Gość Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Kanabis, ale oqgozo ogóle rzecz biorąc ma rację: faworytem do tytułu nadal jest Hiszpania i wczorajszy mecz tego definitywnie nie zmienia. Hiszpanie od paru lat mają na tyle poukładany team, że porażki przychodzą (4 lata temu z USA było 0:2) przed najważniejszymi turniejami, a kiedy trzeba spinają się i wygrywają. Wczoraj nie było widać specjalnie zaangażowania, sportowej złości itp. W ogóle na tym turnieju mieliśmy raczej do czynienia z meczami przyjaźni (np. mecz Włochy-Hiszpania to zupełnie inny poziom niż rok temu na Euro) i tylko gospodarze spinali poślady. Miło, że Brazylia zaczyna coś grać, a Neymar daje się we znaki europejczykom, tyle wyniosłem z tego turnieju. To co przemawia przeciwko Hiszpanom, to wypalenie i brak napastnika dorastającego do poziomu pomocników. Fakt, że Torres zdobywa sporo goli na turniejach, świadczy raczej o jakości podań jakie otrzymuje niż umiejętności strzelania bramek. Poziom defensywy jest ok, ale bywał sporo lepszy, bo Ramos i (zwłaszcza) Pique mają tendencję do przypałów. Oggozo nie ma racji bo ja nie pytałem kto bedzie faworytem tylko kto wg was zdobęcie Mś. Faworytów to potrafi wymienić mój stary bo od 50 lat sa to te same drużyny. Po Hiszpanii nie było widac zaangazowania? Co ty chłopie gadasz, która drużyna nie angażuje sie w finał nawet pucharu konfederacji, tymbardziej że nie mają go w kolekcji. Hiszpania sie wypaliła tak samo jak i barca. I nie wiem nad czym tu dyskutować, syndrom Francji'98/00 się skończył. Mi sie wydaje że teraz czas Niemców i może gospodarzy. Hiszpania jest największym faworytem, więc to tak jakby odpowiedź na Twoje pytanie. No nie było widać zaangażowania. Wiadomo, że zawsze lepiej mieć w kolekcji kolejny tytuł niż go nie mieć, ale jak sam zauważasz "Hiszpania się wypaliła" tylko, nie piłkarsko co koncepcyjnie i mentalnie. Mają rok na odbudowanie tych rzeczy, ale pod każdym innym względem nie ma lepszej drużyny. Skład się starzeje, Xavi już nie ten, ale w jego miejsce jest 2-3 piłkarzy (może nie aż tak dobrych jak on w najwyżej formie, ale nadal lepszych niż praktycznie wszyscy inni na tej pozycji). Jedyne miejsce gdzie czuć brak zmiennika, to pustka po Puyolu, której na szczęście mimo wielu okazji nie udało się na ostatnim Euro nikomu wykorzystać. I Ramos i Pique potrzebują przewodnika, człowieka od naprawiania ich błędów i częstowania w potrzebie ostrą z(pipi)ką. Brakuje też napastnika na światowym poziomie, który nie potrzebuje ZAWSZE kilku okazji, żeby zdobyć JEDNĄ bramkę, ale gdyby go mieli, to trochę tak bez sensu w ogóle rozgrywać jakikolwiek turniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Dziennikarze krajów UEFA głosowali na piłkarza roku w Europie. Ogłoszono dziś czołową dziesiątkę i już wiemy, że Iniesta nie powtórzy triumfu sprzed roku. Gareth Bale (WAL) – Tottenham Hotspur FCCristiano Ronaldo (POR) – Real Madrid CFZlatan Ibrahimović (SWE) – Paris Saint-Germain FCRobert Lewandowski (POL) – Borussia DortmundLionel Messi (ARG) – FC BarcelonaThomas Müller (GER) – FC Bayern MünchenFranck Ribéry (FRA) – FC Bayern MünchenArjen Robben (NED) – FC Bayern MünchenBastian Schweinsteiger (GER) – FC Bayern MünchenRobin van Persie (NED) – Manchester United FC Generalnie bez większych zdziwień. Wśród dziennikarzy nadal panuje przekonanie, że wygranie trofeum nobilituje każdego zawodnika. Toteż tym razem czterech zawodników z Bawarii, w tym Robben, o którym gdyby nie druga połowa finału LM na pewno by nikt nie pomyślał i każdy to przyzna. Na dłuższej liście 26 nazwisk samotnymi przedstawicielami swoich klubów byli Cardozo i Ivanović, co potwierdza moje podejrzenie, że sporo głosujących oglądało głównie finały. Oczywiście, na dłuższej liście jedynym nominowanym bramkarzem był Neuer, a obrońcami (opórcz Serba) - Dante i Lahm. Zwycięzca zostanie tradycyjnie nagrodzony w czasie losowania grup LM. Bardzo ciekaw jestem już samej finałowej trójki. Osobiście nagrodziłbym chyba Schweinsteigera, ale czy de facto defensywny pomocnik ma jakiekolwiek szanse w tym głosowaniu? Ribery jest jednak chyba sławniejszy, ale też nie ma idealnej cechy, czyli zdobywania wielu bramek, która czyniłaby go łatwym faworytem. Jeśli gracze Bayernu podzielą głosy, być może jednak pogodzi ich Messi? Edytowane 9 Lipca 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Messi wcale wygrać nie musi, pokazał to zeszłoroczny plebiscyt na najlepszego piłkarza Europy. Wydaje mi się, że w pierwszej trójce, jak co roku, znajdzie się i Messi, i Ronaldo. Kto trzeci? Nie mam pojęcia. Może Ribery? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Bale za bycie jednoosobową drużyną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) ...która nie może wygrać z Wigan czy Fulham. Bez przesady. To, że Tottenham nie ma nikogo kompetentnego w ataku, nie zmienia faktu, że Bale gra bardzo różnie i bez czołowej w lidze obrony oraz defensywnych pomocników Spurs byliby totalnie nędzni. Nadal najlepszy gracz Premier League, ale czemu nie ma w tym gronie żadnego zawodnika FC Basel? Żądam poświęcenia jednego zawodnika United czy Spurs za Fabiana Schaera! W sumie jeśli doceniałbym regularność, nie stawiając jednego czy kilku meczów w LM ponad regularność w lidze, ale też biorąc pod uwagę oba te fronty, to chyba wpisałbym taką kolejność: 1. Messi 2. Ribery 3. Schweinsteiger 4. Cristiano Ronaldo 5. Vidal 6. Ibrahimović 7. Bale 8. Lewandowski 9. Goetze 10. Matuidi, Pirlo, Kiessling, Lahm Czyli w sumie nie taki zły dobór głosujących, pokrywa się z moim. Zakładam, że nie oceniam graczy z lig, których za często nie oglądam, czyli nie wstawiam za samą reputację Jacksona Martineza, Nemancji Maticia, Wilfireda Bony'ego czy Henrika Mchitarjana. Czy Fabiana Schaera. Ciekaw jestem wyników, bo ta nagroda ma nieco inny skład głosujący niż Złota Piłka (choć teoretycznie podobny do starej Złotej Piłki) i jeszcze nie ma precedensu. Najpierw wszystkich oczywiście zmiażdżył Messi, a rok temu był bardzo blisko powtórzenia, pomimo faktu, że Barca nic nie wygrała - Iniesta na pewno dostał nagrodę dzięki Euro. W tym roku teoretycznie powinien wygrać ktoś z Bayernu, ale jak mówię - podczas gdy w lidze dominował Ribery, to w LM akurat on specjalnie nie błyszczał (ponadto, miał udział tylko w 3 bramkach: gol z BATE, asysty z Lille i Barcą). Każde starcie miało innego dającego się wskazać bohatera, czy to Muellera, czy Schweinsteigera, czy Robbena czy Kroosa, Martineza, Lahma... Messi był w ekipie zmiażdżonej przez Bayern, ale jednak nikt nie ma wątpliwości, że odpowiedzialność indywidualna rozkłada się zupełnie inaczej. Messi jest kluczowym graczem Barcy praktycznie zawsze. Edytowane 18 Lipca 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/943242,kolorujemy-domy-dziecka-uefa-nie-zgodzila-sie-na-logo-akcji-na-koszulkach-lecha-w-meczu-z-honka,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Zarzuty handlu narkotykami i działania w zorganizowanej grupie przestępczej usłyszał piłkarz Maciej K. Król strzelców 1. ligi został w środę zatrzymany przez funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego. - Śledztwo prowadzone przez krakowską prokuraturę dotyczy wprowadzania na polski rynek marihuany i kokainy z Holandii. W tym momencie w gronie podejrzanych jest 9 osób, w tym piłkarz Maciej K,, który nie przyznał się do zarzutów - poinformowała w rozmowie z IAR Bogusława Marcinkowska - rzecznik Prokuratury Okręgowej w Krakowie. 36-letni piłkarz Olimpii Grudziądz wyszedł już na wolność. Musi wpłacić 5 tysięcy złotych poręczenia majątkowego. Ma również zakaz opuszczania kraju. Grozi mu do 8 lat więzienia. Maciej K. był zawodnikiem wielu drużyn polskiej Ekstraklasy i ukraińskiego Arsenału Kijów. W poprzednim sezonie w barwach Kolejarza Stróże został królem strzelców pierwszej ligi. link: http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/890808,Krol-strzelcow-1-ligi-zatrzymany-przez-CBS-Pilkarz-uslyszal-zarzuty grubo Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Niejaki Maciej K., król strzelców I ligi w poprzednim sezonie z Kolejarzem Stróże... etyka dziennikarska na wysokim poziomie. Edytowane 18 Lipca 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 516 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/artur-w-skazany-przez-sad/l2g65 niejaki artur w. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) "W 17 meczach strzelił 4 bramki". Nie mam pojęcia, kto to może być. Edytowane 18 Lipca 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 tak se oglądam na tvp sport teraz zajawki przed meczem legii, no i było jak solskjaer strzela gola w finale LM oliverowi kahnowi... No i taka trochę duma z tego, że ja to (pipi)a jego mać wszystko widziałem na żywo - co prawda w TV... Fajnie w sumie, uczucie, że jednak coś tam w tym TV widziałem, jak się mówi o ręce boga maradonny której widzieć nie mogłem, to teraz ja będę mógł dzieciom opowiadać np o główce zidana w WC '98 finale przeciwko brazylii. No, to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Taki gimbus Rozi, to mógł widzieć co najwyżej główkę Zidane w WC 2006 w finale przeciwko Włochom Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Oran Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) To już na LCD oglądałem to się w ogóle inaczej kojarzy, tamte mecze z '98 to pamiętam z lekkim "śnieżeniem" i w pamięci widzę je na małym 14" tv CRT, a oglądalem na większym bo 21" grundigu w zaciszu swojego pokoju! (pipi)a, ja nigdy nie miałem 14" TV! A wszystko pamiętam jakbym oglądał na takim hehe Wspomnień czar! edit: w ogóle to ta jego główka prosto w materac to mi się kojarzy z tą przeróbką na MORTAL KOMBAT (gif taki był). Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez Oran Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 http://youtu.be/mJv8QMPKmHI Nie uważacie, że te 11 sekund to idealne podsumowanie jego kariery w Londynie? >idzie na bramkę >ku.rwa pewnie coś z(pipi)ie >o, zje.bał >a nie, wstaje >o (pipi).any jak leci, będzie gol >??? >a nie, jednak zje.bał Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Byczek Fernando jak w mordę strzelił. Byłby zabawny gdyby nie grał w Chelsea. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Właśnie w Chelsea jest najlepszym Fernando w karierze, więc gdzie indziej mogłoby mu przejść czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Do Barcy może? Villę oddaliście, nie chcecie reprezentacyjnego napadziora hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Mamy Sancheza, w poprzednim sezonie nie był wcale gorszy od Torresa Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 A no tak, sorry. Już w czwartek (u nas w nocy z środy na czwartek) Chelsea towarzysko zagra z Realem. Będzie palec w oko Ikera? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Bez zaskoczeń, czołowa trójka głosowania na Gracza Roku UEFA to Messi, Ribery i Cristiano Ronaldo. Dalsza kolejność i ilość punktów: 4 Arjen Robben (NED) – FC Bayern München (57 points)5 Robert Lewandowski (POL) – Borussia Dortmund (39)6 Thomas Müller (GER) – FC Bayern München (38)7 Bastian Schweinsteiger (GER) – FC Bayern München (32)8 Gareth Bale (WAL) – Tottenham Hotspur FC (24)9 Zlatan Ibrahimović (SWE) – Paris Saint-Germain FC (14)10 Robin van Persie (NED) – Manchester United FC (10) Naprawdę, Robben czwarty? Tak jak pisałem, ci ludzie raczej lubią jak ktoś coś wygra drużynowo, więc przy takim układzie stawiam, że podczas losowania grup nagrodzony zostanie Ribery. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Royal 620 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Podsumowanie meczów towarzyskich (August 10): Aston Villa - Malaga 3:2 Cardiff - Athletic Bilbao 2:1 Hull - Real Betis 3:1 Southampton - Real Sociedad 4:3 Tottenham - Espanyol 1:1 (BO BEZ BALE'a!) PREMIER LEAGUE >>>>>>>> PRIMERA DIVISION Widać jak na dłoni, ktora liga lepsza. Hiszpański chamie klękaj przed Premierszipowym Panem XD Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 szkoda, że nie dałeś wyniku ostatniego spara United czy Chelsea xDd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) oj dobra bo ronaldo mieli Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Akurat te dwa kluby nie odslaniaja kart przed LM Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Chelsea może tak, ale United to padaka straszna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi