Skocz do zawartości

audio do pokoju

Infidel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podsyłam fotkę głośników, które niedawno kupiłem. Tym razem podłączone. :)

Czy Ty czasem nie masz tego ampli Onkyo? Nie widać nic na focie:)

Mam, Onkyo stoi po lewej stronie, ale za tv więc nie widać. Brakowało na niego miejsca, bo na wnękę za wysoki, a żeby stał obok tv to za szeroki. Mebelek rtv trochę za krótki to i trzeba było pójść na pewne kompromisy.

• 2 tygodnie później...
Gość Orzeszek
Opublikowano

:))))))))))))))))))))

Witam potrzebuje oświecenia, prawdopodobnie, będe wymieniał stare głośniki na nowy sprzęt, z racji na mały metraż i dżunglę kabli zastanawiam się na soundbarem.

Pytanie. jak dany soundbar wspiera technologie bluetooth, to normalnie mogę go sparować z konsolą ps4/xone bezprzewodowo? 

Problemem jest to, że korzystam z projektora, do którego nijak mam jakiekolwiek audio podłączyć poza standardowym jack-iem. chce obniżyć ilość kabli wiszących do minimum, dlatego skłaniam się do urządzeni audio na bt. 

Xbox sam z siebie da rade sparować przez bt? czy trzeba dokupić jakiś adapter?

konkretnie interesuje mnie to cudo

http://www.x-kom.pl/p/237835-glosniki-komputerowe-razer-leviathan-music-sound-bar.html

Gość Orzeszek
Opublikowano

no i o to mi chodziło. dzięki. to (pipi)owe te soundbary  :v

Opublikowano

:))))))))))))))))))))

Witam potrzebuje oświecenia, prawdopodobnie, będe wymieniał stare głośniki na nowy sprzęt, z racji na mały metraż i dżunglę kabli zastanawiam się na soundbarem.

Pytanie. jak dany soundbar wspiera technologie bluetooth, to normalnie mogę go sparować z konsolą ps4/xone bezprzewodowo? 

Problemem jest to, że korzystam z projektora, do którego nijak mam jakiekolwiek audio podłączyć poza standardowym jack-iem. chce obniżyć ilość kabli wiszących do minimum, dlatego skłaniam się do urządzeni audio na bt. 

Xbox sam z siebie da rade sparować przez bt? czy trzeba dokupić jakiś adapter?

konkretnie interesuje mnie to cudo

http://www.x-kom.pl/p/237835-glosniki-komputerowe-razer-leviathan-music-sound-bar.html

Może obczaj coś takiego

http://www.rms.pl/zestawy-kolumn/onkyo-ls-5200

Opublikowano

Tak szczerze to jak to jest z tymi soundbarami? Jak z jakością dźwięku? Jest lepsza niż w plastikowym kinie za 1,5 tys zl? Jakie obecnie są topowe soundbary?

Opublikowano

Co oznacza lepsza? Jeśli ktoś kupuje plastikowe kino 5.1 to jemu zależy na tym aby był imersyjny, trendy cool i jazzy dźwięk przestrzenny za wszelka cene. 1500zł to dopiero startujesz z takimi przyzwoitymi soundbarami dopiero. Pytanie czego potrzebujesz: wymiany protezy kina domowego na proteze glosników tv w postaci soundbara czy chcesz dobre audio pod filmy. Jeśli to drugie Cie nie interesuje i nie planujesz inwestycji w porządny składany zestaw 5.1 jeśli już tak bardzo musi być to nie ma sensu inwestowania w plastikowego soundbara.

Opublikowano

Co oznacza lepsza? Jeśli ktoś kupuje plastikowe kino 5.1 to jemu zależy na tym aby był imersyjny, trendy cool i jazzy dźwięk przestrzenny za wszelka cene. 1500zł to dopiero startujesz z takimi przyzwoitymi soundbarami dopiero. Pytanie czego potrzebujesz: wymiany protezy kina domowego na proteze glosników tv w postaci soundbara czy chcesz dobre audio pod filmy. Jeśli to drugie Cie nie interesuje i nie planujesz inwestycji w porządny składany zestaw 5.1 jeśli już tak bardzo musi być to nie ma sensu inwestowania w plastikowego soundbara.

Chodzi mi o standardowy dźwięk 2+1. Nie o pseudo 5.1. Gdzie będzie lepszy w kinie za 1500 czy sb za 1500?

Bizon widzę że ty w temacie, to rzuć w wolnej chwili link do jakiegoś dobrego sb jak możesz, czy to zawsz mega półśrodek?

Opublikowano

Jeśli miałbym na siłę kupować to wziąłbym polecany Sony HT-CT370 (1300zł). ale tak an dobrą sprawę to Ci nie pomogę bo w życiu nie kupiłbym małych głośniczków zamkniętych z obudowie z plastiku. Ten soundbar co podał Blanti to przynajmniej jest funkcjonalny bo można sobie odłączyć boczne głośniki i używać sparowanych z telefonami. Ale to jest dalej plastik. Za trzy tysiące.

Amplituner, dwie normalne kolumny + subwoofer aby było prawilnie albo soundbar jeśli to ma być bardziej fashion statement i ozdoba w pokoju niż audio.

Osobiście w życiu bym nie kupił soundbara, może to wygląda fajnie w minimalistycznym pokoju, taki pasek pod tv ale ja jestem tradycyjnie nauczony: kupić dobrą jednostkę centralną i dobrej jakości kolumny które maja grać przede wszystkim czyściutko a nie robić tancbude z jakimś obślizgłym powerbassem z remizy przy pomocy jakichś zestawów ze marnej jakości subwooferami.

Ale ten Sony ponoć bardzo prawilny i w jego cenie trudno o coś lepszego.

Opublikowano (edytowane)

Ten onkyo Ls5200 co podał mars wydaje się spoko nawet wyczytałem że w modelu 7200 mają być zastąpione fronty soundbarem. Jedyna wada to cena. 5200 kosztuje 3k. 7200 będzie pewnie droższy.

Edytowane przez mozi