MichAelis 5 616 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Gorzej bym nazwal, jaki sens ma granie w takim razie? Edit oytanie za 100 puntkow, czemu nie da sie robic zdjec w trybie foto kierownica?:-( Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Aby skopiować kolory nie trzeba bawić sie w save'y <_< Wystarczy pomalować jakieś auto (takie., które ma podany już jakiś kolor) na ten, który cchemy skopiować. Wysyłamy komuś auto i ta os. dostanie jednocześnie ten kolor. On nam je odsyła i my też dostajemy ponownie kolor (mamy już 2 puszki tej farby). Niestety trzeba odczekać 24h aby znowu wysłać smaochód... ale ogólnie tą metodą ("legalną" bez bawienia się w save'y) można każdego dnia zdobyć 1 sztukę danego lakieru. Cytuj
Matt90 0 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Jak jest w GT5 z polonizacją? Warto w nią inwestować, czy lepiej kupić wersję angielską? Cytuj
winner 183 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Śmiało bierz polską wersję, jest zrobiona profesjonalnie i bez błędów. Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Zawsze możesz zmienić język z polskiego na angielski (przez zmianę jezyka w XMB) Cytuj
hubi3366 0 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Wie ktoś jakie są uktyte trofea? Chodzi mi o te na końcu listy np. dachowanie Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 ukończ endurace ukończ vettel chellenge fotki ma odpaść cześć z auta Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 jakie fotki? http://www.psxextreme.info/topic/92366-gran-turismo-5/page__pid__2308981__st__40#entry2308981 Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Jak ustawiliscie mini coopera w sezonowym? W zasadzie jade bezbkednie z zakretow nie wypadam, a nie koge wyrownanej walki nawiazac i dojerzdzam przy koncu:-( kup sportowe zawieszenie. Daj furę trochę niżej i zrób twardsze nastawy. Kup usztywnienie za 20.000 w zakładce nadwozie i w pełni konfigurowalna skrzynie i ustaw ją tak na 180 km/h. To musisz sprawdzić, bo nie pamiętam ile miałem. Wyłącz też kontrolę trakcji. Te lekkie łuki musisz jechać na pełnym gazie i odważnie w tej szykanie na końcu okrążenia, żebyś tam dużo nie tracił. Chyba jestem niepelnosprytny bo (pipi)a daje mi to wszystko, gora na 5 dojechalem. Na okrazenie jednego dwoch biore i tyle, brakuje mi mocy i nie daje rady ja (pipi)ie :-(( juz wszystkiego probowalem. to moze poprostu troszke go podrasuj. zwykle w autach zawsze robie ECU,wyscigowy filtr, silnik na 1lvl, katalizator sportowy - za male pieniadze masz ulepszone auto ktorym wygrasz bez problemow. gram na padzie jestem niedzielnym kierowca w gt5 i bez problemow poszlo. jak cos daj invite pozycze ci mojego:) Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Okej pozniej Ci wysle ;-) W nim nic za bardO nie ma do roboty, bo sa te ograniczenia i juz jestem na max;-\ Cytuj
Gość Grzegosz Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 U Was także nie można wyłączyć ASM w samochodach NASCAR? Utrudnia mi to zabawę, bo koła hamowane są na tyle skutecznie, że nie mogę wygrać wyścigu na Daytonie (klasa ekstremalna, 10 okrążeń). Wyprzedzanie z oponentami to ciągła walka i trzeba mieć szczęście, żeby dobrze się ustawić do ostatniego zakrętu. Cytuj
Qra 160 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Jak ustawiliscie mini coopera w sezonowym? W zasadzie jade bezbkednie z zakretow nie wypadam, a nie koge wyrownanej walki nawiazac i dojerzdzam przy koncu:-( kup sportowe zawieszenie. Daj furę trochę niżej i zrób twardsze nastawy. Kup usztywnienie za 20.000 w zakładce nadwozie i w pełni konfigurowalna skrzynie i ustaw ją tak na 180 km/h. To musisz sprawdzić, bo nie pamiętam ile miałem. Wyłącz też kontrolę trakcji. Te lekkie łuki musisz jechać na pełnym gazie i odważnie w tej szykanie na końcu okrążenia, żebyś tam dużo nie tracił. Chyba jestem niepelnosprytny bo (pipi)a daje mi to wszystko, gora na 5 dojechalem. Na okrazenie jednego dwoch biore i tyle, brakuje mi mocy i nie daje rady ja (pipi)ie :-(( juz wszystkiego probowalem. to moze poprostu troszke go podrasuj. zwykle w autach zawsze robie ECU,wyscigowy filtr, silnik na 1lvl, katalizator sportowy - za male pieniadze masz ulepszone auto ktorym wygrasz bez problemow. gram na padzie jestem niedzielnym kierowca w gt5 i bez problemow poszlo. jak cos daj invite pozycze ci mojego:) Ciekawe, bo można max jedną część do niego wsadzić (która daje 9km), wagi zbić też się nie da. Kup wszystkie pozostałe części i próbuj, powinieneś mieć wszystkie okrążenia w granicach 1:05 (robiłem 1:05.2xx - 1:05.8xx, byłem pierwszy na szykanie na ostatnim okrążeniu). Jak ci dalej nie idzie, to pobaw się ustawieniami, na gtplanet jest kilka podanych. Cytuj
OmerPL 20 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 U Was także nie można wyłączyć ASM w samochodach NASCAR? Utrudnia mi to zabawę, bo koła hamowane są na tyle skutecznie, że nie mogę wygrać wyścigu na Daytonie (klasa ekstremalna, 10 okrążeń). Wyprzedzanie z oponentami to ciągła walka i trzeba mieć szczęście, żeby dobrze się ustawić do ostatniego zakrętu. Mialem podobnie. U mnie nie moglem przelaczyc w szybkim menu (tym dostepnym podczas wyscigu) asm na off ale przed wyscigiem, tam gdzie sie zmienia opony i systemy ustawia to moglem i tam sobie sprobuj wylaczyc. Jesli chodzi o wyzwania NASCAR to tam sie chyba w ogole nie da wylaczyc ale nie jestem tego pewny. MichAelis Sprobuj wlaczyc Skid Recovery Force. Przyspiesza fure o sekunde, dwie na okrazeniu (jesli nawet nie wiecej). Ja tak robilem te bonuseowe wyscigi no.2. Focusem np. nie szlo wygrac bez SRF (brakowalo mi 7, 8 sekund przy idealnej jezdzie a po wlaczeniu SRF wyprzedzilem go o 2 sekundy a popelniajac ze dwa bledy). Mowie Ci, sprobuj tego Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 U Was także nie można wyłączyć ASM w samochodach NASCAR? Utrudnia mi to zabawę, bo koła hamowane są na tyle skutecznie, że nie mogę wygrać wyścigu na Daytonie (klasa ekstremalna, 10 okrążeń). Wyprzedzanie z oponentami to ciągła walka i trzeba mieć szczęście, żeby dobrze się ustawić do ostatniego zakrętu. Wyłącz ABS, to także wyłączy ASM - hamować w tym wyścigu i tak nie ma potrzeby Poza tym to trzeba tam mieć niezłego farta, bo przeciwnicy uwielbiają nas "stukać od tyłu" przez co bardzo łatwo o wpadnięcie w poślizg i trzeba zaczynać wyścig od nowa. Jak widać w lusterku, że się zbliżają to najlepiej ustawić się tak, żeby uderzyli centralnie w tył naszego samochodu, wtedy mamy boost'a A te wyscigi sezonowe to łatwizna jest. Inna sprawa zadania Time Trial, ale w wyscigach przynajmniej mozna zarobić pieniądze i Exp points. Wyłącz Skid Recovery Force to już nie będzie tak łatwo Cytuj
Qra 160 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 seasonal event z focusem dobryyyyyy, ciężko zrobić, nawet z srf Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 Srf to na polskie jak? Z tym wychodzeniem z poslizgu cos? Cytuj
DaN3000 80 Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 seasonal event z focusem dobryyyyyy, ciężko zrobić, nawet z srf Bez SRF ten event to chyba jedna z najtrudniejszych rzeczy do wygrania w tej grze. Poprzednie wyścigi sezonowe przeszedłem bez tego wspomagacza, ale na tym wymiękam. Zrobił to ktoś? Srf to na polskie jak? Z tym wychodzeniem z poslizgu cos? Tak, wychodzenie z poślizgu. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 27 grudnia 2010 Opublikowano 27 grudnia 2010 (edytowane) Aby skopiować kolory nie trzeba bawić sie w save'y <_< Wystarczy pomalować jakieś auto (takie., które ma podany już jakiś kolor) na ten, który cchemy skopiować. Wysyłamy komuś auto i ta os. dostanie jednocześnie ten kolor. On nam je odsyła i my też dostajemy ponownie kolor (mamy już 2 puszki tej farby). Niestety trzeba odczekać 24h aby znowu wysłać smaochód... ale ogólnie tą metodą ("legalną" bez bawienia się w save'y) można każdego dnia zdobyć 1 sztukę danego lakieru. do tego codziennie dostajemy 10 nowych barw(co 24'Hrs) nawet probowalem przestawic czas, date do przodu tak, jak to sie robilo przy MGS3, jednak tym razem nie skutkuje. Jak jest w GT5 z polonizacją? Warto w nią inwestować, czy lepiej kupić wersję angielską? ja mam z Francji, a wciaz jednak spolszczona. tak, jak ktos tu juz napisal to kwestia uzywanego jezyka PS3 -> "XrossMediaBar" i jest rewelacyjny, oraz pomocny podczas tuningow. --------------------------------------------------- poszukuje doradcy dla dzialu: A-Spec -> Klasa ekspercka -> Gwiazdy GT. jakim autkiem to najepiej przejechac ? kwota nie ma znaczenia, za to poziom ma(19 )! Edytowane 28 grudnia 2010 przez mevek Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Czy mógłby ktoś zrobić szacher-macher z sejwami i tym sposobem odpalić mi Formułę Gran Turismo? :> Zbieram żmudnie kasę co i raz wygrywając zawody PD. Ale to powolne zbieranie kasy. Poratujcie. Cytuj
Gość RejdenForce Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Czy mógłby ktoś zrobić szacher-macher z sejwami i tym sposobem odpalić mi Formułę Gran Turismo? :> Zbieram żmudnie kasę co i raz wygrywając zawody PD. Ale to powolne zbieranie kasy. Poratujcie. Cierpliwości, ja zbierałem tydzień i teraz mam większą przyjemność z zabawy. Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Łatwe siano jest na gokartach. Za pięć kółek na Mini Ring dostajesz 110.000 o ile się nie mylę. 100.000 dostajesz na pewno. Cytuj
OmerPL 20 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Łatwe siano jest na gokartach. Za pięć kółek na Mini Ring dostajesz 110.000 o ile się nie mylę. 100.000 dostajesz na pewno. Chodzi Ci o wyzwania? A to nie jest jednorazowa wygrana? Cytuj
Julita 17 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Gdzies w wyscigach amerykanskich w ciagu godziny mozna nabic 1.400.000 cr. Więc nie rozumiem o jakim tygodniu tutaj mowa <_< Po trzech godzinach grindowania stać nas na auto za 5.000.000. A w nascar mozna wyłączyć ASM w R/A Menu, nie będe pisała co to jest bo kto chce ten znajdzie. Cytuj
winner 183 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Mam ponad 12kk więc mogę komuś kupić FGT, ale w zamian chciałbym jakieś ciekawe autko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi