Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Dokladnie. Dlatego nie kazdy jest fanboyem badz trolem, jak pisze, ze bez zwyklej rozmowy w grupie nie potrafi zyc. Ba - sam tak mialem. Gdy padl moj xbox i przesiadlem sie na PS3 bylem w szoku przez taka (pipi)e. Przez caly rok pogadalem z ludzmi mniej przez headseta, niz w pierszych 15 minutach mojego powrotu. PS3 jednak zostawilem, wlasnie dla tych paru gier, nawet w singlu !

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

mialem stycznosc z Xbox Live i PSN I nie znalazlem ani jednego powodu aby placic za gre ;(

Lagów na grze nie mam, CrossGame Chat i tak mi zwisa

z osob ktore znam konsole maja az 2,

i z tych 2 az 1 gra online ( druga piraci )

wiec mam za czym plakac?

pad do x'a jest za duzy i za ciezki,

xbox siee :potter:

Edytowane przez szpic

Opublikowano

moze masz male fikusne raczki jak dziewczynka. Pad od PS3 jest za(pipi)isty - mega czule galki (zaden zwod w FIFE nie wychodzi jak nalezy), swietnie polozony krzyzak (sprawdza sie przy FPS'ach), spusty, z ktorych zeslizguja sie palce no i w ogole, Twoja opinia co do funkcji online, jako osoby, ktora ma az 1 znajomego we Friend Liscie jest bardzo istotna ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No wlasnie jak gralem w KZ 2 to celownik latal po calym ekranie, bardzo maly opor galki sprawiaja.

Ja z przyjemnoscia strzelam sobie po sieci w BC2.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

moze masz male fikusne raczki jak dziewczynka. Pad od PS3 jest za(pipi)isty - mega czule galki (zaden zwod w FIFE nie wychodzi jak nalezy), swietnie polozony krzyzak (sprawdza sie przy FPS'ach), spusty, z ktorych zeslizguja sie palce no i w ogole, Twoja opinia co do funkcji online, jako osoby, ktora ma az 1 znajomego we Friend Liscie jest bardzo istotna ! :teehee:

na friend liscie mam w cholere osob z ktorymi gram ale to nie znaczy ze rozmawiam z nimi codziennie po pare godzin ze potrzebowalbym crossgame chata.

1)w fife nie gralem wiec sie nie wypowiadam

2) nie kumam o co chodzi z tym polozeniem krzyzaka, Co za roznica czy musze palcem jechac w gore czy w dol aby cos nacisnac? Ludzie sa coraz glupsi czy co?

3) w samym bc mam jak narazie 360h multi i ani razu nic mi sie nie zeslizgiwalo :/ Moze dlatego ze nie siedze przy konsoli z tlustymi paluchami albo spocony jak swinia :teehee:

Opublikowano

@easye

To widać że coś mało grałeś na padzie na PS3 albo pocą ci sie łapska, bo nie ześlizgują sie palce ze spustów. Narzekasz na krzyżaka w sixaxisie? A co powiesz że krzyżak w x0 do niczego sie nie nadaje? Zwłaszcza w fife której wymieniłes, lub PES'ie przy których baaardzo dużo ludzi pyka na krzyżakach, o bijatykach już nie mówiąc. Pozatym kto gra na nim w FPS'y? :teehee: Gałki są bardzo czujne, i stawiają taki opór jak trzeba, więc nie wiem skąd te narzekanie.

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Tak nie umie grac... Galki w padzie do Xa sa lepsze i spusty tez!

Opublikowano

Zapomniałeś dodac ze dla ciebie :lol:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Gasz ludzie ! Mamy 21 wiek. kto (pipi) gra na krzyzaku w pilke ? Wiecie, ze od 2 lat istnieje drybling 360 ? Ci co graja na krzyzaku sa w du(pipi)e, zarowno w PES'a jak i w FIFE. Bardziej chodzilo mi o ten skotsnialy uklad krzyzaka. Dla was pewnie przewygodny. Sorry, ale juz dawno powinni zamienic go miejscami z analogiem, wlasnie przez to, ze juz nikt (poza moze bijatykami) go nie uzywa !

W BF nie masz palca na spuscie bezustannie. Pograj w wyscigi, gdzie caly czas musisz go trzymac wcisnietego. No i wyobrazcie sobie, ze tez nie gadam z kumplami godzinami podczas gry, ale to nie zmienia faktu, ze komunikacja na PS3 ssie. W takim Killzone wystarczy, zeby 3 osoby zaczely gadac i juz (pipi) rozumiesz. No ale po co w FPS'ach sie porozumiewac.

Zreszta o czym my tu dyskutujemy - grajac w FIFE rozmawiajac, z 1 przeciwnikiem co minute musialem mowic "co mowiles". Ot cala prawda na temat komunikacji na PS3.

A pad - tez dla mnie jest mniej wygodny.

Edytowane przez easye

Opublikowano

I znowu pierdolenie o padach, a przecież to kwestia gustu. Dla mnie osobiście idealny był DS2, Sixaxis/DS3 mają tragiczne dolne triggery, nie wiem po co to ruszali.

Opublikowano

[...] Bardziej chodzilo mi o ten skotsnialy uklad krzyzaka. Dla was pewnie przewygodny. Sorry, ale juz dawno powinni zamienic go miejscami z analogiem, wlasnie przez to, ze juz nikt (poza moze bijatykami) go nie uzywa !

[...]

Mam przeogromną nadzieję, że nigdy tego nie zrobią. Zawsze jak gram u znajomego na X360 to właśnie paralityczne rozłożenie gałki i krzyżaka (pomijajac samą jego jakość, ale to wszyscy wiedzą) najbardziej mi w tym padzie przeszkadza. Patologia.. Symetria to jest to :thumbsup:

Reszty nie komentuję bo powinno byc oczywistym, że pady to kwestia gustu (jak jednak widać dla niektórych nie jest to wciaż takie oczywiste.. :unsure: )

Obecnie jak dla mnie w PS3 brakuje mi przede wszystkim (a raczej tylko) Cross Game Voice Chatu i możliwości odpalenia swojej muzyki W KAŻDEJ grze.

Z innych to drobne usprawnienia, szczególnie przeglądarki www, z której ja osobiście korzystam dużo częściej niż z PC.

Poza brakiem X-GameVC PSN sprawuje się bardzo dobrze.

Z rzeczy, które raczej w PS3 zostaną a troche (ale nie jakoś bardzo) przeszkadzają to głównie patche, które często zajmują dużo.

Opublikowano

niech dadza dobre spusty 'la xbox w ds3/4 i bedzie git.

Opublikowano

Albo tego bumeranga, prototypowy pad z PS3. Szkoda, że z niego zrezygnowali. Miał fajny design.

Opublikowano

[...] Bardziej chodzilo mi o ten skotsnialy uklad krzyzaka. Dla was pewnie przewygodny. Sorry, ale juz dawno powinni zamienic go miejscami z analogiem, wlasnie przez to, ze juz nikt (poza moze bijatykami) go nie uzywa !

[...]

Mam przeogromną nadzieję, że nigdy tego nie zrobią. Zawsze jak gram u znajomego na X360 to właśnie paralityczne rozłożenie gałki i krzyżaka (pomijajac samą jego jakość, ale to wszyscy wiedzą) najbardziej mi w tym padzie przeszkadza. Patologia.. Symetria to jest to :thumbsup:

Reszty nie komentuję bo powinno byc oczywistym, że pady to kwestia gustu (jak jednak widać dla niektórych nie jest to wciaż takie oczywiste.. :unsure: )

Obecnie jak dla mnie w PS3 brakuje mi przede wszystkim (a raczej tylko) Cross Game Voice Chatu i możliwości odpalenia swojej muzyki W KAŻDEJ grze.

Z innych to drobne usprawnienia, szczególnie przeglądarki www, z której ja osobiście korzystam dużo częściej niż z PC.

Poza brakiem X-GameVC PSN sprawuje się bardzo dobrze.

Z rzeczy, które raczej w PS3 zostaną a troche (ale nie jakoś bardzo) przeszkadzają to głównie patche, które często zajmują dużo.

Pad od xboxa jest lepszy od dual shock 3 gdyż jest bardziej precyzyjny nie licząc krzyżaka. Mam Gt5 i jestem pewien że na padzie od x360 kręciłbym czasy kilka sekund lepsze. Na xboksie można spokojnie regulować przyśpieszanie i hamowanie trigerami a analog jest bardziej precyzyjny. Jeśli w gt5 narzuci mi samochód to muszę kontrować o dosłownie milimetry na analogu.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

X'a sprzed liftingu mam od ok półtora roku, PS3 od miesiąca, pokrótce co idzie danym konsolom na plus:

PS3- wygląd, wykonanie: wygląda bardziej elegancko, nie rzęzi, nie nagrzewa się, nie ma 8kilogramowego kloca w roli zasilacza

PS3- granie online za darmo: jestem w tej kwestii żuczkiem, bo gram w sieci raz na miesiąc i bardziej pasuje mi mniej profesjonalna ale darmowa zabawa

PS3- biblioteka gier, exclusive'y: jedyne czego naprawdę zazdrościłbym Xboxowi to Mass Effecty ale ten argumernt właśnie traci na aktualności. Heavy Rain, Heavenly Sword, Unchartedy to seria ciosów po której w moich oczach X może czuć się znokautowany

PS3- możliwości: wiadomo, blu ray, wifi, przeglądarka itp

PS3- IMO lepsze perspektywy dla sprzętu i gier na tą platformę

PS3- brak piractwa(albo przynajmniej jego o wiele mniejsza skala, niespecjalnie się orientuję jak tam idzie łąmanie PS3), co skutkuje lepszą sytuacją na polskim rynku (lokalizacje itp) i brakiem dyskomfortu typu 'wydaję na grę 150zł a Mariuszek spod 9tki ma ją za darmo albo za 15zł u Ormianina'

Xbox- pad: cięższy, lepiej 'siedzi' w dłoni, świetne spusty

Xbox- jakość gier multiplatformowych która na PS3 z reguły jest pokpiona

Wynik jest widoczny od razu, dla mnie zdecydowanym zwycięzcą jest konsolka Sony, którą w porównaniu z X'em jestem wprost oczarowany.

Opublikowano

X'a sprzed liftingu mam od ok półtora roku, PS3 od miesiąca, pokrótce co idzie danym konsolom na plus:

PS3- wygląd, wykonanie: wygląda bardziej elegancko, nie rzęzi, nie nagrzewa się, nie ma 8kilogramowego kloca w roli zasilacza

PS3- granie online za darmo: jestem w tej kwestii żuczkiem, bo gram w sieci raz na miesiąc i bardziej pasuje mi mniej profesjonalna ale darmowa zabawa

PS3- biblioteka gier, exclusive'y: jedyne czego naprawdę zazdrościłbym Xboxowi to Mass Effecty ale ten argumernt właśnie traci na aktualności. Heavy Rain, Heavenly Sword, Unchartedy to seria ciosów po której w moich oczach X może czuć się znokautowany

PS3- brak piractwa(albo przynajmniej jego o wiele mniejsza skala, niespecjalnie się orientuję jak tam idzie łąmanie PS3), co skutkuje lepszą sytuacją na polskim rynku (lokalizacje itp) i brakiem dyskomfortu typu 'wydaję na grę 150zł a Mariuszek spod 9tki ma ją za darmo albo za 15zł u Ormianina'

Wynik jest widoczny od razu, dla mnie zdecydowanym zwycięzcą jest konsolka Sony, którą w porównaniu z X'em jestem wprost oczarowany.

Zgadzam się w 100%

Opublikowano

Przecież PS3 Slim nagrzewa się cholernie mocno w porównaniu ze starym X360 :P Nie wiem skąd te bzdury. Slim pochodzi godzinę i jest mocno ciepły, X360 będzie chodził 5h i jest zimny.

Opublikowano

Przecież PS3 Slim nagrzewa się cholernie mocno w porównaniu ze starym X360 :P Nie wiem skąd te bzdury. Slim pochodzi godzinę i jest mocno ciepły, X360 będzie chodził 5h i jest zimny.

Ok, nie napisałem dość jasno- szczególnie chodzi mi o nagrzewanie się kloca zasilającego do Xboxa, choć u mnie i Xbox (3letni Premium) nagrzewa się na pewno nie mniej niż PS3, której ciepło z racji wbudowanego zasilacza jestem w stanie jakoś zrozumieć. Może jest to kwestia wieku obu konsol, ale fakt jest faktem.

Opublikowano

tak dalej porównuj 3 letniego Xa do miesięcznego/ej ps3 :rolleyes:

Edytowane przez bigdaddy

Opublikowano

360 jest glosna, tyle z jej wad w sumie. Co do exow, to ejst ich sporo na Xie, kwestia gustu, online nie grasz, to ci nie przeszkadza. Z tym piractwem to pojechales, co z tego ze ktos moze miec gre za 5 zl, co to zmienia? Z tymi perspektywami to sa jak na razie lepsze, ale mysle ze MS cos trzyma w tajemnicy, zreszta chcialbym za 2 lata max nowa generacje, bo obecny sprzet juz mocno odstaje chocby od laptopow za 3 kafle.

Opublikowano

360 jest glosna, tyle z jej wad w sumie. Co do exow, to ejst ich sporo na Xie, kwestia gustu, online nie grasz, to ci nie przeszkadza. Z tym piractwem to pojechales, co z tego ze ktos moze miec gre za 5 zl, co to zmienia? Z tymi perspektywami to sa jak na razie lepsze, ale mysle ze MS cos trzyma w tajemnicy, zreszta chcialbym za 2 lata max nowa generacje, bo obecny sprzet juz mocno odstaje chocby od laptopow za 3 kafle.

Więcej gier na Kinecta :potter:

żart ;)

Opublikowano

tak dalej porównuj 3 letniego Xa do miesięcznego/ej ps3 :rolleyes:

Najlepsze 2 argumenty jakie ostatnio tutaj padly, szczegolnie z brakiem piractwa mi sie podoba. Postawa typowego polaczka.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.