jandersun 4 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Postaw ciężarek na przycisk gazu i co jakiś czas sprawdzaj czy się nie wywalił. Mi szkoda było czasu na takie bzdury, czasozapychacze. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Wygrałem bez problemu, trochę nudno, ale dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak macie ustawione kiery w GT5 ? Dostalem dzis DF PRO i jakos nie umiem jej rozkminic. Cytuj Odnośnik do komentarza
jandersun 4 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Tzn.? Większej filozofii tam nie ma, ustawiasz Force Feedback ile ci odpowiada - dla mnie w DFGT pasuje 7, ale dziewczynie wyłączam, bo sobie nie radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 A gdzie sie podziala pol-automatyczna skrzynia? W GT4 bylo cos takiego - biegi zmienialy sie autom automatycznie, ale mozna bylo w kazdej chwili zmienic je tez recznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) W GT5 niestety nie ma pół-automatycznej skrzyni biegów. Nie wiadomo czemu japońscy developerzy się jej pozbyli. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Tzn.? Większej filozofii tam nie ma, ustawiasz Force Feedback ile ci odpowiada - dla mnie w DFGT pasuje 7, ale dziewczynie wyłączam, bo sobie nie radzi. A np. czulosc sterowania? Jadac na widoku z kabiny musze zrobic wieksze ruchy niz kierowca. Czy to normalne? Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez konstant Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) To jest normalne. Nic się nie da zrobić, w żadnej grze ruchy kierowcy nie są równe ruchom naszej kierownicy. Musisz się przyzwyczaić do tego co oferuje DFGT. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bumier 25 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) w żadnej grze ruchy kierowcy nie są równe ruchom naszej kierownicy. np Live for Speed ale pewnie inne gry tez to oferują Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez Bumier Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość konstant Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Kurna, nie moge tej kierownicy roszyfrowac. O wiele lepiej gra mi sie na padzie. O co kaman ?! Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 musisz troche pojezdzic, na poczatku jest dziwnie ale trening czyni mistrza, na kierownicy jest naprawde klimat w tej grze ja na poczatku FF mialem ustawione na 5 i stopniowo zwiekszalem Cytuj Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nie żebym miał coś do GT, ale oprawa audio powinna być bliżej tej na filmiku poniżej. Bo tego się nie czuje w GT5 niestety: Cytuj Odnośnik do komentarza
mataman 35 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 W GT zawsze dzwięk, to był najgorszy aspekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nie rozumiem narzekania na dźwięk w GT5, który jest najlepszy w grach na current-geny. Świetnie brzmiące silniki, wydechy, strzały, a jak jedziesz za jakimś muscle carem to już w ogóle szok Cytuj Odnośnik do komentarza
R4VEN 25 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jest dopracowany dźwięk. Ale to wszystko jakoś tak cicho brzmi... Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 "Swietnie brzmiace silniki"? :S Uwielbiam te gre...model jazdy, feeling. Ale dzwiek to moim zdaniem jakas porazka Silniki moze i brzmia efektownie ale z dzwiekiem odpowiednikow z reala nie maja z reguly nic wspolnego No i ten odglos jak ktos cie stuknie (z widoku fpp)...taki porzadny liść w pusty karton Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) No dźwięki zderzeń są "super". Silniki moim zdaniem brzmią git. Szkoda, że najlepiej podczas grania w TPP. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez orion50 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bumier 25 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 oo tak, dźwięk samochodów zdecydowanie należy dopracować, obecnie to słabizna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Skoro jestesmy przy dzwieku. Da sie gdzies regulowac glosnosc pojazdow przeciwnikow? Czesto zdarza ie ze fura jadaca przede mna doslownie zaglusza moj samochod co stanowi spory problem uzywajac manualnej skrzyni. @Orion...musimy sie kiedyc umowic na partyjke online Cytuj Odnośnik do komentarza
villain 5 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Widze, ze temat obumarl, wiec zeby go troche rozruszac nieskromnie sie pochwale - zrobilem wczoraj trzeciego golda w vettel challenge Suzuka; - moim zdaniem najtrudniejszy sposrod trzech testow gdyz nie ma gdzie "krasc" cennych sekund scinajac jak na Monzie czy wyjezdzajac poza tor jak na Nurbie. Dodam, ze pozwolilem sobie na scinanie i wyjezdzanie poza tor wylacznie dlatego, ze czasy jakie trzeba osiagnac na golda sa lepsze od czasow z filmikow instruktazowych - rzekomo osiagnietych przez samego vettela...(byly kiedys jakies filiki, na ktorych on jezdzil to vettel challenge, ale w grze pewnie sa replaye z innych przejazdow) Moj czas na Suzuce 2.09.932 ale przykladowo na nurbie mialem cos kolo 0,7s ponizej limitu - pierwsze okrazenie na Suzi mialem kiepskie, ale po idealnym wejsciu w pierwszy zakret na drugim pomyslalem, ze moze jeszcze bedzie z tej maki chleb i zrobiem idealne okrazenie - dojezdzajac do mety po szykanie trzymalem sie prawej strony toru i to moglo dac mi te 68 tysiecznych Podsumowujac, uwazam, ze zrobienie misji 34 w GT4 w czasie NTSC (odczekiwanie bodaj 9 czy 11 sekund na starcie) jest o wiele, wiele trudniejszym wyzwaniem niz vettel challenge, szczegolnie gdy to pierwsze robi sie na padzie a drugie na kierownicy. Exp z vettela zapelnil mi prawie calkowicie 39lvl wiec do platyny zostalo mi tylko 40lvl w bspec (mam 38) i 2x wyscigi 24h - ale nie wiem czy bede ryzykowal jezdzenie ich na mojej 4,5 letniej staruszce 60GB, chyba zaczekam do patcha z mozliwoscia save w trakcie... Byl bym zapomnial - pewna osoba z mojej listy poprosila mnie o zrobienie golda w vettelu na jej/jego koncie - z mojej strony nie ma problemu gdyz wczesniej ten ktos pomogl mi w innej platynie, ale czy sami zdecydowalibyscie sie na taka prosbe do kogos ? pytam w sensie takim czy nie wolelibyscie zrobic sami ? zakladjac, ze probowaliscie wiele, wiele godzin i sie nie udawalo ? A rzeczona osoba jesli to przeczyta niech sie nie denerwuje i w ogole nie reaguje gdyz sami miedzy soba ustalimy czy to zrobie czy nie - zapytalem tylko czysto teoretycznie. Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez villain Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Brawo. Ja doszedłem do wniosku, że Vettela odpuszczę do czasu kupna DFGT. Mógłbym masterować na padzie, ale mi się nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza
GT 0 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 nie ma to jak samemu! oj jak ja bluzgalem gdy zabraklo mi 0,001 do zlota na ringu! ale jaka satysfakcja jak samamu sie ozloci, do tego na padzie jeszcze wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Czy jakieś aktualizacje dalej wychodzą? D: Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Pod koniec sierpnia ma jakaś wyjść, może wreszcie dadzą save podczas wyścigów 24h. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 my ty gadu gadu a sls poszedl do Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi