Gość Rozi Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 30 lipca 2013 przez Gość Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 8 listopada 2010 Opublikowano 8 listopada 2010 No, okładka (pipi)owa ale nie to najważniejsze. "Lament" mi się podoba. Sprawdzę reszte. Cytuj
Amer 1 383 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Jak wyżej. Dobry kawałek, słaba okładka (skoro o niej mowa). Niemniej płytkę trzeba będzie sprawdzić. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Fokus skończył się na K...STOP. Fokus w ogóle się nie zaczął. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 (edytowane) męczą mnie te jego smuty. największą parodią polskiego rapu XXI wieku byłą zwrotka fokusa na kwiatach zła pichu.ja. Edytowane 9 listopada 2010 przez tk___tk Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 nie byla parodia, widocznie nie zalapales ze ta zwrota ma rytm (a o jego rzekomy brak pewnie sie d(pipi)sz), trzeba sie tylko wsluchac, najlepiej zapalic lolka, wtedy to sie ladnie plastycznie stapia. i choc nie jestem jego wielkim fanem (kiedys bylem, skonczylem po pokahontaz ktore bylo ostatnia rewelacyjna plyta), to szanuje wojtka, bo jest jednak wyjadaczem i jak chce, to potrafi. tutaj ewidentnie nie pasuje bit, jest zby wesoly jak na jego obrana barwe glosu, ale nie twierdze ze fokus sie z(pipi)al, po prostu zaliczyl "progress" w inna strone, skonczyl nagrywac z rahimem a zaczal tak z mainstreamem- pyskatym, guralem, pihem, no wlasnie takie gangsta rapy, stad tez te jego nieco nadete "cziki blow" itd. nie jestem zachwycony tym co robi teraz, ale nie mowie ze go (pipi)e, trudno tak myslec o filarze polskiego rapu. jeszcze nagra niejeden kawalek, ten czlowiek sie utrzymuje z hiphopu, nie tak jak inni, co se porobili zaplecze w postaci studiow i po 40 pewno zaczna zyc "rodzinnie". Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Fokus miewa zwrotki przech.uje i zwrotki asłuchalne. "Alfa i Omega" była najszybciej wyje.baną z dysku płytą jaką kiedykolwiek słuchałem. Jedyne co mnie skłania do przesłuchania tego to bity Lukatricksa. Ten kawałek jest...meh. Ale sprawdzić sprawdzę. Cytuj
asfalt 439 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 No (pipi) może Lukatriks robi bity na dobrym poziomie, ale na czarnym złocie dał 18 takich samych. Przez co płyta kompletnie asłuchalna, nudziła się po 3 kawałkach. Cytuj
Konar. 15 Opublikowano 9 listopada 2010 Opublikowano 9 listopada 2010 Pier.dolisz, dla mnie Czarne Złoto to jedna z lepszych płyt w tym roku w polskim rapie. Ba, nawet sobie ją kupiłem ;p Jedynie HST z Ganem czasem przymulali, ale ogółem strasznie trafiała do mnie ta płyta. Az ją chyba sobie zapuszczę... Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 10 listopada 2010 Opublikowano 10 listopada 2010 gano faktycznie przymulal, ale hastu to klasyka, pieronsko kur,wica <ok> Dobre zwrotki dawal imo, bez beki enyłej ladny ten fokus sie zrobil, tylko chyba cos nie tak ma z oczami Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 28 lutego 2011 Opublikowano 28 lutego 2011 Kawałek Prewersje zrył mi łeb. play i powtórz i powtórz i powtórz(...) masakra świata. Wi Aj Pi też daje rade ale klipy ma słabe, imo najlepszy klip jego to chyba sms'y. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi