Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już się prawie w A zrównałem z B-Spec, ale teraz jak już prawie do tego 38lvl dobiłem to będzie to (pipi) długo trwać, żeby "dojechać" do 40.

Ważne, że mi się nie nudzi i raczej długo jeszcze nie znudzi :P

Gość mevek
Opublikowano

jaak tam z Vettelem, sa jakies postepy?

kto zaliczyl juz, kto niee,a kto sie wstrzzymal?

Opublikowano

ja nie dysponuje kierownicą, Monze zrobilem na braz, reszty nie ruszałem (gp/f 10minut zagralem, moze kiedys przysiądę do tego)

za duze opóźnienia w skręcaniu sa na padzie...

Gość mevek
Opublikowano (edytowane)

3x Silver póki co, ale grałem łącznie tylko 3h.

no to ladnie :) oby tak dalej..

dzieki, za porady :)

dzieki nim, mam duze poprawy czasewe, jak widac ponizej:

Grand Tour -> Toscana -> 1:52,760 :blink:

jeszcze raz, thanks.

do zaliczenia zotal Vettel :wacko: i Eiger Nordwand z G.Tour'a, za ktorego sie zabieram wlasne ;)

Edytowane przez mevek
Opublikowano

Mi brakuje najbardziej większej liczby wyścigów endurance :/ a te które są nie wykorzystują w pełni dynamicznej pogody & cyklu dnia i nocy (nie mówię rzecz jasna o wyścigach 24h, bo tych nie ruszę dopóki nie pojawi się opcja zapisywania w pit-stopie)...

Gość mevek
Opublikowano (edytowane)

Mi brakuje najbardziej większej liczby wyścigów endurance :/ a te które są nie wykorzystują w pełni dynamicznej pogody & cyklu dnia i nocy (nie mówię rzecz jasna o wyścigach 24h, bo tych nie ruszę dopóki nie pojawi się opcja zapisywania w pit-stopie)...

tez nie mm ich zaliczonych :/ najpierw nuudne B-spec, nastepnie cale A - wliczaja 24h :P

jakos to bedzie..

Edytowane przez mevek
Opublikowano

zapomnij o zapisywaniu. 24-godzinny wyścig da się ze spokojem zaliczyć w 2 dni. jeśli jedziesz x2010 to ze spokojem możesz się przespać łącznie ok 6h po zaparkowaniu auta na poboczu - bez pauzy, czyli jedziesz ok 18h. tsukubę 9h zrobiłem "na raz" z przerwami na lanie i jedzenie plus następnego dnia suzukę i Nur 4h. wystarczy tylko troche samozaparcia. :thumbsup:

Opublikowano

W Gran Turismo 3 i/lub 4 była możliwość "żyłowania" biegu na skrzyni AM poprzez trzymanie L2/R2 co umożliwiało przytrzymanie np. niższego biegu na bardzo wysokich obrotach uniemożliwiając automatycznej skrzyni wskoczeniu na bieg wyższy. Czy ktoś się orientuje czy opcja ta jest także w GT5?... Bo na triggerach nie zauważyłem żeby była.

Opublikowano

W Gran Turismo 3 i/lub 4 była możliwość "żyłowania" biegu na skrzyni AM poprzez trzymanie L2/R2 co umożliwiało przytrzymanie np. niższego biegu na bardzo wysokich obrotach uniemożliwiając automatycznej skrzyni wskoczeniu na bieg wyższy. Czy ktoś się orientuje czy opcja ta jest także w GT5?... Bo na triggerach nie zauważyłem żeby była.

"półautomatyczna" skrzynia została skasowana. niestety.

Gość mevek
Opublikowano (edytowane)
GT-R Official Record

Achieve a time of 7´29.03 on Nurburgring Nordshleife in a Nissan GT-R 07

macie jakis pomysl, jak to zaliczyc?

Edytowane przez mevek
Gość mevek
Opublikowano (edytowane)

łatwo dość. Nie pałuj tylko jedź sobie spokojnie, nie wypadaj. Ja to zaliczyłem przy pierwszym kontakcie z GT5 ;)

dzieki, tylko ja tam mam z 20 sekund przewagi :whistling:

a trophy nie wpada... zla trasa? :/

Edytowane przez mevek
Gość mevek
Opublikowano

powinna byc tylko północna pętla Nur.

a mi sie wydaje, ze cala inaczej skad te 20.sec w zapasie?

Opublikowano (edytowane)

powinna byc tylko północna pętla Nur.

a mi sie wydaje, ze cala inaczej skad te 20.sec w zapasie?

"Achieve a time of 7´29.03 on Nurburgring Nordshleife in a Nissan GT-R 07" ja w opisie trofeum widzę tylko to co już napisałem

To ma być ta co w GT4 była.

Chyba.

czyli nordshleife (filmik jeszcze z gt4 http://www.youtube.com/user/posnaniak?feature=mhum#p/a/u/2/lEOuhCZ9I3o ):thumbsup: jeśli nie ma trophy to obstawiam nielegalny tuning w Twoim wozie,

Edytowane przez POSNANIAK
Opublikowano

Po 1 zaliczasz Akademię AMG na poziomie średnim, potem odblokowuje ci się Nordschleife na treningu. Wchodzisz, wybierasz GTR'a 07, Nordschleife, wyłączasz wszystkie asysty i zostawiasz ABS na 1. Jak wypadniesz z trasy/zaliczysz bandę/zetniesz zakręt to trophy nie wpadnie.

Gość mevek
Opublikowano

Po 1 zaliczasz Akademię AMG na poziomie średnim, potem odblokowuje ci się Nordschleife na treningu. Wchodzisz, wybierasz GTR'a 07, Nordschleife, wyłączasz wszystkie asysty i zostawiasz ABS na 1. Jak wypadniesz z trasy/zaliczysz bandę/zetniesz zakręt to trophy nie wpadnie.

wlanie zauwazylem, ze po wyglupach licznik czasu zmineia kolor na CZERWONY, co uniewaznia cala probe czasowa - zgaduje.

autko jest z garazu szybkiej gry, ma to cos wspolnego?

mam jechac wlasnym?

Gość Grzegosz
Opublikowano

Szybka gra -> Nurburgring Nordschleife (północna pętla) -> seryjny GT-R z oponami sportowymi (maks. twarde).