peter 7 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 (edytowane) samą kierwonicą sie nie jezdzi takze temat o hamowaniu jest mysle jak najbardziej tu na miejscu, po prostu trzeba by pojezdzić i sie przestawić na hamowanie lewą nogą no ale jak na codzien jezdzi sie normalnym autem to moze lepiej sie jednak nie przestawiać btw, Komuś udaje sie opanować tego Lotusa Elise w Special Eventach na Top Gear Test Track na wyłączonych wszystkich wspomagaczach ? Edytowane 28 listopada 2010 przez peter Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 W codziennej jeździe hamowanie lewą stopą byłoby bardzo niewygodne i jeszcze bardziej niebezpieczne, więc lepiej niech nikt nie próbuje. Cytuj
Bumier 25 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 Komuś udaje sie opanować tego Lotusa Elise w Special Eventach na Top Gear Test Track na wyłączonych wszystkich wspomagaczach ?mialem troche problemow z nim, latał po torze jak szalony, moja rada to nei spieszyć sie z szybkim wyprzedzaniem, są 2 okr a przeciwnicy na dohamowaniach daja dupy co spawia ze te wyzwanie wcale nie jest takie trudne, cierpliwie bezbłędnie jechać, opóźniać hamowanie i złoto będzie(gram na padzie, wspomagacze off) Cytuj
Pejas123 8 Opublikowano 29 listopada 2010 Autor Opublikowano 29 listopada 2010 Udało mi się przeprogramować przyciski w G25!! A mianowicie czerwony przycisk przy prawym kciuku na kierownicy był standardowo do zmiany świateł. Przestawiłem w opcjach DF GT 1 i 2 oraz DFP 1 i 2 przyciski odpowiedzialne za zmianę świateł na przyciski od klaksonu. I teraz faktycznie klakson działa. a tam gdzie był klakson znajduje się teraz zmiana świateł. Widocznie któraś z kierownic odnosi się do G25. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 poleccie jakas fajna kierownice do ps3 kompatybilna z gt5 cena - jak najnizsza ;p aha i zeby dalo sie ja trzymac na kolanach, a pedaly nie slizgaly po dywanie. bo gram na kanapie a nie przy biurku. Cytuj
BiBeR 8 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 poleccie jakas fajna kierownice do ps3 kompatybilna z gt5 cena - jak najnizsza ;p aha i zeby dalo sie ja trzymac na kolanach, a pedaly nie slizgaly po dywanie. bo gram na kanapie a nie przy biurku. Patrz kilka postow wyzej na moja wczesniejsza wypowiedz - logitech driving force wireless Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 brzmi fajnie, a jak sie zmienia biegi w niej? Cytuj
Mick_MotoGP 0 Opublikowano 29 listopada 2010 Opublikowano 29 listopada 2010 Ups, chyba otworzyłem puszkę Pandory poruszając kwestię hamowania lewą nogą. Wszystko już zostało powiedziane, więc nie ma sensu zbyt wiele dodawać. Fakt faktem, na torze tylko i wyłącznie hamowanie lewą nogą - chociażby dlatego, że jest szybciej (czas potrzebny na przełożenie stopy z gazu na hamulec, razy kilkanaście zakrętów i mamy sekundę straty na okrążeniu), ale zalet jest o wiele więcej: mi pomaga to chociażby w długich zakrętach, aby szybciej korygować tor jazdy itd. Nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi kolegi Pejasa, w realu jeżdżę i robię jakieś 30 tys. kilometrów rocznie, ale nigdy nie zdarzyło mi się pomylić rzeczywistości realnej z wirtualną, natomiast tak czy inaczej nigdy nie hamujemy lewą nogą na drodze, bo nie dość że nie daje to żadnych korzyści, to nie ma większego sensu, a przy pierwszej próbie sto procent kończy się zębami na kierownicy . Nadal nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy da się przestawić w G25 hamowanie na pedał sprzęgła (jeżdżę na łopatkach, więc sprzęgło mi i tak nie potrzebne). Ew. czy ktoś korzystał z tej nakładki na pedały, która łączy hamulec i sprzęgło w jedno? Widziałem to chyba kiedyś na stronie playseat. Może warto to zamówić? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj
BiBeR 8 Opublikowano 30 listopada 2010 Opublikowano 30 listopada 2010 brzmi fajnie, a jak sie zmienia biegi w niej? Łopatki pod kierownica są do gaz/hamulec, więc najwygodniej chyba przypisać do L1/R1 które są dostępne pod kciukami. Cytuj
Suboshi 3 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 Kolejny patch ma dodać pełne wsparcie dla G25/27. :potter: Nareszcie Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 A ten patch kiedy ma sie pojawic? Zastanawiam sie czy brac G27 czy DFGT, ale raczej to drugie. Cytuj
2097 3 Opublikowano 15 grudnia 2010 Opublikowano 15 grudnia 2010 A ten patch kiedy ma sie pojawic? Zastanawiam sie czy brac G27 czy DFGT, ale raczej to drugie. Red szczerze mówiąc to G27 tylko w przypadku gdy grasz też na PC bo jak nie to raczej DFGT. Oczywiście też można na niej pograć na pc jednak to inna bajka. Do samej konsoli w zupełności wystarczy DF, w tej chwili jest to dedykowana kierownica. Ale jak tylko RA menu będzie dostępne dla G27 to sytuacja się oczywiście zmieni 1 1 Cytuj
poli_x 1 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Propo hamowania lewa noga,to jeszcze zalezy od soortu,bo ja np.znam technike hamowania i dodawania gazu jednoczesnie prawa noga... Cytuj
MeL 34 Opublikowano 16 grudnia 2010 Opublikowano 16 grudnia 2010 Propo hamowania lewa noga,to jeszcze zalezy od soortu,bo ja np.znam technike hamowania i dodawania gazu jednoczesnie prawa noga... m.in do hamowania dodatkowo hamujesz silnikiem zbijając biegi Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 21 grudnia 2010 Opublikowano 21 grudnia 2010 Co do hamowania w aucie a w grze to w gt5 hamuje lewa noga a w aucie prawa i nie widze jakiejs zaleznosci. Odwrotnie już nie umiem ;p Cytuj
MeL 34 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 czy G27 już śmiga w gran turismo ? Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 22 grudnia 2010 Opublikowano 22 grudnia 2010 Ktos gdzies juz to pisal, ale nie wiem gdzie. Na jakich ustawieniach grac na DFGT? FF na 10, wspomaganie kierownicy wlaczone czy wylaczone? Bo takie rzeczy jak tc, wychodzenie z poslizgu to wiadome ze wylaczone. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Ktos gdzies juz to pisal, ale nie wiem gdzie. Na jakich ustawieniach grac na DFGT? FF na 10, wspomaganie kierownicy wlaczone czy wylaczone? Bo takie rzeczy jak tc, wychodzenie z poslizgu to wiadome ze wylaczone. W opcjach gry daje na symulacje, wspomaganie wyłączam (chyba że ktoś nie daje rady i go łapy bolą od siłowania sie z kierownicą hehe) FF tez mam na 10 ale mozna zmniejszyć kiedy po paru godzinach przedramiona siadają Cytuj
BuLLiT 2 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 czy G27 już śmiga w gran turismo ? Nie do końca, niby działa ale wiesz jak to jest , FF nie da się regulować więc jest na fulla Sprzęgło prawie w systemie zero jedynkowym reszta tak jak kolega powyżej pisał. Cytuj
Gość pawel_k Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 (edytowane) ludzie przestańcie - rozróżnijcie termin "działa w 100%" od "jest wspierana w 100%". to że kierownicy nie ma w menu nie znaczy że jest gorsza do grania w GT5. sam mam w domu DFGT i Thrustmaster Ferrari - obie działają bardzo dobrze, a tylko jedna jest w menu. w pracy gramy na G27 i działa ona lepiej od DFGT - sprzęgło, wyświetlacz LED itp, wszystko śmiga. a według wielu recenzji najlepszymi kierownicami do GT5 są produkty firmy Fanatec - działają idealnie, a nie znajdziecie ich w menu. Edytowane 29 grudnia 2010 przez pawel_k Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 (edytowane) Dokładnie... Fanatec GT2 to obecnie najlepsze kółko na rynku, a mimo to "oficjalnie" nie ma go w menu GT5. Tak czy owak działa z GT5 perfekcyjnie Duża zaleta GT2, to możliwość zmiany wszystkich ustawień (kąt obrotu, siła FF itd.) z poziomu samej kierownicy Edytowane 29 grudnia 2010 przez Michał102 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 9 lipca 2011 Opublikowano 9 lipca 2011 Tak. GT5 jest w pełni kompatybilne ze wszystkimi lepszymi kierownicami takimi jak DFGT, G25, G27, DFP chyba i Fanateci. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Jest jakieś cudo które działa na Ps3 i jednocześnie na X360 ? Polecacie G27 czy lepiejThrustmaster T500 RS, czy jeszcze jest coś lepszego ? ? Cytuj
lukaszt_89 141 Opublikowano 18 stycznia 2012 Opublikowano 18 stycznia 2012 Jest nazywa się Fanatec GT2, CSR tylko cena zaczyna sie od 1000 zł z wyż. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi