Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Tak sie zachowujesz, ale trollujcie sobie dalej.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Człowieku, chyba nie odróżniasz normalnej dyskusji od trollowania.

Życzę Ci miło spędzonego sylwestra! :turned:

Opublikowano

A ty wyciagasz kroliki z kapelusza, odnoszac sie cokolwiek do mojego rozumu, jakbym tutaj pisal Iliade i Odyseje jak Merson.

Zycze ci zebys sie ogarnal w przyszlym roku i przestal kolegowac sie z Mersonem!

Opublikowano

Nie wyciągam królików z kapelusza, po prostu odnoszę się do twoich postów.

A Merson jest spoko! :good:

Opublikowano

Ok zacytuj cos co jest gkupota, a ja to napisalem.

Opublikowano

Ok, dzisiaj sie już nie kłóćmy bo potem cały rok będzie tak wyglądał. Dobra, życze wszystkim zaje.bistego 2011 roku, masy gier, kasy, nowych telewizorów 3d i czasu na swoją rozrywke czyli giercowania :potter: Narka do jutra :thumbsup:

Edytowane przez Merson

Opublikowano

Co do jutra, ja biore antybiotyki nie moge pic :(

Opublikowano

No do jutra moze cos wymyslisz, bo nie znajdziesz na pewno. Ale dobra, bo ten temat zaczyna wygladac jak Sajko vs gimbusy xD

Bez Offtopu, bo zawalam jj'a i sie skonczy zabawa!

Opublikowano

ma też momenty w których wygląda jak gra z N64

Bzdura na resorach. Jak dla Ciebie znalezienie slabej tekstury oznacza, ze gra wyglada jak na N64 to ja nie mam pytan.

No może trochę przesadziłem, niech ci będzie że to poziom początku ps2 ^_^

texturalan.jpg

Opublikowano

Wiesz...takie tekstury mozna znalezc w kazdej grze...z takimi tuzami jak gearsy czy Uncharted wlacznie ;)

Opublikowano

Tylko że w AW nie trzeba ich szukać, wrzuciłem akurat screena z liniowego poziomu gdzie idziemy za tym doktorkiem i każdy sobie na spokojnie poogląda te tekstury ^_^

Nie mówię że cała gra tak wygląda, tylko pije do tych co się spuszczają nad grafika i ocenę na poziomie 8/10 uznają za profanacje.

Opublikowano

A nawet w God Of War. Zreszta w tym momencie, nawet nie zwrocilem uwagi na tekstury, bo zchwycalem sie widokami, ktorych na screenach nie widc... Ogolnie w grze wystepowaly slabe tekstury miejscami, ale bez przesady...

Co do samej oceny masz racje. Tez za jakosc tekstur 9tki bym nie wystawil.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ludzie, nie przesadzajmy - w Uncharted 2 takich tekstur nie spotkasz. No, może coś co zbliża się do tego poziomu jest w pierwszych 7sek. poziomu w Boliwi (bo to jedyny moment w którym tekstury się doczytują).

Tylko teraz musicie sobie zadać jedno bardzo ważne pytanie: Czy sporadyczne występowanie (bo zakładam że takie w Alanie jest) takich tekstur w jakiejkolwiek grze negatywnie wpływa na jej odbiór? Albo czy źle świadczy o konsoli?

Opublikowano

No ludzie, nie przesadzajmy - w Uncharted 2 takich tekstur nie spotkasz. No, może coś co zbliża się do tego poziomu jest w pierwszych 7sek. poziomu w Boliwi (bo to jedyny moment w którym tekstury się doczytują).

Ulubiony screen Mastaha:

uncharted2o.jpg

Opublikowano

No ludzie, nie przesadzajmy - w Uncharted 2 takich tekstur nie spotkasz.

Nie wiem jak w dwojce bo naprawde niewiele gralem ale w jedynce mozna bylo trafic nawet na znacznie gorsze.

Tylko teraz musicie sobie zadać jedno bardzo ważne pytanie: Czy sporadyczne występowanie (bo zakładam że takie w Alanie jest) takich tekstur w jakiejkolwiek grze negatywnie wpływa na jej odbiór? Albo czy źle świadczy o konsoli?

Oczywiscie ze nie...wlasnie dlatego jako przykladu uzylem Uncharted ktore jest absolutna czolowka na konsolach by pokazac ze takie rzeczy w wiekszosci gier sie zdarzaja ;)

Opublikowano

Ale ta słabsza tekstura w U@ ma się nijak do tamtej z AW ;)

Przy czym osobiście zgadzam się z tym, że 8 za grafikę dla AW to za mało. Nie widziałem całej gry.. ale może jakieś ze 2 godziny. Z tego co widziałem to oceniłbym na mocne 9.

Ogólnie przypomniały mi się jeszcze 2 (znacznie większe) faile związane z oceną za grafikę w PE.

6 za grafikę dla SW:TFU2 - imo powinno być 8 (momentami nawet 9)

6 za grafikę dla FlatOut 2 z PS2- to jedna z najładniejszych ścigałek na PS2

filmki dla przypomnienia (pochodzą z PC ale zapewniam, że na gra na PS2 wygląda identycznie).

Przy okazji wspomnę o 8 za grafikę dla GT5. Jak dla mnie (pomijajac standardy i kilka brzydszych tras) grafika jest na 9=

Jeśli przywrócą jakość i szczegółowość cieni z Prologa to grafika będzie dla mnie na 10.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Texz - wow screen przerobiony w paincie?

Ukończylem U2 jakieś 5 razy i nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem.

Opublikowano

Przecież to zdjęcie (niby scr z U2) był robiony z ekranu CRT (widać po krzywiznie) i po DPI.

Opublikowano

Widziałem, ba grałem kiedyś w U2 na crt i było bez takiego syfu.

Opublikowano

Nie mówię że cała gra tak wygląda, tylko pije do tych co się spuszczają nad grafika i ocenę na poziomie 8/10 uznają za profanacje.

Hmm jezeli dla Ciebie tekstury az tak rzutuja na odbior oprawy to jestem takim samym (sorry) debilem jak ten kto wystawil 8 za grafike w PE. Gdybym mial oceniac grafike w KZ2 tym systemem, to ta perelka (jezeli chodzi o oprawe) nigdy by nie dostala wiecej niz 8/10, nie dosc ze 30 klatek to jeszcze taka rozmazana packa.

Wiesz czemu w Uncharted trudno znalesc takie tekstury ? Bo kamera w tej grze nie pozwala na takie zblizenia. W jedynce czasem udalo sie oszukac system i wychodzily wtedy niezle kwiatki. Nie twierdze oczywiscie, ze cala gra taka jest, ale chodzi o sam fakt.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.