Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 222 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Idź stąd grać w Forze. :potter: zamiast zaśmiecać dobry dział głupimi komentarzami.

• Świetna wiadomość !! http://ppe.pl/news-4313-Black_Ops_zrzucilo_z_tronu_Gran_Turismo_5.html Może w koncu ktos w Sony przejrzy na oczy i zabierze sie za tych leserow z PD. Zamiast skupic sie przez t

• Jesteś za słaby i tyle. Granie na padzie jest dziecinne, ktoś tu napisał że większość dzieci na tym forum nie stać na kierownice wiec grają na padach i im łatwiej a jak sie zabiorą za granie na kierow

Opublikowano

koncówka i podłożony dzwiek miażdży

Opublikowano

Naprawę to zabawny filmik ale końcówczka miażdząca :D

Opublikowano

Bodaj w GT2 maksowalem Daihatsu Midget II, ale bez zadnych "cheatow" nie udalo sie przekroczyc 200km/h :)

Piekna furka :)

A co do "bujania" sie kierownicy to nie do konca rozumiem o co Wam chodzi - gram na G27 z FF ustawionym na 10 i nic sie nie dzieje - zrobilem Vettel Chalange i tez wszystko bylo OK, kierownica sama sie kreci tylko wtedy gdy ja "puscimy", ale to normalne - FF.

Opublikowano

Fajne, ale i arcytrudne auto do driftu. Polecam spróbować :P

Opublikowano

Tak tylko chcialem sie nieskromnie pochwalic, ze wczoraj wpadla platyna w GT5 :)

Bez zadnych cheatow zwiazanych z Vettelem, ale z wylaczonym ABS w naskarze... :P bede musial przejachac z wlaczonym zeby mi snu z powiek nie spedzalo :)

Edytowane przez villain

Opublikowano

Heh, sam się czasem zastanawiam, czemu tak zwlekam z tą platynką - od grudnia mam te 88% i siedzę na 3 srebrach w Vettelu. Do tego jeszcze muszę "przejechać" drajwera kilka razy w B-Spec i kupić kilka aut. Muszę w końcu przysiąść i zezłocić to wyzwanie, a reszta to formalność.

PS: Na jakim kółku splatynowałeś GT5? U mnie to będzie łączone, bo do niedawna poruszałem się przy użyciu DFP.

Opublikowano

No dobra a jak grindowaliście karierę kierowcy w b-spec? Bo mój chłopek po przejechaniu całego b-spec nie ma nawet połowy paska "kariera" a 40lvl już wbity dawno.

Opublikowano

Najkrótszy wyścig w b-spec (Sunday Cup na Tsukubie). Bierzesz X2010/X2011 i "puszczasz" bota do znudzenia.

Opublikowano

Który naprawia (niby) m.in. błąd z autopilotem z Pit Stopu o którym rozmawialismy wczesniej :)

Opublikowano

Można teraz tez jeździć zwykłymi autami po tym torze kartingowym. Świetnie się po nim driftuje. Polecam obejrzeć sobie replay z przejazdu po tym torze... graficzne mistrzostwo!

Niestety przy okazji wywalili znowu te efekty w Photo Mode, które pojawiły się wraz z 2.0. mam nadzieję, że to przez przypadek i niedługo znowu je dodadzą.

Opublikowano

Mam pytanie, czy jak przeniose zapis gry z jednej konsoli na druga (planuje zmiane modelu konsoli na nowszy) to czy bede mogl dalej zdobywac trofea? Juz w sumie jestem blizej platynki niz dalej i nie chcialbym zeby przez zmiane konsoli stracic mozliwosc jej dobicia...

Edytowane przez BoryzPL

Opublikowano

Oczywiście, że tak tylko najpierw zrób synchronizację trofeów na starej konsoli a później to samo na nowej.

Opublikowano

Czy to normalne, że patche tak długo się instalują? Wreszcie mam okazję zagrać w GT5 u siebie i doczekać się nie mogę końca downloadu. :(

Opublikowano

Powiedzcie mi proszę. Czy w trybie kariery są jakieś wyścigi w których będą w końcu włączone uszkodzenia mechaniczne??? Mam 34lvl i zaliczonych już kilka z wytrzymałościowych a tu dalej nic...Zupełnie tego nie rozumiem, skoro to jest, to powinno, to być od samego początku w karierze, a nie tylko w szybkim wyścigu...mnóstwo na tym traci świat gt:(

Edytowane przez todei

Opublikowano

A sejw z GT nie jest czasem chroniony i nie można go przenieść?

todei, nie ma uszkodzeń mechanicznych w karierze.

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad zakupem GT5 i związku z tym chciałem zapytać czy ktoś kto ma grę od początku mógłby przedstawić w telegraficznym skrócie najważniejsze zmiany jakie w niej zaszły wraz z kolejnymi aktualizacjami? Wszystkie recenzje opierają się na wersji premierowej a ja chciałbym mieć przybliżony obraz tego jak gra wygląda obecnie. Nie chodzi mi tu o jakieś kosmetyczne zmiany, raczej o takie które mogą mieć wpływ na ocenę gry.

Opublikowano

z ważniejszych rzeczy:

Update 1.03 - wprowadza uszkodzenia mechaniczne

http://www.gtplanet....-now-available/

Update 1.04 - wprowadzone zawody sezonowe

http://www.gtplanet....-available-now/

Update 1.06 - remote race i punkty PO

http://www.gtplanet....w-full-details/

Spec II - ostatnia duża zmiana, nie ma co przypominać co tam doszło bo każdy raczej dobrze pamięta...

http://www.gtplanet....-now-available/

poza tym w praktycznie każdym update dochodziły jakieś poprawki pierdół, drobne zmiany w modelu jazdy czy AI, jakieś poprawki bugów czy jakieś poprawki do istniejących rzeczy (np. zmiany w nagrodach czy wymaganych czasach na zaliczenie eventu).

gra po updatech nie zmieniła się o 180 stopni, nadal ma mnóstwo swoich głupich wad i archaizmów, tyle że jest tego mniej. generalnie gra po patchach jest też trochę mniej wkurzająca dzięki poprawkom interface'u - do dziś pamiętam jak wkurzało mnie potwierdzanie każdej wykonanej rzeczy, w którymś patchu w końcu doszli do wniosku że nie muszę klikać X żeby potwierdzić że nowa skrzynia została zainstalowana - okienko samo znika po sekundzie. niby pierdoła ale takich pierdół i drobnych archaizmów nagromadziło się w GT5 sporo i dzięki patchom udało im się trochę grę uprzyjemnić...

Edytowane przez pawel_k