do innych samochodów to sie kurcze zdziwilem.

Niektore kokpity wygladaly mega biednie, lub tez pasy bezpieczenstwa dochodzily do siedzenia i nigdzie dalej( nie opinaly kierowcy)

a potem jak odpalilem trase z ta bryka to wygladal kokpit duzo lepiej :)

po tym jak odkryli ze np w Gt5 w mines Skyline na podwoziu ma napis "1/18 mines Skyline Autosport) po ogladalem sobie podwozia w Forzie ( w Mines ) aby sprawdzic czy tez tak jest.

I co zauwazylem, ze podwozie wyglada rownie biednie jak w gt5. I ze kola wisza w powietrzu :D nie sa w zaden sposob przymocowane do samochodu

Opublikowano
  • Autor

Zdajesz sobie sprawe, ze to nie jest screen z FM3 ? Wszystkie te zdjecia z GT5 i FM4(?) to photomode, nie maja nic wspolnego z wlasciwa gra. Tak czy inaczej nic dziwnego, ze ten screen z FM4 gniecie GT5 - tutaj cala moc idzie w jeden pojazd i skromne otoczenie.

Nie gniecie i to nawet w najmniejszym stopniu. Oba wygladaja oblednie, tyle ze z jednym ale. Nie wiadomo, czy bedzie nam dane otrzymac wszystkie wnetrza samochodow w FM4 na takim poziomie. Jak Microsoft jest odpowiedzialny za kampanie reklamowa, w wiekszosci jest przeklamana i przekolorowana.

Tak nie gniecie. Stary, jakby tak wygladalo to w grze, to jakos detali zjadlaby GT i FORZE 3 razem wziete.

Tak samo jak FORZA 3 wcale nie ma ladniejszych tras, bo dales porownanie jednej, ktora i tak wyglada lepiej...

Co dopiero jakby porownac wszytskie, wraz z tymi wyjetymi z PS2. :unsure:

Poki co Mazzeo ma racje - nie ma co sie podniecac, zwlaszcza ze nic nie wiadomo.

fixed :teehee:

Blad. Jak to aktualnie wyglada, mozna zobaczyc na kanale IGN na YT. Dalem porownanie GT i w (pipi)e mam jaka to trasa. I trasy w GT5 prezentuja wlasnie poziom taki jak w tym porownaniu. Biedniej wzglada tylko bodaj Top Gear, dlatego, ze te tekstury trawy to w zasadzie cale otoczenie.

Poza tym porownuje sie te same trasy, dostepne w obu grach.

I otoczenie w FM3 i GT5 prezentuja rownie niski poziom. Trawa to jedna tekstura, bandy to model z nalozona uboga tekstura, drzewa i krzewy 2D

Opublikowano

No i mimo wszystko wciaz jakos gorzej to wyglada w GT.

Ciekaw jestem ile osob bawi sie w robienie zdjec w grach wyscigowych. Bez kitu - wali mnie grafika w trybie Photo, bo spedzilem przy nim przez wszystkie lata grania w racery 2 minuty... Kogo to podnieca, co sec zatrzymywac wyscig i pstrykanie statycznych zdjec ? NUDY...

Opublikowano

Panowie to kto zamawia tego nowego Fanateca :D ?

Opublikowano

Forza wygląda tylko OK moim zdaniem. Samochody wyglądają świetnie (choć gorzej od premium z GT) z niesamowitymi opcjami kustomizacji, ale trasy już tak sobie. Może i lepiej od GT5, ale i tak średnio.

Grafika w DIRT2 mi bardziej się podoba. Co prawda jest betonowe 60Hz, ale niespecjalnie mi to jest potrzebne. Wolałbym lepszą grafę i 30 FPS.

Co mi się podoba w F3, to niesamowite rozbudowanie. Felg jest z milion na każde auto. Do tego gra jest niesamowicie dopracowana, co budzi szacunek.

Online nie bawiłem się za dużo, ale wygląda świetnie. Można się ścigać, zarabiać kasę, pobierać ustawienia samochodów innych graczy oraz projekty malunków.

Opublikowano

No i mimo wszystko wciaz jakos gorzej to wyglada w GT.

Ciekaw jestem ile osob bawi sie w robienie zdjec w grach wyscigowych. Bez kitu - wali mnie grafika w trybie Photo, bo spedzilem przy nim przez wszystkie lata grania w racery 2 minuty... Kogo to podnieca, co sec zatrzymywac wyscig i pstrykanie statycznych zdjec ? NUDY...

twierdzisz,że w photo mode w czasie wyścigu są lepsze modele aut niż podczas samego gameplayu ? Może jeszcze modele premium podczas wyścigu są gorsze od tych z F3?

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

nie twierdze, ze jest pewnie nalozone milion filtrow, ktorych nawet stojac w wyscigu nie widzisz. Tak nie jest ?

i kogo podnieca robienie zdjec w grze wyscigowej ? To tak jakbym gral w HALO online i co sec stopowal by pic'a wrzucic na serwer. Mozna zajrzec raz, ale dla mnie ten tryb rownie dobrze mogliby ze wszystkich racerow wy(pipi)ac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wracając jeszcze to motywu płaskiego asfaltu we wszystkim poza GT5.

W F3 przy odpowiedniej prędkości też autem szarpie a zawieszenie wariuje. Co prawda nie wiem, czy od nierówności na asfalcie, czy to opór powietrza działa, ale efekt jest.

Nie wiem, czy czuć to na kierownicy, bo nie mam jeszcze  żadnej, ale wizualnie i na wykresach z pracy zawieszenia jasno jest to przedstawione.

Opublikowano

ale mnie nie podnieca robienie fot i co to ma do tematu. Zdjęcia z photo mode wklejam tylko by pokazać jak wykonane są auta premium w tej grze. Takie same są modele podczas gameplayu jak podczas photomode w czasie wyścigu. Piszesz,że wali Cię grafika w photo mode ale te auta w czasie gamepayu wyglądają identycznie tylko aliasing jest trochę większy.

Opublikowano

Dlaczego ludzie podniecaja sie fotkami z GT5, chwalac dopracowanie i szczegoly, ale jak widza fotki z Halo Reach to juz rzucaja tekstami "eee ale przecie to jest photo mode" i zwykle biadola, ze Halo Reach srednio wyglada ?

Opublikowano

offscreeny(bo inaczej nie idzie) z wykonania aut z czystego gameplayu z Prologue'a. Na szybko nie umiem znaleźć nic z GT5 bo wszyscy przerzucili się na photo mode a samemu nie chce mi się dziś bawić w odpowiednie pauzowanie i wyczekiwanie momentu by auto podjechało w czasie gameplayu blisko ( do tego nie mam opcji stopklatki w tv) i jeszcze odpowiedniego oświetlenia pokoju by zdjęcie wyszło w miarę odpowiednio

f11.jpg

2z8vyap.jpg

11jqbo9.jpg

314w1ky.jpg

Czyli to chyba potwierdza,że modele z photo mode w czasie wyścigu = modele gameplayowe.

Opublikowano
  • Autor

Bo w Forzę gra się a GT ogląda :teehee:

:teehee:

easye - nie chodzi o podniecanie sie Photo Mode. Podoba mi sie idea tego trybu bo lubie a) zrobic sobie tapete na konsole w tym tybie i b) pochwalic sie z innymi jaki samochod udalo mi sie kupic, jak na przyklad Italie. A ze zdjecie ktore moge wyjac z gry, zeby innym pokazac, wyglada niemalze jak prawdziwe zdjecie samochodu, to tylko lepiej. to jest bajer, fajne uzupelnienie.

Zaczynaja sie wszyscy mieszac. Najpierw zarzuty na grafike - jak zostalo udowodnione ze wcale taka zla nie jest, to teraz zaczna sie argumenty ze liczy sie gameplay. Na szczescie GT5 broni sie w tym temacie bez zadnej pomocy.

Opublikowano

Te zdjęcia z Prologa i cienie w GT5.

FUUUUUUUUUUUUUUU

Opublikowano

@ big

Przybiegłem znowu :teehee:

Napisałem posta bo jak zwykle (9 na 10 postów) (pipi) głupoty. Przy czym pokaż mi w moim poście gdzie napisałem coś źle...

Oj big, big.. jak zwykle trzymasz swój poziom :turned:

Opublikowano

napisałeś posta bo jak zwykle gul ci skacze i musisz trollować by nie wypaść z formy, tak samo w tematach FM które ciebie nie dotyczą, pewnie po E3 2011 wrzucisz wyższy bieg w pierdzieleniu swoich farmazonów, wtedy będzie jeszcze ciekawiej :good:

co napisałeś źle ? że photo mode fm3 a gameplay gt5 i samochody to różnica generacji, srry ale ty fm3 na żywo nigdy nie widziałeś

Opublikowano

Bo w Forzę gra się a GT ogląda :teehee:

:teehee:

easye - nie chodzi o podniecanie sie Photo Mode. Podoba mi sie idea tego trybu bo lubie a) zrobic sobie tapete na konsole w tym tybie i b) pochwalic sie z innymi jaki samochod udalo mi sie kupic, jak na przyklad Italie. A ze zdjecie ktore moge wyjac z gry, zeby innym pokazac, wyglada niemalze jak prawdziwe zdjecie samochodu, to tylko lepiej. to jest bajer, fajne uzupelnienie.

Zaczynaja sie wszyscy mieszac. Najpierw zarzuty na grafike - jak zostalo udowodnione ze wcale taka zla nie jest, to teraz zaczna sie argumenty ze liczy sie gameplay. Na szczescie GT5 broni sie w tym temacie bez zadnej pomocy.

(pipi)enie. Nikt nie pisze o zadnym gameplayu. Grafika zla nie jest, ale jest gorsza od rocznej gry konkurencji, ktora byla tworzona 2 lata, wiec zaden pozytyw. Te screeny z prologa - tak jak pisze Texz - FUUUUUU i taka prawda, a to, ze Ciebie tryb photo w jakis tam stopniu interesuje, masz do tego prawo, ale ide o zaklad ze 90% osob spedzilo przy nim max. 5 minut i tyle w temacie.

GT mialo po wszystkim przjechac, a wyszedl dobry gameplay. Bylby to swietny argument, gdyby na konsolach konkurencji go brakowalo, ale wyscigow przez ostatnie 5 lat bylo w(pipi) i kazdy pod wzgledem miodnosci urywal leb, dlatego stwierdzam, ze GT nie jest tym co mialo byc i tyle...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.