Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponoc patch 1.05 oprocz tych bajerków poprawia takie rzeczy:

Screen Tearing, cienie, krawedzie w deszczu moze ktos to potwierdzic?

Miałem właśnie pisać, że odczuwalnie dla mnie zmniejszył się Tearing, ale myślałem że mi się wydaje. Kolejna rzecz in plus.

Opublikowano (edytowane)

Wg mnie wlasnie ma, jak trzymam go na niebieskim poplu to ladnie smiga, a bledy(glupie) robi gdy jest w czerwonym.

zgadza sie, tylko ze mój kierowca jest opanowana osoba zazwyczaj, co wskazuje jego wskaźnik w profilu kierowców(niebieskie pole), wiec nie powinien popełniać prostych błędów nawet przez zdenerwowanie, takich, jakie popełniał jego poprzednik, który był porywczy(czerwone pole).

p.s

po co załączać swoje własne utwory z PS3, kiedy GT5 ma je na wypasie.

taki przykład przytoczę:

http://www.youtube.c...h?v=UwF154CxYlo

jeden z ulubionych i jedyny brzmiący w "Menu Świata GT" :)

Edytowane przez 4 mE
Opublikowano

Wg mnie wlasnie ma, jak trzymam go na niebieskim poplu to ladnie smiga, a bledy(glupie) robi gdy jest w czerwonym.

zgadza sie, tylko ze mój kierowca jest opanowana osoba zazwyczaj, co wskazuje jego wskaźnik w profilu kierowców(niebieskie pole), wiec nie powinien popełniać prostych błędów nawet przez zdenerwowanie, takich, jakie popełniał jego poprzednik, który był porywczy(czerwone pole).

p.s

po co załączać swoje własne utwory z PS3, kiedy GT5 ma je na wypasie.

taki przykład przytoczę:

http://www.youtube.c...h?v=UwF154CxYlo

jeden z ulubionych i jedyny brzmiący w "Menu Świata GT" :)

Ja tam za elektroniczna nie przepadam, ale dopiero otwierajac trackliste zdalem sobie sprawe, ze GT to istny raj dla melomana :D wszystkiego jest tu mnostwo, piekny jazz, a muzyka klasyczna to same klasyki w wykonaniu najlepszych artystow :)

Opublikowano

Update wypasiony. Pozwala z nadzieją patrzeć w przyszłość :) Wszystko by było idealnie tylko moim zdaniem w rankingach nie powinno być napisane jaką furą się jechało, bo skutkuje to tym, że jest tylko jedna właściwa fura to eventu i wszyscy nią jeżdżą.

Opublikowano (edytowane)

Z jednej rzeczy Sony może być dumne odnośnie GT5. W ciągu 4 tygodni sprzedało się lepiej niż Forza 3 w ciągu 14 miesięcy :thumbsup:

(tzn. jeszcze będzie trzeba doliczyć dane z Ameryki i Japonii - ale to pewne, że przegoni :P )

Edytowane przez SzczurekPB
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Patch 1.05 wprowadził więcej zmian o których PD się nie chwaliło:

• Usprawnienia do G25/27
  • "Thrustmaster"- nowa kierownica została dodana do obsługiwanych urządzeń
  • Sortowanie samochodów w garażu zostanie zapisane
  • Opcja ponownego odpalenia wyścigu po jego ukończeniu
  • Poprawione tylne światła w ’91 Acura NSX
  • Force FeedBack został usprawniony w RedBull X2010
  • Skrócone loadingi podczas zakupów w salonach samochodowych
  • "Screen tearing"- już go nie uświadczycie!
  • Wszystkie zdjęcia z galerii można przenieść do XMB za jednym zamachem
  • Lekkie usprawnienia cieni
  • Poprawione bugi
  • 16 samochodów na torze w Arcade Mode
  • Pikseloza wywołana deszczem i dymem w oku samochodów została usprawniona
  • RE-Amemiya RX-7 ulepszony odgłos silnika

http://www.ps3site.p...tki-1-05/60141/

btw. Ta piosenka dla mnie chyba jest najlepsza z całego soundtracka: http://www.youtube.com/watch?v=lBK4pMivaQU

:turned:

Edytowane przez SzczurekPB
Opublikowano

Z jednej rzeczy Sony może być dumne odnośnie GT5. W ciągu 4 tygodni sprzedało się lepiej niż Forza 3 w ciągu 14 miesięcy :thumbsup:

(tzn. jeszcze będzie trzeba doliczyć dane z Ameryki i Japonii - ale to pewne, że przegoni :P )

Nie przegoni w 4 tygodniu na pewno. Forza sprzedaje się ostatnio 200 tysięcy tygodniowo. Dopiero w 5 tygodniu GT5 wyprzedzi Forze 3.

Ma ktos jakies tipy jeszcze jak ukonczyc wyzwanie z fiatem 500, maks co osiagam to 5 miejace i 20 sek straty do audi;( niemozliwe byc pierwszym:-( tylko abs na 1 mam, jakie zmiany polecacie w zawieszneiu etc, mam 66 koni czyli maks co moge miec

Kup spoilery w gt auto, zmniejsz wagę przez wymianę szyb,skrzynie,sprzęgło,zawieszenie,zwiększenie sztywności,koło zamachowe.

Opublikowano

UWAGA UWAGA Ważne pytanie :)

Wpadła opcja G27 za małe pieniądze panowie. Powiedzcie czy GT5 już obsługuje tą kierownicę czy jeszcze nie?

Ja mam G27 i polecam :thumbsup: Działa wszystko oprócz 4 przycisków na kierownicy - nie można ich podpiąć do żadnej funkcji, może w następnym updacie...

Ma ktos jakies tipy jeszcze jak ukonczyc wyzwanie z fiatem 500, maks co osiagam to 5 miejace i 20 sek straty do audi;( niemozliwe byc pierwszym:-( tylko abs na 1 mam, jakie zmiany polecacie w zawieszneiu etc, mam 66 koni czyli maks co moge miec

Wydaje mi się, że bardziej od ustawień istotna jest Twoja linia wyścigowa - jak za bardzo hamujesz przed łukami, to później masz małą prędkość na wyjściu z zakrętu przez co sporo tracisz. Zobacz może na YT jakieś przykładowe przejazdy - np.

- są nawet podane ustawienia zawieszenia.

Ja mam pytanie do osób, które zaliczyły wyzwania z X1 - z jaką skrzynią to przeszliście - manual czy automat?. Dzisiaj to odblokowałem i to co tam się dzieje przypomina mi raczej Wipeout'a niż normalne wyścigi, ciężko skupić się na braniu zakrętów z prędkością ponad 300 km/h i jeszcze wachlowaniu biegami. Póki co Monzę zaliczyłem na brąz, ze stratą ok 2s do złota, z resztą powalczę dopiero w przyszłym tygodniu.

Opublikowano

Fajne są te zawody sezonowe z patch'a 1.05. Mam 3 srebra w pierwszej zakładce. Tylko pytanie: skąd wziąć Fiata 500 z osiągami podanymi w regulaminie? Rozumiem, że zaglądać codziennie do komisu? turned.gif

Opublikowano

Nie wgrał bo sie nie da w ten sposób.

wiesz... sam tego nie robiłem, wiec nie wiem, czy można, czy nie, ale wiem, jak sie to robi na PlayStationPortable, wiec czemu by nie spróbować w ten sam sposób?

Opublikowano

A tak z ciekawości, jaki macie ranking światowy w zawodach sezonowych na Cape Ring? Dokładniej: druga zakładka, pierwszy wyścig, do 200 KM. Mam Civic'a o mocy 199 HP, zmodyfikowana karoseria, ale żadnych poważniejszych performance'ów i mój czas różni się o 10 lat świetlnych od najlepszego, tj. 24433 miejsce. turned.gif

Opublikowano

Nie wgrał bo sie nie da w ten sposób.

wiesz... sam tego nie robiłem, wiec nie wiem, czy można, czy nie, ale wiem, jak sie to robi na PlayStationPortable, wiec czemu by nie spróbować w ten sam sposób?

Nie ma takiej mozliwosci i koniec.