Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
  • Autor

Nie wyciagnalem opinii o MGS4 bo nie interesuje mnie uniwersum Kojimy. Poza tym Konami dziekuje za to, ze kiedy FIFA to byl techniczny bubel, perfidnie odgrzewany kotlet, seria japonczykow dostarczala mi ogromna ilosc miodu. Teraz wiadomo, ze FIFA jest lepsza i to w nia sie zagrywam bez hamulcow. Konami w tej generacji sobie nie radzi, ale PES ma jeszcze wiele zalet, ktore nalezy doceniac.

Opublikowano

No to przykro mi, ale od czasow PES 6 do najnowszej odslony nie widzialem ich prawie w ogole...

Nie jestem sentymentalny jezeli chodzi o gry i jak widze PES 2007 czy 2008 to nie bede staral sie na sile jak beton do niego przekonac, bo musze byc wdzieczny za poprzednie 12 lat gry. Nie ukrywam ze PES 2011 to w koncu w miare normalna gra, choc i tak obiecywali wiecej, ale tez nie mam nic sobie do zarzucenia w moich opiniach dotyczacych pesow z lat 2007-2009.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Kolejne arty do Kingdoms:

http://maciejkuciara.com/gallery.html

A tu arty niejakiego Macieja Kuciary...jest sporo z 2007 roku sygnowanych przez Crytek ktore baaaardzo pasuja do Kingdoms.

Wow O_o jak to znalazłeś, niektóre są wręcz łudząco podobne do tych od tego gościa z Rumunii, np. postać babki z dwoma katanami czy te lewitujące miasto (to już podobne do artów tej babki z Budapesztu).

Generalnie zamysł wszystkich jest taki sam. Tu raczej nie może być mowy o przypadku.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano
  • Autor

Ale nie mozna porownac sytuacji PESa z GT. To co je laczy to fakt, ze japonczycy w tej generacji sie gubia, ale GT jest w innej sytuacji niz PES. Tutaj nie trzeba zmieniac calego trzonu rozgrywki, zeby pojsc do przodu, tylko dopracowac inne elementy, skladajace sie na poczytanie calosci jako zgranego segmentu. W PESie kuleje silnik, ktory trzeba wyrzucic do kosza i jak najszybciej oproznic. PES 2011 odbiega od tego co bylo w 2010, ale to dalej jest zremasterowany tylko ten sam engine, co jest karygodne. Konami dalej chce sie babrac w poprawkach do tego samego engine'u. W sumie nie dziwota, bo jakby mieli zaczynac od nowa, to by nowy PES nie wyszedl rok po wczesniejszym. Trzeba poczekac na nowa generacje konsol. FIFA to jednak zrobila i od razu widac roznice. W pewnym momencie mieli 2 rozne gry sygnowane ta sama marka, i na PC w koncu udostepnili engine z konsol, choc starszy, ale zawsze, wiec mogli wurzucic ten smieciowy port z PS2.

GT jednak ma poezyjny model jazdy, wiec nie ma tego problemu co z PESem. Tutaj trzeba wyeliminowac inne nalecialosci z poprzedniej generacji konsol, ale nie jest tak, ze PD jest w tym osamotnione. W Forzie rowniez sa tak samo fatalne elementy otoczenia. Zapewne stoi za tym moc obliczeniowa konsol, wiec to kolejny element, z ktorym musimy poczekac do nowej generacji.

Opublikowano

No tak, zgadzam sie z Toba, chodzilo mi jedynie o porowanie obydwu sytuacji, na podstawie ktorej mozna wydac juz pelna opinie o danym tytule (ze w przypadku PES2008 zajelo mi to 40 minut np.)

Forza ma miejscami slabe elmenty, jasne, ale jako caloksztalt i produkt jest lepiej przemyslana. Przyklad debilnego inwestowania w nowy lakier samochodu, wydluzania na sile czasu gry, levelowanie z uszkodzeniami, bez, podzial aut tras, etc.

Co do mocy konsoli zaczekam z werdyktem do gameplayu z 4ki.

A wracajac do FIFA vs PES - smieszne to jest to, ze po 12 latach gry w PES'a i po 3 ostatnich w FIFE dla wiekszosci fanow Konami jestem fanboyem EA ! :thumbsup: Szkoda, ze 3/4 z nich w latach swietnosci PES'a 4,5,6 na zadnym turnieju nie widzialem. :mellow:

Edytowane przez easye

Opublikowano

tylko ten Condename Kiingdoms co to będzie za gra...bo jak MMO to uj z nią

Opublikowano

Może jakiś slasher, zobaczymy jak sobie poradzi, bo tutaj konkurencja jest zajebiście mocna.

Opublikowano

Uwaga - Harms Way wylądowało na XBLA, jest dostępne we wszystkich regionach, ściągamy za DARMO :P

PS. No też liczę, że Kingdoms to będzie jakiś slasher/action-adventure.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Crytek w tym gatunku ma jakiekolwiek doświadczenie? Bo sama oprawa nie wystarczy, jak w przypadku strzelanek FPP...

Opublikowano

Ostatnio tyle tego wyszło, że mają na czym się wzorować :P Ciekawe czy M$ im zlecił robienie tej gry czy po prostu wykupił projekt już będący w produkcji.

Opublikowano

Harms Way jest slabe, akurat sciagalem je gdy pisalem newsa dla PPE, to nie zdozylem go zjechac ;] Ale jak za darmo, to mozna pojezdzic, zeby przeczekac oczekiwanie na jutro i przesylke z NFS HP. Jest jeszcze jedna darmowa gra, ale jest juz totalnym badziewiem - Doritos Crash Course.

Opublikowano

Nigdzie nie pisałem, że GT5 jest słabe. Sam bym chętnie zagrał. W jedynkę się mocno zagrywałem zdobywając chyba wszystko, co się da - łącznie ze złotami za licencje.

Jednak oczekiwanie względem GT5 były olbrzymie. Sporo ludzi dla tej gry kupiło konsolę.

Sytuacja, jak przy GT2, które miało takie kwiatki, jak niemożliwość zaliczenia kariery na 100%, czy latające auta przy odpowiednio ustawionych spojlerach.

Opublikowano

Widzialem dzisiaj w mediaexpercie GT5 na 46 calowym Soniaku, zrobilo na mnie wieksze wrazenie graficznie niz Forza 3, ktora notabene musze w koncu obadac, chyba sobie sprawie edycje ze wszystkimi dodatkami.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o grę roku, to RDR powinien wygrać w każdej kategorii, w której był nominowany. Zwycięstwo CoDa będzie dowodem na upadek branży.

oj już bez przesady, może być jedynie failem tego konkursu. Btw. mimo , że Cody zaliczam bardziej jako ciekawostki popkultury, a nie gry (multi nigdy nie odpaliłem), to singiel w tej części naprawdę jest dobry :)

Opublikowano

no pewnie, niektorzy tutaj przesadzaja ostro. COD ma za(pipi)isty scenariusz ! Dla mnie najlepszy ze wszystkich czesci. Do tego dochodzi w miare dobry multi - czego chciec wiecej ? Oby wszystkie tytuly prezentowaly podobny poziom...

Opublikowano

Oby nie, bo co roku będą wychodzić takie same gry, które stoją w miejscu od 2007 roku...

Opublikowano

Wow O_o jak to znalazłeś, niektóre są wręcz łudząco podobne do tych od tego gościa z Rumunii, np. postać babki z dwoma katanami czy te lewitujące miasto (to już podobne do artów tej babki z Budapesztu).

Generalnie zamysł wszystkich jest taki sam. Tu raczej nie może być mowy o przypadku.

Jestem tego samego zdania...juz na tych pierwszych artach bylo widac motywy z dalekiego wschodu...w pracach Maćka nawet zbroje sa ludzaco podobne do tego co wczesniej widzielismy.

Tym bardziej cieszy ze Polak prawdopodobnie ma swoj wklad w wyglad swiata :)

Opublikowano

przynajmniej na wysokim poziomie ; ]

No właśnie tego nie widać. O ile COD4 to był naprawdę powiew świeżości i mocne pierdolnięcie, tak każda pozostała część żeruje na tym samym, tylko wypada gorzej (gdzie misje a la Prypeć, czy statek?), no i silnik ten sam. Reszta branży nie stoi w miejscu i to co było ładne 3 lata temu, dzisiaj wygląda tylko dobrze.

Opublikowano

Nie ukrywajmy, jeszcze z jeden taki CoD i w końcu na serwisach pojawią się elektryzujące newsy o słabej sprzedaży nowej odsłony tej marki. Black Ops jest najlepszą częścią, lecz technicznie jest po prostu średni z paroma wyjątkami, a multi to Modern Warfare 2 z kilkoma bajerami.

Opublikowano

Dla mnie BO jest lepszy od MW 2 , fabuła jest dobra jak na FPS genialna, są twisty, ale nie oczywiste. Życzę sobie aby np nowy Killzone miał tak ciekawą historię i sprawnie poprowadzoną, a co do przysłowiowego pie.rdolnięcia to moim zdaniem w BO też jest one większe.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Sprzedaż szybko nie spadnie, hype na tą serię jest ogromny. Chyba, że w serwisach zaczną rzucać od następnej takiej samej części oceny na poziomie 70-80% to może kilka osób gry nie kupi. :]

Opublikowano

Dla mnie tak samo. Jak dodatmy do tegoi jeszcze multi na wysokim poziomie to mamy naprawde dobra szpile. Sorry, moze i silnik ten sam, moze i pomysly te same, ale poza 2 tytulami 0 konkurencji, a przyjemnosc z gry ta sama co rok i dwa lata temu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.