Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Już wiele razy była mowa o tym, że system 1-10 jest do kitu. W takiej skali gry od 1-5 to dla większości graczy niegrywalne crapy. Dla mnie oceniać wartość danego tytułu można dopiero od pewnego (grywalnego) poziomu, a oceny 1-5 w przełożeniu na panujące realia, to niewarty dalszego skalowania chłam

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

czyli można powiedzieć że funkcjonuje skala 5-10 ;p ja bym nawet powiedział że 6-10

Opublikowano

Pamiętam jak jeden developer się wypowiadał nt. skali ocen. Wg niego czy gra dostała 1 czy 6 to dla nich wszystko jedno bo i tak niewiele osób to kupi.

Opublikowano

Pamiętam jak jeden developer się wypowiadał nt. skali ocen. Wg niego czy gra dostała 1 czy 6 to dla nich wszystko jedno bo i tak niewiele osób to kupi.

Quantum Theory dostał średnią 5, chyba. No bo to jest gra na poziomie World Series of Poker, stąd taka ocena. Gdyby poświęcili na produkcję kolejny rok to może ocena była by wyższa.

Edytowane przez rkBrain

Opublikowano

Quantum Theory dostał średnią 5, chyba. No bo to jest gra na poziomie World Series of Poker, stąd taka ocena. Gdyby poświęcili na produkcję kolejny rok to może ocena była by wyższa.

To i tak nieźle. Taki crap jak Quantym Theory nawet na 3 nie zasługuje. Ścisłe Top 3 tej generacji.

Opublikowano

Najlepszą IMO oceniaczkę ma Giantbomb. Tam większość produkcji dostaje trzy gwiazdki. Jak coś dostanie cztery to już jest musthave jak God Of War 3. Pięć gwiazdek dostają pozycje wyjątkowe, istne majstersztyki.

http://www.giantbomb.com/reviews/

Fajnie to funkcjonuje choć jedyne do czego można się przyczepić to jak zwykle do wystawianych not. Takie GT5 dostało trzy gwiazdki, Dead Nation dwie. Ale przynajmniej korzystają z pełnej skali ocen! Jeżeli kiedyś miałbym założyć własny serwis, przyjąłbym właśnie skalę na 5 za pewnik. Dzięki małej skali ludzie w końcu zaczęli czytać recenzje, nie przewijać na sam koniec do podsumowań.

Edytowane przez Texz

Opublikowano

http://lambdageneration.com/posts/game-informer-hints-at-possible-half-life-3-reveal-during-2011/

As we all know, Game Informer and Valve are bros.

What gaming publication had exclusive information and screenshots of Portal 2 way back in April on one of its issues, and had their own Portal 2 Hub through which they continued to release Portal 2 info on their website? Game Informer, of course.

What gaming publication came forward with the exclusive announcement of DotA 2, and has done plenty of interviews with Valve in the past? Game Informer.

What gaming publication said, at the beginning of 2010 that there would be no Half-Life during that year (which they got spot on), and even implied the next Half-Life may be “Half-Life 3?” Game Informer.

Jakby tak się stało, to by te info przyćmiło wszystko, włącznie z jakimiś popierdółkami anczartedami 3, gearsami i innymi mass effectami.

Opublikowano

Narobią szumu, a i tak wydadzą w 2012. Deal with it!

Opublikowano

http://lambdageneration.com/posts/game-informer-hints-at-possible-half-life-3-reveal-during-2011/

As we all know, Game Informer and Valve are bros.

What gaming publication had exclusive information and screenshots of Portal 2 way back in April on one of its issues, and had their own Portal 2 Hub through which they continued to release Portal 2 info on their website? Game Informer, of course.

What gaming publication came forward with the exclusive announcement of DotA 2, and has done plenty of interviews with Valve in the past? Game Informer.

What gaming publication said, at the beginning of 2010 that there would be no Half-Life during that year (which they got spot on), and even implied the next Half-Life may be “Half-Life 3?” Game Informer.

Jakby tak się stało, to by te info przyćmiło wszystko, włącznie z jakimiś popierdółkami anczartedami 3, gearsami i innymi mass effectami.

Hell Yeah! Jeśli rzeczywiście byłby to Half Life 3 to imo wiadomość równie genialna co ta o wydaniu Duke Nukem Forever. Niech tylko pociągną klimat z Half Life 2, podrasują grafikę, skrócą troszkę etapy z pojazdami (bądź niech je w ogóle wywalą) i oby ponownie zapewnili silnik,a także odpowiednie narzędzia dla sceny moderskiej (sukces HL to także zasługa świetnych modów) , a będzie genialny powrót jednego z królów gier fps. Chociaż jeśli zamiast tego miałby powstać HL:Opposing Force 2 to nie pogniewałbym się, po dzisiaj nie mogę odżałować faktu, że porzucili przygody Sheparda.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Trzeci Half-Life odniósłby komercyjny sukces chyba tylko na PC, prawda? Podejrzewam, że wersje na konsole będą odstawały technicznie tak jak w przypadku Crysis 2.

Opublikowano

Wkoncu, bedziemy mieli normalne multiplayer( mam na mysli nowego CS), bo to jest raczej pewn, jeżeli wyjdzie HL3. Mam już dość tych popierdółkowych codów i innych battlefieldow

Opublikowano

Ostatnio wychodzi zdecydowanie za dużo podobnych do siebie FPS'ów. Choć przyznam, że gra mi się w nie wyśmienicie to coraz wyraźniej widać, że stają się bardzo podobne. Ta dominacja Call of Duty zaczyna być już trochę nudna. Black Ops to wspaniała kampania, ale za to nieco skopany mutliplayer a spędziłem w nim przeszło 15h i dość słaba strona techniczna.

Jak dobrze, że chociaż powstają takie gry jak Bioschock czy nadchodzący Portal 2. One przynajmniej potwierdzają, że gatunek FPS nie musi być taki jednolity.

Opublikowano

Trzeci Half-Life odniósłby komercyjny sukces chyba tylko na PC, prawda? Podejrzewam, że wersje na konsole będą odstawały technicznie tak jak w przypadku Crysis 2.

Orange Box wyszedł pośród takich hitów jak CoD4, Halo 3, Bioshock i Mass Effect, ale i tak całkiem dobrze się sprzedał (chyba ze 2mln na Xboxa).

W ogóle kogo kur... obchodzi czy będzie odtstawac technicznie czy nie? Chyba tylko fanów gifów z Killzona :F

Opublikowano

No robienie gier na przestarzałych silnikach, to pokazanie środkowego palca klientowi. COD to dobry przykład. Konkurencja nie śpi.

Opublikowano

Pewnie HL3 będzie na usprawnionym silniku od L4D2 ;p nie opłaca się robić nowego silnika w tym okresie tej generacji.

Edytowane przez MaroS

Opublikowano

A to jest chyba cały czas ten stary z H-L2, tylko usprawniony.

Opublikowano

Ludzie kogo obchodzą wyniki sprzedaży? Chyba tylko donsterydo... im więcej świetnych gier pod koniec roku tym lepiej dla nas graczy. Będzie w czym wybierać ^^

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
  • Autor

Jedno w calym tym plebiscycie GOTY na GT mnie zdziwilo. W zadnej kategorii nawet nie, ze nie wygral, ale nie zostal wyrozniony Conviction. WTF?!

Opublikowano
  • Autor

Pardon, pardon.

No, bo stracilem wiare w jakikolwiek obiektywizm GT :P

Opublikowano

No jak oglądałem recke GT5 na GT i ocene końcową to sie zdziwiłem że dali aż 9.0 :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.