Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Ze studiami Sony sytuacja jest inna. Przede wszystkim żadne studio Sony nie stworzyło tak wielkiej marki jak Halo by ryzykować niezależność i liczyć, że ludzie będą brali ich gry jak tylko zobaczą nazwę studia. A po drugie to niektóre studia Sony są stworzone przez samo Sony bez jakiegokolwiek rozpoznawalnego szyldu i po oddzieleniu się od Sony nie mieliby żadnego kapitału marketingowego w postaci rozpoznawalnej nazwy studia np. Sony SM itp.

Gran Turismo. Takie GT3 sprzedało się lepiej, niż dowolne Halo.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

GoW 3 czy Forza 4 to z pewnością będą świetne gry,ale przy liście exów Sony na 2011 rok no to sorry...TYLKO dwa tak mocarne tytuły...zdecydowanie za mało...przynajmniej dla mnie :)

Dokładnie sądzę tak samo. Można mieć tylko nadzieję, że gdzieś w tajemnicy tworzy się jakaś zaje.bista część jeszcze Halo albo... nowy Marathon. W końcu są głosy, że po Halo 3 MC trafia na planetę i dalej losy wiodą do tego co było w Marathonie. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy i czy ten wątek jeżeli jest prawdziwy zostanie pociągnięty dalej.

Wątek z zakończenia Halo 3 będzie ciągnięty, rok temu nawet w jednym z wywiadów jakaś szycha z M$ mówiła, że nie po to zrobili takiego mocarnego cliffhangera by go później nie rozwinąć w kolejnej części. Pozostają tylko dwa pytania czy przed Halo 4 wyjdzie wcześniej jakiś spinoff na wzór ODST i czy Halo 4 załapie się jeszcze na X360. Moim zdaniem w świetle tego co ostatnio było przez M$ na temat zbyt długiego czasu oczekiwania na kolejne główne części Halo mówione to w 2012 na 95% wyjdzie Halo 4 i całkiem możliwe, że to będzie jeszcze na X360.

Zwyrodnialec: PD za długo szło robienie jednej gry w tej generacji, raczej by nie zaryzykowali bankructwa na swoim w oczekiwaniu na wydanie swojej gry :)

Edytowane przez donsterydo

Opublikowano

No to w takim razie czekam. Po Halo Reach nie spodziewałem się wiele, a okazało się że Bungie tak jak Criterion w tym roku dostarczyło hit jadący na tym co było najlepsze w poprzednich częściach. Taki powrót do rozwiązań z przeszłości, które stworzyły markę silną i zapisały w pamięci graczy.

Opublikowano

Mysza: A obchodzi Cię to ? nawet jakby wydali 20 gier to i tak byś nie kupił X360 więc o co kaman ?

Przez 5 lat jakie by M$ gry nie wydał to ciągle piszecie "tylko", "tylko", "tylko" i w kółko co roku to samo. Każdy ex na X360 to jest "tylko", a byle jaka gra na PS3 to jest "aż" :)

Faktycznie, zły M$ chce dać gry ludziom, którzy wydali na Kinecta 150$/Euro. Nie było gier zapowiedzianych na Kinecta to pieprzyliście, że idioci bo kupują coś na co nie będzie gier... teraz wiadomo, że będzie wiecej niż na Move to śpiewkę zmieniliście i gadacie zupełnie co innego niż wcześniej :)

Nuuuuuda

Texz: Czemu takich nie cytujesz: http://uk.xbox360.ign.com/articles/114/1140358p1.html

Trzeci taki wywiad jaki czytam w ciągu ostatnich 3-4 tygodni, ale nikt z Was nie cytował hmm...

nie cytują takich info które im nie pasują bo to nie wygodne w CW :teehee:

śmieszna sytuacja z kinectem i ps move, przez większość 2010 w CW pisało się o kontrolerach ruchu, jaki to kinect fail będzie, później że nie ma gier, teraz że za dużo gier na kinecta.

dużo osób myli pojęcie że kinect/kontrolery ruchowe = casual, casual to Kinectimals czy przechodzenie Bayonetty jednym przyciskiem, taki Dance Central to czysty HC, wszystko zależy od gry a nie sterowania.

Opublikowano

Texz: Dobrze by było zobaczyć Halo 4 jeszcze na X360 bo nie wiem czy po tej generacji jeszcze będę miał czas bawić się w konsole i gry :P

Opublikowano
  • Autor

Zwyrodnialec: PD za długo szło robienie jednej gry w tej generacji, raczej by nie zaryzykowali bankructwa na swoim w oczekiwaniu na wydanie swojej gry :)

Hehe, dobrze Ci wytknął błąd :P Gran Turismo to potezna marka w historii branzy, nie mozna sie z tym spierać :P

Poza tym, dla HC graczy Gearsy 3 i Forza 4 sa wystarczajacym argumentem na kupono konsoli. Tyle, ze w moim przypadku dla kilku gier, nie musze inwestowac w nowke za tysiac zlotych, tylko zadbana, uzywana konsole. Jaspery ponoc juz nie lapia RRODA, tak?

Jakie exclusiwy na X360 wyszly rowniez na PC?

Opublikowano

ME, Splinter i L4D

Opublikowano

VoytecCFC: Co do ostatniego pytania to z tego co pamiętam: Gears of War 1; Left 4 Dead 1 i 2; Conviction; Mass Effect 1; Metro 2033; Ninja Blade. Chyba tyle, ale pewnie jeszcze jakieś mniej znane gry jak ostatnia z wymienionych.

X360s 4 Gb widziałem nówki po 679 zł dlatego nie wiem czy opłaca się inwestować w używki :)

Opublikowano
  • Autor

X360s 4 Gb widziałem nówki po 679 zł dlatego nie wiem czy opłaca się inwestować w używki :)

Czarna slimka? Najtaniej widzialem za 749 :P

W sumie, jezeli uzywki mniej wiecej chodza po 500 to za 679 nie zrobi az takiej roznicy, a dostanie sie najnowsza konsole na gwarancji. Sie zobaczy ;)

No to Splinter mi zostal :P

Opublikowano

O jakich grach HC mówimy?

Gier HC wychodzi mały procent. Tak samo jak jest mały procent graczy HC. Ogromna większość to casual.

Część chyba myli gry dla starszych z HC. Ograniczenie wiekowe, to nie stopień hardcoru.

Opublikowano

Bo niektórzy już myślą, że przed każdą grą Sony trzeba paść na kolana i bić pokłony o jezu jaka ona wielka jest... sęk w tym że nie każdy ma inny gust.

Dla mnie Forza 4 i Gearsy 3 to nie są "tylko" bo dla tych serii nabyłem kloca. Wczoraj na przykład skończyłem Alana Wake i szczerze żałowałbym jakbym tej gry nie tknął...

A PS3? Killzone oczywiście, to fajny i świetnie wyglądający FPS, Ressistance dopiero 3cia część prezentuje coś ciekawego, Uncharted wiadomo aczkolwiek mokro w gaciach mi nie robi. Reszta? Infamous, no może bym łyknął w jakimś odleglejszym czasie, Gran Turismo mi niepotrzebne, a takie Little Big Planet czy Last Guardian to ja nawet za darmo nie chcę.

Niektórzy powinni przyjąć do wiadomości że można bardziej czekać na multiplatformy jak Bulletstorm czy chociażby Deus Ex niż na exclusivy. Jak już wcześniej wspominałem dla mnie Mass Effect to nie był argument za kupnem X'a. I nie specjalnie mi się chcę ruszać tą serię. Dlaczego więc mam czekać z pełnymi gaciami na exclusivy na PS3? Bo robi je magiczne Sony?

p.s. don + za ostatnie posty.

Opublikowano

Do tej listy od dona nalezy jeszcze dodac Mass effect 2, Fable 3 i to by bylo na tyle. Czyli wiekszosc exow . . .

Opublikowano

Reszta? Infamous, no może bym łyknął w jakimś odleglejszym czasie, Gran Turismo mi niepotrzebne, a takie Little Big Planet czy Last Guardian to ja nawet za darmo nie chcę.

Niektórzy powinni przyjąć do wiadomości że można bardziej czekać na multiplatformy jak Bulletstorm czy chociażby Deus Ex niż na exclusivy. Jak już wcześniej wspominałem dla mnie Mass Effect to nie był argument za kupnem X'a. I nie specjalnie mi się chcę ruszać tą serię. Dlaczego więc mam czekać z pełnymi gaciami na exclusivy na PS3? Bo robi je magiczne Sony?

p.s. don + za ostatnie posty.

True - true, o ile K3 i LBP na bank wyladuja u mnie w domu, tak GT nawet nie kupuje, Infamous byl dla mnie tak ekscytujacy, ze nawet nie przegralem w niego 3 godzin, Resistance skonczylem na 3 levelu (totalna padaka + brak czucia ze w ogole z czegokolwiek strzelam) i wychodzi, ze juz polowe Exow, ktore zakupilem/pozyczylem w tym roku, nawet nie tknalem...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Do tej listy od dona nalezy jeszcze dodac Mass effect 2, Fable 3 i to by bylo na tyle. Czyli wiekszosc exow . . .

Nie bo ME2 będzie na PS3 więc nie pasuje do kategorii gier, które są na X360 i PC, a nie ma ich na PS3 :) Fable 3 nie ma na PC z tego co pamiętam to nie wiadomo kiedy będzie.

Większość exów ? Halo 3, Reach, Hal Wars, ODST, Alan Wake, Gears of War 2 i 3, Forza 2,3 i 4, Crackdown 1 i 2, PGR 3 i 4, Fable 2 i 3, Tales of Vesperia, Lost Odyssey, Blue Dragon, Last Remnant, Infinite Undiscovery, Too Human, NNN 1 i 2 itp.

Nie zaczynajmy tej bezsensownej dyskusji. Wszyscy wiemy, że 99,999% posiadaczy PS3 "gra" w najnowsze gry na PC ;)

Opublikowano

Tak swoją drogą to gry które się ukazują na X360 i PC dla mnie są exami X'a, bo co mnie obchodzi PC, ja na nim tylko korzystam z neta i odpalę czasem CS'a z nostalgii albo jak z ziomkami z osiedla przyjdzie ochtoa zagrać.

Kwestia kto jak na to patrzy.

Opublikowano

Uncharted nie może być takie fajne jak mówią, SPRZEDA SIĘ GORZEJ OD GIRSÓW; Gran Turismo 5 - OJAJE.BIE WIDZIELIŚCIE TE STANDARD CARY?; Killzone - jak będę chciał fajną grafikę w korytarzach, to wyjdę do przedpokoju; Infamous - nuda, wole se pograć w GTA; Motorstorm - no ale PGR 4, no ale Forza...; Resistance - crap, w poprzednie części grała tylko rodzina producenta, HEJLO lepsze; Last Guardian - japońska ge.joza; Yakuza - j.w.; LBP - nie będę grać w gry dla dzieci, Twisted Metal - a co to?.

Aha - GoW III był za krótki, a Heavy Rain to samograj z dziurami w fabule.

Serio, Sony ma o klasę lepszy line-up na 2011 niż MS. Deal with it. Fajnie, że Kinect się sprzedaje, ale od tego dobrych gier nie przybędzie.

Opublikowano

Ostatnio grałem w Left 4 Dead 2 z kumplem. Oczywiście na PC bo nie mam x'a. Fajna giera, dla mnie jedna z lepszych z tego gatunku zaraz po Dead Nation :thumbsup::thumbsup:

Opublikowano

o_O

Gearsy - głupie pudziany, BRZYDSZE OD UNCHARTED; Forza - 400 standard carów, GT sprzeda się lepiej; Halo - blasterki i krasnale, KILLZONE O WIELE ŁADNIEJSZY; PGR - jak chcę arcade to sobie włącze asysty w GT; Left 4 Dead - grafa to sztynks poza tym jest na PC; Crackdown - tragedia, syf, kijem nie dotknę; Mass Effect - nigdy nie był ex'em dla X'a, w ogóle przeszedłem go 3 razy na PC, teraz wychodzi na PS3 i gadka "haha Xbox stracił ex'a!!!11"; Alan Wake - bóg zsyła ci z nieba latarkę, strzelasz do wieśniaków, w ogóle ku.rwa widzieliście tą rozdzielczość?; Halo Wars - na konsolach nie da się grać w RTSy i znowu blasterki; Lost Odyssey, Blue Dragon itp - japońska gejoza i średniactwo, ważne że FFXIII ma na PS3 wyższą rozdziałkę.

Nie każdy musi się podniecać wszystkim tym, co ma Sony w nazwie - deal with it.

Merson - pewno tak samo grałeś jak w Halo Reach o którym niedawno pisałeś.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jak Dead Nation i L4D to zupelnie inne gatunki.

Merson jak zwykle MEGA :teehee:

Opublikowano

Biegasz i zabijasz zombiaki, hu.i mnie wali czy to jest FPS czy jakaś strzelanka z 3 osoby itd. lubie gry z zombiakami vel Resident Evil itd więc o to mi chodziło.

Mazzeo - nigga please, mam PS3 i dobrego kompa więc moge sobie pozwolić pograć w L4D, pograć u kumpla w Reach też nie moge? Bo mi sie nie spodobało Hejlo? zresztą mam gdzieś czy wierzysz w to czy nie.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Te gry maja tylko ten sam setting, ale to rozne gatunki zupelnie.

Opublikowano

No jeżeli ktoś kto jeździ wcześniej po hejlo, idzie specjalnie do kumpla (najbardziej oczywista rzecz w internetowych dyskusjach :D) gra kawałek gra w Reach (tak btw który etap? z ciekawości) po czym stwierdza że singiel w BC2 jest lepszy to dla mnie ten ktoś jest niepoważny

Opublikowano
  • Autor

I tak Gearsy kopia dupe. Microsoft ma slaby lineup, gry glownie dla osob niezainteresowanych Kinectem, ale Gearsy 3 sa w stanie wynagrodzic posuche.

Edytowane przez VoytecCFC

Opublikowano

Skróćmy post MaZZeo do tytułów, które będą miały premierę w 2011(GT5 wspomniałem z rozpędu).

Gearsy - głupie pudziany, BRZYDSZE OD UNCHARTED; Forza - 400 standard carów, GT sprzeda się lepiej;

W ogóle dalibyście już spokój z tekstami w stylu

Nie każdy musi się podniecać wszystkim tym, co ma Sony w nazwie - deal with it.
Dlaczego więc mam czekać z pełnymi gaciami na exclusivy na PS3? Bo robi je magiczne Sony?

Każdy ex na X360 to jest "tylko", a byle jaka gra na PS3 to jest "aż"
Nie wypada przy jednoczesnym tasowaniu się nad Alan Wake, Reach i Forzą. - Rok 2010 był pod względem exclusiwów dość marny i dla posiadaczy PS3, i XO. Ja z wymienionej przez siebie listy czekam na 3-4 tytuły, w połowę z nich pewnie w 2011 nie zagram. Rzecz w tym, że oferta Sony na 2011 jest naprawdę mocarna i każdy coś tam dla siebie znajdzie. A X360? Bieda, jak nie lubisz ścigałek, to do jesieni zostają multiplatformy. Albo skakanie przed ekranem przy Dance Central za jedyne 600+.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

Khadgar ale ja się zgadzam ogólnie, sam uważam że pierwsza połowa 2011 dla X'a to kpina (poza Kinectem), bo nie ma gier, a wiadome już jest że nic się nagle nie zapowie, nadal jednak sądzę że nie każdy musi się brandzlować nad wszystkim tym co ma wydać Sony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.