Skocz do zawartości

Luźne gadki

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też ostatnio szukałem. Na chomikuj są skróty i pojedyncze gole np. z mundialu 2010 czy euro 2012, na yt jest parę filmów np z mundialu we Francji. Całe mecze są z tegorocznego mundialu na stronie tvp. Szukałem też mundialu 2006, ale tylko parę skrótów i karnych na yt i nigdzie więcej chyba nie ma.

Opublikowano
Lista piłkarzy nominowanych do Złotej Piłki 2014:

Gareth Bale (Walia) - Real Madryt

Karim Benzema (Francja) - Real Madryt

Diego Costa (Hiszpania) - Chelsea Londyn

Thibaut Courtois (Belgia) - Chelsea Londyn

Cristiano Ronaldo (Portugalia) - Real Madryt

Angel Di Maria (Argentyna) - Manchester United

Mario Goetze (Niemcy) - Bayern Monachium

Eden Hazard (Belgia) - Chelsea Londyn

Zlatan Ibrahimovic (Szwecja) - Paris Saint-Germain

Andres Iniesta (Hiszpania) - FC Barcelona

Toni Kroos (Niemcy) - Real Madryt

Philipp Lahm (Niemcy) - Bayern Monachium

Javier Mascherano (Argentyna) - FC Barcelona

Lionel Messi (Argentyna) - FC Barcelona

Thomas Mueller (Niemcy) - Bayern Monachium

Manuel Neuer (Niemcy) - Bayern Monachium

Neymar (Brazylia) - FC Barcelona

Paul Pogba (Francja) - Juventus Turyn

Sergio Ramos (Hiszpania) - Real Madryt

Arjen Robben (Holandia) - Bayern Monachium

James Rodriguez (Kolumbia) - Real Madryt

Bastian Schweinsteiger (Niemcy) - Bayern Monachium

Yaya Toure (Wybrzeże Kości Słoniowej) - Manchester City

Iniesta jest, Suareza nie ma, lol.

Opublikowano (edytowane)

LOL to raczej zdziwienie ludzi brakiem Suareza na tej liście. Koleś odyebał coś takiego i jeszcze miałby miec szansę na złotą piłkę? A jednym z kryteriów bycia kandydatem jest odpowiednie zachowanie na boisku jak i poza nim także Luis ma pecha.

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Lista piłkarzy nominowanych do Złotej Piłki 2014:

Iniesta jest, Suareza nie ma, lol.

Z tym Iniestą to sobie dobre jaja robią od jakichś dwóch sezonów. Średnio w roku zagra 2 wybitne spotkania, 4-5 bardzo dobrych, reszta to najwyżej przeciętność przeplatana słabizną. Talentu mu nie odmawiam, zawsze mi szkoda sprzedawać wychowanków, w sercu jeszcze jakiś tam sentyment do jego lepszych czasów, ale dla futbolu lepiej by było, żeby Iniesta rozkwitł w nowym klubie, niż żeby Barca płaciła mu coraz większą kasę za siedzenie na ławce.

No i Bale jest, ale Modrica nie ma. Spoko.

Opublikowano

No bez przesady, Bale tak naprawde swietny rok ma za soba. Nie jego wina, ze w klubie przycmiewa go ich nr 1. A Ramos... przeciez chyba najlepszy stoper sezonu. Nie tylko za gole.

Braki sa oczywiste. Reus, Lewandowski, Suarez. Cuadrado czy innych Ricardo Rodriguezow sie oczywiscie nawet nie bylo co spodziewac. Lewandowskiemu o dziwo nie pomogl transfer do Bayernu. Zabraklo chyba 4 goli strzelonych Realowi, zeby ktos go kojarzyl. A ma za soba rok pelen swietnej gry i pewnie powinien byc w top 10.

Ale wiadomo, ze gra w danym roku niekoniecznie ma znaczenie. Jak zwykle dominuja pilkarze kilku klubow. Nie ma nikogo z Dortmundu czy Atletico. Spoza elity tyllko 3 graczy: Yaya Toure, Ibra i Pogba. Co do Ibry pewnie nikt sie nie kloci (choc nie mial lepszego roku, niz Lewy), Pogba nie dziwi gdy pomyslimy, ze to nagroda francuskiego pisma, Toure, no coz... przynajmniej w tym roku nie ma Casillasa, czyli jednak co nieco sledza pilke ci glosujacy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy ktoś wrzucał to info, ale Tim Wiese (były bramkarz Werderu Brema) znowu zmienia profil sportowy (ostatnio był chyba kulturystą). Teraz będzie... wrestlerem. Żeby nie było lipy, jutro ma zaliczyć debiut w ... WWE.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś wrzucał to info, ale Tim Wiese (były bramkarz Werderu Brema) znowu zmienia profil sportowy (ostatnio był chyba kulturystą). Teraz będzie... wrestlerem. Żeby nie było lipy, jutro ma zaliczyć debiut w ... WWE.

W dzisiejszych czasach trzeba byc elastycznym jesli chodzi o prace

Opublikowano

Od razu zbłaźniły. Kamerun miał awans zapewniony, WKS urządzał remis, co mieli się forsować w doliczonym czasie. A trzeci zespół z tej grupy i tak awansował do turnieju wiec nikt nie został pokrzywdzony.

Zbłaźniła to się Nigeria która jako obrońca tytułu odpadła w eliminacjach :facepalmz:

Opublikowano

Egipt "król Afryki" (gra tam jeszcze może Zidan i Shawky?) znowu się nie zakwalifikował.

Ale mogli chociaż poudawać że atakują, żeby nie było siary. Źle dośrodkować, (pipi)nąć na bramkę w kosmos, a nie podawać jak debile...

Opublikowano (edytowane)

To jest tylko koncowka meczu, tak wygladalo ostatnie 20-25 minut, trener gosci wyszedl w 85, potem kibice nie wytrzymali i wbiegli na murawe i zaczeli sie bic. Ogolem caly mecz byl "ja Ci nie zrobie krzywdy to ty mi tez mkay?"

FjkocLF.jpg

pW9qoO5.jpg

Edytowane przez Bartg