Opublikowano 8 października 20177 l Za całość bez kabli dałem ok 8,2k. + jeszcze TV 4K + jeszcze PS4 Pro + kamera, ps vr Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem.
Opublikowano 9 października 20177 l Za całość bez kabli dałem ok 8,2k. + jeszcze TV 4K+ jeszcze PS4 Pro + kamera, ps vr Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem. Soundbar - 7,500złLG oled B6-65 - 13999zł PS VR - 1799zł (Żona w sumie kupiła) PS4 Pro - 1699 Switch - 1499zł + gry No sporo kasy przepuściłem na przestrzeni roku :D ale czy warto? WARTO! :) A żeby nie spamować dodam, że do Sony HTST5000 wyszedł właśnie patch, dzięki któremu wszedł do soundbara DTSX :) Edytowane 9 października 20177 l przez Wesker
Opublikowano 16 października 20177 l Wy się tu znacie, mam telewizor PHILIPS 49PUS6101/12 Takie gówienko, ale to do mojego pokoju. Gram se tu i w ogóle. Ale ma on strasznie badziewne głośniki. Nie chcę 5.1 więc albo 2.1, albo 2.0 - tylko kwestia jakie będą pasować? Bo podłączyłem jakieś stare creativy od kompa i musiałem głośność zmieniać gdzieś głęboko w menu. Jakie mam kupić by działały z pilota? Chciałbym te edifier CX3 bo ponoć dobroć, ale nie wiem czy mi to będzie działać tak jak chcę. Bo chodzi by dźwięk z tv szedł nie z ps4 - dlatego, że czasem jakieś tefałen turbo oglądam i mecze w piłkę kopaną oczywiście też.
Opublikowano 17 października 20177 l Miałem Philipsa i wiem, że trzeba głęboko w menu zmieniać głośność.Bo zmienia się ustawienia wyjścia słuchawkowego. Zależy z jakiego pilota chcesz zmieniać tą głośność?Jeżeli z pilota od głośników to ok.A jak z pilota tv to chyba tylko amplituner z hdmi i głośniki do tego. Edytowane 17 października 20177 l przez keyzee
Opublikowano 17 października 20177 l A moze wtedy jakis soundbar? W tej cenie kupisz juz w miare fajna listwe, kabelek jeden, subwoofer tez juz powiniene byc bezprzewodowy. Dzialac bedzie np po optyku wiec bedzie z tv wspolgralo ideolo.
Opublikowano 17 października 20177 l Takie mam wyjścia, czyli ponoć (na wykopie mi podpowiedzieli), że wystarczy właśnie albo jakiś z cyfrowym wyjściem, albo każdy wzmak z wyjściem na dwa kanały. Nawet głośniki te CX3 będą pasować również bo mają takie wyjście :)
Opublikowano 17 października 20177 l Wybaczta ale nie mam czasu na szukanie a spytnac mozna na szybko. Jakis ciekawy soundbar. Nie koniecznie drozyzna za marke ale z dobrym brzmieniem. Ktos cos? Czy to jeden huy co brac?
Opublikowano 17 października 20177 l No to oran podepniesz wlasnie tym Digital Audio Out czyli kablem optycznym z czerwonym swiatelkiem ;p Mozna jeszcze po HDMI ale ja pomimo wszystko lubie optyke ;p Mozesz w cenie tych CX3 kupic np Samsunga K360 badz Philipsa HTL1193B/98 (patrzylem na stronie RTVEUROAGD) @KoBik Najtansze listwy sa po 200-300zl ale to sa same listwy bez suba i generalnie bez brzmienia. Pozniej masz zestawy do 500zl ale przewodowe laczenie listwy i suba np od Sony, za te pieniadze fajnie gra jednak kable i przez to kiepska mozliwosc rozstawu sprzetu w pomieszczeniu. Pozniej juz bezprzewodowe zestawy po okolo 650zl typu Samsung czy wlasnie Philips no i w gore cenowo powyzej 1k ktore maja wiecej mocy, niektore listwy maja system 3.1/5.1/7.1/9.1 i inne bajery. Najlepiej pojsc do marketu i posluchac sobie i ocenic samemu.
Opublikowano 17 października 20177 l oran -wejście w głośnikach a w TV wyjście.Tam masz wejście CVBS i wejście audio. Te głośniki byłyby ale dalej do wyjścia słuchawkowego będziesz je musiał podłączyć.Ustawisz wysoki poziom na wyjściu słuchawkowym i będziesz resztę ustawiał na głośnikach.Ale zawsze wyjście słuchawkowe ma ograniczenia mocy. Proponowałbym jednak ten optyk lub hdmi.
Opublikowano 17 października 20177 l To ten soundbar bedzie lepszy niż te 2.1 głośniki? @keyzee to czyli tam nie ma wyjścia audio jako takiego, oprócz optyka? Edytowane 17 października 20177 l przez oran
Opublikowano 17 października 20177 l Tak mi się wydaje że nie ma,oprócz też jeszcze słuchawkowego.Z tego co pamiętam jakieś Eidifiery miały wejście optyczne i dosyć je polecali.Wszystko zależy ile chcesz wydać :)
Opublikowano 17 października 20177 l Soundbar ładniej wygląda, ale nie chce mi się wierzyć, że gra lepiej od takiego konkretnego 2.1, najlepiej to bym wydał tak z 500 zł maksymalnie. Coś polecisz?
Opublikowano 17 października 20177 l http://edifier.com.pl/product-pol-27-Edifier-C2XD.html Może to by Cię satysfakcjonowało? Ciężko mi polecić coś bo nie siedzę w tym tak bardzo żeby doradzać.
Opublikowano 17 października 20177 l O tez fajna opcja. I cenowo calkiem. Nie zależy mi na duzej mocy i to byloby chyba w sam raz.
Opublikowano 2 listopada 20177 l pytanko mam do obeznanych w temacie chcę sobie zrobić nagłośnienie do pokoju. aktualnie mam tylko 2 kolumny yamahy, trochę stary model ns-50f, ale działające. do tego sub też yamahy. zastanawiam się czy dokupić do tego front i satelity yamahy, czy nie bawić się i sprzedać wszystko i kupić cały zestaw z jednej serii jakiejś dobrej marki (np. Klipsch?). jak gadałem z gościem w sklepie to mi powiedział, że najlepiej jak głośniki są jednej marki i z jednej serii, wtedy można otrzymać najlepsze brzmienie. nie mam pojęcia czy to prawda. problem polega na tym, że aktualnie nie można dostać do tych kolumn yamahy odpowiadających ich serii głośników i musiałbym dopasować jakieś zamienniki znalazłem 2 zestawy: http://allegro.pl/onkyo-tx-nr656-klipsch-r-26f-5-0-gratis-raty0-i7010748912.html http://www.rtvmax.pl/Sklep/RP-250-Home-Theater-System,2,0,351,8352.htm jeśli chodzi o amplituner to będę celował w onkyo 656 będę wdzięczny za jakąś radę
Opublikowano 12 listopada 20177 l Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie. Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel. Edytowane 12 listopada 20177 l przez Absolem
Opublikowano 12 listopada 20177 l Sorki za zwłokę ale zarobiony byłem a chciałem też dokładnie przestować monstrum zwane Sony Ht-St5000 i Panowie jak to gra to jest w szoku, pozytywnym oczywiście. Po ustawieniu wielu funkcji i mierzeniu odległości od SB do sufitu aktywowałem Dolby Atmos. Na pierwszy rzut poleciał Mad Max bo support tego filmu w tym dźwięku jest niesamowity. Nie wiem jak Ci magicy z Sony tego dokonali ale dźwięk faktycznie rypie nas od góry aż miło. Każdy kanał słychać wyśmienicie ale najlepszym atutem zestawu moim zdaniem jest sub. Bydle nie dość, że wielkie i ciężkie to wykonane tak hi endowo, że bardziej się chyba nie da hehe. Zaś co ten sub potrafi zrobić z podłogą i kanapą to porównałbym z seansem w dobrym kinie. Podłoga drży przy 80% mocy ustawionej a kanapa wibruje (uwielbiam ten efekt hehe). Sama listwa wykonana jest perfekcyjnie, czuć że to sprzęt za prawie 8k no i też swoje waży. Do Oleda pasuje wręcz idealnie a 3 wejścia hdmi 4k wystarczą do podłączenia moich sprzętów. Ogólnie zgadzam się z recenzjami tego SB, to naprawdę skok milowy jeżeli chodzi o listwy a 7.2.1 choć imituje daje złudzenie słuchowe niczym VR z rzeczywistością. Rekomenduje HTST5K i Atmos.Jak po paru tygodniach wrażenia? Nic się nie zmieniło? Kupił byś jeszcze raz?
Opublikowano 13 listopada 20177 l Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie. Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel. dzięki za odpowiedź. jutro jestem umówiony w sklepie na odsłuch. zestaw onkyo rz-820 + Klipsche 2x250f, 250c i 2x150s +sub 110 sw. facet mi powiedział, że te głośniki charakterystycznie grają i najlepiej żebym przed zakupem odsłuchał, jak będzie git to kupuje
Opublikowano 15 listopada 20177 l ok, byłem wczoraj w sklepie na odsłuchu. po godzinnej dyskusji i odsłuchaniu 3 różnych zestawów (klipsch, polk audio, pylon) zdecydowałem się na zestaw: Polk S50 Polk S35 Polk S10 Quadral Qube activ 8 Onkyo TX-RZ810 całość wyniosła 10,5k bez kabli. montaż planowany na przełom grudnia i stycznia więc dopiero wtedy zdam relacje jak to gra w warunkach domowych tak na marginesie mogę polecić sklep planetu dźwięku w Warszawie. dobre ceny, spory wybór, a pan Konrad bardzo fajnie umie doradzić Edytowane 15 listopada 20177 l przez kristoff_mk
Opublikowano 15 listopada 20177 l Fajny zestawik. Subka to mogli lepszego doradzić do tych głośników. Za 1500zl u mnie siedzi nowy Velodyne Impact 10. Co prawda kupiony z Włoch, bo tam było taniej niż u nas ale sub lepszy niemal pod każdym względem. Kolumny za to masz sztosik. :lapka: Planeta dźwięku. Znam pomimo że nie jestem z Wawy. Kupowałem u nich słuchawki audiotechnici msr7. Dobry kontakt, dobry sklep. :cool: Edytowane 15 listopada 20177 l przez ireniqs
Opublikowano 15 listopada 20177 l Dzisiaj zmieniam moje wysłużone Klipsche 28f na Polk Audio rti A9. Sąsiedzi docenią :)