Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej bym tego nie ujął. Szkoda tylko,że i tak mało kogo zapewne ten fakt obchodzi bo jak wyjdzie następna część to znów ciemne masy rzucą się na pre-ordery bądź uderzą do sklepów w dniu premiery by po raz kolejny kupić starą "kaszankę"w okazyjnej cenie 200+ zł tyle tylko, że z nowymi reklamami ją promującymi i może zmienionym miejscem akcji.

Niedawno z ciekawości ściągnąłem demko MW2 i szczerze żałuję tego czasu bo takiej tandety już dawno nie widziałem. Grafika poza postaciami modelami broni rodem z czasów Quake'a III i debilne akcje rodem ze skokiem na skuterku pod koniec gry spowodowały, że zacząłem się poważnie zastanawiać nad tym jakim trzeba być de.bilem by uważać tą grę za tytuł bardzo dobry, ba niektórzy nawet uznają go za jeden z najlepszych fps'ów w historii. Do czego to już nie doszło...

Ta seria jak dla mnie zakończyła się na pierwszym CoD+dodatek, które bardzo miło wspominam. Potem to już tylko dodawanie kolejnych numerków do tego samego g.ówna.

Prowo. Slaba grafika otoczenia? :no:

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Wczoraj z kumplami 4h na rzutniku napierdzielaliśmy. Będzie trzeba kiedyś się nad takim cackiem zastanowić, no i przy okazji dowiedziałem się, że w Modern Warfare 2 i Reach można grać we 4 na splicie :P

20101219096.jpg

Opublikowano

To dopiero wygoda...split na 4 graczy a kazdy i tak ma do dyspozycji wiekszy obraz niz HDTV obok :thumbsup:

Opublikowano

hejka nolife'y!<macha>

Zastanawiam się ostatnio nad zakupem dobrej konsoli ,która wytrzyma przy dobrych lotach 2 latka ,a i pożytku z online'a będzie troszkę. Lubię RPGi,strategie,FPSy i przygodówki. Czekam niecierpliwie na odpowiedz.

Pozdrawiam _M_

Opublikowano

X360

Opublikowano

hejka nolife'y!<macha>

Zastanawiam się ostatnio nad zakupem dobrej konsoli ,która wytrzyma przy dobrych lotach 2 latka ,a i pożytku z online'a będzie troszkę. Lubię RPGi,strategie,FPSy i przygodówki. Czekam niecierpliwie na odpowiedz.

Pozdrawiam _M_

Bierz PC-ta

Opublikowano

bierz tylko PS3 :thumbsup:

FPS - Killzone 3, MAG, Resistance 2/3, Bulletstorm, Battlefield BC2, Cody

RPG - Demon's Souls, Dragon Age, Mass Effect 2, Broderlands

strategie - tutaj chyba tylko Lord of the Rings nie pamiętam nazwy

przygodówki - Uncharted 1/2/3, MGS4, GTAIV, Batmany, LBP 1/2?, Infamous 1/2, Prototype, TGL itd

Co do multi to jest darmowy na PS3, gwarancja na 2 lata jak bierzesz PS3 Slim z możliwością przedłożenia na 5.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Do kasacji

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Oglądnąłem sobie VGA i muszę powiedzieć, że jednak to jajecznica. Ale dla lekkiego zażenowania warto było.

Opublikowano

Oglądnąłem sobie VGA i muszę powiedzieć, że jednak to jajecznica. Ale dla lekkiego zażenowania warto było.

Tylko dla nowego Mass Effecta i Uncharted ;]

Opublikowano

Czytaliście te ploty o cartridgach do 3DS o pojemności 8 Gb ? Myślicie, że da się zrobić tani nośnik o takiej pojemności ? Idąc dalej, jeśli dałoby się zrobić taki tani nośnik o pojemności 30Gb to by się świetnie sprawdziło w konsolach kolejnej generacji, taka pojemność na start przez te 3 lata by spokojnie stykła.

Opublikowano

myślę że poniżej 4$ raczej ciężko będzie, mam na myśli produkcję hurtową.

Opublikowano

Czytaliście te ploty o cartridgach do 3DS o pojemności 8 Gb ? Myślicie, że da się zrobić tani nośnik o takiej pojemności ? Idąc dalej, jeśli dałoby się zrobić taki tani nośnik o pojemności 30Gb to by się świetnie sprawdziło w konsolach kolejnej generacji, taka pojemność na start przez te 3 lata by spokojnie stykła.

Loadingi przestałyby w zasadzie przeszkadzać, ale produkcja tego nośnika jest znacznie droższa niż płyt. Zresztą w następnej generacji obstawiam, że dalej będzie Blu-Ray.

Opublikowano

Nośnik Blu-ray na początku też był drogi, a wprowadzili do PS3. Przy cartach można by w ogóle zrezygnować z jakiegokolwiek nośnika optycznego co zmniejszyłoby awaryjność konsoli, koszty jej produkcji i zapewniłoby większą swobodę w projektowaniu samej konsoli. O wygodzie dla developerów już nie wspominam.

Kwestia tego ile by taki nośnik kosztował - jeśli do 10$ to gra warta świeczki.

Opublikowano

Nie przejdzie imo. Hakerzy takimi kartami zaraz by się zajeli.

Opublikowano

X360 jest złamany od początku i jakoś mu to nie zaszkodziło mimo tego, że piracenie na X360 jest proste jak zawiązanie sznurowadeł :)

Opublikowano

Panu _M_ chodziło chyba o trochę inne "przygodówki". Typowych przedstawicieli tego gatunku praktycznie nie ma na konsolach obecnej generacji - kojarzę tylko serie epizodów Sam & Max, dostępną na PSN (PS3).

Są jednak produkcje, które dziedziczą co nie co z tej już prawie wymarłej dziedziny gier: Heavy Rain (ps3), nadchodzący The Last Guardian (ps3), Folklore(ps3) no i Brutal Legend (ps3, xbox360). Na pewno trzeba będzie też zainteresować się L.A. Noir, interaktywnym kryminałem (ps3, xbox360).

Co prawda ledwo Cię znam z forumka, ale jako wielki fan kinematografii to ps3 jest dla Ciebie wyborem raczej oczywistym - sprzęt Sony to także świetny odtwarzacz Blu-Ray.

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

przygodówki - Uncharted 1/2/3, MGS4, GTAIV, Batmany, LBP 1/2?, Infamous 1/2, Prototype, TGL itd

Muahahahaha xD Rozumiem, ze to jest post dla zgrzewy. W innym przypadku oznacza to tylko tyle, ze nie grales w zadna z tych gier.

Opublikowano

Najpewniej chodziło mu o przygodówki akcji - action adventures. Większość gier jest do tego wora wrzucana.

Nie sądzę, by mu chodziło o tradycyjne przygodówki.

Opublikowano

Ludzie, przygodówki, czyli troche strzelania czy zwiedzania wiec wtf?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.