Emtebe 2 524 Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Czy jest jakaś różnica graficzna gdy odpalimy GT5 nie w 720p a w 1080p? Gra wygląda ładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
nemesis0_PL 9 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 w sumie nie wiem....ja gram na 1080.....ale chyba powinno widać różnice.... Cytuj Odnośnik do komentarza
mrynk 110 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Czy jest jakaś różnica graficzna gdy odpalimy GT5 nie w 720p a w 1080p? Gra wygląda ładniej? Jak dla mnie jest. I to całkiem wyraźna - na plus dla 1080p. Więcej szczegółów po prostu, zwłaszcza tych w dużej odległości od naszego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 073 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Nowe DLC średnio co 2 miesiące. Kaz mówi, że mają już sporo gotowego contentu i zdecydowali, że bedą wrzucać coś jako DLC. GT6 jest już (gdzieś ) w drodze i będzie zawierać jakieś istotne różnice, które są "niemożliwe" do implementacji w formie patch'a czy DLC. http://www.gtplanet.net/new-gran-turismo-5-dlc-approximately-every-two-months/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Arek_ 20 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 w telegraficznym skrócie najważniejsze zmiany jakie w niej zaszły wraz z kolejnymi aktualizacjami? (...) Nie chodzi mi tu o jakieś kosmetyczne zmiany, raczej o takie które mogą mieć wpływ na ocenę gry.Najważniejszą aktualizacją jest GT5 (jest to aktualizacja o wiele lepszego GT5Prologue) i najważniejszą zmianą jest brak rankingów - rzecz ekstremalnie szokująca dla gry wyścigowej, potem były zapowiadane, a tu mimo tylu lipnych poprawek nadal ich nie ma. GT5 to nie jest poważna gra wyścigowa, ot takie coś o samochodach. Gdybym wiedział, że GT5 nie będzie mieć rankingów to bym tego nie kupił. I na pewno nie kupię GT6 w ciemno, najpierw muszą być dowody, że gra nie jest wybrakowana, bo GT5 jest jak samochód bez kół (których nie da się dokupić). Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja tam lubię czasem zaszaleć więc i na piastach można się poślizgać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Jaki jest najlepszy sposób na robienie kasy na początku kariery (9 level) ? Bo z tego co zauważyłem, to szmal za złoto w wyścigu można zgarnąć tylko raz. Żałuję, że władowałem tyle kasy w tuning RX 7, bo jak się okazuje, mam problem z zakrętami przy furach FR. Teraz chcę dopasić Lancera Evo 7, śliczny jest, no i ma napęd na 4. BTW. Co mogę zmienić w tej Mazdzie, żeby mnie tak na zakrętach nie woziło ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 253 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Obczaj zawody sezonowe, tam można trzepać konkretną kasę. W dodatku, jeśli otrzymujesz bonus za logowanie do GTLife (np. 200%) ilość tych pieniędzy zwiększyć może się x2. Jeżeli posiadasz Formułe Ferrari lub Formułę GT, warto spędzić czas w zawodach sezonowych dedykowanych tym pojazdom. Co do Mazdy, to zgaduję, że masz problemy z nadsterownością (uślizgi tylnych kół). Ja w takich przypadkach eksperymentuję z ustawieniami zawieszenia - przykładowo: 'niższy tył, wyższy przód' zmniejsza skłonność auta do nadsterowności. Dobrym sposobem na zmniejszenie tej tendencji jest również zainstalowanie w GTAuto tylnego spoilera. Spróbuj go następnie ustawić na maksymalny opór (odbędzie się to kosztem prędkości max), a odczujesz wyraźne zwiększenie stabilności samochodu na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) BTW. Co mogę zmienić w tej Mazdzie, żeby mnie tak na zakrętach nie woziło ? co do tego co pisał Hal Emmerich - moim zdaniem docisk przy zwykłym aucie ze spoilerem nie będzie aż tak odczuwalny (za mały zakres względem aut wyścigowych) ale mimo wszystko na pewno nie zaszkodzi (tak jak spoiler z przodu też polecam zainstalować), ale eliminowanie problemów z nadsterownością tyłu poprzez popsucie przodu w taki sposób żeby jego podsterowność przeważyła nadsterowność tyłu to trochę karkołomne zadanie - takie rzeczy robi się na końcu przy ostatnich szlifach jak już z tyłem niewiele jesteśmy w stanie zrobić z tyłem... moim zdaniem najłatwiej rozwiązać problem inwestując w opony wyścigowe - zakres przyczepności starczy na długo... oprócz tego pobaw się z ustawieniami LSD - ustaw mniej więcej 35/50/35, trochę zdławi to możliwości auta ale będzie bardziej przewidywalne przy wyjściach z zakrętów. do tego sporo daje ustawienie zbieżności - ustawienie tyłu na 0.20-0.30, do tego pochylenie kół max na 1 (tak żeby nie przedobrzyć). no i nie zaszkodzi pobawić się balansem - dorzuć parę kilo na przód/tył i zobacz jak to wpływa na prowadzenie - może inny balans będzie bardziej pasował pod Twój styl jazdy... a jak nic nie pomoże to zabieraj moc i ucz się stopniowo jeździć samochodami FR ps. jeździsz na kierownicy czy na padzie? Edytowane 13 Listopada 2011 przez pawel_k Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) Kupilem sobie dzisiaj platyne GT5. Bylem w sumie przygotowany na to, ze bede musial sciagnac kilka patchy. Jednak jest ich az 11! Moglby mi ktos powiedziec ile te wszystkie aktualizacje razem wziete moga wazyc? Edytowane 18 Listopada 2011 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 parę giga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 na dysku cale gt5 zajmuje mi 7gb Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Ok, wlaczylem juz gre (na razie bez wszystkich aktualizacji), podlaczylem kierownice i co? I nie moge grac za pomoca kierownicy. Wie ktos jak skonfigurowac kolko, tak aby wspolpracowalo z GT5? Przyciski nawigacyjne dzialaja, jednak pedaly, skrzynia, reczny i sama kierownica juz nie. Nie mialem takiego problemu z Dirtem 3, w ktorym zaraz po podlaczeniu kierownicy wszystko dzialalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
dempsej 28 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 byloby nieco latwiej, gdybys napisal co to za kierownica..... Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Technology Innovation HY-822. Mowi Ci to cos? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Yyyyy.... yy... aha. Szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu słyszę o tej kierownicy, aczkolwiek możesz próbować bawić się z ustawianiem w opcji np. starszych Logitech'ów i może Twoja zaskoczy. Ta kierownica nie jest wspierana przez GT5. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 No nic, przynajmniej znalazlem pretekst do kupienia Logitecha Driving Force GT, ktorego (jak wszystko pojdzie po mojej mysli) bede mial w tym tygodniu. Niestety na G25, ktore wolalbym bardziej od DFGT, mnie nie stac. Jeszcze jedno pytanie: czy moge ustawic w opcjach gry, zeby jostick (o taki byl widziany przez gre jako hamulec reczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 nie sądzę... a wręcz jestem przekonany że nie da się ale skoro będziesz miał DFGT to polecam konfigurację jaką ja miałem, tzn. drążek do zmiany biegów służył mi do wstecznego (drążek do przodu) i do ręcznego (drążek do siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Nie da się qvstra i już nie kombinuj i nie pytaj o takie rzeczy jak np. abstrakcja jaką jest podłączenie 2 kompletów pedałów... no weź pomyśl - takie rzeczy nawet na PC nie zawsze muszą się udać, a co dopiero na PS3 w niemodowalnej grze. No bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Disvertigo 7 Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 DLC do Gran Turismo 5 jak świeże bułeczki http://www.ps3site.pl/dlc-do-gran-turismo-5-jak-swieze-buleczki/91791 Cytuj Odnośnik do komentarza
konsola 4 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Dlaczego w 90% aut mam kierownice po prawej stronie ? Mam polskie wydanie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) Bo to japońska gra Edytowane 23 Listopada 2011 przez SzczurekPB Cytuj Odnośnik do komentarza
Binek 0 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Mam problem, może ktoś mi wyjaśni, otóż dodano niedawno nowe zawody sezonowe te na Trial Mountain Nissanem R390 Road Car. Na jednej zagranicznej stronie widziałem że auto to "odblokowuje" się od 12 levelu. Mam już poziom 27, otrzymałem już również karte z 12 levelu, ale wylosowało mi inne auto. Może mi ktoś powiedzieć jak można zdobyć ten samochód? Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 R390 szukaj w salonie używanych samochodów. Możesz to auto wylosować z kart, ale nigdzie nie jest napisane, że musisz je otrzymać, ot losówka. Ja trafiłem na niego właśnie w używkach (jakieś 0,5kk cr.) Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Panowie.. Trochę marudziłem na GT5, to prawda. Jednak, KOCHAM te grę. Odpaliłem sobie ostatnio multi, wlazłem do lobby, znalazłem SPA. Wrzuciło mnie do wyścigu i doznałem zawału. Ten tor wygląda jak next gen. Byłem w szoku. Te detale, te drzewa, ten asfalt, to oświetlenie. Jakby PD chciało się robić każdy tor z taką dokładnością, mielibyśmy najlepszą grę ever. SPA wygląda niesamowicie, o wiele lepiej niż świetne Nordschleife. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi