Paliodor 1 817 Opublikowano 2 lipca 2012 Opublikowano 2 lipca 2012 Z AI muszę się zgodzić,że stoi na dobrym poziomie. Grałem swego czasu na normalu i nie raz umierałem w skutek strzelaniny. Najgorzej jak natkniesz się na większą grupkę kozaków. Cytuj
sipap 2 Opublikowano 18 lipca 2012 Opublikowano 18 lipca 2012 Polecam Ci mod http://www.moddb.com...r-complete-2009 Lepsza grafa, nowa muzyka itp. Pograj z nim. Gra dostaje niesamowitego kopa. PS Dla każdego stalkera jest ten mod. Także jak będziesz chciał zagrać w następną część to możesz ściągnąć moda odpowiednio dla niej. Sam miód. Polecam. Jako,że jeszcze nie instalowałem żadnego moda mam pytania. Jak tego moda zainstalowac? Czy gra wychwytuje go sama,czy też trzeba postępowac tak jak podają w tutku na stronie stalker.pl ? Czy jesli już gram jakiś czas,to po zainstalowaniu tego moda muszę zaczynac od nowa,czy też save'y bedą dalej działac już z poprawkami. I ostatnia sprawa,czy jesli mam grę po polsku,to czy po wgraniu moda nie zmieni mi się wersja językowa? Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Wersja językowa się nie zmieni a co do instalacji to wystarczy skopiować zawartość folderu z modem do foldera z grą. Warto, bo mod oprócz grafiki zmienia też A.I, efekty pogodowe i eliminuje mase bugów. Cytuj
sipap 2 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Jesteś pewien co do tego,ze po wgraniu moda napisy i glosy bedą w języku polskim? Bo z tego co wyczytałem na Forum Stalkera, to trzeba wgrać jakąś łatkę z językiem polskim,ale i tak wtedy po polsku są tylko napisy. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Ja zawsze gram w Stalkery z rosyjskim dubbingiem i polskim lektorem. Po zainstalowaniu moda nie miałem żadnych problemów, żadnej łatki nie trzeba było instalować (szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia co to za łatka mogłaby być...). Co najwyżej będziesz musiał spatchować grę, ale gra oczywiście sama to zrobi jeśli masz wersję ze Steama. P.S: Z tą instalacją mi się pokiełbasiło. Wersja 1.4.4 zawiera plik exe, więc instalacja jest jeszcze prostsza. Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 19 lipca 2012 Opublikowano 19 lipca 2012 Właśnie przed chwilą kupiłem Stalkera,teraz tylko instalacja i witaj świecie postapo Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 7 listopada 2012 Autor Opublikowano 7 listopada 2012 http://stalker.pl/2012/11/04/stalker2-galeria-potworow/ arty typa odpowiedzialnego za dizajn potworow w stalkerze2. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 22 września 2020 Autor Opublikowano 22 września 2020 Cytat W sieci pojawił się nowy screen ze S. T. A. L. K. E. R. 2. Ten screen został znaleziony na Artstation w profilu jednego z pracowników GSC Game World Aleksieja Rysiuka. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 19 czerwca 2021 Opublikowano 19 czerwca 2021 Mam w planach przejść wszystkie odsłony przed 2. Kupiłem właśnie na promce z goga cień czarnobyla. Jakie polecacie mody graficzne? Interesują mnie mody które zmieniają tylko grafikę nie rozgrywkę. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 19 czerwca 2021 Opublikowano 19 czerwca 2021 (edytowane) Nie ma takich chyba. Prawie każdy zmienia coś w rozgrywce i dobrze bo Stalker Vanilla jest niemal niegrywalny przez bugi i inne pierdoły. Sam przechodziłem z modem Stalker Complete. https://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009 Tak. Takiego moda szukasz. Edytowane 19 czerwca 2021 przez devilbot 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 czerwca 2021 Opublikowano 19 czerwca 2021 Vanilla Stalker była straszna. To telepanie kamery przy chodzeniu, amfa symulator. Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 19 czerwca 2021 Opublikowano 19 czerwca 2021 W sumie przed S.T.A.L.K.E.R.em jeszcze polski Chernobylite wychodzi - klimaty z tego co widziałem bardzo podobne, choć trochę obawiam się o stronę techniczną. Cytuj
japco 275 Opublikowano 20 czerwca 2021 Opublikowano 20 czerwca 2021 (edytowane) Najlepszy mod to Autumn Aurora 2, grafika piękna, ale zmienia też mocno rozgrywkę. Jest dość trudny (na początku jak oberwiesz 1 kulkę to już w zasadzie quickload - całe szczęście tyczy się to też przeciwników), trzeba grać z głową, ale taki gameplay idealnie pasuje do tego klimatu. No i broń w końcu trafia tam gdzie celujesz. Aha, dość istotna sprawa, mod wypierdalał mi się za każdym razem na ostatnim levelu (elektrownia). xD Niewielka strata bo końcówka gierki to niezła kiła, ale jak masz zamiar przechodzić pierwszy raz to warto wziąć to pod uwagę. Z tym że mój przypadek może być odosobniony, nie wiem. Edytowane 20 czerwca 2021 przez japco 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Nie jest odosobniony mi się crashował wcześniej przy wchodzeniu za którymś razem na wysypisko. Co ciekawe na fanowskim forum gry ludzie sprawdzali zapis i im normalnie działało a mi i po usunięciu moda nic nie pomogło. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Nie no ciężko mi się w to wkręcić odpaliłem w weekend i nie widzę siebie grającego w to teraz. Chociaż pierwszy raz jak ogrywałem to wciągnęło mnie strasznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi