BoryzPL 254 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Z tego co wiem to ma byc kilka eventow (bodajze 8) i na kazdy chyba tydzien, ale tylko gdzies to rpzeczytalem i nie wiem czy tak ma byc na 100%. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 W sumie 40 zadań na wzór tych z licencji. Wszystko rozłożone na okres 8 tygodni (5 zadań na 7 dni). Każdy tydzień zmagań w innym samochodzie (rozpocznie się od Nissana Leaf). Do takich wniosków można dojść patrząc na ten screen z GT Academy 2012: Zapowiada się pasjonująca zabawa:) 1 Cytuj
rela2 2 Opublikowano 25 kwietnia 2012 Opublikowano 25 kwietnia 2012 (edytowane) No to ładnie, będę miał dwa całe dni na 5 zadań w pierwszej turze, mam nadzieję, że zdąże ogarnąć temat;) Edytowane 25 kwietnia 2012 przez rela2 Cytuj
Kapcior 4 Opublikowano 1 maja 2012 Opublikowano 1 maja 2012 można już z polskiego sklepu pobrać akademie - jak by ktoś nie wiedział a czeka 1 Cytuj
Square 8 608 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Panowie ile aktualnie zajmuje instalka GT5 z wszystkimi patchami ? Grę mam już kilka miesięcy, ale jeszcze jej nie włączyłem nawet, a ostatnio naszła mnie ochota na powrót do GT. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Aktualnie cały plik z Game Data zajmie około 9-10gb. Lepiej dysponować jednak odrobinę większą ilością miejsca. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Z tego co można wyczytać w necie to 4-5 Gb. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 W chwili obecnej u mnie jest to 13GB, ale wchodzą w to też replaye i zdjęcią, które w sumie zajmują pewnie z kilkaset MB. Na początku, po instalacji i z patchami będzie to najpewniej coś w okolicach 9-10GB. Później gra z czasem doinstalowuje jeszcze jakieś rzeczy, co w sumie da właśnie ze 12-13GB. Cytuj
Kapcior 4 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 a ja mam taki problem z ta akademią wyskakuje mi błąd 8002E5B0 ktoś ma jakieś rady ? loguje się bez problemów do psn a już do samej akademi nie Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 9 maja 2012 Opublikowano 9 maja 2012 Twin Ring Motegi w GT Academy http://www.gtplanet.net/new-motegi-screenshots-info-on-gt-academy-rewards-in-gt5/ Cytuj
Gość szpic Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Moze ktos pozyczyc auto, ktore ma jakiekolwiek szanse na wygranie american championship? sprawdzalem nascary,corvert ( tuning na maks), corveta po modyfikacjach wyscigowych itp na prostej cisne ok 370 na zakreatach mam ok 300 i z goscmi nie moge sie nawet zrownac. na prostej nawet z AI co jada brykami z lat 60 nie moge sie zrownac. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 (edytowane) Jeśli myślę o wyścigu, o którym piszesz (Indianapolis?) to... bierz podrasowanego wyścigowego Forda GT (któregoś ze spoilerem). Raczej powinieneś go mieć. Jeden jest do kupienia (premium, ten co był w Prologu) a drugi był do wygrania w karierze (biały standard - ten co w intrze GT4). Edytowane 11 maja 2012 przez Emet Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 11 maja 2012 Opublikowano 11 maja 2012 Czy którakolwiek z tych wszystkich aktualizacji dodała coś do grafiki? Cytuj
Daffy 10 581 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 dodała - framerate lepszy i mniejszy screen tearing i to zauważalnie w porównaniu do tego co oferowało GT5 w chwili premiery. Są nawet na youtubie filmiki porównawcze (i tak np Londyn w chwili obecnej nie ma publiczności wokół trasy ale za to płynne 60fps zamiast 45-50fps z wersji gry 1.0). Ponoć też poprawiali cienie i dym ale ja szczerze powiedziawszy tego nie widzę. Za to AI zdecydowanie jest lepsze(choć nie idealne) w porównaniu do tego początkowego. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 Poprawili nieco cienie na replayach, ale do poziomu z Prologa nadal im bardzo daleko Przy okazji niestety zepsuli trochę cienie na Tsukubie, gdzie akurat były w wysokiej rozdziałce (były jedynie na tej trasie, teraz nadal są tutaj najlepsza ale nieco gorsze niz na początku). Cytuj
Gość Pawlo PL Opublikowano 12 maja 2012 Opublikowano 12 maja 2012 dodała - framerate lepszy i mniejszy screen tearing i to zauważalnie w porównaniu do tego co oferowało GT5 w chwili premiery. Są nawet na youtubie filmiki porównawcze (i tak np Londyn w chwili obecnej nie ma publiczności wokół trasy ale za to płynne 60fps zamiast 45-50fps z wersji gry 1.0). Ponoć też poprawiali cienie i dym ale ja szczerze powiedziawszy tego nie widzę. Za to AI zdecydowanie jest lepsze(choć nie idealne) w porównaniu do tego początkowego. Możesz rzucić linkiem do tego porównania na YT? Cytuj
Daffy 10 581 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 http://www.youtube.com/watch?v=CM4cJmiCKtU&feature=player_embedded Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Dzięki wszystkim! Patche sciagnely sie zaskakujaco szybko, myslalem ze bedzie gorzej Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 13 maja 2012 Opublikowano 13 maja 2012 Znowu dostępny jest gamercard z GT5, niestety tym razem znacznie skromniejszy w informacje. http://gamercards.co.uk/create/GT5/ Cytuj
saptis 620 Opublikowano 20 maja 2012 Opublikowano 20 maja 2012 (edytowane) Ostatnio zagrywam sie w GT Academy 2012 - podoba mi sie, poki co w czterech dostepnych etapach mam zloto, ale nie wykrecam jakis mega czasow. Dodatkowo mozna porownac czasy z osobami z lista znajomych, ktorzy brali udzial w tych testach. Fajnie, ze za zdobycie zlota w calej jednej serii dostajemy samochod. Wiadomo jak bedzie mozna odebrac zdobyte auta ? Edytowane 20 maja 2012 przez saptis Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 20 maja 2012 Opublikowano 20 maja 2012 Najpewniej po zakończeniu tego GT Academy GT5 dostanie jakiegoś patcha i wtedy dostaniemy te auta jako prezenty. Cytuj
Jared 0 Opublikowano 22 maja 2012 Opublikowano 22 maja 2012 (edytowane) Witam. Robię właśnie licencję B na złoto i od paru h nie umiem zrobić licencji B-6, jakieś porady jak uzyskać ten czas 14.600, najlepszy mój wynik to 14.634 fajny hardcore EDIT: W ogole to gdzie są rankingi w grze, np. chciałbym porównać swój wynik z innymi graczami w próbie czasowej, ale nigdzie tego rankingu nie umiem znaleźć, help. A da się ściągnąć powtórkę innych graczy np. jak robili daną licencję ? Edytowane 22 maja 2012 przez Jared Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 23 maja 2012 Opublikowano 23 maja 2012 Ostatnio zagrywam sie w GT Academy 2012 - podoba mi sie, poki co w czterech dostepnych etapach mam zloto, ale nie wykrecam jakis mega czasow. Dodatkowo mozna porownac czasy z osobami z lista znajomych, ktorzy brali udzial w tych testach. Fajnie, ze za zdobycie zlota w calej jednej serii dostajemy samochod. Wiadomo jak bedzie mozna odebrac zdobyte auta ? http://eu.gran-turismo.com/pl/news/d44162.html Nowy update: Pojawiła się nowa aktualizacja do Gran Turismo 5.Główne zmiany wprowadzone w aktualizacji: - Umożliwiono zmianę głośności muzyki odgrywanej podczas wyścigu oraz zmianę efektów dźwiękowych w menu „Szybkie opcje” w czasie wyścigu. - Umożliwiono stworzenie kopii zapasowej zapisów gry. - Dodano sekwencyjną zmianę biegów do kontrolera Guillemot „TH8 RS”. - Dodano „Dostosowanie różnicy osiągów” do nagród za zawody sezonowe. (Odnosi się tylko do zawodów sezonowych, które odbędą się po tej aktualizacji). - Poprawiony został efekt force feedback dla kontrolerów „Driving Force™GT”, „GT FORCE®Pro”, „G25 Racing Wheel”, „G27 Racing Wheel” oraz „T500 RS”. - Kategoria samochodu, w którym zostały wprowadzone modyfikacje wyścigowe, zmieni się z samochodu tuningowanego na samochód wyścigowy. - Zmieniono karę za przejazd skrótem poza torem. - Na gran-turismo.com został uruchomiony stream zdjęć GT5. Po kliknięciu „Udostępnij” zdjęcia zrobione w Trybie Fotograficznym pojawią się na stronie, gdzie będą mogli je oglądać wszyscy odwiedzający. - GT5 Photo Stream [Naprawa znanych problemów] - Naprawiono błąd, przez który gokarty i Ferrari F1 mogły jeździć z innymi samochodami w poczekalni - Naprawiono rzadko występujący błąd, przez który system zawieszał się podczas opuszczania poczekalni - Naprawiono błąd, przez który można było kupić koła 125 SPL Racing Kart w sklepie z podzespołami do tuningu (Koła kupione wcześniej znikną) - Naprawiono błąd, przez który przy korzystaniu z kierownicy stabilność podczas jazdy po prostej Lancerem Evolution X była zmniejszona - Naprawiono błąd, przez który po zmianie opon w części samochodów wyświetlał się nieprawidłowy kolor opon szutrowych i śniegowych - Naprawiono błąd, przez który w przypadku przyspieszenia za pomocą kontrolera innego niż pedał kierownicy ruszanie w samochodach elektrycznych następowało z opóźnieniem - Naprawiono rzadko występujący błąd, przez który po zakończeniu wyścigu system się zawieszał - Naprawiono błąd, przez który trudno było słyszeć własny samochód podczas sieciowych wyścigów z innymi samochodami wyścigowymi http://eu.gran-turismo.com/pl/news/d44118.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi