MaroS 289 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 raz wybrałem 3 , a w kolejnych 3 wyścigach 1, i jak dla mnie bez róznicy. Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Z innej beczki. Może to nie temat przeznaczony do dywagacji nt. trofeów w GT5, ale zauważyłem coś dziwnego. Otóż popatrzcie na ten link: http://www.ps3trophies.com/trophy/Gran-Turismo-5/Gold-Standard Na chwilę obecną tylko 2 osoby mają (wg. tego rankingu) wbite złote trofeum w GT5. Wszystko by było ok, ale zastanawiam mnie 1 rzecz. Otóż kolega fenrir_7 otrzymał ów trofeum, lecz nie posiada on pucharka za zdobycie 40lvl w A-Spec, a jak wszystkim jest wiadomo, żeby wbić wszystko na złoto, potrzeba mieć lvl 40 ponieważ W Endurance'ach jest wyścig N-Ring 24h dostępny dopiero od 40lvl. Czyżby nie trzeba było zdobywać wszystko w A-Spec oraz B-Spec, a wystarczyłoby wbicie tych wyścigów tylko w B-Spec? Intrygująca sprawa. Mnie i na pewno wielu zapaleńcom starającym się o złoty pucharek na pewno ułatwiłoby to sprawę. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 (edytowane) Tak własnie jest. Na GTP koleś, który ma to trofeum napisał, że wystarczy zrobić wszystkie wyścigi w b-spec lub a-spec. Dla mnie to akurat nie jest najgorsze... W sumie jak dla mnie na drodze do platyny stoją 2 przeszkody: 1. 24h wyścigi, których bez save'a nie tykam. 2. Wyzwanie S. Vettela. Nie wiem jak na kierownicy ale na padzie jest to rzeczyiście absurd. Nie chodzi tu o trudnosć samą z siebie ale o to, że te testy (przynajmniej na padzie) wymagają więcej szczęścia niż umiejętności. Najwiekszym problemem jest to, że na padzie ten Red Bull ma strasznie duże opóźnienie przy skręcaniu. Jak ktoś ma kierę a ciekawi go o czym mówię.. to polecam spróbować na padzie. Wiem, że na kierownicy tego nie ma. Koniec końców dla mnie jedyna szansa na platyne to save w wyścigach 24h i zlikwidowanie debilnego opóźnienia w sterowaniu Red Bullem <_< W przeciwnym razie szkoda mi czasu i nerwów. Edytowane 16 stycznia 2011 przez Emet Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Akurat wyścigi 24h to żaden problem jeśli wystarczy je zaliczyć tylko w B-Spec. Zostawiasz konsolę na tę dobę i już. Mi zostały 2 wyścigi 24h + Vettel na złoto i wpadnie to trofeum. Dla mnie najgorsze wydaje się być wbicie 40lvl w A-Spec, ale pewnie przyjdzie z czasem. Vettel'a na padzie nawet nie ruszałem po tym co słyszałem od osób, które próbowały. Aktualnie po ok. 1,5h wbiłem wszystkie 3 na brąz, ale myślę, że ze złotem nie będzie jakichś wielkich problemów - wystarczy po prostu żmudnie ćwiczyć - do perfekcji. Bardzo dobrze że wystarczy wbić te wyścigi tylko w B-Spec... póki co bez opcji save'owania nawet nie tknę tych 24h w A. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Jak u was działa hamowanie silnikiem? U mnie to działa tak jakbym trzymał wciśnięte sprzęgło... tzn. jadę na 3. biegu, redukuje na 2. ale samochód nie hamuje tylko wrzuca wyższe obroty. Gram na DFP, wszystko wyłączone oprócz ABS na 1 i oczywiście manualna skrzynia Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Macie jakieś rady odnośnie B-spec? Próbuję zdobyć Mazdę Furai ale mój debil nawet furą zrobioną na maksa dojeżdża na ostatnim miejscu Poziom 6... Z tego co widzę dalej w B-spec nie dojdę co IMO jest dziwne Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Macie jakieś rady odnośnie B-spec? Próbuję zdobyć Mazdę Furai ale mój debil nawet furą zrobioną na maksa dojeżdża na ostatnim miejscu Poziom 6... Z tego co widzę dalej w B-spec nie dojdę co IMO jest dziwne Początki zawsze są trudne... pamiętam jak moja łamaga na początku na co 2-gim zakręcie wypadała z toru. Teraz jak ma 39lvl to momentami jeździ nawet lepiej ode mnie... Co do rad to polecam dać mu samochód z napędem na 4 koła, bo czym samochód ma więcej mocy tym trudniejszy jest do opanowania, a samochody 4WD wybaczają bardzo wiele. Cytuj
KOŁD 1 093 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Ktoś pozyczy jakieś niemieckie touring car? Cytuj
Gość mevek Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Ktoś pozyczy jakieś niemieckie touring car? jaki dokladnie(moc, waga)? Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Ktoś pozyczy jakieś niemieckie touring car? jaki dokladnie(moc, waga)? To nie musi być niemieckie -.- już któryś raz powtarzam, że to nie są zawody niemieckich aut turystycznych tylko niemieckie zawody aut turystycznych. Może być do tego np. Lexus ISF. Cytuj
KOŁD 1 093 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 (edytowane) Ale jest lista fur które mogą startować (mówie o zawodach z klasy ekstremalnej) Fakt ISF pasuje Edytowane 16 stycznia 2011 przez Codename Cytuj
omglapa 1 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 Macie jakieś rady odnośnie B-spec? Próbuję zdobyć Mazdę Furai ale mój debil nawet furą zrobioną na maksa dojeżdża na ostatnim miejscu Poziom 6... Z tego co widzę dalej w B-spec nie dojdę co IMO jest dziwne Mój kierowca podchodził 10 razy do pierwszego wyścigu sunday cup (pierwsze możliwe zawody) i dopiero kiedy kupiłem mu formułe gran turismo dał radę dojechać na pierwszej pozycji >.> Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 16 stycznia 2011 Opublikowano 16 stycznia 2011 wystarczy dać mu konkurencyjne auto 4x4 lub fw Cytuj
Gość mevek Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 (edytowane) ale beznadzieja!!!! podczas jazdy Rally promienie sloneczne odbijaja sie od Asfaltu i oslepiaja mnie, a mapa jest na samym srodku, co uniemozliwia widocznosc. aha.. pilot sie spoznia z przedmowa zakretow. nie zebym sie czepial, ale nie moge przejechac w zwiazku z tym sie czepiam Edytowane 17 stycznia 2011 przez mevek Cytuj
Bumier 25 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 ale beznadzieja!!!! podczas jazdy Rally promienie sloneczne odbijaja sie od Asfaltu i oslepiaja mnie, a mapa jest na samym srodku, co uniemozliwia widocznosc. ee raczej full wypas efekty są super a co najważniejsze nie tylko w grze możesz zostać tak oślepiony Cytuj
arboos 4 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 A może mi ktoś powiedzieć co to się dzieje ostatnio z grą online ? Coraz częściej samochody przenikają przez siebie i nie da się grać w ten sposób. Wcześniej tego nie było ! Przynajmniej ja tego nie miałem. Już próbowałem na wszystkie sposoby ustawiać swój pokój i dalej to samo, chociaż nie zawsze. W inny pokojach też samochody przenikają coraz częściej... I o co tu chodzi ? Cytuj
Bumier 25 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 (edytowane) Ja nie zauważyłem zmian w online... przenikanie występuje wśród zdublowanych osób oraz tych których "system gry" uzna ze wariatów np za późno zaczynają hamować i na 100% wjechaliby komuś w dupę -> wtedy gra robi takich delikwentów duchami podobnie jak wracasz z wycieczki na pobocze stajesz sie duchem dla bezpieczeństwa innych ma to swoje plusy i minusy, jak wszystko, jest to lekarstwo na "dzieci" szukające wrażeń Edytowane 17 stycznia 2011 przez Bumier Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Jakim autem najlepiej podejsc do mistrzostw gt? Lambo murcielago 670-4 styknie? Cytuj
Qra 160 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Macie jakieś rady odnośnie B-spec? Próbuję zdobyć Mazdę Furai ale mój debil nawet furą zrobioną na maksa dojeżdża na ostatnim miejscu Poziom 6... Z tego co widzę dalej w B-spec nie dojdę co IMO jest dziwne Mój kierowca podchodził 10 razy do pierwszego wyścigu sunday cup (pierwsze możliwe zawody) i dopiero kiedy kupiłem mu formułe gran turismo dał radę dojechać na pierwszej pozycji >.> Może masz jakaś hardkorową wersję gry, że do sunday cup fgt potrzebujesz? Załatw sobie szybko x1, bo nici z grania w wyższych klasach :confused: Cytuj
arboos 4 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Ja nie zauważyłem zmian w online... przenikanie występuje wśród zdublowanych osób oraz tych których "system gry" uzna ze wariatów np za późno zaczynają hamować i na 100% wjechaliby komuś w dupę -> wtedy gra robi takich delikwentów duchami podobnie jak wracasz z wycieczki na pobocze stajesz sie duchem dla bezpieczeństwa innych ma to swoje plusy i minusy, jak wszystko, jest to lekarstwo na "dzieci" szukające wrażeń Większych bredni to już dawno nie słyszalem hahaha... jeśli tak faktycznie jest to jest to jakaś paranoja ! Wcześniej tego nie było a jadąc taki Nascar to z takim bugiem gra nie ma najmniejszego sensu. Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Max lvl dla kierowcy w b-spec to 40 i 100% Cytuj
Bumier 25 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 (edytowane) Ja nie zauważyłem zmian w online... przenikanie występuje wśród zdublowanych osób oraz tych których "system gry" uzna ze wariatów np za późno zaczynają hamować i na 100% wjechaliby komuś w dupę -> wtedy gra robi takich delikwentów duchami podobnie jak wracasz z wycieczki na pobocze stajesz sie duchem dla bezpieczeństwa innych ma to swoje plusy i minusy, jak wszystko, jest to lekarstwo na "dzieci" szukające wrażeń Większych bredni to już dawno nie słyszalem hahaha... jeśli tak faktycznie jest to jest to jakaś paranoja ! Wcześniej tego nie było a jadąc taki Nascar to z takim bugiem gra nie ma najmniejszego sensu. widać zyjemy w innych światach miłej gry zycze edit wyslij w koncu powtorkę z tego swojego nieporozumienia(wiesz o co chodzi) synek, nie bij piany Edytowane 17 stycznia 2011 przez Bumier Cytuj
Gość mevek Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Max lvl dla kierowcy w b-spec to 40 i 100% to nie jest do konca prawda. 40 lvl nie oznacza 100% w kategori B-Spec. jest jeszcze Kariera, ktora trzeba doprowadzic do konca, a to oznacza kikadziesiat Race'ow do przodu(jak nie 100?). Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 (edytowane) ja kariere mam w 85% na tym a pozostali mają z 70% i lvl 34,35,30 i 10 kariera nie zalezy od wyścigów, jeden ma 10 wygranych i 70% a ten co 85% to ma 390 Edytowane 17 stycznia 2011 przez MaroS Cytuj
Gość mevek Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 (edytowane) moj ma 31 Klase i kariere w okolicy 44% a pozostali nie maja nic, poniewaz nie udostepniam ich do wyscigu. w zwazku z tym, chcialbym sie upewnic, czy dobrze robie, bu juz sam nie jestem tego pewien IMO: kierowca ktory jezdzi najwiecej zbiera najwiecej Doswiadczen, czyli z tego punktu widzenia, jego kariera wapelni sie najszybciej, bo on sam ukonczyl zadanie w zwiazku z tym, cala pula Doswiaczen laduje u niego w kieszeni. najgorsze jest to, ze tak do konca nie jestem tego pewien, a robie tak od poczatku. moje pytanie jest nastepujace wiec: czy moj kierowca wciaz nabywa doswiadczen podczas, gdy jego pasek sily fizycznej, jak i psychicznej jest = 0 (strzalka wskazywalaby, ze tak, bo wskazuje podswietlone na niebiesko U/F)? P.S mi nie chodzi o Poziom B-Spec tylko Klase, ktora jest z tym powiazana. Edytowane 17 stycznia 2011 przez mevek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi