MacGyver_PL 0 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) No to zaczęło się...pociągnę ten wózek Zanim ruszy moja strona możemy się chwile pobawić tutaj i zagrać szybki sezon. Mam tylko pytanie jak wolicie grać...wybieramy sobie drużynę czy losujemy ? Chodzi o to że ja jestem generalnei za losowaniem...zeby nikogo nei faworyzować że wczesniej ma prawo wyboru drużyny...no ale jak chcecie Zapisujmy się tutaj podając : PSN ID GG Preferowana drużyna 4* jestem za grą na manualu...ale nie bede narzucać nic. Zostawie to waszemu sumieniu. ilość drużyn w zależności od zainteresowania...powiedzmy że zapisy kończymy w piątek i zaczynamy grać. teraz trocjhe zasad ogólnych Zasady ogólne dotyczące rozgrywania meczów: Długość meczu : 6 minut połowa Szybkość meczu: normalna Gramy nie używając żadnych forteli oraz niesportowych zagrań. Nie wykorzystujemy Bugów gry to znaczy ewidentnych błędów gry. Zabrania się używania „nierealistycznych” formacji typu 6-0-4 itp. Na forum obowiązuje gra Fair Play oraz Joga Bonito w miarę możliwości i umiejętności Ogólne zasady obowiązujące w turniejach: Mile widziany jest opis meczu. W prawidłowo wpisanym wyniku powinno się znaleźć: a) Kolejka b) Wyraźnie wskazany gospodarz(host) meczu. Gospodarza wpisujemy na pierwszym miejscu. c) Grające drużyny wraz z Nickami graczy d) Wynik meczu e) Krótkie statystyki meczu typu : posiadanie piłki, strzały, strzały celne, kartki f) Strzelcy bramek oraz minuty ich zdobycia Np. Kolejka nr 2 (Nick gracza) Drużyna ?-? Drużyna (Nick gracza) Bramki: Drużyna1 – Piłkarz1 10’ 20’ , Piłkarz2 45+’ 67’ Drużyna2 – Piłkarz1 2’, Piłkarz2 89’ Posiadanie piłki ?%-?% Strzały(celne) 4(4) – 8(2) Wynik ma obowiązek wpisać gospodarz danego meczu chyba, że inaczej umówią się gracze. Jeśli wynik wpisuje gość należy wpisać „wynik wpisuje na zgodę gospodarza”. Przerywanie meczu: Rozłączenie może mieć różne podłoże. Często bywa to w skutek przyczyn od nas niezależnych takich jak przerwa w dostawie Internetu, wywalone korki lub zacięcie gry. W takich sytuacjach możemy dograć mecz. Jeśli powody rozłączenia są inne należy zakomunikować to przeciwnikowi i podać najszybszy termin dogrania meczu do końca (np. nagła potrzeba wyjścia z domu, powody rodzinne itp.) Składy obu drużyn nie mogą się różnić od tych przed rozłączeniem. Jeżeli dogrywamy mecz, a przed rozłączeniem był inny wynik niż 0-0 oraz pojawiły się kary indywidualne dla zawodników, gracze są zobowiązani zaraz po wznowieniu gry do przywrócenia wyniku ze stanu przed rozłączeniem np. Rozłączenie nastąpiło przy stanie 2-1 --> to jeden gracz musi sobie strzelić dwa samobóje lub pozwolić graczowi strzelić dwie bramki, a drugi analogicznie jedną bramkę. UWAGA --> Ważne jest aby bramki strzelane były w tej samej kolejności co przed rozłączeniem. Strzelcy bramek powinni być zapamiętani ze stanu przed rozłączeniem. Czerwona kartka: Jeżeli któryś z graczy dostał czerwoną kartkę jest on zobowiązany do popełnienia faulu na czerwoną kartkę by szansę ze stanu przed rozłączeniem były takie same. (najlepiej w środku boiska od tyłu) Mogą być to dwie żółte kartki. Żółte kartki: Jeżeli któryś zawodnik dostał przed rozłączeniem żółtą kartkę należy to zapamiętać (żeby nie było nie porozumień należy to zgłosić przed wznowieniem meczu na gg lub na forum) bo jeśli ten sam zawodnik dostanie żółtą kartkę w dogrywanym meczu oznacza to, że jest to już jego druga żółta kartka, a w konsekwencji czerwona. Gracz, któremu się to przytrafiło jest zobligowany do jak najszybszego sfaulowania tym zawodnikiem tak aby otrzymać czerwoną kartkę, na którą zasłużył. To w której minucie mecz został przerwany zależy ile minut dogrywamy : 0-10 minut -> cały mecz 11-20 -> 80 minut 21-30 -> 75 minut 31-40 -> 60 minut 41-50 -> 50 minut 45-50 -> jedna połowa 45 minut 51-60 -> 40 minut 61-70 -> 30 minut 71-80 -> 20 minut 81-90 -> 10 minut Czas liczymy od momentu gdy wynik oraz czerwone kartki będą przywrócone ze stanu przed rozłączeniem. Jeśli zawodnik dostanie drugą żółtą kartkę należy zatrzymać czas aż do ponownego faulu (natychmiastowego) na kartkę czerwoną, która się należy. Jeśli mija ostatnia minuta dogrywanego meczu nie przerywamy go. Pozwalamy dokończyć akcję graczowi który ma piłkę. Mecz może być przerwany dopiero gdy piłka wyjdzie na aut bramkowy lub piłka zostanie zabrana i przeprowadzona na połowę przeciwnika (można taką akcję dokończyć) i najważniejsza zasada...MACIE SIE DOBRZE BAWIĆ GRĄ W LIDZE 1. Figlarz - Borussia Dortmund GG--> 7704895 2. Błazej_PL - Ajax Amsterdam - GG--> 13438901 3. BulaPL1988 - Lazio Rome GG --> 18482673 4. MacGyver_PL - Fenerbace Stambuł GG --> 2992354 5. Kaz_Pol - Fiorentina - GG--> 2619899 6. Filip9_PL - VfB Stuttgart - GG --> 9312451 7.ProEvo666 – West Ham – gg ..> 2807393 8. Ciupak32 – Do wyboru - gg--> 643046 9.Wallerot_PL - Panathinaikos -----> 8686855 10. Jestem za tym aby drużyny się nie powtarzały Edytowane 29 listopada 2010 przez MacGyver_PL Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Wchodzę w to, preferuję losowanie, liga manual. Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 11 listopada 2010 Autor Opublikowano 11 listopada 2010 ja jednak myślę że na tyle bedzie nas mało...a na tyle dużo jest fajnych 4* drużyn...że może TUTAJ się obyć bez losowania...na stronie u mnie bedzie tylko losowanie wiec tu może być bez Cytuj
Gość Orson Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 ja , jak pisałem , gram 3 opcje semi i dwie manual, jesli pasi to sie chetnie pobawiie jesli wybieramy drużyny to schalke biore Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 To na razie niech się zbierze z 12 osób chociaż to coś pogramy panowie Cytuj
Gość kufir Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Zależy kiedy by te meczy były, ale w chodzę w to. Gram Liverpool-em. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Jesteś niereformowalny. Ile Liverpool ma gwiazdek. A mecze będą się odbywały od poniedziałku do piatku od 19, nie będzie ci to kolidowało z Dobranocką ? No kur.wa. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Preferowana drużyna 4* A nie ma 4? Jeśli nie ma to sorry. Błażejku bo Ci żyłka pęknie. Spokojnie chłopcze. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Powiem Ci, że spokojnie mógłbyś grać w ' Za chwilę dalszy ciąg programu ' Reprezentujesz podobny poziom absurdu, wymiękam. Cytuj
Gość kufir Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Dla Ciebie mógłbym być tatą Cytuj
Buła1988 6 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) ja , jak pisałem , gram 3 opcje semi i dwie manual, jesli pasi to sie chetnie pobawiie jesli wybieramy drużyny to schalke biore Ja gram podobnie jak kolega jeśli można też się pobawię. Jak co to biorę Lazio. GG-18482673 Edytowane 11 listopada 2010 przez Buła1988 Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Imo zasady z przerwanym meczem są bezsensowne. Albo się dogadujemy, że gramy od nowa mecz albo jeśli jedna strona się nie zgodzi, to walkower (oczywiście tylko wtedy kiedy ktoś zawinił przy rozłączeniu). Jeśli to ma być liga FAIR PLAY, to nie powinno być problemu z ponownym rozegraniem meczu. W końcu nie gramy o złote majtki. Te zasady, że trzeba sobie strzelać samobóje czy faulować na czerwoną kartkę są bezsensowne wg. mnie. Co do wyboru drużyn - jestem za samodzielnym wybieraniem. Każdą drużyną się inaczej gra i lepiej sobie grać tą, którą się wcześniej ćwiczyło. Dla mnie jest różnica czy gram Schalke04 czy BVB. Z drugiej strony - niektóre 4-gwiazdkowe drużyny mają o wiele lepsze statsy niż inne 4-gwiazdkowe (taki Villareal jest mocny) i potem może dochodzić do sporów o drużyny. Jeśli chodzi o asysta/manual, to jestem za tym, żeby zrobić podział na ligę assist i ligę manual. Oczywiście jeśli się zbierze na tyle osób. Wg. mnie wystarczy nawet 10 osób, żeby móc takie coś zrobić. Jak będzie brakować ludzi, to można zwerbować z innych forów najwyżej. Ważne, żeby szanse były w miarę wyrównane. A granie na asyście przeciwko manualowi jest o wiele łatwiejsze niż manual vs manual. To taka moja luźna refleksja. Przemyślcie to. To na razie tyle ode mnie. Czekam na rozwój wydarzeń!!! Cytuj
Gość Orson Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 (edytowane) jestem zdecydowaniie przeciwny ludziom z poza forumka, z randomami nie dogramy do konca Edytowane 11 listopada 2010 przez Orson Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Ale nie chodzi mi o randomów. Nie masz żadnego znajomego, który namiętnie gra w fifę? Taki ktoś mógłby założyć tutaj konto i dołączyć do ligi. Formalnie byłby uprawniony do gry, mimo, że jego konto miałoby jeden dzień i nie wiedzielibyśmy o nim nic. Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 11 listopada 2010 Autor Opublikowano 11 listopada 2010 ta liga jest chwilowa...nie ma co sie podniecać gramy jeden sezon i zapraszam do moich lig na strone...akurat ruszy i tam sobie stworzymy lige jaką tylko bedziemy chcieli Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 11 listopada 2010 Opublikowano 11 listopada 2010 Dlatego nie ma sensu narzucać jakichś reguł z tym strzelaniem samobójów itd. Gramy fair play przecież i nie będziemy się kłócić o przypadkowe rozłączenie. Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 To ja biorę Everton. GG: 8686855 Oczywko full manual. Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 12 listopada 2010 Autor Opublikowano 12 listopada 2010 czyli zostają 4* ? prosze o wypowiedzi... orson jest za 4* wallerot jest za 4,5* ja jestem za 4* także Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Ja też się piszę na takie coś : D Drużynę muszę wybrać sam? Hmm... wezmę w takim razie Fiorentinę. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 To nimi ze mną wygrałeś tak perfidnie fuksiarsko? Cytuj
Gość Orson Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 (edytowane) ale co werderowi dali 4,5 gwiazdki? lol, balans fatalny , zaiste... nie mówie o rzeczywistoscia a o statystykach w grze, o rzeczywistej wartosci zawodników w Fifie pada mało goli - i chwała bogu-taka jest piłka. I mamy Liverpool z Torresem- kolo potrafi wiele w realnym futbolu. A to jest gra i jego umiejetnosci oddane są za pomocą kodu dlatego "dzieciak" potrafi "fartownie" przemknącw "kolizji" z obronca. To robi róznice. O arsenalu nie wspomne. Dlatego 4 gwiazdki, innej rady nie ma :potter: edit sorry za zamieszanie, musze zrezygnowac z udziału w lidze, długa historia, wam zycze miłej zabawy Edytowane 12 listopada 2010 przez Orson Cytuj
Gość Kazuma Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 To nimi ze mną wygrałeś tak perfidnie fuksiarsko? Nie, to był Hercules. Chyba, że u ciebie fuks to strzelenie bramki w ostatnich minutach, to w takim razie tak, to oni. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 12 listopada 2010 Opublikowano 12 listopada 2010 Mówię o tym jeszcze wcześniejszym meczu. W ogóle strzelenie mi gola to fuks xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi