Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Gość konstant
Opublikowano

Jak macie ustawione kiery w GT5 ? Dostalem dzis DF PRO i jakos nie umiem jej rozkminic.

Gość konstant
Opublikowano

A gdzie sie podziala pol-automatyczna skrzynia? W GT4 bylo cos takiego - biegi zmienialy sie autom automatycznie, ale mozna bylo w kazdej chwili zmienic je tez recznie.

Gość konstant
Opublikowano (edytowane)

Tzn.? Większej filozofii tam nie ma, ustawiasz Force Feedback ile ci odpowiada - dla mnie w DFGT pasuje 7, ale dziewczynie wyłączam, bo sobie nie radzi.

A np. czulosc sterowania? Jadac na widoku z kabiny musze zrobic wieksze ruchy niz kierowca. Czy to normalne?

Edytowane przez konstant
Opublikowano (edytowane)
w żadnej grze ruchy kierowcy nie są równe ruchom naszej kierownicy.
np Live for Speed ale pewnie inne gry tez to oferują Edytowane przez Bumier
Gość konstant
Opublikowano

Kurna, nie moge tej kierownicy roszyfrowac. O wiele lepiej gra mi sie na padzie. O co kaman ?!

Opublikowano

musisz troche pojezdzic, na poczatku jest dziwnie ale trening czyni mistrza, na kierownicy jest naprawde klimat w tej grze :D ja na poczatku FF mialem ustawione na 5 i stopniowo zwiekszalem

Opublikowano

"Swietnie brzmiace silniki"? :S

Uwielbiam te gre...model jazdy, feeling. Ale dzwiek to moim zdaniem jakas porazka :P Silniki moze i brzmia efektownie ale z dzwiekiem odpowiednikow z reala nie maja z reguly nic wspolnego :P No i ten odglos jak ktos cie stuknie (z widoku fpp)...taki porzadny liść w pusty karton :D

Opublikowano

Skoro jestesmy przy dzwieku. Da sie gdzies regulowac glosnosc pojazdow przeciwnikow? Czesto zdarza ie ze fura jadaca przede mna doslownie zaglusza moj samochod co stanowi spory problem uzywajac manualnej skrzyni.

@Orion...musimy sie kiedyc umowic na partyjke online :)

Opublikowano (edytowane)

Widze, ze temat obumarl, wiec zeby go troche rozruszac nieskromnie sie pochwale -

zrobilem wczoraj trzeciego golda w vettel challenge :)

Suzuka; - moim zdaniem najtrudniejszy sposrod trzech testow gdyz nie ma gdzie "krasc" cennych sekund scinajac jak na Monzie czy wyjezdzajac poza tor jak na Nurbie. Dodam, ze pozwolilem sobie na scinanie i wyjezdzanie poza tor wylacznie dlatego, ze czasy jakie trzeba osiagnac na golda sa lepsze od czasow z filmikow instruktazowych - rzekomo osiagnietych przez samego vettela...(byly kiedys jakies filiki, na ktorych on jezdzil to vettel challenge, ale w grze pewnie sa replaye z innych przejazdow)

Moj czas na Suzuce 2.09.932 :P ale przykladowo na nurbie mialem cos kolo 0,7s ponizej limitu - pierwsze okrazenie na Suzi mialem kiepskie, ale po idealnym wejsciu w pierwszy zakret na drugim pomyslalem, ze moze jeszcze bedzie z tej maki chleb i zrobiem idealne okrazenie :) - dojezdzajac do mety po szykanie trzymalem sie prawej strony toru i to moglo dac mi te 68 tysiecznych :)

Podsumowujac, uwazam, ze zrobienie misji 34 w GT4 w czasie NTSC (odczekiwanie bodaj 9 czy 11 sekund na starcie) jest o wiele, wiele trudniejszym wyzwaniem niz vettel challenge, szczegolnie gdy to pierwsze robi sie na padzie a drugie na kierownicy.

Exp z vettela zapelnil mi prawie calkowicie 39lvl wiec do platyny zostalo mi tylko 40lvl w bspec (mam 38) i 2x wyscigi 24h - ale nie wiem czy bede ryzykowal jezdzenie ich na mojej 4,5 letniej staruszce 60GB, chyba zaczekam do patcha z mozliwoscia save w trakcie...

Byl bym zapomnial - pewna osoba z mojej listy poprosila mnie o zrobienie golda w vettelu na jej/jego koncie - z mojej strony nie ma problemu gdyz wczesniej ten ktos pomogl mi w innej platynie, ale czy sami zdecydowalibyscie sie na taka prosbe do kogos ? pytam w sensie takim czy nie wolelibyscie zrobic sami ? zakladjac, ze probowaliscie wiele, wiele godzin i sie nie udawalo ?

A rzeczona osoba jesli to przeczyta niech sie nie denerwuje i w ogole nie reaguje gdyz sami miedzy soba ustalimy czy to zrobie czy nie - zapytalem tylko czysto teoretycznie.

Edytowane przez villain
Opublikowano

nie ma to jak samemu! oj jak ja bluzgalem gdy zabraklo mi 0,001 do zlota na ringu! ale jaka satysfakcja jak samamu sie ozloci, do tego na padzie jeszcze wieksza :)