BoryzPL 254 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Z tego co wiem to ma byc kilka eventow (bodajze 8) i na kazdy chyba tydzien, ale tylko gdzies to rpzeczytalem i nie wiem czy tak ma byc na 100%. Cytuj
Hal Emmerich 281 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 W sumie 40 zadań na wzór tych z licencji. Wszystko rozłożone na okres 8 tygodni (5 zadań na 7 dni). Każdy tydzień zmagań w innym samochodzie (rozpocznie się od Nissana Leaf). Do takich wniosków można dojść patrząc na ten screen z GT Academy 2012: Zapowiada się pasjonująca zabawa:) 1 Cytuj
rela2 2 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 (edytowane) No to ładnie, będę miał dwa całe dni na 5 zadań w pierwszej turze, mam nadzieję, że zdąże ogarnąć temat;) Edytowane 25 kwietnia 2012 przez rela2 Cytuj
Kapcior 4 Opublikowano 1 maja 2012 Opublikowano 1 maja 2012 można już z polskiego sklepu pobrać akademie - jak by ktoś nie wiedział a czeka 1 Cytuj
Square 9 047 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Panowie ile aktualnie zajmuje instalka GT5 z wszystkimi patchami ? Grę mam już kilka miesięcy, ale jeszcze jej nie włączyłem nawet, a ostatnio naszła mnie ochota na powrót do GT. Cytuj
Hal Emmerich 281 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Aktualnie cały plik z Game Data zajmie około 9-10gb. Lepiej dysponować jednak odrobinę większą ilością miejsca. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Z tego co można wyczytać w necie to 4-5 Gb. Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 W chwili obecnej u mnie jest to 13GB, ale wchodzą w to też replaye i zdjęcią, które w sumie zajmują pewnie z kilkaset MB. Na początku, po instalacji i z patchami będzie to najpewniej coś w okolicach 9-10GB. Później gra z czasem doinstalowuje jeszcze jakieś rzeczy, co w sumie da właśnie ze 12-13GB. Cytuj
Kapcior 4 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 a ja mam taki problem z ta akademią wyskakuje mi błąd 8002E5B0 ktoś ma jakieś rady ? loguje się bez problemów do psn a już do samej akademi nie Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 9 maja 2012 Opublikowano 9 maja 2012 Twin Ring Motegi w GT Academy http://www.gtplanet.net/new-motegi-screenshots-info-on-gt-academy-rewards-in-gt5/ Cytuj
Gość szpic Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Moze ktos pozyczyc auto, ktore ma jakiekolwiek szanse na wygranie american championship? sprawdzalem nascary,corvert ( tuning na maks), corveta po modyfikacjach wyscigowych itp na prostej cisne ok 370 na zakreatach mam ok 300 i z goscmi nie moge sie nawet zrownac. na prostej nawet z AI co jada brykami z lat 60 nie moge sie zrownac. Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) Jeśli myślę o wyścigu, o którym piszesz (Indianapolis?) to... bierz podrasowanego wyścigowego Forda GT (któregoś ze spoilerem). Raczej powinieneś go mieć. Jeden jest do kupienia (premium, ten co był w Prologu) a drugi był do wygrania w karierze (biały standard - ten co w intrze GT4). Edytowane 11 maja 2012 przez Emet Cytuj
Figaro 8 485 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Czy którakolwiek z tych wszystkich aktualizacji dodała coś do grafiki? Cytuj
Daffy 10 873 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 dodała - framerate lepszy i mniejszy screen tearing i to zauważalnie w porównaniu do tego co oferowało GT5 w chwili premiery. Są nawet na youtubie filmiki porównawcze (i tak np Londyn w chwili obecnej nie ma publiczności wokół trasy ale za to płynne 60fps zamiast 45-50fps z wersji gry 1.0). Ponoć też poprawiali cienie i dym ale ja szczerze powiedziawszy tego nie widzę. Za to AI zdecydowanie jest lepsze(choć nie idealne) w porównaniu do tego początkowego. Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Poprawili nieco cienie na replayach, ale do poziomu z Prologa nadal im bardzo daleko Przy okazji niestety zepsuli trochę cienie na Tsukubie, gdzie akurat były w wysokiej rozdziałce (były jedynie na tej trasie, teraz nadal są tutaj najlepsza ale nieco gorsze niz na początku). Cytuj
Gość Pawlo PL Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 W dniu 12.05.2012 o 16:56, Ficuś napisał(a): dodała - framerate lepszy i mniejszy screen tearing i to zauważalnie w porównaniu do tego co oferowało GT5 w chwili premiery. Są nawet na youtubie filmiki porównawcze (i tak np Londyn w chwili obecnej nie ma publiczności wokół trasy ale za to płynne 60fps zamiast 45-50fps z wersji gry 1.0). Ponoć też poprawiali cienie i dym ale ja szczerze powiedziawszy tego nie widzę. Za to AI zdecydowanie jest lepsze(choć nie idealne) w porównaniu do tego początkowego. Możesz rzucić linkiem do tego porównania na YT? Cytuj
Daffy 10 873 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 http://www.youtube.com/watch?v=CM4cJmiCKtU&feature=player_embedded Cytuj
Figaro 8 485 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Dzięki wszystkim! Patche sciagnely sie zaskakujaco szybko, myslalem ze bedzie gorzej Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Znowu dostępny jest gamercard z GT5, niestety tym razem znacznie skromniejszy w informacje. http://gamercards.co.uk/create/GT5/ Cytuj
saptis 620 Opublikowano 20 maja 2012 Opublikowano 20 maja 2012 (edytowane) Ostatnio zagrywam sie w GT Academy 2012 - podoba mi sie, poki co w czterech dostepnych etapach mam zloto, ale nie wykrecam jakis mega czasow. Dodatkowo mozna porownac czasy z osobami z lista znajomych, ktorzy brali udzial w tych testach. Fajnie, ze za zdobycie zlota w calej jednej serii dostajemy samochod. Wiadomo jak bedzie mozna odebrac zdobyte auta ? Edytowane 20 maja 2012 przez saptis Cytuj
Emet 1 123 Opublikowano 20 maja 2012 Opublikowano 20 maja 2012 Najpewniej po zakończeniu tego GT Academy GT5 dostanie jakiegoś patcha i wtedy dostaniemy te auta jako prezenty. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 22 maja 2012 Opublikowano 22 maja 2012 (edytowane) Witam. Robię właśnie licencję B na złoto i od paru h nie umiem zrobić licencji B-6, jakieś porady jak uzyskać ten czas 14.600, najlepszy mój wynik to 14.634 fajny hardcore EDIT: W ogole to gdzie są rankingi w grze, np. chciałbym porównać swój wynik z innymi graczami w próbie czasowej, ale nigdzie tego rankingu nie umiem znaleźć, help. A da się ściągnąć powtórkę innych graczy np. jak robili daną licencję ? Edytowane 22 maja 2012 przez Jared Cytuj
Emtebe 2 636 Opublikowano 23 maja 2012 Opublikowano 23 maja 2012 W dniu 20.05.2012 o 16:50, saptis napisał(a): Ostatnio zagrywam sie w GT Academy 2012 - podoba mi sie, poki co w czterech dostepnych etapach mam zloto, ale nie wykrecam jakis mega czasow. Dodatkowo mozna porownac czasy z osobami z lista znajomych, ktorzy brali udzial w tych testach. Fajnie, ze za zdobycie zlota w calej jednej serii dostajemy samochod. Wiadomo jak bedzie mozna odebrac zdobyte auta ? http://eu.gran-turismo.com/pl/news/d44162.html Nowy update: Cytat Pojawiła się nowa aktualizacja do Gran Turismo 5.Główne zmiany wprowadzone w aktualizacji: - Umożliwiono zmianę głośności muzyki odgrywanej podczas wyścigu oraz zmianę efektów dźwiękowych w menu „Szybkie opcje” w czasie wyścigu. - Umożliwiono stworzenie kopii zapasowej zapisów gry. - Dodano sekwencyjną zmianę biegów do kontrolera Guillemot „TH8 RS”. - Dodano „Dostosowanie różnicy osiągów” do nagród za zawody sezonowe. (Odnosi się tylko do zawodów sezonowych, które odbędą się po tej aktualizacji). - Poprawiony został efekt force feedback dla kontrolerów „Driving Force™GT”, „GT FORCE®Pro”, „G25 Racing Wheel”, „G27 Racing Wheel” oraz „T500 RS”. - Kategoria samochodu, w którym zostały wprowadzone modyfikacje wyścigowe, zmieni się z samochodu tuningowanego na samochód wyścigowy. - Zmieniono karę za przejazd skrótem poza torem. - Na gran-turismo.com został uruchomiony stream zdjęć GT5. Po kliknięciu „Udostępnij” zdjęcia zrobione w Trybie Fotograficznym pojawią się na stronie, gdzie będą mogli je oglądać wszyscy odwiedzający. - GT5 Photo Stream [Naprawa znanych problemów] - Naprawiono błąd, przez który gokarty i Ferrari F1 mogły jeździć z innymi samochodami w poczekalni - Naprawiono rzadko występujący błąd, przez który system zawieszał się podczas opuszczania poczekalni - Naprawiono błąd, przez który można było kupić koła 125 SPL Racing Kart w sklepie z podzespołami do tuningu (Koła kupione wcześniej znikną) - Naprawiono błąd, przez który przy korzystaniu z kierownicy stabilność podczas jazdy po prostej Lancerem Evolution X była zmniejszona - Naprawiono błąd, przez który po zmianie opon w części samochodów wyświetlał się nieprawidłowy kolor opon szutrowych i śniegowych - Naprawiono błąd, przez który w przypadku przyspieszenia za pomocą kontrolera innego niż pedał kierownicy ruszanie w samochodach elektrycznych następowało z opóźnieniem - Naprawiono rzadko występujący błąd, przez który po zakończeniu wyścigu system się zawieszał - Naprawiono błąd, przez który trudno było słyszeć własny samochód podczas sieciowych wyścigów z innymi samochodami wyścigowymi http://eu.gran-turismo.com/pl/news/d44118.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi