Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

No ale w którym miejscu ktokolwiek brandzluje się nad exami Sony bardziej niż niektórzy w tym temacie nad AW/GeoW III/Forzą/Halo? Nie widzę jakichś masowych spustów nad Infamous, Motorstorm, LBP, ba - nawet K3(pewnie ze strachu, że Guerillasi znowu zje.bią fabułę). O Twisted Metal czy fajnych tytułach na Move(Heroes on the Move, nowy Ratchet, a zwłaszcza Sorcery) jest w ogóle cisza. Nawet GT 5 słusznie czy nie zbierało od samych fanów serii sporo negatywnych komentarzy przed premierą i po niej. Także nie bardzo wiem o co kaman.

Edytowane przez Khadgar

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

No jeżeli ktoś kto jeździ wcześniej po hejlo, idzie specjalnie do kumpla (najbardziej oczywista rzecz w internetowych dyskusjach :D) gra kawałek gra w Reach (tak btw który etap? z ciekawości) po czym stwierdza że singiel w BC2 jest lepszy to dla mnie ten ktoś jest niepoważny

facepalmnz.jpg

Nigdzie nie pisałem o singlu, dla mnie MULTI rządzi i jest lepsze od Halo w BC2, singla nawet nie dotykałem i nie ruszam w FPS'ach :thumbsup:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Straszny korytarzowiec zwłaszcza na Atacamie Desert czy Heavy Metal lub innych mapkach lol

Na pewno w Reach nie dzieje się więcej niż w Bad Company 2, grałem w obie i tutaj zdecydowanie pod względem akcji rządzi BC2.

i to wszystko w kontekście rozmowy o singleplayerach w obu grach. weź się ogarnij w końcu i wpierw zastanów sie zanim wrzucasz jotpega z facepalmem, bo się gubisz już w pisaniu tych swoich bajeczek.

Khadgar - w tym temacie i na jego ostatnich stronach może nie, ale ogólnie na forum (nie tylko tym) i w internecie owszem. Wystarczą głupie, nic nie mówiące trailery by dziesiatki stron zostały dopisane i powracały gadki o "nowej jakości" itd itp. moim zdaniem hype na gry na PS3 jest sporo większy.

Opublikowano

No to teraz pisze że chodziło mi od początku o multi, pasi? Zresztą ty tez i inni nie odnosiliście sie do tego czy piszecie o multi czy o singlu więc myslales ze chodzi o singla a ja caly czas pisalem o multiplayerze :potter:

Edytowane przez Merson

Opublikowano
Khadgar - w tym temacie i na jego ostatnich stronach może nie, ale ogólnie na forum (nie tylko tym) i w internecie owszem. Wystarczą głupie, nic nie mówiące trailery by dziesiatki stron zostały dopisane i powracały gadki o nowej jakości itd itp. moim zdaniem hype na gry na PS3 jest sporo większy.
To przypomnij sobie co się działo po filmowym trailerze Forzy 4. To był dopiero festiwal spustów ze strony niektórych osób.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

dobra - nie ma co dyskutowac, Sony totalnie zdetronizowalo swoimi Exami i oby wszytskie zostaly wydane ! X jezeli niczym nie zaskoczy to bedzie slabo, Kinect jest fajny, ale do pogrania na przyjeciach, a nie samemu. Mam nadzieje, ze MS czyms jeszcze zaskoczy, bo poki co w zapowiedziach wypada naprawde blado w porownaniu do konkurencji. Jasne, Gearsy i FORZA zarzadza, ale nie postawilbym ich nad takimi tytulami jak K3, LBP, Motorstorm, czy Uncharted 3.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Do tej listy od dona nalezy jeszcze dodac Mass effect 2, Fable 3 i to by bylo na tyle. Czyli wiekszosc exow . . .

Nie bo ME2 będzie na PS3 więc nie pasuje do kategorii gier, które są na X360 i PC, a nie ma ich na PS3 :) Fable 3 nie ma na PC z tego co pamiętam to nie wiadomo kiedy będzie.

Większość exów ? Halo 3, Reach, Hal Wars, ODST, Alan Wake, Gears of War 2 i 3, Forza 2,3 i 4, Crackdown 1 i 2, PGR 3 i 4, Fable 2 i 3, Tales of Vesperia, Lost Odyssey, Blue Dragon, Last Remnant, Infinite Undiscovery, Too Human, NNN 1 i 2 itp.

Nie zaczynajmy tej bezsensownej dyskusji. Wszyscy wiemy, że 99,999% posiadaczy PS3 "gra" w najnowsze gry na PC ;)

Hmm, myślałem, że to Fable III już wyszło. Cóż pewnie będzie miał premierę w troszkę późniejszym okresie.

Najciekawsza to jest sytuacja z Alan Wale w grudniowym numerze CD Action z 2005 roku była dość spora zapowiedź na temat tej gry. Jeszcze nawet przed premierą jeśli pamięć mnie nie myli była opcja zamówienia wersji na PC, a tu nagle ją skasowano. Nie zdziwiłbym się, gdyby po jakimś czasie wypuszczono edycję na piecyki.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Co do exclusivow na PC mam takie samo zdanie jak Mazzeo. Nie gram na komputerze i srednio mnie interesuja gry, jakie tam wychodza. Mysle, ze wielu graczy konsolowych tak ma...

Opublikowano

No to teraz pisze że chodziło mi od początku o multi, pasi? Zresztą ty tez i inni nie odnosiliście sie do tego czy piszecie o multi czy o singlu więc myslales ze chodzi o singla a ja caly czas pisalem o multiplayerze :potter:

ja pier.dole, to weź sobie wróć do stron 96-97 i zobacz o czym każdy pisał... poza tym skoro grałeś tylko w multi i pisałeś o nim to czego wiecznie (pipi)sz o blasterach, krasnalach i kolorowych żołnierzach skoro a) w multi uzywa sie głównie DMR, shota, snajpy i karabinu b) krasnali nie ma c) gracze są tylko czerwoni i niebiescy ? merson umrzyj.

Khadgar - w tym temacie i na jego ostatnich stronach może nie, ale ogólnie na forum (nie tylko tym) i w internecie owszem. Wystarczą głupie, nic nie mówiące trailery by dziesiatki stron zostały dopisane i powracały gadki o nowej jakości itd itp. moim zdaniem hype na gry na PS3 jest sporo większy.
To przypomnij sobie co się działo po filmowym trailerze Forzy 4. To był dopiero festiwal spustów ze strony niektórych osób.

No jasne, to było śmieszne i popadające w żenadę, jednak imo nic nie przebija to co się działo w temacie Uncharted po trailerze, ludzie już wystawiali oceny od 97% wzwyż :potter:

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Co do exclusivow na PC mam takie samo zdanie jak Mazzeo. Nie gram na komputerze i srednio mnie interesuja gry, jakie tam wychodza. Mysle, ze wielu graczy konsolowych tak ma...

Ja na szczęście się nie ograniczam do żadnej konkretnej platformy gram zarówno na konsoli stacjonarnej, handheldzie jak i piecyku. Dla mnie liczą się tylko gry w jakie mam możliwość zagrać. A tych na zapowiedzianych na pc jest również całkiem sporo. Zresztą jeśli chodzi o gatunki typu fps,rts a także zachodnie crpg to tutaj nadal króluje w tym aspekcie piecyk. Już nie wspominając o starszych pozycjach wydanych na tą platformę pokroju Deus Ex, Fallout 1&2, Half Life, Homeworld 2, Planespace Torment, Unreal Tournament 99, Wolfenstein:Enemy Territory, seria Quake, Heroes III które nie dość, że są niezachwianymi tuzami gatunku to w dodatku po dzisiaj cieszą graczy na całym świecie swoim genialnym gameplay'em. I dobrze by było gdyby każdy szanujący się gracz zaznajomił się z nimi bo niektóre z tych pozycji (choćby Planespace Torment) to klasyki gatunku.

Najchętniej to bym zobaczył jakąś nową część Planespace Torment ale szczerze w to wątpię. Bo akurat w tej grze więcej czasu spędzało się na czytaniu i prowadzeniu świetnych dialogów niż walce, więc wątpię by taka pozycja odniosła sukces w dzisiejszych czasach.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano
  • Autor

Z grania na PC interesuje mnie tylko Mass Effect, Gears of War i Conviction, czyli niemalze cos co po sprzedaniu X'a mnie ominelo (Gearsy przechodze znowu, tym razem na swoim koncie btw. ciekawe rozwiazanie, ze zbieram gamerscora grajac w Girsy na PC). Ale ogolnie nie jestem fanem tego typu grania i gdyby nie fakt, ze moge odpalic te wszystkie tytuly u siebie na Macbooku, w ogole bym nie wrocil do tego typu grania.

Opublikowano

Wlasnie, zastanawialem sie jak to jest, ze widze Twoj profil, jak grasz na PC. W ogole masz X'a Voytec ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Najchętniej to bym zobaczył jakąś nową część Planespace Torment ale szczerze w to wątpię. Bo akurat w tej grze więcej czasu spędzało się na czytaniu i prowadzeniu świetnych dialogów niż walce, więc wątpię by taka pozycja odniosła sukces w dzisiejszych czasach.

nie liczyl bym na to, kiedys swego czasu w okolicach 2000 roku mial wyjsc spadkobierca tej gry w swiecie 'planescape' bodajze miala ta gra sie nazywac 'Torn' ale skasowali projekt i nic poza tym genialnym tytulem jak Torment nie wyszla z uniwersum planescape'a

Opublikowano

Najbardziej oczekiwane gry w 2011 na PS3 wg Game Informera:

http://www.gameinfor...-most-anti(pipi)ated-ps3-games-of-2011.aspx

PS. Na x360 jeszcze nie ma takiej listy.

link Ci ocenzurowało;)

klik

Edytowane przez zwolak6

Opublikowano

OMG. W tym linku jest słowo "cipa" i dlatego ocenzurowało...ehh :/

E: O zwolak to złoił ;]

Edytowane przez sprite

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie, zastanawialem sie jak to jest, ze widze Twoj profil, jak grasz na PC. W ogole masz X'a Voytec ?

Aktualnie już nie, ale to tylko kwestia czasu ;)

A niektóre gry na PC maja usługę Live i mogę zbierać na nich gamerscora ;p

Ale Gearsow nie da się na PC scalalowac :/

Opublikowano

Da sie wylapac calaka, ale bez ustawki w cholere dlugo to zajmie - malo juz osob gra po sieci.

PS. Jezeli kogos to interesuje to Bulletstorm na PC bedzie mial obsluge Games for Windows Live czyli bedzie miec achievementy.

Opublikowano
  • Autor

No własnie w sieci nie znalazłem jeszcze nikogo. WTF? PCtowi gracze maja w głowach poprzewracane. Maja Gearsy i w nie nie grają.

Opublikowano

Po prostu maja ciekawsze tytuly na multi niz Gearsy. To nie konsole gdzie jest pare gier w ktore ludzie jeszcze dlugo po premierze graja.

Opublikowano

Np jakie ciekawsze?

Opublikowano
  • Autor

Sorry, ale na PC jak chcesz zagrać w dobra grę TPP w multi to nie ma lepszego posunięcia od Gearsow. Wiem, ze oni zagrywaja się w WoWy i Tibie przez neta, ale lepszego tytułu akcji z kamera TPP od Gyrosow nie ma.

Opublikowano

Pecetowcy nie grają w TPP, tylko FPP. Wspomaganie celowania też nie zwiększa popularności gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.