Skocz do zawartości

Gran Turismo 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trochę ich fantazja z tym autem poniosła - nawet za 10 lat nie skonstruuje się niczego podobnego co będzie mieć taką przyczepność i przy takich prędkościach pokonywać szykany

Opublikowano

trochę ich fantazja z tym autem poniosła - nawet za 10 lat nie skonstruuje się niczego podobnego co będzie mieć taką przyczepność i przy takich prędkościach pokonywać szykany

wogole ten film wyglada jakby byl przyspieszony. wierzyc sie nie chce ze to tak posuwa

Opublikowano

Nic ja juz zaczynam zbierac 2,6 mln na zonde... A ze mam "juz" 800 000 cr to niewiele ;) mi juz brakuje.

taka rada: zonde dostajesz za wygranie mistrzostw swiata z profesional w bspec szkoda wiec kasy bo szybciej dowleczesz tam swoja tresowana malpe nim uzbierasz kase.

Opublikowano

To prawda ja tak właśnie robię, ale poluje na Toyotę GTOne. A RedBulla dali na sam koniec abyśmy się niemiłosiernie męczyli zdobywając Złote Trofea. Widziałem na youtube filmik z przejazdu na Monza, Rekord dwóch okrążeń to 2.05.000 do pobicia a typek jechał niemal bezbłędnie i zrobił coś ponad 2.10.000  :confused: 

Platyna w tej grze tylko dla wybranych??? Sytuacja podobna do tej przy WipeOut HD, tam gra też była od sony więc czuje podstęp.

A w B-Spec mogę się pochwalić takimi sławami jak Toivonen (nie żyje wiem ale zgodził się reprezentować moją stajnie ;), Vatanen (tego pana przedstawiać nie trzeba), Kowalski (pan z Vanishing Point) oraz ciężko pracuje nad zatrudnieniem Sainza :) Z tego co widziałem to są jeszcze inne ciekawe nazwiska z rajdów między innymi. Ktoś tam w studio developerskim jest fanem :)

Opublikowano

[...]

KOlejny smieszny bug:

Zrobilem 2 kierowce w B-Spec. Zaczynam go szkolic, zaczyna od zera. Po wygranym wyscigu zalicza mi punkty doswiadczenia jednak do pierwszego kierowcy (koniec 6 levelu przechodzi na 7). Wchodze po wyscigu na dane kierowcow i co? Dostal swiezak a pierwszy jest dalej na 6...

Heh, to nie tak ;)

Punkty dostaje tn keirowca, który jedzie ale to pokazuje dopieor po wyścigu, jak widać liste kierowców. Poza tym niezależnie od tego, który kierowca jedzie punkty wpływają na ogólny poziom b-spec.

Też za pierwszym razem wydało mi się, że coś jest nie tak.. ale po chwili obczaiłem jak to działa ;)

ps. Ci kierowcy to prawdziwi imbecyle. Daje takiemu auto, które ma ~600KM a on nie może wygrać z ~200 konnymi autami <_<

No.. chyba, że nasz samochód ma napęd na przód lub 4x4 to jeszcze jakoś sobie radzi, ale jak wiadomo nie zawsze można takiego auta użyć.

Opublikowano

akurat tu jest logika - jak ma mały level b-spec to sobie nie radzi z autami co mają dużo konii mechanicznych i które są trudne do opanowania.

Przecież co level rosną mu jego statystyki więc i uczy się jeździć :P

Opublikowano

Tu dużo zalezy też od komend jakie wydajemy kierowcom. Dałem mojemu SLSa z 800KM na trasie Eiger, tą z prologa do wyścigu, gdzie stawałem w szranki z C4, Golfem i Punciakiem. Dałem start i poszedłem na obiad. Kierowca skończył na pozycji chyba 7-8.

Zacząłem drugi raz wyścig, nic nie zmieniając. Od razu na starcie dałem komendę zwolnij, i powtarzałem ją co kilkanaście sekund, aby styl jazdy (ten paseczek czerwono- niebieski) był cały czas na polu niebieskim.

Na drugim okrążeniu byłęm pierwszy i tylko pilnowałem aby nie jechał za bardzo agresywnie by nie bączkował na tych zakrętach za linią mety.

Opublikowano (edytowane)

z tym to roznie bywa.

ja moich nowych meksoli szkole tylko w expert lvl gdzie daje im bugati czy zonde i wydaje jedynie na starcie komende do przyspieszenia i ogladam sobie tv a oni sami wygrywaja bez problemu i z 0 na 5 lvl wskakuja a potem juz lvl co wyscig.

a niestety na extreme trzaba miec wiecej niz 1 tresowana malpe bo pojedyncza wyczerpie sie w +/- polowie wyscigu i zacznie dachowac na prostej. na szczescie koles lvl 9 w zlej formie spokojnie daje rade na tych eventach i zrobi te 8 z 20 okrazen ciagle prowadzac.

ale takiego all stars to bez komend co zakret to on nie ma co myslec o wygranej.

Edytowane przez Gattz
Opublikowano

Niestety B-Spec trzeba kontrolować, ale im większy level tym lepiej sobie radzą z autami tylno napędowymi. Nie wiem co będzie dalej ale póki co mam 12 level i jakoś idzie bez większych przygód. To fajny tryb gram w grę ale w nią nie gram :) 

Opublikowano

wogole ten film wyglada jakby byl przyspieszony. wierzyc sie nie chce ze to tak posuwa

Wydaje sie...ale nie jest niestety. Zielone pielo w 3:55 :D

Opublikowano

Bo to tylko fantazja, i z rzeczywistością nie ma nic wspólnego. To auto nie istnieje, tzn istnieje ale nie auto tylko model jakiś 1:1 podobno w GT ma jakiś silnik rakietowy czy turbinę gazową sam już nie pamiętam jaką fantazją jest napędzane. Ale pokazuje że w grze można ustawić fantazyjne prędkości i przyczepność. 

Veyron nie podskoczy ani żadna F1

Opublikowano

To prawda, ale sa tez plotki ze to prototyp w czasie produkcji. Jest jego model 1:1 i byl ponoc obecny w Madrycie na premierze i trwaja prace, by byl to realny samochod jak Citroen GT. Ciekawe, bo jezeli to wypali, to bedzie najszybszy samochod na swiecie ;)

Poza tym Veyron nie jest juz najszybszy ;)

Opublikowano

Wreszcie goldnalem TopGear intermediate challenge - nie wiem kto to wymyslil, ale przegial.

Po godzinach meczarni wlaczylem skid recovery force i poszlo - bez tego sie po prostu nie dalo.

Chetnie obejrze replay z golda w tym evnecie ze skid recovery force na off - najlepiej robiony z przejazdu kogos z PD...

Z ciekawostek przed zakretem "through the tires" ;) wybilo mnie na pacholku, cudem nie stracilem panowania nad fura, co ciekawe na replay tego pacholka nie widac (na kamerze zewnetrznej)

Opublikowano

podstawa w B=Spec zauwazylem to opanowanie i sila fizyczna. moj matol jezdzi dogem challanger (trodzku go podkrecilem; 270 maks predkosc, 500KM:)) radzi sobie wysmienicie z tym ze w momencie kiedy za bardzo szarzuje i wyscig jest dlugi a ciagle ktos mu siedzi na ogonie zaczyna popelniac bledy (wlasnie wtedy zauwazylem ze ma malo sily i jest zbyt porywczy)

Opublikowano

Hmmm ja to zrobiłem na Skid OFF  :blink: nawet nie wiedziałem że to pomaga. Przy następnym update ma być dostępna opcja wrzucania przejazdów na youtube więc postaram się przejechać tylko z ABS 1 i Traction Control na 0