Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Wiem, ze oni zagrywaja się w WoWy i Tibie przez neta

Sry, ale ludzie grają na pc też w lepsze gry niż te dwa mmo. Widzę, że niektórzy strasznie lubią uogólniać niektóre sprawy i to bynajmniej nie na korzyść.

Np jakie ciekawsze?

Quake III Arena, Quake Live, Unreal Tournament '99 / 2004, W:Enemy Territory, Team Fortress 2, Day of Defeat Source, Counter Strike 1.6/Source, Battlefield 2(dla osób lubiących wyzwania jest również mod Project Reality), Bad Company 2, L4D1&2, CoD2/4.

To tylko te najbardziej popularne gry z gatunku strzelanin.

Nie mówię, że Gearsy są bee i że nie da się w nie grać na multi. Tego nie miałem na myśli, sam jak będę miał niedługo nowego laptopa to z ciekawości kupię te Gearsy i zobaczę co tym razem Epic zmajstrował. Chociaż grając w poprzednie gry od nich mniej więcej wiem czego się spodziewać.

Chodzi mi o to, że wyżej wymienione tytuły są już na rynku od tak dawna, że mają wyrobioną renomę. W dodatku poprzez przeróżne modyfikacje, nowe mapy, tryby itp. rzeczy jakie dostarcza scena każda z nich w pewnym sensie została dostosowana do wymagań i oczekiwań graczy grających na piecykach.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ja tylko zapytalem, nie przeppadam sam za multi w GoWach. Czesc z podanych wyzej tytulow jest dostepna tez na konsole.

Opublikowano

Pecetowcy nie grają w TPP, tylko FPP. Wspomaganie celowania też nie zwiększa popularności gry.

przecież Gearsy akurat żadnego wspomagania celowania nie mają.

Poza tym grać w Gearsy na PC jest dziwacznie... spacja do klejenia się do murku + myszka - dla mnie to nienaturalne

Opublikowano

Tyle tylko Psyho,ze na pc nie ma ograniczen jak na na konsolach co do ingerencji w sama gre. Chodzi mi o wsparcie sceny moderskiej,czy tez o tak podstawowe rzeczy jak dowolna konfiguracja rozgrywki czy tez samych ustawien serwera. Gram ostatnio troszke na multi na konsoli ale traktowac tego serio nie moge ze wzgledu na rozne ograniczenia. Raz za kiedy moge pyknac ale w porownaniu do multi z pc to konsole jeszcze maja wiele do nadrobienia w moim mniemaniu. Za dlugo gralem na multi na pc by zaakceptowac uproszczenia jakie serwuja konsole.

Opublikowano

Jakie uproszczenia?

Opublikowano

Tez jestem ciekaw, co wiecej mozna na PC ustawic w takiego BF, czy Gearsy.

Opublikowano

PS3 mam od niecalego tygodnia, a juz mam jej dosyc, dla mnie to jedna wielka pomylka, i zadne exy (choc przeszedlem tylko jedna gre U2, ale to ponoc najlepsza gra na PS3) nie ratuja sytuacji. Powiem wiecej, ta konsola, poza exclusivami, jest pod kazdym wzgledem gorsza od Xboxa, mul do potegi entej pelny dziwnych rozwiazan i ograniczen (na tle XO i XBL ofc). Na dniach wracam do XO :sick:

Opublikowano

Jezeli chodzi o rozwiazania to tylko jedna rzecz mi sie podoba! Poziom dzwieku! PS3 moze sluzyc nawet jako wzmacniacz! Cala reszta ustepuje we wszystkim.

Opublikowano

No, ale po najdrozszej i namocniejszej konsoli oczekiwalem DUZO wiecej, a tu okazalo sie, ze to konsola, ktora warto kupic tylko jako druga dla zaledwie kilku gier, bo w inne gry znacznie przyjemniej gra sie na XO.

Pozwolcie, ze zacytuje sam siebie, wiadomosc ktora wyslalem kumplowi, wydaje mi sie ze trafilem w sedno i lepiej nie da sie tego ujac:

Ja (7:21)

co z tego ze jest 10 fajnych exow jak konsola i rozwiazania sieciowe chodza jakby mialy zatwardzenie, dla mnie to jakis zart, wole grac w multiplatformy na xboxie

Ja (7:23)

po przemysleniu calej sytuacji jednak nie bede przechodzil teraz exow, bo i po co, skoncze tylko uncharteda i zobacze o co chodzi z tym nowym tombem i sprzedaje ten szajs w pizdu, jak ta generacja sie skonczy to wtedy kupie ps3 i przejde po kolei najlepsze gry, nie ma sensu sie teraz katowac i trzymac ps3 jako jedyna konsole dla tych kilku gier, jestem naprawde bardzo zawiedziony

Ja (7:25)

xbox wyprzedza rozwiazania z ps3 o cala generacje, i do tego jest duzo bardziej przystepny i przede wszystkim szybszy, a ps3 w menu chodzi jakby zamiast cella miala atoma 1.6ghz z mojego netbooka, ja (pipi)e

Opublikowano

wszyscy sie cieszymy, a teraz idź już graj w najlepszą, najsilniejszą, najszybszą itd konsole tej generacji, sio już :lol:

Opublikowano

PS3 mam od niecalego tygodnia, a juz mam jej dosyc, dla mnie to jedna wielka pomylka, i zadne exy (choc przeszedlem tylko jedna gre U2, ale to ponoc najlepsza gra na PS3) nie ratuja sytuacji. Powiem wiecej, ta konsola, poza exclusivami, jest pod kazdym wzgledem gorsza od Xboxa, mul do potegi entej pelny dziwnych rozwiazan i ograniczen (na tle XO i XBL ofc). Na dniach wracam do XO :sick:

Urzekła nas twoja historia. Serio troll harder :thumbsup:

Opublikowano

Przeciez wiadomo, ze XBL jest duzo lepsza usluga od PSN, do tego duzo multiplatform wyglada lepiej, mi sie podoba np bardziej pad Xa. Sam rozwazam kupno PS3, ale mysle - GoW3, moze MK (akurat tu DS3 moze sie sprawdzic lepiej), KZ3, Wipeout i majaczaca zapowiedz MediEvil + Ratchet. Warto wladowac w sprzet 1200 zl? Hmmm, sam nie wiem, dla mnie nie sa to male pieniadze niestety. Alo wlasnie mocna strona sa media itd, ale z drugiej strony za 300 zl mam player'a WD, ktory ma duzo wiecej do zaoferowania.

Opublikowano

juz sie zaczyna, prosze o wypowiedzi ktore widzialy xo na oczy i nie maja klapek na oczach. taka jest prawda, ps3 ssie

Edytowane przez Siwy_

Opublikowano

juz sie zaczyna, prosze o wypowiedzi ktore widzialy xo na oczy i nie maja klapek na oczach. taka jest prawda, ps3 ssie

To samo mogę powiedzieć o X 360, że ssie.

Coś czuję, że po raz kolejny czeka nas epicka i pasjonująca walka dzieci o to, kto ma lepszą zabawkę.

Opublikowano

do tej pory sam zachowujesz sie jak dzieciak, uzyj jakichs argumentow

i ja nei chce nikogo przekonywac, tylko wypisac swoje odczucia. wydalem 1300zl na cos, co jest dla mnie pomylka, mam prawo byc zawiedziony.

Edytowane przez Siwy_

Opublikowano

Przeciez on nie robi zadnego flame'u pomijajac to, ze w jakis tam sposob umniejszyl na znaczeniu exow na PS3.

Opublikowano

A ja pograłem dzisiaj na Kinektcie w Avansie...w sumie fajna sprawa,ale ten lag ssie :teehee: Move nie ma sobie równych w tej kwestii ^^

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

A ja pograłem dzisiaj na Kinektcie w Avansie...w sumie fajna sprawa,ale ten lag ssie :teehee: Move nie ma sobie równych w tej kwestii ^^

Ja ostatnio byłem w MM i miałem nadzieję, że Kinect bądź też Move będzie dostępny do sprawdzenia, a tu lipa. Miałem nadzieję, że obadam te gadżety popierdółki ale odszedłem z niczym. Może innym razem będę miał więcej szczęścia. Inną sprawą jest to, co też by tam puszczali bo czasem wybór gier na standach jest iście debilny. Na PS3 ostatnio widziałem stare Armored Core, a na X jakieś motorki...

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Mam x360 i PS3 i dla mnie najważniejsze są gry a na resztę nie zwracam uwagi. Wszystkie konsole tej generacji mają minusy. Co z tego że multi na x360 jest takie za(pipi)iste skoro trzeba za to płacić 200 złotych rocznie. Jeśli chodzi o gry ekskluzywne to xbox już się wypalił dlatego że microsoft posiada bardzo mało liczbę studiów developerskich. Od początku mieli taktykę żeby wydać szybko jak najwięcej exów. Teraz nie opłaca im się inwestować w nowe ip lub studia developerskie gdyż sprzedaży konsoli to w znaczącym stopniu nie poprawi. Microsoft chce teraz pozyskać casuali aby zarabiać $ jak Nintendo. Jestem

pewien że na koniec tej generacji konsol na PS3 będzie 2 razy więcej gier ekskluzywnych niż na X360 więc lepiej nie sprzedawaj PS3 bo będziesz żałował.

Opublikowano

Nie 200scie - tylko 130 na 13 miesiecy. Pewnie - mozesz kupic zdrapke nawet za 250, ale to nie oznacza ze tyle kosztuje. Xbox 360 ma naprawde malo minusow, poza mniejsza iloscia exclusivow. Co do multi - obecnie 80% mojej gry na konsoli to multi i zgadzam sie w 100% z Siwym. Wole za to placic 120 zl niz miec PSN za free. Dlatego - tak jak napisal Psyko:

Przeciez on nie robi zadnego flame'u pomijajac to, ze w jakis tam sposob umniejszyl na znaczeniu exow na PS3.

i ja to rozumiem... tez wydalem 1300 zl na dodatkowa konsole, ktora przez ostatnie 4 miesiace sie kurzy. Stac mnie na to, poza tym kazdy z tych exow to jedne z najlepszych gier w moim zyciu (wiec dla mnie bylo warto), ale to nie zmienia faktu, ze pod wzgledem technicznym, rozwiazan, samej uslugi Live i 100 innych pier.dol, ktore o dziwo posiadaczom PS3 "nigdy nie jest potrzebne" PS3 odstaje ! I to bardzo...

Edytowane przez easye

Opublikowano

tak trudno zrozumieć że niektórym multiplayer zwisa?

Opublikowano

A niektorym nie, chodzi tu o czyste porownanie funkcjonalnosci, nie o osobiste preferencje.

Opublikowano

A niektorym nie, chodzi tu o czyste porownanie funkcjonalnosci, nie o osobiste preferencje.

wg tych osobistych preferencji wybierasz sobie konsole

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.