Figaro 8 203 Opublikowano 1 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2016 Słyszałem, że też dosyć okej kolumny, jeśli trochę neutralne brzmieniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 110 Opublikowano 18 marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 marca 2016 Od dłuższego czasu choruję na amplituner stereo Cambridge Audio Topaz SR20 . Miał ktoś do czynienia z tym cudeńkiem na co dzień i jest w stanie coś o nim skrobnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 (edytowane) Chciałem sobie podpiąć jakieś kolumny 2.1 do TV/laptopa/PS4, bo póki co mam tylko głośniczki z TV. Padła gdzieś propozycja soundbara. O dziwo można dostać już niedrogie modele, dobrze oceniane w necie, jak ten Samsung - http://www.ceneo.pl/36924846 lub trochę droższy http://www.ceneo.pl/36361144 (jeśli ewidentnie warto dopłacić do jakiejś innej półki to też proszę o info czego lepszego mogę się spodziewać). Jako że ten pierwszy typ nie ma HDMI, jeno optical, to mam pytanie o podłączenie następujących konfigów i czy dobrze to opisałem: 1) dźwięk z TV:- TV z soundbarem podłączam kablem optical. Finito. 2) dźwięk z PS4- TV z soundbarem opticalem- PS4 z TV po HDMI 3) dźwięk z laptopa- tu nie wiem, lapek ma tylko HDMI i Bluetooth - pewnie bezprzewodowo by trzeba było. - ewentualnie szukać jakichś przejściówek HDMI to optical?- jak wygląda jakość połączenia z głośnikiem po BT? Nie ma wyraźnych lagów, przerwań etc? Edytowane 21 maja 2016 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 Jezeli z lapka puszczasz video to podlaczasz go hdmi do tv po prostu. Jezeli tylko audio to mozesz po hdmi albo kablem z wyjscia sluchawkowego i wtedy do tv albo do soundbara. Nawet jakas nedzna low tierowa Yamaha za 700zl ma więcej opcji podłączenia niż ten samsung: http://allegro.pl/yamaha-yas-93-soundbar-lepszy-niz-samsung-lg-i6209456931.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 (edytowane) Ok thx za info. Aukcja cebulowa przez tę manipulację tytułem xd Poza tym nie ma osobnego subwoofera, tylko wbudowany. Chcę wziąć z Media Marktu jeden z tych dwóch poprzednich - mam jeszcze do zużycia kody rabatowe, więc wychodzi mnie albo 500 zł za tańszy, albo 759 zł za droższy. Chyba wezmę ten drugi. Ma teoretycznie więcej mocy, chociaż nie wiem jak się na to zapatrywać. Niektóre telewizory mają po milion Hz odświeżania, a i tak smużą - na ile to marketing, a na ile ma przełożenie na jakość odbioru, to różnie bywa. Dodatkowo slot HDMI, subwoofer bezprzewodowy aktywny. W wyższe półki cenowe średnio chciałbym wchodzić, bo głośnik to dla mnie dodatek do domowego kącika, a nie cel sam w sobie. Edit Lel, posluchalem obu samsungow w sklepie, puscilem dla testu z pendrajwa metalowy kawalek i sprzedawca jak to okreslil, "lepszy w ch.uj ten tanszy" xdd Zgodze sie i nie wiem gdzie ta moc w drozszym idzie, jak byl cichszy i charczal ma max volume. Decyzja dla mnie jasna, biere J355. Edytowane 21 maja 2016 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 Dlaczego w ogóle zdecydowałeś się na soundbara? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 (edytowane) Myślę, że estetyka. Po tym jak mi zasugerowano w ogóle taką opcję, rozejrzałem się trochę i spodobały mi się głośniki w postaci belki - chude rozwiązanie, nie zajmuje przestrzeni. Zaraz postawię przed TV i zobaczę jak to ustrojstwo działa. W sklepie brzmiało naprawdę rewelacyjnie jak na moje potrzeby. Aż dziwne, że 120W było tak solidne w porównaniu do pierdzącego 300W. Edytowane 21 maja 2016 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 Pytam bo cały czas mnie kusi pójście na łatwiznę i kupno soundbara z subem, ale powstrzymuję się i odkładam kase na kino xD Daj znać czy ładnie gra i jak się przy muzyce spisuję, bo też słucham podobnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 21 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2016 (edytowane) Nie jestem audiofilem, więc moja opinia nic nie znaczy Specjaliści pewnie poniżej 2000zł nie podchodzą.Ale brzmi imho świetnie. Twardo, głęboko. Sprawdziłem trzy konfigi - po bluetooth (laptop, smartfon - tutaj jednak można dostrzeć lekki lag audio względem video, ale to pewnie znana przypadłość BT), po optyku (TV, TV z konsolą), z pendrive i jest rewelacyjnie. Jak potem wyciszyłem soundbar i posłuchałem papierowego dźwięku z TV to aż sobie w brodę pluję, że te wszystkie gry przechodziłem na defaultowych spikerach telewizora xD Naprawdę jestem zdziwiony, że w sklepie 300W w niczym się nie wyróżniało w praktyce i cieszę się, że wziąłem wersję budżetową. Ustawienia testowe: Treble 2/6Bass: 6/6 Eqalizer: MusicVolume: 13/50 I film z TVN ryczy mi wyraźnie na całe mieszkanie o 22:30. W dzień zrobię testy na max vol. Jak na 500 zł, to jestem bardzo zadowolony z zakupu, wygląda też schludnie, obity jest tym "zamszem", niczym fronty od kolumn. Ten droższy egzemplarz J450 był brzydszy, cały z plastiku, a woofer miał połyskującą obudowę. Jak coś to foto poglądowe niżej, muszę tylko kable uprzątnąć i łufer docelowo dam na komodę koło TV. edit: zupełnie serio pytanie - jak zabezpieczyć się przed parowaniem głośnika przez osoby niepowołane? Z laptopa po prostu znalazłem i połączyłem. To samo może zrobić sąsiad (jak złapie zasięg) i pani Krysia myjąca klatkę schodową. Już czytałem w necie przypadki, jak komuś się o 4 rano włączał hiphop na max głośności xd edit2: jezu jak to rąbie. W całym mieszkaniu przez ściany słychać muzykę (głośność 16/50), a sprzedawca w Media Markt z politowaniem patrzył jak mówiłem, że chcę nagłośnić tym sprzętem sam salon. Dlatego nie ufam szpecom z sieciówek. Edytowane 22 maja 2016 przez _Red_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 Audiofil i sprzęt za 2000 tysie Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 500 zł i tak zachwalasz, to pewnie całkiem nieźle muszą grać Osobiście już się parę razy zawiodłem na sprzęcie drogim (mam amplituner za ponad 3 kafle, a wiecznie z nim problemy, nawet support nie ma już updejta, co za gów.no , z TV podobnie problem, ale na dniach opiszę megaposta).Gdzie to kupiłeś? W MediaMarkt?Expert/Saturn?Pytam, bo chyba mamuśce bym coś kupił, ponieważ odkąd była rok temu na dniach mojego miasta, na pewnej kapeli z lat '80tych, to jej się wkręciło słuchanie muzy.Kupiła se lapka za 1000 zł, dałem jej swój stary zestaw audio 2.1, ale to była jakaś bieda za 150 zeta.Myślę by też coś takiego jej kupić, ale ... no właśnie nie wiem czy soundabr to dobre rozwiązanie. Jak miałaby to podłączyć z kompem? HDMI? A TV jak masz z tym podłączone? Optykiem? Bo HDMI w nim musi wspierać tzw. "ARC". Ile tam wyjść HDMI?Myślę, by starszej dać kiedyś moje PS3, a sobie kupić PS4NEOxd edition. Tylko Czy PS3 nadaje się do słuchania bezproblemowo muzy z płyt audio? Bez włączenia tv? Hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 Audiofil i sprzęt za 2000 tysie Ok można dodać jedno zero, nie wiem, nie znam się Telewizory też są i po 3000 i po 35000 w sklepie, a na obu po prostu widzę obraz. Grzybi zadałeś dużo pytań w jednym, więc odpowiedzi wewnątrz cytatu ;> 500 zł i tak zachwalasz, to pewnie całkiem nieźle muszą grać Dla mnie spoko, zupełnie zaspokajają domowe potrzeby, kto inny pewnie że grzybnia z patatajnią Osobiście już się parę razy zawiodłem na sprzęcie drogim (mam amplituner za ponad 3 kafle, a wiecznie z nim problemy, nawet support nie ma już updejta, co za gów.no , z TV podobnie problem, ale na dniach opiszę megaposta). Gdzie to kupiłeś? W MediaMarkt?Expert/Saturn? Akurat w MM, bo miałem rabat do zużycia. W necie można ogólnie to wyhaczyć bez problemu, luknij Ceneo Pytam, bo chyba mamuśce bym coś kupił, ponieważ odkąd była rok temu na dniach mojego miasta, na pewnej kapeli z lat '80tych, to jej się wkręciło słuchanie muzy. Kupiła se lapka za 1000 zł, dałem jej swój stary zestaw audio 2.1, ale to była jakaś bieda za 150 zeta. Myślę by też coś takiego jej kupić, ale ... no właśnie nie wiem czy soundabr to dobre rozwiązanie. Jak miałaby to podłączyć z kompem? HDMI? A TV jak masz z tym podłączone? Optykiem? Bo HDMI w nim musi wspierać tzw. "ARC". Ile tam wyjść HDMI? zobacz speckę Samsung J355 - nie ma on HDMI, więc kompa podłączam jedynie po Bluetooth. TV po optyku Myślę, by starszej dać kiedyś moje PS3, a sobie kupić PS4NEOxd edition. Tylko Czy PS3 nadaje się do słuchania bezproblemowo muzy z płyt audio? Bez włączenia tv? Hmmm. Nie wiem xd. A tak ogólnie wada BT to fakt, że każdy w zasięgu może Ci się podłączyć ze sprzętem i to jakieś jaja. Wpisałem w google "Bluetooth+neighbor+connected" i takich historii jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza
KOŁD 1 084 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 (edytowane) A ktoś moze polecic jakieś fajne kolumny na 2 tylnie satelitki? najlepiej takie które wyglądają w miare znośnie bo zamiast obecnych Tonsili Zeusów chciałbym coś z cywilizowanym wyglądem i juz nie koniecznie tak mocnym pierdo.lnięciem Edytowane 22 maja 2016 przez Codename Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 A ktoś moze polecic jakieś fajne kolumny na 2 tylnie satelitki? najlepiej takie które wyglądają w miare znośnie bo zamiast obecnych Tonsili Zeusów chciałbym coś z cywilizowanym wyglądem i juz nie koniecznie tak mocnym pierdo.lnięciem https://saturn.pl/rtv-i-telewizory/zestaw-glosnikow-klipsch-r-15m?querystring=klipsch Bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 22 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 maja 2016 Pytam bo cały czas mnie kusi pójście na łatwiznę i kupno soundbara z subem, ale powstrzymuję się i odkładam kase na kino xD Daj znać czy ładnie gra i jak się przy muzyce spisuję, bo też słucham podobnej.Jak masz warunki daruj sobie sounbar , ja ci dobrze radzę ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 (edytowane) Właśnie to, że na razie musiałbym przestawiać trochę meble pod kino powstrzymuje mnie przed kupnem. No i sytuacja, że jeśli wezmę soundbar to kina już nie kupię później bo "już coś jest i gra". Szwagier ma też soundbara jakiegoś za 500zeta, ale u nich to by kino ładnie pasowało, tyle, że im niepotrzebne bo filmów za wiele nie oglądają bardziej TV i rzadko kiedy muzykę. Mam też póki co głośniki 2.1 jakieś tam creative i podłączone są do TV, lepiej grają niż te wbudowane w odbiornik, więc też nie mam ciśnienia. Może soundbar by mi się spodobał na początku, ale potem pewnie bym żałował, że nie odkładałem dalej i teraz słucham muzy z małych plastikowych głośników Edytowane 24 maja 2016 przez Plugawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Logitech Z-5500 może, 5.1 kodery DTS, DD 5.1, mocny miękki bass, drewniana skrzynia, koszt tyle co soundbar Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 678 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Temat tych Logitechów już był poruszany i nowych teraz nigdzie nie ma do dostania, mimo, że dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 No tylko używki z olx i allegro, ja niedawno kupiłem drugi taki zestaw z olx za 700zł z przesyłką. Gdyby ktoś sie zdecydował szukajcie najlepiej PID pomiędzy 800-900 najmniej problemów i w razie problemów kiedyś łatwiej dostać taki panel Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 A ja polecam z-906. Idealny kompromis między jakimiś soundbarami / 2,1 a prawdziwym kinem domowym.Kasa niewygórowana i mało miejsca zajmują. Porównanie mam do z-5500 i moim zdaniem z-906 mają minimalnie mniej basu (ale i tak go słychać nawet klatkę obok ) , ale więcej detali. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Pytam bo cały czas mnie kusi pójście na łatwiznę i kupno soundbara z subem, ale powstrzymuję się i odkładam kase na kino xD Daj znać czy ładnie gra i jak się przy muzyce spisuję, bo też słucham podobnej.Jak masz warunki daruj sobie sounbar , ja ci dobrze radzę ! Zaczelo sie od glosnikow za 100zl wiec ten soundbar za 5 stowek to chyba i tak overkill jak na reda jesli chodzi o wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Czy w każdym soundbarze jest ta opcja? Bluetooth Power On - Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Ode mnie ktos kupil 20-letnie glosniki Samsung 2.1 za 30 zl na OLX. Są jednak biedniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 Nie chodzi mi o cene tylko o sam fakt ,ze za 100zl nie kupisz niczego co przyjemnie zagra. A jesli nie masz jednak nawet malutkich wymagan, to wtedy taki soundbar bedzie overkillem. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 24 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2016 One rynkowo kosztowaly 189 zl xD Pytalem tylko czy to gra lepiej od glosniczka telefonu. A do giereg czy telewizji kupiony soundbar 2.1 mi styka, w mieszkaniu i tak nie rozkrece symfonii nawet na sprzęcie za 10k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi