Skocz do zawartości

audio do pokoju

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 205,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Podsyłam fotkę głośników, które niedawno kupiłem. Tym razem podłączone.

• O gustach sie nie dyskutuje. Rozumiem ze robiles odlsuch i sposrod kilkunastu konfiguracji wybrales to - twoja sprawa ja bym nie kupil tego. Ale stereo do gier i filmow? WTF?    

• Tak się pochwalę nowym nabytkiem w strefie audio. Subwoofer Velodyne Impact 10 obok zestawu Pylon Pearl 25.         Można teraz grać/słuchać/oglądać.

Opublikowano

Grześ jak tam updejt? jakieś fotki i recenzja jak to gra :)

Opublikowano

Za całość bez kabli dałem ok 8,2k.

+ jeszcze TV 4K

+ jeszcze PS4 Pro

+ kamera, ps vr

Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem.

Opublikowano

Za całość bez kabli dałem ok 8,2k.

+ jeszcze TV 4K

+ jeszcze PS4 Pro

+ kamera, ps vr

Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem.

Soundbar - 7,500zł

LG oled B6-65 - 13999zł

PS VR - 1799zł (Żona w sumie kupiła)

PS4 Pro - 1699

Switch - 1499zł

+ gry

No sporo kasy przepuściłem na przestrzeni roku :D ale czy warto? WARTO! :)

A żeby nie spamować dodam, że do Sony HTST5000 wyszedł właśnie patch, dzięki któremu wszedł do soundbara DTSX :)

Edytowane przez Wesker

Opublikowano

Wy się tu znacie, mam telewizor PHILIPS 49PUS6101/12

Takie gówienko, ale to do mojego pokoju. Gram se tu i w ogóle. Ale ma on strasznie badziewne głośniki. Nie chcę 5.1 więc albo 2.1, albo 2.0 - tylko kwestia jakie będą pasować? Bo podłączyłem jakieś stare creativy od kompa i musiałem głośność zmieniać gdzieś głęboko w menu. Jakie mam kupić by działały z pilota? Chciałbym te edifier CX3 bo ponoć dobroć, ale nie wiem czy mi to będzie działać tak jak chcę. Bo chodzi by dźwięk z tv szedł nie z ps4 - dlatego, że czasem jakieś tefałen turbo oglądam i mecze w piłkę kopaną oczywiście też.

Opublikowano

Miałem Philipsa i wiem, że trzeba głęboko w menu zmieniać głośność.Bo zmienia się ustawienia wyjścia słuchawkowego.

Zależy z jakiego pilota chcesz zmieniać tą głośność?Jeżeli z pilota od głośników to ok.A jak z pilota tv to chyba tylko amplituner z hdmi i głośniki do tego.

Edytowane przez keyzee

Opublikowano

A moze wtedy jakis soundbar? W tej cenie kupisz juz w miare fajna listwe, kabelek jeden, subwoofer tez juz powiniene byc bezprzewodowy. Dzialac bedzie np po optyku wiec bedzie z tv wspolgralo ideolo. 

Opublikowano

98073246f4e30f08cdb99f94aa0d96ca.png

Takie mam wyjścia, czyli ponoć (na wykopie mi podpowiedzieli), że wystarczy właśnie albo jakiś z cyfrowym wyjściem, albo każdy wzmak z wyjściem na dwa kanały. Nawet głośniki te CX3 będą pasować również bo mają takie wyjście :)

Opublikowano

Wybaczta ale nie mam czasu na szukanie a spytnac mozna na szybko. Jakis ciekawy soundbar. Nie koniecznie drozyzna za marke ale z dobrym brzmieniem. Ktos cos? Czy to jeden huy co brac?

Opublikowano

No to oran podepniesz wlasnie tym Digital Audio Out czyli kablem optycznym z czerwonym swiatelkiem ;p Mozna jeszcze po HDMI ale ja pomimo wszystko lubie optyke ;p

Mozesz w cenie tych CX3 kupic np Samsunga K360 badz Philipsa HTL1193B/98 (patrzylem na stronie RTVEUROAGD)

@KoBik 

Najtansze listwy sa po 200-300zl ale to sa same listwy bez suba i generalnie bez brzmienia. Pozniej masz zestawy do 500zl ale przewodowe laczenie listwy i suba np od Sony, za te pieniadze fajnie gra jednak kable i przez to kiepska mozliwosc rozstawu sprzetu w pomieszczeniu. Pozniej juz bezprzewodowe zestawy po okolo 650zl typu Samsung czy wlasnie Philips no i w gore cenowo powyzej 1k ktore maja wiecej mocy, niektore listwy maja system 3.1/5.1/7.1/9.1 i inne bajery. Najlepiej pojsc do marketu i posluchac sobie i ocenic samemu.

Opublikowano

oran -wejście w głośnikach a w TV wyjście.Tam masz wejście CVBS i wejście audio.

Te głośniki byłyby ale dalej do wyjścia słuchawkowego będziesz je musiał podłączyć.Ustawisz wysoki poziom na wyjściu słuchawkowym i będziesz resztę ustawiał na głośnikach.Ale zawsze wyjście słuchawkowe ma ograniczenia mocy.

Proponowałbym jednak ten optyk lub hdmi.

Opublikowano

To ten soundbar bedzie lepszy niż te 2.1 głośniki?

@keyzee 

to czyli tam nie ma wyjścia audio jako takiego, oprócz optyka?

Edytowane przez oran

Opublikowano

Tak mi się wydaje że nie ma,oprócz też jeszcze  słuchawkowego.Z tego co pamiętam jakieś Eidifiery miały wejście optyczne i dosyć je polecali.Wszystko zależy ile chcesz wydać :)

Opublikowano

Soundbar ładniej wygląda, ale nie chce mi się wierzyć, że gra lepiej od takiego konkretnego 2.1, najlepiej to bym wydał tak z 500 zł maksymalnie. Coś polecisz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

pytanko mam do obeznanych w temacie

chcę sobie zrobić nagłośnienie do pokoju. aktualnie mam tylko 2 kolumny yamahy, trochę stary model ns-50f, ale działające. do tego sub też yamahy. zastanawiam się czy dokupić do tego front i satelity yamahy, czy nie bawić się i sprzedać wszystko i kupić cały zestaw z jednej serii jakiejś dobrej marki (np. Klipsch?). jak gadałem z gościem w sklepie to mi powiedział, że najlepiej jak głośniki są jednej marki i z jednej serii, wtedy można otrzymać najlepsze brzmienie. nie mam pojęcia czy to prawda. problem polega na tym, że aktualnie nie można dostać do tych kolumn yamahy odpowiadających ich serii głośników i musiałbym dopasować jakieś zamienniki

znalazłem 2 zestawy:

http://allegro.pl/onkyo-tx-nr656-klipsch-r-26f-5-0-gratis-raty0-i7010748912.html

http://www.rtvmax.pl/Sklep/RP-250-Home-Theater-System,2,0,351,8352.htm

jeśli chodzi o amplituner to będę celował w onkyo 656

będę wdzięczny za jakąś radę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie.

Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel.

Edytowane przez Absolem

Opublikowano

Sorki za zwłokę ale zarobiony byłem a chciałem też dokładnie przestować monstrum zwane Sony Ht-St5000 i Panowie jak to gra to jest w szoku, pozytywnym oczywiście. Po ustawieniu wielu funkcji i mierzeniu odległości od SB do sufitu aktywowałem Dolby Atmos. Na pierwszy rzut poleciał Mad Max bo support tego filmu w tym dźwięku jest niesamowity. Nie wiem jak Ci magicy z Sony tego dokonali ale dźwięk faktycznie rypie nas od góry aż miło. Każdy kanał słychać wyśmienicie ale najlepszym atutem zestawu moim zdaniem jest sub. Bydle nie dość, że wielkie i ciężkie to wykonane tak hi endowo, że bardziej się chyba nie da hehe. Zaś co ten sub potrafi zrobić z podłogą i kanapą to porównałbym z seansem w dobrym kinie. Podłoga drży przy 80% mocy ustawionej a kanapa wibruje (uwielbiam ten efekt hehe). Sama listwa wykonana jest perfekcyjnie, czuć że to sprzęt za prawie 8k no i też swoje waży. Do Oleda pasuje wręcz idealnie a 3 wejścia hdmi 4k wystarczą do podłączenia moich sprzętów. Ogólnie zgadzam się z recenzjami tego SB, to naprawdę skok milowy jeżeli chodzi o listwy a 7.2.1 choć imituje daje złudzenie słuchowe niczym VR z rzeczywistością. Rekomenduje HTST5K i Atmos.

Jak po paru tygodniach wrażenia? Nic się nie zmieniło? Kupił byś jeszcze raz?
Opublikowano

Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie.

Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel.

dzięki za odpowiedź. jutro jestem umówiony w sklepie na odsłuch. zestaw onkyo rz-820 + Klipsche 2x250f, 250c i 2x150s +sub 110 sw. facet mi powiedział, że te głośniki charakterystycznie grają i najlepiej żebym przed zakupem odsłuchał, jak będzie git to kupuje

Opublikowano

ok, byłem wczoraj w sklepie na odsłuchu. po godzinnej dyskusji i odsłuchaniu 3 różnych zestawów (klipsch, polk audio, pylon) zdecydowałem się na zestaw:

Polk S50

Polk S35

Polk S10

Quadral Qube activ 8

Onkyo TX-RZ810

całość wyniosła 10,5k bez kabli. montaż planowany na przełom grudnia i stycznia więc dopiero wtedy zdam relacje jak to gra w warunkach domowych

tak na marginesie mogę polecić sklep planetu dźwięku w Warszawie. dobre ceny, spory wybór, a pan Konrad bardzo fajnie umie doradzić

Edytowane przez kristoff_mk

Opublikowano

Fajny zestawik. Subka to mogli lepszego doradzić do tych głośników. Za 1500zl u mnie siedzi nowy Velodyne Impact 10. Co prawda kupiony z Włoch, bo tam było taniej niż u nas ale sub lepszy niemal pod każdym względem. Kolumny za to masz sztosik. :lapka:

Planeta dźwięku. Znam pomimo że nie jestem z Wawy. Kupowałem u nich słuchawki audiotechnici msr7. Dobry kontakt, dobry sklep. :cool:

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Dzisiaj zmieniam moje wysłużone Klipsche 28f na Polk Audio rti A9. Sąsiedzi docenią :)