Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 1 grudnia 2010 Opublikowano 1 grudnia 2010 Bayo jest cudowna. Uwielbiam ten tytuł. Dodam, że początkowo też motyw przewodni mi nie pasował, jak i bohaterka. Jednak, po jakimś czasie okazało się, że okularnica to jedna z ciekawszych postaci ostatnich lat, a ten jej humor.... No rewelacja. Sam motyw przewodni okazał się po pewnym czasie strzałem w dziesiątkę. Jako gra, tak jak już swego czasu wspomniałem, to z pańską pogardą spogląda na inne tego typu pozycje. Za sferę audio, spokojnie można maksymalną notę wystawić - coś niebywałego. Ja, z niekłamaną przyjemnością przeszedłem ją z miejsca dwukrotnie, a ten strój PE.... Ogólnie, o ile pierwsze Bayo kupiłem raczej bez ekscytacji, a i sama gra leżała u mnie na półce kilka tygodni zanim w nią zacząłem grać, to o tyle Bayo II z miejsca kupuję i wiem, że jeśli będzie trzymała poziom poprzedniczki to WE nie wygłupi się z 40/40.
rkBrain 28 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Też się tym jarałem, nadal fajnie to wygląda i zgadzam się, chociaż DMC3 też był mocno absurdalny, to jeszcze dało się to zaakceptować, ale w przypadku Bayonetty Kamiya w ogóle się nie ograniczał i jest kontrowersyjnie. Na szczęście rozgrywka jest świetna i dzięki niej da się to przełknąć. Ten Kamiya ma świetlaną przyszłość. W tak młodym wieku zrobić grę sprzedającą się w milionach egzemplarzy to nie lada wyczyn. Do mnie takie dziecinne pomysły nie przemawiają.
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 Ale która niby jego gra tak dobrze się sprzedała? DMC? Bo Bayonetta ponad 1,5mln, ale bez szału jak na taką grę. A co do świetlanej przyszłości to prawda, jeden z nielicznych twórców, który ma na koncie same bardzo dobre gry.
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Zapowiedź zapowiedzi Bayo 2 podobno jeszcze w tym tygodniu. :] http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2011/36/bayonetta-2-zostanie-zapowiedziana-w-tym-tygodniu
Paliodor 1 767 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Opublikowano 30 sierpnia 2011 Nie pozostaje nic tylko czekać na tą zapowiedź oby tylko nie trzeba było czekać na sequel najlepszego slashera tej generacji.
_mike 318 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Opublikowano 31 sierpnia 2011 Chyba jednak dupa z nową Bayo... http://niezgrani.pl/2011/08/31/co-z-ta-nowa-bayonetta/
Paliodor 1 767 Opublikowano 1 września 2011 Opublikowano 1 września 2011 Cóż, wypada liczyć na to, że na tegorocznym TGS'e jednak coś ogłoszą w związku z Bayo2.
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Temat w sumie można przenieść do działu Wii U, a tu teaser
Gość ragus Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Heh i śmiechem żartem WiiU buduje sobie niezłą bibliotekę gierek.
_daras_ 725 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Nie ma szans na wersję PS3 chociażby w przyszłości?
Figaro 8 218 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Śmieszne bo ta gra seryjnie nie pasuje do Wii U Ciekawe jak wykorzysta tabletopada. Pewnie jednak Pro Pad będzie do tego najlepszy.
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Śmieszne bo ta gra seryjnie nie pasuje do Wii U Ciekawe jak wykorzysta tabletopada. Pewnie jednak Pro Pad będzie do tego najlepszy. No raczej w grę wchodzi tylko pad, na tym tablecie przynajmniej w teorii może być niewygodnie. To jakby grać na klawiaturze.
Figaro 8 218 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Już wiemy jak się może przydać tabletopad: "The Wii-U screen will be primarily used as a livefeed of Kamiya's twitter." D:
MaiorZero 1 400 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Coś czuję, że to czasowy ex. Chciaż z drugiej strony Nintendo jest wydawcą więc raczej to ex.
Hela 1 962 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 Nie ma szans na wersję PS3 chociażby w przyszłości?
Figaro 8 218 Opublikowano 13 września 2012 Opublikowano 13 września 2012 (edytowane) "I imagine after Nintendo saw Bayonetta 2, they went to Sega who was sat on a park bench swigging from a bottle of gin in a brown paper bag: "Bad times huh?" "Yeah man, sucks. Can you spare some change?" "You need that Bayonetta 2 right now?" "No man, can't even bloody finish it. Yours for a tenner?" "Ok, there you go" "Thanks Nintendo, always knew I could count on you" "Don't spend it on drugs Sega" I think that's how it went." xD Edytowane 13 września 2012 przez Figaro
Paliodor 1 767 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 (edytowane) Cóż jeśli rzeczywiście Bayo2 będzie exem na WiiU to jak dla mnie jest to już jeden z większych powodów do kupna konsoli. Choć po cichu liczę, że może po czasie wydadzą i wersje na Ps3. Tak czy owak cieszę się, że powstaje kontynuacja najlepszego slashera tej generacji. A co się tyczy tych oburzonych kmieci z obrazka powyżej to cóż żenada czytając takie wypowiedzi, no ale jak się jest troglodytą to trudno oczekiwać jakichś sensownych wypowiedzi. Edytowane 14 września 2012 przez Paliodor
Gość DonSterydo Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Paliodor: Nie ma szans na wersję PS3 skoro Nintendo jest wydawcą. Już po ptakach. Żadna gra z retailu, którą wydaje producent konsoli nie wyszła na innej platformie niż ta, na którą on pozwolił. Koniec i kropka. Bayonetta 2 może teraz wyjść jeszcze co najwyżej na 3DSa. Uprzedzając fakty - Microsoft nie był wydawcą Ninja Gaiden 2
Paliodor 1 767 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 (edytowane) No to mówi się trudno i jednak jest to dla mnie obok Monster Hunter powód do kupna kąsoli Big N. Można marudzić, że czemu także nie na PS3/X360 ale jeśli rzeczywiście projekt miał trafić do kosza ze względów finansowych czy też innych to dobrze, że Nintendo rzuciło groszem i odratowało go. Teraz tylko liczę na to, że najwyższy poziom trudności będzie troszkę trudniejszy bo jednak po przyswojeniu sobie co lepszych ciosów i odpowiednim ekwipunku gra na Ultimate Climax czy jak to sie zwało nie była aż tak hardkorowa.Ale i tak mieliło się strasznie przyjemnnie te przeróżne ścierwa Edytowane 14 września 2012 przez Paliodor
Rekomendowane odpowiedzi