Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

7 za grafike w Dircie 2 to też chyba lekki laugh.gif

HIV to wizualny fetyszysta, a ostatnimi ocenami w PE potrafił zniszczyć mój światopogląd (oprócz wspomnianego 7 dla grafiki z dirta2, uber wysoka ocena za grafikę w ostatnim ratchet & clank, jak dla mnie to był graficzny spory krok wstecz)

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Akurat Crack in Time prezentuje się przepięknie, a ile wtedy był za grafikę, 10? Ze swojej strony wystawiłbym na pewno dziewiątkę w kwestii wizualnej.

Opublikowano

7 za grafike w Dircie 2 to też chyba lekki laugh.gif

A najlepsze, że w tym samym numerze Shift dostał za grafikę 9/10 :turned:

Hmm jezeli dla Ciebie tekstury az tak rzutuja na odbior oprawy to jestem takim samym (sorry) debilem jak ten kto wystawil 8 za grafike w PE. Gdybym mial oceniac grafike w KZ2 tym systemem, to ta perelka (jezeli chodzi o oprawe) nigdy by nie dostala wiecej niz 8/10, nie dosc ze 30 klatek to jeszcze taka rozmazana packa.

Wiesz czemu w Uncharted trudno znalesc takie tekstury ? Bo kamera w tej grze nie pozwala na takie zblizenia. W jedynce czasem udalo sie oszukac system i wychodzily wtedy niezle kwiatki. Nie twierdze oczywiscie, ze cala gra taka jest, ale chodzi o sam fakt.

Naprawdę ciężko się z tobą dogadać :confused: No właśnie Uncharted "czasem" udało się znaleźć takie tekstury a w AW praktycznie wszystkie są na tym poziomie, a do tego jeszcze dochodzi rozdzielczość 540p i ta gra momentami wygląda jak z ps2(no chyba że grasz na CRT i ci to nie przeszkadza).

Jeszcze jestem ciekaw ile dajesz GT5 za grafikę??

Opublikowano

Jak na PS2? Usmialem sie, gra w swym graficznym caloksztalcie jest piekna.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Grafa w A Crack in Time moze dostała 10 za to że bardzo przypominała ogólnie grafe z bajek pixara, zresztą grając w nią też miałem takie odczucia :thumbsup:

Opublikowano

Bajka to gatunek literacki.

Nie neguje CiT, bo go nie widzialem, tylko jestem zaskoczony takim a nie innym odbiorem oprawy AW, ogolnie slabej sprzedazy tego tytulu, bo dla mnie gra jest genialna.

Opublikowano

W Crack in Time jest naprawde dużo rzeczy do zrobienia, samo dryfowanie po galaktykach i planetach jest świetne. Gra nie sprzedała się az tak najgorzej. Widocznie wystarczająco dla Insomniac,ponieważ zabrali się za kolejny projekt z tego cyklu.

Opublikowano

Jak na PS2? Usmialem sie, gra w swym graficznym caloksztalcie jest piekna.

Do którego momentu w AW doszedłeś?? Porównaj sobie zamknięte pomieszczenia:

silent-hill-shoot-man.jpg

alan-wake-20100504064324333.jpg

Opublikowano

pleju z kazdej gry takie cuda mozna wyciagnac.

Opublikowano

Ta fotka z SH3 pochodzi najpewniej z wersji PC i to na najwyższych detali przy Backup Screen. Nic dziwnego.

Opublikowano

No możliwe że tamten jest z wersji pc, ale dużej różnicy nie było, tu masz ps2(przynajmniej według ign)

silentHill3_040903_06_640w.jpg

Kurde mogło by Konami wypuścić Slient Hill Collection w HD :wub:

Opublikowano

Na screenie ściągniętym z PS2 wygląda to troszkę mniej wyraźnie.

HrRND.jpg

ChJvr.jpg

O9i60.jpg

67sip.jpg

Oprócz rozdziałki i jednak tekstur w mniejszej rozdzielczości nie różni się to wiele od tego screenu z PC. Mówcie co checie, na TV SD wyglądało to całkiem zjadliwie ( i wygląda nadal, tylko kto w dzisiejszych czasach zostawił sobie kineskop w domu? ).

@pleju: troszkę później na IGN są screencapy z PS2: http://uk.ps2.ign.com/dor/objects/482701/silent-hill-3/images/silenthill3_042803_02.html

To co wstawiłeś to być może bullshot od producenta ( do zapki albo reki ) . IMO

Edytowane przez Texz

Opublikowano

Silent Hill 3 to czołówka najładniejszych gier z poprzedniej generacji. "Żywe" ściany to już w ogóle było cudo.

Opublikowano

pleju z kazdej gry takie cuda mozna wyciagnac.

dokładnie

uncharted-2-among-thieves-20100418073637012_640w.jpg

uncharted-2-among-thieves-20100418073659636_640w.jpg

uncharted-2-among-thieves-20100418073704371.jpg

Opublikowano

To już jest s(pipi)ysyństwo. Porównajcie sobie jakość screencapu tego:

alan-wake-20100504064324333.jpg

z tym

uncharted-2-among-thieves-20100418073659636_640w.jpg

Opublikowano

Ocenianie gier po screenach to totalna głupota. Najlepszym przykładem niech będą sandboxy, na screenach nie widać, że animacja się dławi, czy dorysowuje otoczenie. ;]

Opublikowano

Ocenianie gier po screenach to totalna głupota. Najlepszym przykładem niech będą sandboxy, na screenach nie widać, że animacja się dławi, czy dorysowuje otoczenie. ;]

dokładnie, kto dzisiaj się sugeruje screenami, od tego są filmiki w necie, no chyba że zdjęcia samochodów z FM/GT i tyle.

Opublikowano

dokładnie, kto dzisiaj się sugeruje screenami, od tego są filmiki w necie, no chyba że zdjęcia samochodów z FM/GT i tyle.

Nawet z samochodami bym się sprzeczał - widać różnice między gameplayem a photo modem czy powtórkami, a w GT jeszcze podział na klasy samochodów, to już w ogóle można dostosować grafikę obu gier do swoich teorii.

Opublikowano

Nagrody GameTrailers.

Gra Roku - Mass Effect 2

Najlepsza gra na PS3 - RDR (lol)

Najlepsza gra na Xboxa 360 - Mass Effect 2

Najlepsza kampania singlowa - Mass Effect 2

Opublikowano

No trochę za dużo ME2. Ale gratsy za nominowanie do gry roku CivV i Starcrafta - niesamowite szpile. Kurde, PC ma się ostatnio lepiej niż dobrze - naprawdę fajne excl. i bardzo tanie gry na steama'e. No i nie wolno zapominać o potężnym rynku MMO.

Opublikowano

RDR dostało chyba taką nagrodę pocieszenia, bo z tego co pamiętam, w żadnej innej kategorii nie dostało nic.

Opublikowano

IMO większość nagród na Gametrailers przyznawana jest słusznie teehee.gif Nie ma się co spinać whistling.gif

"Większość" - dobrze powiedziane. Jednak jedna kategoria zirytowała mnie strasznie - Best Trailer. Dlaczego? Bo nawet nie nominowano zdecydowanie najlepszego trailera tego roku - Deus Ex Human Revolution. Przegapili go czy jak?

Przecież tu zagrało wszystko a nawet więcej; moim skromnym zdaniem to jest jeden z najlepszych zwiastunów dekady, ot co. Za każdym razem jak go oglądam dostaję gęsiej skórki, szczególnie ze względu na ZA(pipi)ISTĄ muzę i design, który od razu przypomina mi Ergo Proxy, Ghost in The Shell i (troszeczkę) Blade Runnera.

Edytowane przez Mr. Blue

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.