Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

mevek - wychodzi na to ze jak kupujemy nowe auto z salonu to mimo wszystko zmiana oleju dodaje troche mocy, troche to nielogiczne, gdyż nowe auto = nowy olej

np m5 e60 nowe z salonu powinno miec 507 koni, kupilem je to mialo cos koło 49x koni, zmienilem olej to pokazało 51x koni

uwzględnione jest też docieranie sie silnika i tym samym przybywa kilka koni

---

tak czy siak nie powinieneś zmieniać oleju, gdyż wiadomo było że przekroczysz tym samym wymagania dotyczące max mocy w tym wyscigu

edit - mam wała. Nie mogę już wejść do wyścigu bo zmieniłem olej i moje auto ma 67 koni..... i co teraz mam zrobić??? :/
kupujesz nowego fiata i nie zmieniasz oleju :thumbsup:

czyz Nowy Fiat nie = sie Nowy Olej?

jaki w tym wiec sens zmieniana go?

-----------------------------------

dzieki MaroS +

miałem 64 konie chciałem podciągnąć go o te "parę" kucy.

Focusa zrobiłem ale na srebro. Nie wiem czemu ale mam 20 sek straty :/ Najlepsze jest to, że jak zaczynam wyścig to dochodzę do +11 s straty. W momencie jak na 3 cim okrążeniu jestem 3 to koleś nagle tak zaczyna przyspieszać, że momentalnie mam 20 s straty :/

edit - mam wała. Nie mogę już wejść do wyścigu bo zmieniłem olej i moje auto ma 67 koni..... i co teraz mam zrobić??? :/
kupujesz nowego fiata i nie zmieniasz oleju :thumbsup:

czyz Nowy Fiat nie = sie Nowy Olej?

jaki w tym wiec sens zmieniana go?

-----------------------------------

dzieki MaroS +

miałem 64 konie chciałem podciągnąć go o te "parę" kucy.

Focusa zrobiłem ale na srebro. Nie wiem czemu ale mam 20 sek straty :/ Najlepsze jest to, że jak zaczynam wyścig to dochodzę do +11 s straty. W momencie jak na 3 cim okrążeniu jestem 3 to koleś nagle tak zaczyna przyspieszać, że momentalnie mam 20 s straty :/

jak widac, najlepsze dopiero przede mna :)

a tak sie cieszylem z zaliczonych L na zloto, a jak sie okazuje to byl pikus - Pan Pikus.

od dzis zawsze wymieniam olej przed kazdym waznym wyscigiem w GT ;)

aha... dlaczego nie moge sprzedac drogo zakupionych samochodow ?

wyswietla sie kmentarz: "tego auta nie mozna sprzedac, czy chcesz usunac auto z garazu?" wrr..

Edytowane przez mevek

MeL - a skrzynie skróciłeś do 210km/h ?

polecam tez obniżyć zawieszenie, dokładnie juz nie pamietam o ile (-20/-10)

LSD zmień na 25/40/20

oraz hamulce 6/4 (przod/tyl)

jest ciężko ale do zrobienia na złoto

skracałem skrzynię. obniżyłem gnoja i jeszcze czymś się tam bawiłem :)

Póki co Fiat 500 na złoto.

Mazda Rx7 na Tsukubie za 1szym razem na srebro. Ciężko będzie na złoto ale spróbujemy.

Zaliczyłem wszystkie sezonowe na złoto, najtrudniejszy bez wątpienia event z focusem. Chociaż z drugiej strony aż tak wymagający nie był - najważniejszy okazał się pierwszy zakręt, na którym nie powinno się za bardzo hamować, a przejeżdżać z jak najwyższą prędkością, nawet uderzając w bandę. Okrążenia kręciłem w granicach 1:42.200 - 1.43.500 zdaje się (oprócz pierwszego) i ostatecznie wyprzedziłem focusa w połowie ostatniego okrążenia. Ale i tak z włączonym wychodzeniem z poślizgu, bez tego zdobycie złota chyba jest niewykonalne.

Ogółem fajne te eventy, kupa hajsu wpada i szybko levele lecą, liczę na kolejne w najbliższym czasie.

Ale jaja.Z okazji dnia moich urodzin dostałem w GT5 auto :good:

Odpalam grę, a tu informacja, że w dniu urodzin dostaje kupon na auto z mojego rocznika.Mazda RX-7 GT-LIMITED

To miło ze strony twórców gry heh :thumbsup:

co za mile zaskoczenie :D

p.s

Najlepszego z okazji urodzin oraz Sylwestra nadchodzacego.

Auta dostaje sie takie, w którym roku sie dana osoba urodziła, czy jak wpisaliście w PSN przy rejestracji. Np. ktoś sie urodził w 1980 r. to dostaje jakiegoś starego nissana z 1980, lub w 1967 r. to dostaje sie auto też z 1967 np. Forda Marka czy Ferrari Race Car itd

Edytowane przez Merson

Co do grania na DFGT. Gram juz okolo tygodnia na FF x10 i wrazenia niesamowite. W kazda wyscigi jak i w kazda czesc gt gralem tylko i wylacznie na padzie. Jedyna stycznosc jaka mialem na kierownicy to grajac na automatach w jakies arcadowki.

Jestem zadowolony bo aktualnie wczoraj na kierze wykrecilem złoto w szkolce dla AMG SLS'em na suchej i mokrej nawierzchni w 1 zadaniu i to na manualu! wow ;D

Sprawdzalem sobie jeszcze roznice grajac na padzie i na kierze, to jadac mini cooperem na padzie mialem wykrecony identyczny czas co na padzie wiec jestem bardzo z siebie zadowolony. Oczywiscie dalej sprawiaja mi problemy samochody z napedem na tyl z wieksza iloscia koni pod maska ( oczywiscie grajac z wylaczona trakcja oraz co najwazniejsze wychodzenie z poslizgu ) gdy chce jechac na granicach przyczepnosci.

Stwierdzilem rowniez co pewnie i tak juz wszyscy wiedza ze skrzynia automatyczna ma beznadziejne AI ( na manualu niekiedy mam lepszy czas o sekunde porownujac z manualem ); p Kiedys bodajze w GT4 byl taki myk ze grajac na AT moglem przetrzymac bieg zeby go komputer nie wrzucal, teraz nie ma takiej opcji?

p.s

No,fajna sprawa.Ciekawe jakie auta wy dostaniecie?

Wzajemnie udanego sylwestra :dance:

mam smiecha.. heh..

poniewaz twoja data rejstracji to moja data urodzenia(bez kilku dni).

a tu cos ode mnnie, co musicie zobaczyc koniecznie..

MITSUBISHI HSR-ll CONCEPT '89 z ruchoma pletwa.

29122010091.th.jpg

29122010090.th.jpg

Edytowane przez mevek

Kurka nie daje rady tego Focusa ze sezonowych eventów zrobić. Trzeba robić kółka po 1:42, mi wychodzi 1:44 max. Generalnie tylko mini zrobiłem na złoto, reszta srebro. Natomiast nascara olałem bo tego moje nerwy nie wytrzymają. Jest trudniej niż w poprzedniej seri eventów, tam wpadły złota bez większego problemu.

Gość Grzegosz

p.s

No,fajna sprawa.Ciekawe jakie auta wy dostaniecie?

Wzajemnie udanego sylwestra :dance:

mam smiecha.. heh..

poniewaz twoja data rejstracji to moja data urodzenia(bez kilku dni).

a tu cos ode mnnie, co musicie zobaczyc koniecznie..

MITSUBISHI HSR-ll CONCEPT '89 z ruchoma pletwa.

29122010091.th.jpg

29122010090.th.jpg

To Mitsubishi było już w GT4.

Dobra panowie, jestem po całonocnej sesji z Gran Turismo 5 mogę powiedziec tylko jedno. Forza 4 ma piekielnie trudne zadanie przed sobą. (mówi to zagorzały fan tej serii). Jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczony. Graliśmy na dobrym monitorze 24', HDMI i DFGT. Ja miałem stycznośc tylko z Drive FX na Xbox'a i mogę tylko powiedziec, że obie te zabaweczki dzieli przepaśc, PRZEPASC. Przez pierwsze kilkadziesiąt kółek Force Feedback mnie tak gnoił, nie umiałem dac sobie rady, potem zaczęło iśc lepiej. Miód wylewał się z ekranu, z głośników. Czad. Problemem jest 900 stopniowy skręt. Dla mnie to nieporozumienie. Na nawrotach trzeba kręcic jak w tirze. Da się przyzwyczaic pewnie, ale imo dziwnie. Nie podoba mi się to, że Kaz zrobił z tej gry RPG. Menusy jakieś pokombinowane, nie mam dostępu to większości aut w szybkiej grze, porażka. Jednak to co najważniejsze nie zawodzi. Dźwiek, fizyka jazdy, model jazdy miażdży cyce :). Grafika mnie trochę zawiodła, ale to nie jest istotne.Wielka gra. Zazdroszcze Wam tego szpila.

Muszę to dopisac. Pop up i screen tearing do poprawki. Aż kłuje w oczy

Edytowane przez orion50

(...) Problemem jest 900 stopniowy skręt. Dla mnie to nieporozumienie. Na nawrotach trzeba kręcic jak w tirze. Da się przyzwyczaic pewnie, ale imo dziwnie. (...)

Huh? nie rozumiem tego problemu, dla mnie kręcenie kierownicą w ogóle się nie skojarzyło się z TIRem. Do 99% zakrętów w grze wystarcza zakres do 300 stopni bez potrzeby robienia przeplatanki rękoma dlatego dziwi mnie Twój zarzut w tym aspekcie.