SM1 25 Opublikowano 4 lutego 2012 Opublikowano 4 lutego 2012 co obstawiacie:) http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5s-next-update-coming-tuesday-february-7/ Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 lutego 2012 Opublikowano 4 lutego 2012 Obstawiam, że to content pod przyszłe DLC. Marzy mi się coś w stylu "retro pack" z Audi Quattro, BMW M3 E30, Lancia Stratos i Mini Cooper S included. Do tego Trasa Monte Carlo i jakieś fajne eventy pod nią. Byłbym wniebowzięty. 1 Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 6 lutego 2012 Opublikowano 6 lutego 2012 (edytowane) Gdyby na forum nie istniały jakieś zasady i każdy chciałby pytać o wszystko wszędzie, to dopiero wtedy mielibyśmy tutaj ładny burdel. Niektórzy tego nie rozumieją i dostaję minusy od takich społeczniaków jak lisoquan. EOT Dostałeś minusa za styl w jaki odpowiadasz a nie za to co napisałeś. Jasne że są od tego inne tematy i porządek musi być, masz rację i rozumiem Cię. Żeby nie było offtopu to dodam od siebie że tez polecam jednak DFGT lub PRO, bardzo dobra kierownica i dużo tańsza. Seria G jest tylko dla fanów/fanatyków symulatorów i ścigałek, którzy graja dziennie... inaczej będzie to marnowanie pieniędzy Ja bym chciał ujrzeć takie trasy jak Red Rock Valley i Rome Night z GT2. W tej części były najlepsze trasy. Edytowane 6 lutego 2012 przez LiSoQuan Cytuj
SM1 25 Opublikowano 7 lutego 2012 Opublikowano 7 lutego 2012 up 2.04 już się ponoć pojawił lista zmian: http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5-update-2-04-fixes-many-issues-available-now/ Cytuj
vip77 237 Opublikowano 7 lutego 2012 Opublikowano 7 lutego 2012 kazdy nastepny post w tym temacie w stylu "jaka kierownice wybrac albo ktora lepsza" wylatuje a autor dostaje bonus w postaci +20, bo widze ze po dobroci nikt nie rozumie dziekuje Cytuj
winner 183 Opublikowano 7 lutego 2012 Opublikowano 7 lutego 2012 Owszem o kierownice niech pytają, ale niech to ma jakiś sens czyli niech będzie związane z tematem (np. jakie ustawienia pod drifty, wyścigi itp. to chętnie doradzę, bo mam spore doświadczenie w tej dziedzinie). Co do 2.04, to fajnie, że pracują nad najlepszym zoptymalizowaniem pod kiery, to się ceni. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 12 lutego 2012 Opublikowano 12 lutego 2012 (edytowane) Jeśli ktoś jest zainteresowany regularnymi, cotygodniowymi wyścigami online w gt5, o sprecyzowanych zasadach, klasyfikacji generalnej, w kulturalnym gronie - niech napisze mi PMkę. Podeślę szczegółowe dane i link do konkretnego tematu, w którym omówiony jest cały cykl. Informacje ogólne: * Wyścigi wyłącznie dla graczy początkujących i średnio zaawansowanych. * Jeden (około godziny) wyścig na tydzień. * Czysta, w miarę możliwości bezkontaktowa jazda, bez wspomagaczy (poza ABS), z uszkodzeniami ciężkimi. * Stały regulamin. Szczerze zachęcam. Edytowane 12 lutego 2012 przez Hal Emmerich 1 Cytuj
Gość szpic Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 Towarzystwo z padami czy only kierownice? Cytuj
tomi_d 1 Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 Gdyby nie to, że już jeżdżę w podobnym evencie to bym się zapisywał. Dla wszystkich, którzy nie próbowali jazdy wg zasad CRC, spróbujcie Czysta jazda w zgranym gronie bije na głowę pod względem emocji wszystko inne. Długie wyścigi (ok. 1 h), zasady CRC i jest cudownie Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 13 lutego 2012 Opublikowano 13 lutego 2012 Dokładnie, tomi_d, z podobnego założenia wychodzę. Zabawa jest nieziemska i to wtedy gt5 pokazuje prawdziwy pazur. szpic - pady, kierownice, bez znaczenia - co tylko kto lubi;) Cytuj
SM1 25 Opublikowano 14 lutego 2012 Opublikowano 14 lutego 2012 http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5-update-2-05-coming-february-15th16th/ kolejny UP:) fajnie że dłubią ... przydała by się jednak jakaś paczka z "nowymi" trasami, ktoś coś słyszał ktoś coś wie? Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 (edytowane) Jest już ten up, a mi za cho.lere nie chce go ściągnąć :confused: Gra odpala się normalnie jakby up-a nie było, a w menu info, że już jest :confused: Jakieś rady ? E: reset ps3 pomógł. Edytowane 16 lutego 2012 przez elvis004 Cytuj
SM1 25 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 Jest już ten up, a mi za cho.lere nie chce go ściągnąć :confused: Gra odpala się normalnie jakby up-a nie było, a w menu info, że już jest :confused: Jakieś rady ? u mnie było podobnie...dopiero przed chwilą zassał 25mb Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 Potrzębuję porady lub jakiejś wskazówki dot. kilka rzeczy : 1) Wyścig specjalny Top Gear , z tymi busami nie potrafię za cholerę dobić do pierwszego miejsca , a z Lotuami kręcę się ciąglę gdzieś koło podium. Macie może jakieś wskazówki. 2) Potrzebuję jakiegoś pick-up do wyścigu tego typu fur ,lecz nigdzie go nie ma. W salonie tego typu aut nie ma ,a na giełdzie nic się nie pojawia. Trzeba po prostu czekać ,aż coś się pojawi ? Cytuj
Gość szpic Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 2) Sieciowy salon kolekcjonerski. Zawsze jest jakis Pick-up 1) tutaj trudniej po pierwsze draftuj, po drugie staraj sie na zakretach wchodzic na wewnetrzną i odbijac sie delikatnie od wrogów ( delikatnie bo Cie zdyskwalifikuje, a jak wyjdziesz na 1 miejsce patrz w lusterko i blokuj bo wtedy oni beda Cie draftowac i mogą Cię wyprzedzic na ostatniej prostej 1 Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 (edytowane) W Top Gear polecam jechać na manual i maksymalnie draftować, a lotusa trzeba się po prostu nauczyć, nie ma innej rady. Co do pick up'a to sprawdź w salonie internetowym. szpic mnie ubiegł. Edytowane 16 lutego 2012 przez winner 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 16 lutego 2012 Opublikowano 16 lutego 2012 Część z Waszych rad próbowałem już uskuteczniać ,pomagało. Będę próbował dalej , dzięki Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 17 lutego 2012 Opublikowano 17 lutego 2012 Jeszcze jeśli chodzi o top gear to możesz sobie włączyć wspomagacze - TCS, ABS - będzie łatwiej, na pewno jeśli chodzi o Lotusa. Wiem, że to nie przystoi hardkorom, ale po to w końcu jest możliwość włączenia tych systemów 1 Cytuj
R4VEN 25 Opublikowano 17 lutego 2012 Opublikowano 17 lutego 2012 (edytowane) Ja też potrzebuję rady i to dość podstawowej. Wszystkie wyścigi na bieżąco mam wygrane (oprócz Vettel'a), ale przy większości sezonowych, które teraz robię, wchodzę w poślizg prawie na każdym zakręcie. Nie dość, że muszę wolno wchodzić, to jeszcze wolno z niego wychodzę. Co do tuningu - silnik, turbo, filtry, zmniejszenie masy... Nic z oponami nigdy nie kombinuję, być może w tym twki błąd. A także nie zmieniam nic w opcjach jazdy. Może jakiś ESP, czy coś w tym stylu? Nauczyłem się tak jeździć, ale kończę max na 2-3 miejscu. I jeszcze poboczne pytanie - czy warto usztywniać podwozie każdego auta? Chodzi mi o zakup tej standardowej opcji za 20 000 bodajże. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane 17 lutego 2012 przez R4VEN Cytuj
winner 183 Opublikowano 17 lutego 2012 Opublikowano 17 lutego 2012 Człowieku... opony to najważniejsza rzecz w tej grze jeśli chodzi o ustawienia. Jeśli jeździsz na normalach czy twardych sportach to się nie dziw, że auto się tak zachowuje, bo w realnym świecie też na zwykłych gumach nie poszalejesz. Mi osobiście najlepiej jeździ się na twardych oponach wyścigowych, ale zawsze możesz zaopatrzyć się w najlepsze na krótkie dystanse czyli gumy miękkie. Opcja usztywnienia nadwozia przydaje się głównie na trasach z dużą ilością ciasnych zakrętów, wtedy poczujesz różnicę, zwłaszcza w pojazdach AWD. 1 Cytuj
pleju 208 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Opublikowano 16 kwietnia 2012 (edytowane) http://www.gtplanet....firmed-for-may/ GT Academy 2012 startuje 1 maja, tym razem również w Polsce Edytowane 16 kwietnia 2012 przez pleju Cytuj
villain 5 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Opublikowano 16 kwietnia 2012 (edytowane) Ciekawe kto u nas wygra Piotr_B - stawiam na Ciebie jesli bedziesz mial czas na jezdzenie kolejnych testow Ciekawe czy rundy wczesniejsze beda dostepne tylko przez klilka dni czy przez caly okres GTA, pytam bo pierwszy tydzien Maja siedze na wsi totalnie odciety od swiata... :confused: O - nawet nie zauwazylem, ze juz 10 lat na forum mi minelo ... hehe Edytowane 16 kwietnia 2012 przez villain Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Opublikowano 16 kwietnia 2012 Pewnie bym się szarpnął na ten event, ale w maju mogę nie mieć czasu niestety. Cytuj
winner 183 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Opublikowano 20 kwietnia 2012 Coś strasznie głucho się tu zrobiło ostatnio więc w oczekiwaniu na kolejne DLC (mam nadzieję) pokażę wam coś ciekawego: Lubię takie rzeczy 3 Cytuj
rela2 2 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Też mnie ciekawi ile czasu będzie na dany event w GT Academy. Do konsoli powróce 4-5 maja, więc mam nadzieję, że się załapię. Specjalnie kupiłem znowu kiere, więc mam nadzieję, że się nie zawiodę Myślę, że co do auta to będzie 370Z tylko ciekawi mnie czy każdy będzie miał opcję do tuningowania i ustawiania pomocy. Najlepiej jakby było sztywno określone ( odnośnie pomocy, bop tuning to odmienna sprawa i ten kto się zna będzie mógł się wykazać ), aby szanse były wyrównane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi