Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś może pożyczyć dobre auto do tych wyścigów z eksperta (wyścigi samochodów klasycznych)? Tylko tego mi brakuje w ekspercie. Ewentualnie powiedzcie jak zdobyć tą Toyote 7 (jaki dokładnie wyścig).

Opublikowano

Mysle ze PD specjelnie wywindowalo ceny samochodow ktorymi mozna wygrac niekrtore trudniejsze wyscigi, bo ccieli rozkrecic spplecznosc ps3. Pewnie mieli w zamysle zeby ludzie sie wymieniqli furqmi na poszczegolne wyscigi i kto wie czy to sie nIe sprawdz. Bo szkoda mi wydac milion cos tam na zonde ktora wygram 2 wyscigi i bedzie spala.

Moze zrobimy jakis watek na forum gdzie bedziemy na czas x wuscigow wymieniac sie furami ??

Gość szpic
Opublikowano

[

Level 25 : Grand Valley 300km

Level 26 : Roadster 4 hours

Level 27 : Laguna Seca 200 miles

Level 28 : Indianapolis 500 miles

Level 30 : Suzuka 1000km

Level 32 : Nurburgring 4h

Level 33 : Tsukuba 9h

Level 35 : Le Mans 24h

Level 40 : Nurburgring 24h

chcialbym wiedziec ile osob wytrzyma takie wyscigi :D

chociaz jak sie wpadnie w poslizg czy cos to sie ma jeszcze 200 okrazen aby dogonic ;)

Opublikowano

Mysle ze PD specjelnie wywindowalo ceny samochodow ktorymi mozna wygrac niekrtore trudniejsze wyscigi, bo ccieli rozkrecic spplecznosc ps3. Pewnie mieli w zamysle zeby ludzie sie wymieniqli furqmi na poszczegolne wyscigi i kto wie czy to sie nIe sprawdz. Bo szkoda mi wydac milion cos tam na zonde ktora wygram 2 wyscigi i bedzie spala.

Moze zrobimy jakis watek na forum gdzie bedziemy na czas x wuscigow wymieniac sie furami ??

good idea. Jest wiele wyścigów do których trzeba kupić specjalne auto, albo też odblokować coś na wyższych poziomach :) Jak np. wyścig pick-upów (można pick-up wygrać w licencjach, ale nie każdy je robi)

Opublikowano

Ehhh, co za badziew. Ogolnie tak sprawdzam ta liste samochodow i nie rozumiem faktu dlaczego np mamy Mazde RX-8 Type S ktora jest w wersji Premium a potem dostajemy 2 Mazdy RX-8 ktore sa w wersji standard a praktycznie oprocz silnika one sie nie roznia. Ogolnie uwazam ze powinismy kupowac samochody z salonu i odrazu powinna byc wersja silnika jaka chcemy zakupic, tak sobie wymarzyłem :D

Opublikowano

ogółem gdzieś widziałem topic gdzie ludzie wymienili modele standard które nie różnią się niczym od modelu premium(albo jakąś nalepką) a mimo to nie zrobili ich premium :P

Opublikowano

Mi chodziło o coś innego - są auta premium i ewidentnie pasztetowy inny model standard tej samej marki. A oba modele prócz silnika w rzeczywistości nie różnią się niczym więc bez problemu można byłoby wykorzystać model premium i go praktycznie skopiować, a tak nie zrobili.

Przykład dał Redmisu i jest takich baboli więcej.

Opublikowano (edytowane)

Wyścig Level 25 : Grand Valley 300km zaliczony ponad godzine kręciłem sie moją Zondą.

W tych wyścigach jest już zużycie opon i paliwa wiec trzeba wjechać do pit stopu żeby uzupełnić paliwo zmienić na świeży komplet opon.

Ponad 5 miliona CR na koncie kręcimi dalej :thumbsup: zbierająć na Bolid F1

Edytowane przez polaki899
Opublikowano

B spec nie ruszone wcale -  moze to jest przyczyna, hm? ;)

1. Zmieniam taktykę :) Wydawało mi się że na początek zrobię całe A-Spec i zadania Specjalne a B-Spec zrobię na samym końcu oglądając jakieś filmy których mam w chuy. Ale ta jazda mi się już trochę przejadła. Więc teraz zabieram się za B-Spec nazbieram szmalu i będę przechodził jeden wyścig specjalny na Gold. 

2. kolo69 szkoda że ciebie posłuchałem wczoraj i kupiłem tego (pipi)ego McLarena :/ Bańka poszła na samochód a w moich rękach śmiga mi się gorzej niż Fordem GT40 no stripes, ale chciałeś dobrze :) Kiedyś mi się przyda jednak miałem 1.490.000 na koncie i jeszcze dozbierać drugą bańkę i była by Zonda R od dilera. 

3. 

ta, trzeba jechać praktycznie przez cały czas na 2 miejscu za liderem (łatwo się na tą pozycję przesunąć zaraz na początku). Jedź za kolesiem przez 10 okrążeń i na ostatnim wyjściu z łuku atakuj.

Pamiętaj o tym że nie wolno Ci go wcześniej wyprzedzić bo to spowoduje że peleton zacznie nabierać prędkości i dalej będą Cię wypychać z toru. Nawet jak lider będzie hamował to Ty siedź mu na zderzaku i go pchaj ale broń boże wcześniej wyprzedzać niż na końcu 10 okrążenia.

Grając na padzie i stosując tą technikę, da się wygrać.

Grałem wcozoraj na kierownicy i też zdało egzamin. W nagrodę dla ciebie Carman Nascar 

south-park-poor-stupid.thumbnail.jpg

MaroS jasne że się opłaca, wyścigi będziesz miał zaliczane bez stresu. Szkoda że mnie nie stać.

Opublikowano (edytowane)

Narazie mam McL Mp4 c12, z upgradem na full ok 900km na 1200kg (nie pamietam dokładnie), można zamontować do niego turbo, za ok 500k Cr otrzymujemy auto które wyćiagnie na prostej 385km/h marzenie. No oczywiście jest odpowiednio dostrojone.

Edytowane przez MaroS
Opublikowano

Ale przecież można o wiele taniej kupic np. Vipera ASR na (prawie)maxa ztunować, zawieche zestroić i na prostej bedzie prawie 4 paczki wyciągał, a i w zakrętach sie mieścił nieźle. I to za wiele, wiele mniej (Viper ASR 100 tys tylko).

Kupiłem takiego i lekka ręką przejechałem wyścigi amerykańskich fur z 23 lvlu.

Opublikowano

Mój Ford GT 40 no stripes nie chciałby spotkać twojego McLarena :) Chociaż ma mniej mocy to na prostej też dochodzi do 385km/h

Matko ale nuda patrzeć jak D.Nowak pokonuje kolejne okrążenia.

Opublikowano

ja B.Spec włączam zawsze jak idę się kąpać,srać albo do sklepu :P JEstem na początkowych poziomach więc komend nie trzeba wydawać by wyścig zakończyć na 1 miejscu, nie oglądam wyścigu więc nie zasypiam, a jak wracam to mój Wojciechowski już ma dla mnie kasę za wygrany wyścig :P

Opublikowano

ja B.Spec włączam zawsze jak idę się kąpać,srać albo do sklepu :P JEstem na początkowych poziomach więc komend nie trzeba wydawać by wyścig zakończyć na 1 miejscu, nie oglądam wyścigu więc nie zasypiam, a jak wracam to mój Wojciechowski już ma dla mnie kasę za wygrany wyścig :P

Robie podobnie, zeby tylko miec to z glowy :angry:

Opublikowano (edytowane)

ha, ja już mam dwóch kierowców na 10 poziomie w trybie B-Spec, D.Nowak i G. Kozlowski - moje asy! :D

Czekam tylko do czasu gdy będę mógł korzystać podczas wyścigu z dwóch kierowców na razi i kasa podwójna będzie leciała :D

Edytowane przez rydziu87