Opublikowano 1 grudnia 201014 l Ostatnimi czasy mam wrazenie, ze Modzi niespecjalnie postepuja zgodnie z zasadami (jakimikolwiek). Fala banow, ktora moglaby rownie dobrze skonczyc sie na ostrzezeniach i upomnieniach slownych. Do tej pory nie mam pojecia za co Pieczarka, Odin, Krzytrix, Blazej itd podostawali bany. Oni sami tez zapewne nie wiedza tego do konca - Pieczarka zeby dowiedziec sie za co dostal bana, musial przeczytac PW - nie zrobi tego, ma zablokowane konto Osobiscie dostalem bana na 3dni, za umieszczenie linku do Allegro w sygnaturze. Tylko za co wlasciwie dostalem bana? W Regulaminie nie ma slowa o umieszczaniu linkow do Allegro, tylko w wewnetrznym regulaminie PT jest o tym wspomniane: (...)4. Na Pchlim targu obowiązuje zakaz podawania linków do wszelkich zewnętrznych serwisów zajmujących się sprzedażą (Allegro, ebay, świstak itd.). Mowa tu oczywiście o 'promocji' swoich aukcji, czyli albo sprzedajemy na forum PE, albo tam. (...) Tyle ze w zadnym miejscu nie dalem w PT ogloszenia, wiec bana za zwyklego linka w sygnie. Jak ktos chcial to licytowal, nie dostalem zadnej oferty poprzez forum. Czy ja jestem jakis nadwrazliwy czy faktycznie cos jest nie tak ostatnio z moderacja? Jakie Wy macie zdanie na ten temat? W grupowcu jest temat o moderacji, ale teoretycznie tamtego dzialu, wiec macie temat o moderacji w HP. Jezeli temat poleci, to faktycznie cos jest nie tak. No faktycznie, skoro nie podoba Ci się, że nie można przechodzić na czerwonym świetle, a mimo to tak robisz, to później masz pretensje do SM lub Policji, że dostajesz mandat, a nie do siebie, że łamiesz prawo/zasady. Brawo. Temat trzeba było założyć w odpowiednim podforum /stona [podkreślenie moje, odnoszę się do niego właśnie] Temat byl w dobrym dziale, bo dotyczy moderacji w HP. Tak samo jak temat o moderacji w WKP jest WKP, a nie tutaj... Edytowane 8 października 201113 l przez Stona
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Haha, można zobaczyć kto na co głosował ;d Ciekawe jakie represje będą?
Opublikowano 1 grudnia 201014 l decyzja o zbanowaniu ksztyrixa to najlepsze co mogło się forumowi przytrafić. ogólnie jestem zadowolony z działań moderacji - porządek musi być. jeszcze tylko wykosić yano i wszyscy będziemy mogli spać spokojnie.
Opublikowano 1 grudnia 201014 l decyzja o zbanowaniu ksztyrixa to najlepsze co mogło się forumowi przytrafić. ogólnie jestem zadowolony z działań moderacji - porządek musi być. jeszcze tylko wykosić yano i wszyscy będziemy mogli spać spokojnie. wykoszenie ksztyrixa było jutrzenka zapowiadającą nadejscie nowego, słonecznego dnia Yano niech zostanie, bywa pomocym człowiekeim ale m ozna by zamknąc dla niego jakis przypadkowy temat...niech bedzie religia :potter:
Opublikowano 1 grudnia 201014 l RAUS! Temat przeniesiony tutaj z HP. Nie odbiegajcie od tematu. To nie koncert życzeń kogo zbanować. To też nie "Szafa Lesiaka" z której wyczytacie kto za co dostał bana. Offtop będzie karany niczym kradzież herbatników w Etiopii!
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Modzi ostatnio dają ciała, najlepszym przykładem jest Mendrek. Jego działania mają więcej wspólnego z leczeniem własnych kompleksów, niż z moderacją. Stona i jego osty za totalne bzdury to też śmiech. Swego czasu dostałem od kogoś bana na 3 dni za napisanie jednego "nic nie wnoszącego posta". Swoją drogą ktoś mógłby się zainteresować i zdjąć stare osty. Podejrzewam że chłopcy dostali odgórne polecenie ugrzecznienia forum i tyle, a jeśli nie to przynajmniej wiadomo z kim mamy do czynienia Edytowane 1 grudnia 201014 l przez Dziewiątek
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Na temat starych "ostów" [heh, ten młodzieżowy slang].. Chyba nie liczysz na to, że ktoś zacznie za darmo przeglądać statusy ostrzeżeń userów i ręcznie kasować przeterminowane? Nie, nie można tego zautomatyzować. Jak chcesz, to za pln/h mogę przeczesywać listę userów i zdejmować stare warny jak mam czas wolny. Piszesz się?
Opublikowano 1 grudnia 201014 l W sumie zgadzam się z użytkownikiem Owiec i również nie rozumiem za co dostał bana. A co z ludźmi którzy przewertowali dokładnie regulamin forum (gdzie nie ma nic o linkach do allegro) a na PT nawet nie wchodzą i nie sprawdzali tamtego regulaminu? Jeśli coś nie jest zabronione w regulaminie to nikt nie może być za to karany.
Opublikowano 1 grudnia 201014 l jeszcze tylko wykosić yano i wszyscy będziemy mogli spać spokojnie. Yano niech zostanie, bywa pomocym człowiekeim ale m ozna by zamknąc dla niego jakis przypadkowy temat...niech bedzie religia :potter: tk tk - nie wiem z czym masz problem, zwyzywalem cie czy co? czy to miał by być ban za poglądy inne niz twoje? orson - spoko dziś wyszedl nowy monster hunter, na dniach sie do niego dorwe a wtedy nie zobaczycie mnie nigdzie poza "moją" tablicą przez wiele miesiecy
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Jest spoko, nie ma chlewu, jakichs freedome i bzdur. Niech tylko szczurek mi zdjmie przypadkowo zalapane 20 %
Opublikowano 1 grudnia 201014 l Troche... "nadinterpretują" zbyt wiele, przykład moje warny i propagowanie piractwa... mimo iż wyjaśniłem, pokazałem screena że gra pochodzi z cyfrowej dystrybucji, to i tak ściąganie czegoś z netu odbierają jak propagowanie piractwa ( DLC etc... też się ściąga z netu ) Oraz wiele, wiele innych
Opublikowano 2 grudnia 201014 l Troche... "nadinterpretują" zbyt wiele, przykład moje warny i propagowanie piractwa... mimo iż wyjaśniłem, pokazałem screena że gra pochodzi z cyfrowej dystrybucji, to i tak ściąganie czegoś z netu odbierają jak propagowanie piractwa ( DLC etc... też się ściąga z netu ) Oraz wiele, wiele innych Ty czasem nie jesteś złodziejem konsol, moderatorem-oszustem z xboxforum.pl? http://xboxforum.pl/kosz-f53/nieprofesjonalne-zachowanie-moderatora-dabmana-42133-16.html polecam poczytać zainteresowanym.
Opublikowano 2 grudnia 201014 l co do tematu, to moderacja to zło, moderacja musi odejśc. nie rozumiem ich działań. nie wiadomo po co dali ileśtam banów. lekko mówiąc po fali banów, na forum zawiało chuyem. edit: a usuwanie postów skomentuje: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL zabawnie to wygląda jak widzisz, że w każdym temacie posty znikają Edytowane 3 grudnia 201014 l przez Yakubu
Opublikowano 2 grudnia 201014 l hehe, bez kitu, oddałeś już te przywłaszczone xboxy dabman? xdd aż dziw że tutej bana nie masz
Opublikowano 2 grudnia 201014 l No i znów się zaczyna, osobny wałkowany temat, w działach, forach do których nie mam dostępu Najlepszym przykładem na moderacje forum jest - pchli targ, gdzie mam bana na podstawie? chyba tego że zrobiłem troszkę dobrych transakcji za dobrą gotówkę, nawet bez allegro... MichAelis dodana 17 kwiecień 2010 - 20:13Poziom został podwyższony To samo co nizej +14 dni blokady Grigori dodana 12 kwiecień 2010 - 15:49 Poziom został podwyższony "grę warto pobrać" - propagowanie piractwa. a nawet z 2006 roku... etc Raptor dodana 05 styczeń 2008 - 16:59Poziom został podwyższony W twoim Warnie. Trzcina dodana 11 maj 2007 - 14:17 Poziom został podwyższony Spam na forum o PS3. MichAelis dodana 06 luty 2006 - 18:17 Poziom został podwyższony SPOILERY mimo ostrzezen (innych uzytkownikow ) aż nie chce już mi się pisać co to partner net, jeżeli mech nie rozumie ironii... oraz nie odpowiada na prośby ściągnięcia warnów. MichAelis dodana 11 listopad 2008 - 00:36Poziom został podwyższony "podzielę się z wami wrażeniami, paczka od wujka powinna za godzinę dojść. Ach ten DHL działa nawet w nocy... ew. rano się podzielę, na pewno nie jest to fake? gry jeszcze nie ma dystrybucja EA nawet w polsce." Rozmowy o piractwie, nikogo to nie interesuje skad masz ta gre. Co do usuwania niewygodnych postów, nadmierne, szczególnie jeżeli chodzi o "dobre" imię tej części redakcji która zajmowała się "propagowaniem" piractwa, a nawet brała czynny udział ( i tu pozdro dla ekipy z katowickiej giełdy ). Póki władzę PE będą tępić osoby piszące "warto pobrać" ( nie sprawdzając źródła ) doputy będą obsmarowywane gównem, bo od takich tekstów do torrentowych linków daleko. Warto pobrać - w slangu może oznaczać - że gra jest warta zakupienia, pisać poprawną polszczyzną ( słownikową ? ) Edytowane 2 grudnia 201014 l przez Dabman
Opublikowano 4 grudnia 201014 l Warto pobrać - w slangu może oznaczać - że gra jest warta zakupienia, pisać poprawną polszczyzną ( słownikową ? ) Chyba w slangu złodziei iksboksów.
Opublikowano 4 grudnia 201014 l W slangu złodziei ogólnie ;d Moim zdaniem Dabman nie masz nawet moralnego prawa wypowiadać się błędach tutejszych moderatorów.
Opublikowano 4 grudnia 201014 l Usuwanie komentarzów z Rodzynów, i ogólnie kasowanie postów, to głupie posunięcie. o ho ho ho
Opublikowano 6 grudnia 201014 l To zwykłe próby spacyfikowania HP i kilku działów z grupowców. Zapewne zbyt dużo smarków wyszydzonych w ww. miejscach pobiegło z płaczem do modów, a ci z nudów zrobili zamiatanie. HP to forumowa "szkoła życia", jak ktoś nie daje rady niech dalej gada o gierkach. Tak to jest.
Opublikowano 7 grudnia 201014 l Nie podoba mi się to, że na głównej stronie PPE często dajecie tendencyjne antypirackie artykuły, w których wszelkie odmienne opinie(np moja) są usówane. Powiem wam tak : "nie pamiętał wół jak cielęciem był". Czy wy nie wiecie, że macie jeszcze masę starych czytelników takich jak ja, którzy pamiętają was jeszcze z czasów PSXa i katowickiej giełdy? I macie za to szacun, albo mieliście. Bo zawsze wasz punkt widzenia był tam gdzie punkt siedzenia (w starych PSX Extreme artykuły w stylu "Wywiad z piratem" lub kącik o przeróbkach). A teraz jak macie sklepy i zarabiacie na oryginałach to nagle antypirackie świętoszki. W komentarzach tylko zostają komenty prawiczków którzy wydają po 250 zł w waszym sklepiku na oryginały, reszta do kosza. Piractwo jest złe i be bo... my na tym nie zarabiamy. Już nie piszecie "wiemy jak jest". I nie piszcie że się zmieniło, bo ciągle tak jest tylko wy jesteście już po przeciwnej stronie barykady.
Opublikowano 7 grudnia 201014 l Jonny2003 > nie do końca są po przeciwnej, wstyd się przyznać, że czasem jak nie dostaną gry z dystrybucji to zaciągają torrenta
Opublikowano 7 grudnia 201014 l Gdyby nie zachowania i wypowiedzi forumowiczów, moderatorzy nie byliby potrzebni. W ogole wszystkim żyłoby się lepiej gdyby nie egocentryzm i ślepa wiara w swoją nieomylnośc i prwao do wszystkiego kosztyem innych. Dobrze się dzieje- mam nadzieję,że posłuży to nam wszystkim.
Opublikowano 7 grudnia 201014 l Jonny2003 > nie do końca są po przeciwnej, wstyd się przyznać, że czasem jak nie dostaną gry z dystrybucji to zaciągają torrenta zaciągają... gwara złodziei iksboxów jest specyficzna...
Opublikowano 7 grudnia 201014 l Oficjalne stanowisko jest takie, że piractwo jest BE. Jeśli komuś to nie pasuje, to niestety pozostaje zmiana forum/portalu na jakąś warezownię.