Skocz do zawartości

Fokus - Prewersje

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

męczą mnie te jego smuty. największą parodią polskiego rapu XXI wieku byłą zwrotka fokusa na kwiatach zła pichu.ja.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

nie byla parodia, widocznie nie zalapales ze ta zwrota ma rytm (a o jego rzekomy brak pewnie sie d(pipi)sz), trzeba sie tylko wsluchac, najlepiej zapalic lolka, wtedy to sie ladnie plastycznie stapia. i choc nie jestem jego wielkim fanem (kiedys bylem, skonczylem po pokahontaz ktore bylo ostatnia rewelacyjna plyta), to szanuje wojtka, bo jest jednak wyjadaczem i jak chce, to potrafi. tutaj ewidentnie nie pasuje bit, jest zby wesoly jak na jego obrana barwe glosu, ale nie twierdze ze fokus sie z(pipi)al, po prostu zaliczyl "progress" w inna strone, skonczyl nagrywac z rahimem a zaczal tak z mainstreamem- pyskatym, guralem, pihem, no wlasnie takie gangsta rapy, stad tez te jego nieco nadete "cziki blow" itd. nie jestem zachwycony tym co robi teraz, ale nie mowie ze go (pipi)e, trudno tak myslec o filarze polskiego rapu. jeszcze nagra niejeden kawalek, ten czlowiek sie utrzymuje z hiphopu, nie tak jak inni, co se porobili zaplecze w postaci studiow i po 40 pewno zaczna zyc "rodzinnie".

Opublikowano

Fokus miewa zwrotki przech.uje i zwrotki asłuchalne. "Alfa i Omega" była najszybciej wyje.baną z dysku płytą jaką kiedykolwiek słuchałem. Jedyne co mnie skłania do przesłuchania tego to bity Lukatricksa. Ten kawałek jest...meh. Ale sprawdzić sprawdzę.

Opublikowano

No (pipi) może Lukatriks robi bity na dobrym poziomie, ale na czarnym złocie dał 18 takich samych. Przez co płyta kompletnie asłuchalna, nudziła się po 3 kawałkach.

Opublikowano

Pier.dolisz, dla mnie Czarne Złoto to jedna z lepszych płyt w tym roku w polskim rapie. Ba, nawet sobie ją kupiłem ;p Jedynie HST z Ganem czasem przymulali, ale ogółem strasznie trafiała do mnie ta płyta. Az ją chyba sobie zapuszczę...

• 3 miesiące temu...