Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No bo ta lista była ogłoszona chyba jak nie było jeszcze GT5 na rynku, a przecież przez 1 gre nie będą opóźniać ogłoszenia nominacji na 2010, więc wybrali co już wyszło.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

patrząc na nominacje to:

grafa gowIII

muzyka me2

gra niezależna limbo

wyścigi NFS HP

multiplayer BC2/Halo R

rpg Fable3

strzelanina Bioshock 2

gra akcji AC: B

oczekiwana gra Gears od War 3

gra roku me2 a gdyby był w nominacjach to Alan

Opublikowano

Rozwala mnie brak "War" z Alana Wake'a w temacie najlepszej piosenki z gry. Ten utwór jest rewelacyjny i idealnie wkomponowany we fragment rozgrywki w którym się pojawia. Z resztą cały soundtrack do AW jest świetny. Napakowali tam za to różnorakich gier muzycznych - wielkie mi cholera odkrycie, że soundtrack z gry, w której wykorzystano czyjeś hiciory będzie dobry. Ta kategoria powinna być traktowana inaczej.

Edytowane przez Antares

Opublikowano

Najlepszy soundtrack, dziwne, że nie ma tam Mafii 2, która w tym gatunku bez problemu dorównuje Vice City. Zamiast tego dali jakieś gówniane gierki muzyczne, w które obecnie nie gra nikt poza mediami.

Opublikowano

a ja wam mówie ze najlepsza grafe nie dostanie Gow3 tylko Kirby Epic yarn. Zobaczycie :)

Opublikowano

Z Fable 3 taki RPG jak z koziego tylka traba.

Opublikowano

Rozwala mnie brak "War" z Alana Wake'a w temacie najlepszej piosenki z gry. Ten utwór jest rewelacyjny i idealnie wkomponowany we fragment rozgrywki w którym się pojawia. Z resztą cały soundtrack do AW jest świetny. Napakowali tam za to różnorakich gier muzycznych - wielkie mi cholera odkrycie, że soundtrack z gry, w której wykorzystano czyjeś hiciory będzie dobry. Ta kategoria powinna być traktowana inaczej.

A dla mnie najlepsza scena była z kawałkiem Children of the Elder God i jeszcze lepiej pasowała do danej sytuacji. Chyba najlepszy moment w grze. :]

Ale pojawiła się M2, która znokautowała konkurencję. Return To Me - Deana Martina w gangsterskiej aranżacji rządzi niepodzielnie.

Opublikowano

ja je.bie Modnation Racers w nominacjach na PS3 :lol:

ja tylko napiszę, że jeżeli Black Ops dostanie GOTY, albo nagrodę Shootera roku albo Multiplayer to będzie to profanacja.

Opublikowano

Bad Company 2 najlepszym FPS'em ? Proszę was, póki co gry jeszcze składają się nie tylko z multi, ale i z SINGLA a ten jest dupny strasznie w tej grze. Najprostszy FPS tej generacji.

Jeżeli chodzi o muzykę to nie sądzę by coś przebiło soundtrack z Alan Wake.

Nie macie co typować gry roku bo większość z was nie przeszła pewnie nawet połowy gier godnych uwagi z tego roku :D

Zresztą to czysta głupota. Można starać się wybrać co najwyżej najlepsze gry z każdego gatunku.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

COD to powinien mieć własną kategorię "wyniki sprzedaży" i konkurować tam tylko sam ze sobą. Jak widzę choćby rękę postaci w tej grze (niby szczegół, ale widać ją tak często jak i broń), to przypominają mi się czasy N64.

Opublikowano

IMO powinno być tak

# GAME OF THE YEAR - RDR albo Reach, ciężki wybór

# STUDIO OF THE YEAR - Bungie albo Rockstar j/w

# BEST XBOX 360 GAME - RDR albo Reach

# BEST PS3 GAME - RDR albo GoWIII

# BEST WII GAME - nie wiem

# BEST PC GAME - Starcraft 2

# BEST HANDHELD GAME - nie wiem

# BEST SHOOTER - Halo Reach, BC2 nie jest dla niego konkurencją dlatego że jego singleplayer jest mocno przeciętny.

# BEST ACTION ADVENTURE GAME - GoWIII

# BEST RPG - nie wiem

# BEST MULTI-PLAYER - Reach albo BC2 ze wskazaniem na tego pierwszego bo ma więcej opcji i jest mniej zabugowany

# BEST INDIVIDUAL SPORTS GAME - nie wiem

# BEST TEAM SPORTS GAME - nie ma NHL'a ;o w takim razie FIFA

# BEST DRIVING GAME - w żadną nie grałem ale sądze ze wygra NFS

# BEST MUSIC GAME - podejrzewam że tu wygra Dance Central

# BEST SOUNDTRACK - nie mam pojęcia bo to muzyczne gry więc ciężko żeby były słabe soundtracki

# BEST SONG IN A GAME - nie wiem

# BEST ORIGINAL SCORE - nie wiem co to za kategoria, o co w niej chodzi?

# BEST GRAPHICS - GoWIII albo RDR

# BEST ADAPTED VIDEO GAME - nie wiem, pewno nie FU II xD

# BEST PERFORMANCE BY A HUMAN MALE - Rob Wiethoff czyli głos Marstona

# BEST PERFORMANCE BY A HUMAN FEMALE - Miranda bo fajna z niej dupa w grze

# BEST DOWNLOADABLE GAME - słabo dobrane gry, nie wiem

# BEST DLC - oczywiście Undead Nightmare

# BEST INDEPENDENT GAME - nie wiem

# MOST ANTI(pipi)ATED GAME - oczywiście Gearsy 3

Opublikowano

Halo Reach nie powinno nic zgarniać, bo to nie jest jakiś przełom. Inaczej każde rozwinięcia idei H3 by zgarniały. CoD to noob friendly FPS i kupowate community, też IMO nie zasługuje. BF BC2 owszem. Single jest klimatyczny, napakowany akcją i ze szczyptą humoru. Tyle że krótki. Ale Destruction 2.0 wprowadza odswieżenie w doborze taktyki. Ostatnio gra idzie w pojazdy i rozwałkę, i to serio staje się “pole walki”.

GoW też nie powinien zgarniać, to nie była rewolucja, choć slasher epicki. Dla mnie RDR, za klimat i otwartego sandboxa i ME2 za żyjące uniwersum (prawie Star Trek). RDR ma słaby trochę online, ale wygra za ogrom pracy i że jest multiplatformowy.

Opublikowano
Opublikowano

Bad Company 2 najlepszym FPS'em ? Proszę was, póki co gry jeszcze składają się nie tylko z multi, ale i z SINGLA a ten jest dupny strasznie w tej grze. Najprostszy FPS tej generacji.

EE tam, BC2 IMO zasługuje na bycie najlepszym FPSem właśnie, jasne, gry składają się nie tyle z multi, ale to właśnie gra wieloosobowa jest teraz w fpsach najważniejsza, a ten tryb w BC2 jest nie do przebicia, dla mnie osobiście, jest to gra roku :thumbsup:

Opublikowano

Jak dla mnie BC2 zasluguje najwyzej na mianow najwiekszego rozczarowania 2010 :P

Opublikowano

Rozczarowanie roku jest chyba znane. Ma "piątkę" w tytule i tyle samo lat tą grę tworzono.

Opublikowano
  • Autor

Zalezy dla kogo. Jak na razie to rozczarowanie roku dla narzekaczy i tych, co tej gry nie ograli.

Opublikowano

ta, za to Ci, co maja jedynie PS3 sa zachwyceni ! (nie liczac oczywiswcie paru obiektywnych userow)

Dla mnie GT5 przebilo nawet moj niesmak zwiazany z MGS4. W sumie patrzac na wymagania, jakie mialem od tego tytulu moglbym rzecz, ze to najwieksze rozczarowanie na tej generacji konsol.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak to jest jak się robi grę przez pół dekady i obiecuje cuda na kiju. Dla mnie najlepszą japońską grą tej generacji w dalszym ciągu pozostaje Dead Rising

Opublikowano

zrobił je już 2 lata temu, więc może gra jest już w jakiejś zaawansowanej fazie.

Arty fajne ale mimo tego dalej nie wiadomo co to jest, oby nie mmo.

Na E3 kiedy ujawnili, że pracują nad grą w jednym z wywiadów koleżka z Crytek już wtedy mówił, że "rozmowy" na temat tej gry datuje się na dwa lata wstecz. Jest w developingu pewnie od 2008. Ostatnio też szef M$ z UK (chyba) mówił, że Kingdoms będzie miało w 2011 roku "dobrą przyszłość" co sugeruje, że premiera się odbędzie właśnie w 2011.

MMO odpada. Za mała grupa docelowa by inwestować w nowe IP.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
  • Autor

ta, za to Ci, co maja jedynie PS3 sa zachwyceni ! (nie liczac oczywiswcie paru obiektywnych userow)

Dla mnie GT5 przebilo nawet moj niesmak zwiazany z MGS4. W sumie patrzac na wymagania, jakie mialem od tego tytulu moglbym rzecz, ze to najwieksze rozczarowanie na tej generacji konsol.

Z toba dojsc do konsensusu to jak namowic psa zeby zaczal mialczec. Nie jestes partnerem do rozmowy. Ograles gre 3 godziny i wydales osad. Spoko, Twoje zdanie i masz do niego prawo, ale przy tym zwaz na to, ze zakrawasz o smiesznosc w swoich osadach i wiele osob ma dosc czegos takiego. Swoje umiejetnosci pokazales na poletku wojenki FIFA vs PES. To zwiazane z Forza vs GT to juz kontunuacja Twojej kariery.

Opublikowano

haha - okej! PES tez jest za(pipi)isty i przez te wszytskie lata (PES 2007, 2008,2009 i 2010, gdzie notorycznie sie udzielalem w odpowiednim kaciku) miazdzyl jaja ! :teehee: Dzieki ze mnie doceniasz, widac nie wiele uzytkownikow g(pipi)wno nazwie go(pipi)wnem, w koncu przez 4 lata znajdowalo sie ich w ch(pipi), by bronic takie Konami i pisac bzdury w stylu KING IS BACK !, a to ze dostawali twory, ktore wrecz nie nadawaly sie do gry nikomu nie przeszkadzalo.

Wazne, ze fanclub jest duzy !

A jak ktos ma inna opinie, to jest FANBOYEM EA i w ogole nie powinien sie wypowiadac. W Koncu w PES 2008 np zagralem 40 minut i w szoku wylaczylem konsole, ze ktos cos takiego wypuscil na rynek. Sytuacja adekwatna do GT (porownanie offcourse).

I co z tego, ze 3 godziny ogralem GT - tak jak piszesz, mam prawo do swojej oceny, mam prawo byc zawiedziony po 5 latach, a to, ze dla Ciebie gameplay jest tak zrobiony, ze na cala reszte nie zwracasz uwagi to Twoja sprawa, mnie az tak nie ciagnie, moze dlatego, ze racerow w ostatnich latach bylo w brud, szkoda tylko, ze na 1 konsoli. (moze GT kiedys kupie, ale co najwyzej uzywke za 6 dych, zeby P nic na mnie nie zarobilo)

Szkoda Voytec, zes nie wyciagnal jeszcze opini na temat MGS 4 ! W koncu tez nie raz jechalem po tej grze, piszac, ze kto stoi w miejscu, ten stoi w miejscu...

ale widac przeoczyles :thumbsup:

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.