Opublikowano 13 lipca 201113 l Naprawdę tego nie widzisz? Dla porównania: http://www.v10.pl/narzedzia/tapety/Samochody/Nissan/Nissan%20GT-R/2008%20Nissan%20GT-R%201920x1440_1.jpg Edytowane 13 lipca 201113 l przez Emet
Opublikowano 13 lipca 201113 l Są, są. Nie spodziewałem się, że będzie to widać, ale po wrzuceniu na imageshack było już za późno. Camaro też jak plastuś się niszczy.
Opublikowano 14 lipca 201113 l Kuźwa, naprawdę tego nie zauważyłem. W ramach rekompensaty kilka zdjątek ode mnie. Podoba się? _________________________________________________ _________________________________________________ _________________________________________________ _________________________________________________
Opublikowano 14 lipca 201113 l Szczególnie fota nr 2. Emet, mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy jak uzyskiwałeś ten efekt chromu przy Audi R8? Edytowane 14 lipca 201113 l przez R4VEN
Opublikowano 14 lipca 201113 l Swoją drogą, wrzucę ciekawy link z forum GTPlanet o tej samej tematyce, to może nasz temat też wskoczy na wyższy poziom jak co nieco podpatrzymy u nich - http://www.gtplanet....134329&page=258 Widać, że wszystko jest dodatkowej obróbce poddawane, ale w niektórych zdjęciach za cholerę nie wiem, co zrobili, żeby dany efekt uzyskać. Przykład: Edytowane 14 lipca 201113 l przez R4VEN
Opublikowano 15 lipca 201113 l Właśnie na GTP dużo osób podrasowuje fotki. Z jednej strony czasami (jak wyżej) można uzyskać ciekawe efekty, z drugiej jednak takie fotki w jednym temacie ze standardowymi (prosto z GT5) nie specjalnie mi pasują. Ja osobiście jestem fanem zdjęć prosto z gry. A efekt chromu uzyskałem dzięki... pomalowaniu samochodu farbą w kolorze chromu Edytowane 15 lipca 201113 l przez Emet
Opublikowano 15 lipca 201113 l Dzięki Emet. No tak... do tego ten filtr i tak to fajnie wyszło. To jak robimy, przez jakiś okres czasu bawimy się z obróbką zdjęć, czy zostawiamy ten temat "nieskażony"? Edytowane 15 lipca 201113 l przez R4VEN
Opublikowano 15 lipca 201113 l IMO pierwsza fotka wygląda bardzo naturalnie Spory update ode mnie @ Codename - C63 AMG po pełnym upgradzie to niezły hardcore
Opublikowano 15 lipca 201113 l Emet: Te foty mają już to "coś". R4VEN, jak dla mnie wsio ryba. Jak ktoś robi obróbkę ze smakiem to i gówno będzie miało przekaz. I jeszcze jedno. Wiem że znowu marudzę, ale mam prośbę. Nie kadrujcie wszystkich zdjęć tak samo. Ile można?
Opublikowano 15 lipca 201113 l Ja miałem nie raz wielkie chęci zrobić fotki z całkiem innych ujęć... niestety tryb fotograficzny w GT5 blokuje większość ujęć z kamer replayowych (szczególnie te znajdujące się wysoko nad ziemią). W tym względzie photo mode z GT4 był DUŻO lepszy. Można było zrobić różne świetne ujęcia np. na N-ringu czy La Sarthe (jakby z helikoptera, gdzieś zza drzew itp).
Opublikowano 16 lipca 201113 l Walić dalekie ujęcia. Mi chodzi o grę świateł, zabawę kolorami, przysłoną, dystorsją itd. Jest cholernie dużo możliwości na ukazanie auta, trzeba tylko troszkę pomyśleć zanim zrobi się zdjęcie.
Opublikowano 16 lipca 201113 l A to swoją drogą. Staram się z tego korzystać... problem w tym, że (znowu w porównaniu z GT4) ustawinia kolorów są biedne. Powinno dać się regulować nasycenie efektów a tu niestety jest tylko on/off (a taka sepia jest trochę przesadzona). Edytowane 16 lipca 201113 l przez Emet
Opublikowano 16 lipca 201113 l Polecam prosty jak drut RawTherapee. Do Lightrooma nie ma podejścia, ale jest - moim zdaniem - b. dobrą alternatywą dla PS.
Opublikowano 16 lipca 201113 l No tak.. tylko, że (jak wcześniej wspomniałem) preferuję fotki bez retuszu Ale w sumie.. może coś spróbuję wykombinować
Opublikowano 17 lipca 201113 l Polecam prosty jak drut RawTherapee. Do Lightrooma nie ma podejścia, ale jest - moim zdaniem - b. dobrą alternatywą dla PS. I tak Lightroom jest przystosowany do .raw a nie do edytowania .jpg
Opublikowano 17 lipca 201113 l Ja miałem nie raz wielkie chęci zrobić fotki z całkiem innych ujęć... niestety tryb fotograficzny w GT5 blokuje większość ujęć z kamer replayowych (szczególnie te znajdujące się wysoko nad ziemią). W tym względzie photo mode z GT4 był DUŻO lepszy. Można było zrobić różne świetne ujęcia np. na N-ringu czy La Sarthe (jakby z helikoptera, gdzieś zza drzew itp). Też nad tym ubolewam... dla przykładu zapodam moją fotkę z GT4(zero retuszów): No i ogólnie jestem za wstawianiem oryginalnych zdjęć a nie przerabianych. Edytowane 17 lipca 201113 l przez rajnerGT
Opublikowano 17 lipca 201113 l Mógłby ktoś wrzucić kilka fotek właśnie z GT4? Chciałbym zobaczyć z ciekawości jak to wyglądało, bo przygodę z GT zacząłem od piątej części. Co do retuszu zdjęć wrzucanych w tym temacie, to myślę że można by sobie pozwolić na zmianę kontrastu, saturacji, jasności, gamma i ewentualnie jakiś jeszcze inny mały zabieg.
Opublikowano 17 lipca 201113 l Mógłby ktoś wrzucić kilka fotek właśnie z GT4? Chciałbym zobaczyć z ciekawości jak to wyglądało, bo przygodę z GT zacząłem od piątej części. Jest gdzieś też temat co do zdjęć z GT4, ale zapodaję linka do mojej galerii z GT4: KLIK i kilka nowych fotek:
Opublikowano 17 lipca 201113 l Polecam prosty jak drut RawTherapee. Do Lightrooma nie ma podejścia, ale jest - moim zdaniem - b. dobrą alternatywą dla PS. I tak Lightroom jest przystosowany do .raw a nie do edytowania .jpg Lightrooma podałem jako ogólne porównanie możliwości graficznych, nie jako program do obróbki chociażby zdjęć z GT. I tak, wiem, że obróbka pliku RAW i JPG to zupełnie inna bajka. Edytowane 17 lipca 201113 l przez ziolo69