Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

ludzie chyba bardziej zarzucają Crysisowi że jest nudny jak flaki z olejem i tu się zgadzam, Crysisa 1 sam przeszedłem na PC i to na high detalach, gra wygląda świetnie ale sama rozgrywka to padaka.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Crysis to taki zwego rodzaju graficzny benchmark dla ludzi, którzy chcą się przekonać na co stać ich sprzęt. Przejść się grę da to fakt, ale nudne to i jakieś takie nijakie. Już pierwszy Far Cry im o wiele lepiej pod tym względem wyszedł. Jedno trzeba tej pozycji zostawić, że po dzisiaj prezentuje się genialnie.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano
  • Autor

No niestety, ale taki mi się obraz Uncharted utrwalił gdzieś ze 3 lata temu. Wpadłem do kumpla żeby zobaczyć co to fajnego jest na tych konsolach. Miał spiraconego x360 (i sporo gier) i PS3. Na plejkę miał Uncharted, Heaveanly Sword i coś tam jeszcze. Próbowałem wszystkiego, zanim w Uncharted zagrałem zatoczyłem w Gearsy i to było niebo a ziemia.

jak dla mnie jest to poziom właśnie Army of Two czyli nic specjalnego.

Najtmer - mnie tam wystarczy to samo po raz trzeci, skoro rozgrywka jest na najwyższym poziomie i sprawia mi frajdę.

Z kolei nie przesadzaj w druga strone. Gearsy to krol, ale Army of Two to padaka i porownywanie jej do Uncharted to mocny policzek. :P

Opublikowano

Ale od razu powiem z drugiej strony ze Mass Effect też mnie kompletnie nie przekonał, żadnego RPGa w życiu nie tknąłem więc i do niego podchodziłem jak pies do jeża, demo ME2 to był najlepszy sposób by zaznajomić się z grą... niestety nawet tego dema nie dałem rady ukończyć.

Opublikowano

Ale od razu powiem z drugiej strony ze Mass Effect też mnie kompletnie nie przekonał, żadnego RPGa w życiu nie tknąłem więc i do niego podchodziłem jak pies do jeża, demo ME2 to był najlepszy sposób by zaznajomić się z grą... niestety nawet tego dema nie dałem rady ukończyć.

wpis :)

Opublikowano

No ME oprocz KOTORow, to jedyna seria RPG ktora do mnie przemawia. 2 jest swietna, wlasnie dzieki IMO splyconym nudzacym mnie watka rpg jek rozdzielanie punktow, miliardy rzeczy w inwentarzu. Postawiono na akcje i opowiadana historie.

Opublikowano

Hail to the KING ;)

Opublikowano

- Każdy ma headset. Niby to 5zł różnicy, ale te grosze robią taką różnicę, że przy niemal każdej grze ludzie gadają.

Wielu userów PS 3 posiada albo headset (np. dodawany do Warhawka) albo słuchawkę bluetooth. Jak się zepsuje, to tanio nabywasz nową.

- Live Party. Niby pierdółka, ale często na to jestem zapraszany. Można grając sobie w coś na singla pogadać z ludźmi z forum na dowolny temat.

Odpalasz w PS 3 przeglądarkę i logujesz się np. na ebuddy. Okrężna droga, ale darmowa :) Choć dużo gier ma dobrze zorganizowany system komunikacji głosowej, np. BF: BC 2 .

- Głosowe wiadomości. Dużo łatwiej wysłać głosową wiadomość, niż pisać padem na wirtualnej klawiaturze.

Podłączasz klawiaturę na USB i już nie trzeba pisać padem. Niektórym lepiej się czyta po angielsku niż słucha tych językowych wygibasów z tybetańskim akcentem.

- Sporo obniżek dla posiadaczy gold, w tym masa darmowych rzeczy. Czasem nawet pełnych gier.

Na PS 3 jest sporo obniżek dla posiadaczy darmowego PSN, więc to żaden argument ;) Dla przykładu obecnie świąteczny rzut promocji na PSN jest mocarny. Ale jak komuś mało, kupuje Playstation Plus i ma nie tylko mega obniżki, ale i darmowe gry na PS 3 i PSP, ale tez trialowe wersje dużych gier, beta testy nadchodzących killerów, bonusowe media, automatyczne ściąganie nowych rzeczy i wiele innych. P+ > Gold. Dodam jeszcze nieoficjalnie możliwość robienia składek na gry mając standardowe konto i można mieć wielkie gry za grosze (około 10 zł przeważnie i mamy dobrą grę). Pod względem finansowym, to PS 3 wygrywa.

- Nie ma procesu instalacji po ściągnięciu. Wszystko jest w locie. Ściągasz i grasz.

Te instalacje zajmują minutę, dwie. I nadal usługa jest za darmo.

- Last.fm, facebook, SkyTV, filmy HD. Niestety nie w Polsce.

Axn, Home, Folding at Home - to w Polsce. W Ameryce (niestety tylko) mają Netflix :( (największa wypożyczalnia filmów na świecie, również online)

- Games on Demand. Mamy wybór. Albo wersja pudełkowa, albo wersja cyfrowa na dysku.

Na PSS jest to od dawna, duże gry pojawiają się jak i na PS 3 jak i na PSP (w tym klasyki, essentiale, nowe, ect. )

- Niektóre gry mają lepszy online na 360 - najlepszym przykładem jest rewelacyjny VF5.

Niektóre gry mają lepszy online na PS 3 (a propo bijatyk -> Soul Calibur 4, pomijam że na XBL! już nikt nie gra, a na PSN niemalże wszyscy, turnieje też są organizowane na PS 3)

- Absolutnie wszystkie gry mają achievmenty, które można porównywać z innymi graczami.

Fakt, faktem starsze gry z PS 3 ich nie mają, ale jak wspominałem - system trofeów ma swoje przewagi nad systemem achievement'ów.

Nie deprecjonuję XBL! , to nadal świetna (choć niestety droga) usługa, przez długi czas niedostępna oficjalnie w Polsce (PSS od początku był w Polsce, choć nie po polsku ;) ), i nikt nie musiał pisać sobie do nick'a PL, żeby było wiadomo skąd jest :) XBL! ma wiele zalet i dobry support gier niszowych, klasyków i arcade. Również funkcje głosowe są po stronie X360, niemniej to nie znaczy że na PS 3 nie da się bez tego żyć, a jak ktoś umie to i da radę sobie to zorganizować i nie płacić szmalu.

Opublikowano

Co do FB to PS3 tez ma (za darmo oczywiście) jedynie czego zazdroszczę posiadaczą xboxa to lastfm.

A po za tym playstation mocne akcje promocyjne na FB robi, kody na samochody do gt5, no i darmowy kod (świąteczny prezent) na minisa (o wartości 16zł)

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

Ale piszecie bzdury. Medrek - super, ze kazdy posiada sluchawke, 3/4 osob (pipi)owej jakosci. W ogole nie ma co z Toba wchodzic w polemike, bo widze, ze uzywales w zyciu 1 konsoli i zyjesz w przekonaniu ze jest najlepsza. EBUDDY - LOL - i co - porozmawiasz tam z 8 kumplami, jak kazdy bedzie gral w cos innego ? BF ma dobrze zorganizowana komunikacje glosowa ? - WOOOOOW, 1 gra, choc i tak w porownaniu do tej z X'a jest lipa.

Klawiatura USB ! No tak, bo wszystkim (pipi) na xbox live wysylam wiadomosci po angielsku ! Szczegolnie moim wszystkim znajomym z Polski.

Minutowe instalacje ? hahaha - patche na PS3 potrafia sie instalowac nawet i 40 minut. Na Xie taka sytuacja jest wrecz nie do pomyslenia.

No i system trofeow - ma przewage tylko dla takich uzytkownikow jak Ty. PS3 ma darmowa usluge, da sie na niej grac, ale w porownaniu z XBOX Live, ktore kosztuje rzeczywiscie mega drogo (cale 10 zl miesiecznie) jest po prostu PRZE(pipi)OWA! I zadne wasze posty o promocjach na feju tego nie zmienia... :thumbsup:

zreszta co to za argumenty ? Xbox Live jest fajniekjszy, bo dostalem 1600 MS Points i kod VIP do BC 2 za free ! No dajcie spokoj. <_<

EDIT: aaa-i w jaki sposob rozkminiles, ze online jest lepszy na PS3 w taka gre jak Soul Calibur ? Bo na Xie mniej osob w nia gra online ? W takim razie takie Killzone 2 jest przepadaka przy HALO...

Edytowane przez easye

Opublikowano

faktycznie brakuje na ps3 takiego wewnetrznego, niezaleznego komunikatora glosowego, ktorego da sie odpalic w tle. to w sumie jedyna opcja jakiejs brakuje. na reszte nie narzekam.

Opublikowano

Sorry mendrek ale w SC4ke na XBL gra jeszcze sporo osób. Co innego, że online w tejże grze jest skopany niezależnie od tego czy gramy na LIVE czy PSN. Lagi niemiłosierne w wiekszości przypadków sprowadza się to w walce do używania prostych ciosów KKK czy PPP czasem chwyt. W bijatyki powinno grać się na kanapie z ekipą i obowiązkowo piwkiem.

Opublikowano

Ciekawe jak sobie poradzi online MK, bo to byłaby chyba jedyna gra, w którą chciałoby mi się grać przez net.

Opublikowano

No wlasnie. Bardzo czekam na MK, ale nie mam znajomych graczy, wiec w gre wchodzi tylko online. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze zoptymalizowany.

Opublikowano

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=281686

"As for the future, we've got a brilliant line-up for 2011 but it's ultimately about Kinect. Kinect is going to blow people's minds. They're [already] buying it, but we've got a line-up of Kinect games that will blow people away." - said Stephen McGill.

Ktoś mi to wytłumaczy? Brak gier dla graczy HC w 2011 na X360? Co jeszcze? W listopadzie zastanawiałem się nad zakupem nowego X360 ale przy podobnych wystąpieniach oficieli z MS na prawdę mam wątpliwości czy warto jeszcze inwestować w tą platformę.

A w sumie to @Mani: bieresz 3DS? Jak tam finanse, robisz to co przy NDS? :turned:

Opublikowano

Może więc jednak Xbox 360 w 2011 to tylko GoW 3 i Forza 4?

Opublikowano

Mysza: A obchodzi Cię to ? nawet jakby wydali 20 gier to i tak byś nie kupił X360 więc o co kaman ?

Przez 5 lat jakie by M$ gry nie wydał to ciągle piszecie "tylko", "tylko", "tylko" i w kółko co roku to samo. Każdy ex na X360 to jest "tylko", a byle jaka gra na PS3 to jest "aż" :)

Faktycznie, zły M$ chce dać gry ludziom, którzy wydali na Kinecta 150$/Euro. Nie było gier zapowiedzianych na Kinecta to pieprzyliście, że idioci bo kupują coś na co nie będzie gier... teraz wiadomo, że będzie wiecej niż na Move to śpiewkę zmieniliście i gadacie zupełnie co innego niż wcześniej :)

Nuuuuuda

Texz: Czemu takich nie cytujesz: http://uk.xbox360.ign.com/articles/114/1140358p1.html

Trzeci taki wywiad jaki czytam w ciągu ostatnich 3-4 tygodni, ale nikt z Was nie cytował hmm...

Opublikowano

Jeśli M$ stawia tylko na Kinect'a i jakieś gry dla casuali to wcale się nie dziwię, że ludzie tacy jak Texz zaczynają wątpić w pojawienie się jakichś killer application na X360. Sony traktuje PS Move raczej jako dodatek do gier na PS3, nie skupiają na tym całej swojej uwagi i chwała im za to. To, że od teraz więcej gier będzie wykorzystywało PS Move świadczy o chęci urozmaicenia rozrywki + gry pisane stricte dla Move'a.

No bo jaki line-up szykuje na 2011 M$ a jaki Sony?Można się spierać, wykłócać ale Sony prowadzi.

Opublikowano

NEMESIS US: Tak, bo przez ostatnie 5 lat nie wyszły na X360 żadne gry dla których warto konsolę kupić no i oczywiście Gearsy 3 i Forza 4 to tylko Gearsy 3 i Forza 4 mimo, że to najwybitniejsi przedstawiciele swoich gatunków :P

Ale oczywiście dla GT5, które nie okazało się takim killerem jak miało być warto było kupować PS3 na premierze za 600$ i jeszcze za dema płacić to jest OK bo to robi Sony :rolleyes: Ale Forza 2 to była tylko Forza 2, to samo z Forza 3 i tak będzie z Forza 4, ale GT5 to jest TO nawet jak zaraz po premierze zaczyna się tęsknym wzrokiem wodzić za GT6 mimo, że na pierwszą grę z serii trzeba było na PS3 czekać prawie 4 lata :P

Co do Kinecta to było tak: Najpierw, że nie nadaje się do gier, później że tylko dla casuali, a jak i to okazało się bzdurą to się wyszło na to, że po co robią pod to gry - niech sprzęt za 150 euro ograniczy się do jakiś patchy no bo Sony z Move tak robi więc tak powinno być :P

Radzę sobie oszczędzić nerwów i olać X360, a ci co już mają niech sobie grają w te "tylko" gierki z X360 :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

Nie napisałem, że na X360 nie ma dobrych gier, lecz M$ nie powinien koncentrować się głównie na supportowaniu Kinect'a.

Opublikowano

GoW 3 czy Forza 4 to z pewnością będą świetne gry,ale przy liście exów Sony na 2011 rok no to sorry...TYLKO dwa tak mocarne tytuły...zdecydowanie za mało...przynajmniej dla mnie :)

Opublikowano

Sony ma po prostu większą ilość własnych studiów developerskich i tyle. Od Microsoft już nawet Bungie się odsuwa. Nie jestem pewien ale odnoszę wrażenie, że firma z Redmond nie do końca potrafi odpowiednio dogadać się z ex'develeporami, których ma zresztą niewiele. Owszem, oni mają dużą kasę, ale to jak widać nie wystarcza skoro Sony ma przewagę jakościowo.

Opublikowano

Jak słyszę te bzdury o Bungie po raz n'ty to śmiać mi się chce. Bungie to studio, które dla M$ zarobiło miliardy $. Mają tak silną pozycję na rynku jako developer, że postanowili te setki mln $ zarabiać na siebie, sami są teraz sobie panami i nikt na nich łapy nie trzyma - są studiem niezależnym. M$ nie mógł ich zatrzymać, a ci co chcieli to sobie wstąpili do 343 Industries. Jak to sobie wyobrażasz ? M$ powiedziałby nie to w momencie kiedy kontrakty o pracę by się pokończyły wszyscy pracownicy sami by je opuścili, a tak to poszli na kompromis - Bungie zachowało swój szyld, ale bez Halo, a M$ ma bardzo duży udział w akcjach studia.

Ze studiami Sony sytuacja jest inna. Przede wszystkim żadne studio Sony nie stworzyło tak wielkiej marki jak Halo by ryzykować niezależność i liczyć, że ludzie będą brali ich gry jak tylko zobaczą nazwę studia. A po drugie to niektóre studia Sony są stworzone przez samo Sony bez jakiegokolwiek rozpoznawalnego szyldu i po oddzieleniu się od Sony nie mieliby żadnego kapitału marketingowego w postaci rozpoznawalnej nazwy studia np. Sony SM itp.

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

GoW 3 czy Forza 4 to z pewnością będą świetne gry,ale przy liście exów Sony na 2011 rok no to sorry...TYLKO dwa tak mocarne tytuły...zdecydowanie za mało...przynajmniej dla mnie :)

Dokładnie sądzę tak samo. Można mieć tylko nadzieję, że gdzieś w tajemnicy tworzy się jakaś zaje.bista część jeszcze Halo albo... nowy Marathon. W końcu są głosy, że po Halo 3 MC trafia na planetę i dalej losy wiodą do tego co było w Marathonie. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy i czy ten wątek jeżeli jest prawdziwy zostanie pociągnięty dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.