Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

ło matko dopiero mi nerki zaczęły funkcjonować.

Aha, bo to wina recenzentów że durnie na internecie robią płacz bo np Alan ma TYLKO 83% średniej (podobnie w przypadku GT5).

Opublikowano

Cała prawda, jak się teraz gry ocenia.

Wlasnie ze nie....prawda ze tak sa przez wielu graczy odbierane te cyferki...ale nijak to sie ma do jakosci.

Gralem w niejedna "siodemke" czy "osemke" przy ktorych bawilem sie znacznie lepiej niz przy tytulach AAA.

Opublikowano

Ale media tak oceniają, a ta skala jest w ogóle beznadziejna, bo jaka jest różnica między grą na 83, czy 84%. :whistling:

Opublikowano

"Większość" - dobrze powiedziane. Jednak jedna kategoria zirytowała mnie strasznie - Best Trailer. Dlaczego? Bo nawet nie nominowano zdecydowanie najlepszego trailera tego roku - Deus Ex Human Revolution. Przegapili go czy jak?

Przecież tu zagrało wszystko a nawet więcej; moim skromnym zdaniem to jest jeden z najlepszych zwiastunów dekady, ot co. Za każdym razem jak go oglądam dostaję gęsiej skórki, szczególnie ze względu na ZA(pipi)ISTĄ muzę i design, który od razu przypomina mi Ergo Proxy, Ghost in The Shell i (troszeczkę) Blade Runnera.

Że, co niby? Deus Ex:HR nie był nawet nominowany do nagrody za najlepszy trailer? To cóż też wygrało według Gejmtrailers?

Czy oni tam w jaskiniach siedzą i przegapili jeden z najlepszych trailerów do gry ever made...

Opublikowano

Że, co niby? Deus Ex:HR nie był nawet nominowany do nagrody za najlepszy trailer? To cóż też wygrało według Gejmtrailers?

Czy oni tam w jaskiniach siedzą i przegapili jeden z najlepszych trailerów do gry ever made...

Bioshock infinity

Opublikowano

Bioshock infinity

Aha, no to niezły ubaw :lol:

Opublikowano

Z Bioshocka to daje radę ten dłuższy gameplay, jakie tam skryptowane akcje są.

Opublikowano

Wszystkie nominowane trailery są dobre, ale każdemu daleko do geniuszu panów z Eidos. :confused:

Opublikowano

Co roku nominacje do GOTY i innych ssą na potęgę. Casuale rządzą rynkiem ( i portfelem ) toteż mamy co mamy. Za rok będzie 3DS tu, 3DS tam, choć z tym to akurat dobrze.

Opublikowano

E tam, jak już mówiłem, nominacje GOTY GT są w tym roku bardzo dobre: Super Mario Galaxy, CivilizationV, Starcraft... to nie są tytuły przeznaczone dla Causali - a jednak znacznie je doceniono. No i chyba nie można przyczepić się do samego wygranego, choć to akurat sprawdzę osobiście dopiero w Lutym.

Edytowane przez Mr. Blue

Opublikowano

Co do ME2, specjalnie dla tej gry odkopałem zakurzoną X360 i spędziłem naprawdę miłe wakacje w towarzystwie załogi z N7. Jednakże gdzieś w połowie zabawy i pod koniec miałem bardzo niemiłe wrażenie, że to co udało się zbudować przez całą pierwszą część (tą pełną tajemnic fabułe, zajedwabisty motyw z istotami których postrzeganie czasu znacznie się różni od znanych ludzkości ras i resztę motywów które przemilczę bo nie pamiętam ich zbyt dobrze i musiałbym sobie je przypomnieć...). I jakby nie patrzeć z całkiem niezłego RPG zrobiła się przeplatanka przynudzacza (ganiamy za zadaniami i gadamy z NPC) i akcji (plansze w 100% polegające na typowo Gearsowym wyżynaniu wroga). Natomiast nigdy nie zapomnę Bioware ogromnych cięć w kwestii mechaniki samej rozgrywki. Ograniczenie możliwości bawienia się ekwipunkiem, sztywne przyznawanie punktów czy brak expa za zabijanie wroga, tylko za zadania...

ja wysiadam, to ma być RPG?

Opublikowano
  • Autor

No i chyba nie można przyczepić się do samego wygranego, choć to akurat sprawdzę osobiście dopiero w Lutym.

Nie, nie mozna. Wracam do domu, odpalam GOTY od GT i przecieram oczy ze zdumienia. Bez CODa w nominacjach? Bez HALO? I taki zwyciezca? Dla mnei w tym roku, jako GOTY stawiam obok siebie ME2 i RDR. Swietnie, ze GT wydalo taki trzezwy osad. Ich GOTY naprawde jest tytulem genialnym.

Opublikowano

Dobrze zrobili. Po kij wciskac mase zlomu do utylizacji na omnizel. Lepiej skoncentrowac sie na fabule i uczynic walke czyms fajnym, a nie koslawym. ME2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ME.

Opublikowano

Po kij wciskac mase zlomu do utylizacji na omnizel.

Ktoś mi kiedyś mówił, że ME to erpeg miał być. Nie wiem, może dwójki już nie zapowiadano jako takowego, serii nie śledzę bo mi ME1 do gustu nie przypadło... :whistling:

Opublikowano

Dobrze zrobili. Po kij wciskac mase zlomu do utylizacji na omnizel. Lepiej skoncentrowac sie na fabule i uczynic walke czyms fajnym, a nie koslawym. ME2>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ME.

Jakiej fabule? :turned: Przecież fabuła dwójki w dużym skrócie to kilka historii postaci, które się odkrywa tylko po to, żeby zebrać drużynę pierścienia (zdobyć achievmenty) i lecieć zrobić massive damage Reaperom :teehee:

Opublikowano

nie do końca, aspekty techniczne, walka i dopracowanie gry ME2>ME1 fabuła, klimat i tajemniczość ME1>ME2

może zbyt marudzę a może z ME jest jak z filmami gdzie w znaczącej większości pierwsza część pod względem fabuły/klimatu/tajemniczości zjada drugą część która stawia na efekty i większy rozpierdol

Opublikowano

Mnie jako caloksztal o wiele bardziej podoba sie ME2. Wolalbym w ogole, zeby zrobili KOTORa 3.

Opublikowano

Z tym co pokazali w ME2 niech się nawet nie odważą zabrać za KOTORa.

Opublikowano

Zreszta nie wiem, z RPG to mnie obchodzi teraz w sumie ME, kiedys KOTOR. Ogolnie gatunku nie trawie.

Opublikowano

IoaxC.jpg

No a jak mają oceniać? Tak naprawdę to nie ma gier na ocenę 1-3. Nawet Naughty Bear prezentował jakiś tam poziom. Kiedyś pisał o tym Butcher lub kto inny. Aby jakaś gra dostała ocenę równą 1 musiałaby: zawierać bugi, które nie pozwalałyby na jej ukończenie; trwać mniej niż pół godziny; nie mieć sensu. Takich gier w ogóle się nie tworzy. Co miesiąc wychodzą produkcje, o których nikt nie słyszał a nie ocenia się ich ze względu na znacznie lepsze gry wychodzące w tym samym czasie. Zazwyczaj są to bardzo specyficzne gry takie jak World Series of Poker, które mają bardzo małą grupę odbiorców. Nawet jakby była to najlepsza gra o pokerze, jaka pojawiła się do tej pory to nie można by jej wystawić najwyżej oceny chociażby ze względu na czas jaki trzeba poświęcić na stworzenie takiej gry. Są to właśnie produkcje na ocenę 3-5.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

średniak powinien dostawać 5 a teraz jak gra dostaje 8 to uważa się ją za średniaka

Opublikowano

Nie uwaza, chyba ze oczekiwania byly na 10.

Ktos tu wczesniej pisal o nocie 8 czy 9 dla grafiki w TFU2. Dobre zarty :teehee:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Alan Wake i Heavy Rain zbieraly w duzej mierze osemki i przez wiekszosc graczy sa uznawane za kapitalne produkcje:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.