marcin33 599 Opublikowano 29 lipca 2020 Opublikowano 29 lipca 2020 (edytowane) @Fanek Ale w innych amplitunerach nie da się chyba całkowicie wyłączyć wewnętrznego wzmacniacza, oba będą pracował jednocześnie. W preamp mode będziesz miał aktywny jedynie zewnętrzny. Edytowane 29 lipca 2020 przez marcin33 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 29 lipca 2020 Opublikowano 29 lipca 2020 Jeszcze jedno - Denon seria 3xxx i 4xxx czy ktoś może porównywał je w odsłuchu lub czytał coś na ten temat? duże są różnice? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 Yoł yoł Panowie ktoś się wypowie coś w tym temacie? Denon seria 3xxx vs 4xxx ? @marcin33 może badałeś kiedyś temat? Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 31 lipca 2020 Opublikowano 31 lipca 2020 @Fanek Nie słyszałem jak gra seria 4xxx. Przestałem się nią interesować od kiedy 3xxx dostało 9 kanałów. Dopłacasz głównie za większą moc i wsparcie mało popularnego Auro 3D (konkurent Atmosa). No i jeszcze ten przetwornik AL32, ale nie wiem w jakim stopniu poprawia on dźwięk w kinie domowym. Moim zdaniem nie warto dopłacać. 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 2 sierpnia 2020 Opublikowano 2 sierpnia 2020 (edytowane) @marcin33 jeszcze jedna rzecz jaki Ty masz dokładnie model Denona? Tak przeczytałem, że seria 3xxx ma plastykowy front, aluminiowy zaczyna się dopiero od modelu 4400 tak? Jak jest z jakością tego wykonania? nie razi w oczy że to "plastyk"? Wezme pewnie ten X3700H edit: dostałem zdjęcia z bliska nizszego modelu, ee wyglada to jak alu, człowiek by sie nie zorientował gdyby nie wiedział Edytowane 2 sierpnia 2020 przez Fanek Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 @Fanek Ja miałem X3500H, ale go sprzedałem. Planuje rozbudować KD o dodatkowe głośniki, a X3500H ma tylko 7.2. Też mam w planach kupno X3700H Aktualnie używam zastępczego X2500H. Do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń. Nie wygląda to na plastik, bardzo dobrze imituje aluminium. Prawdziwe alu to jak piszesz 4xxx i wyżej. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 3 sierpnia 2020 Opublikowano 3 sierpnia 2020 (edytowane) @marcin33 a co planujesz rozbudować i jakie wsadzić? Masz coś teraz w suficie? Jak coś nowego będziesz wiedział, review, czy dostępność w sklepach o X3700H to pisz tutaj A może masz coś ciekawego do poczytania o tych nowych Denonach? czytałem że jeden gość porównywał 3600 i 4500 bezpośrednio na tych samych głośnikach i seria 4 lepiej brzmiała, myślałem chwile o 4700, ale to już jednak za dużo..https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x3700h-avr-review.15031/page-10 Edytowane 3 sierpnia 2020 przez Fanek Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 sierpnia 2020 Opublikowano 4 sierpnia 2020 @marcin33 gdzie będziesz kupował? masz jakiś sklep gdzie taniej? Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 4 sierpnia 2020 Opublikowano 4 sierpnia 2020 @Fanek Jeszcze nie śledziłem dokładnie cen, bo kupię go raczej dopiero pod koniec roku. Chce razem z amplitunerem wziąć 4 kolumny podwieszane pod sufit do atmosa, muszę więc odłożyć trochę pieniędzy Ogólnie to polecam to forum do poczytania o nowych denonach: https://www.avsforum.com/threads/official-2020-denon-avr-owners-thread-faq-posts-1-8.3151088/ Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 4 sierpnia 2020 Opublikowano 4 sierpnia 2020 @marcin33 a jakie dokładnie pod atmosa chcesz masz już coś wybrane wstępnie? ekran to tv czy projektor? ja do tego mam Epsona i 110" ekran ramowy, myśle jeszcze o troche większym do 130" byłoby idealnie już do 4K HDR. Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 @Fanek Ja preferuję tv, nie potrzebuję tak dużego ekranu. Aktualnie mam 55" oleda LG B8. Z głośników wezmę Polk OWM3. Są często wybierane do atmosa z uwagi na sporo opcji montażu oraz niską cenę. Niektórzy montują je do sufitu nawet taśma montażową, bo ważą tylko 1,8 kg. Ja chyba jednak nie będę ryzykował 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 6 sierpnia 2020 Opublikowano 6 sierpnia 2020 (edytowane) @marcin33 a jaki masz sufit? opuszczany? nie myślałeś o tego typu? https://glosniki-instalacyjne.pl/webpage/glosniki-sufitowe-ile-jakie-ktore-wybrac-porady.html Edytowane 6 sierpnia 2020 przez Fanek Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 7 sierpnia 2020 Opublikowano 7 sierpnia 2020 @Fanek No właśnie nie mam podwieszanego, więc głośniki instalacyjne sobie odpuszczam. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 15 sierpnia 2020 Opublikowano 15 sierpnia 2020 @marcin33 widziałeś/słyszałeś coś o dostępności X3700H ? Miały być w Polsce wczoraj, ale coś cisza.. Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 sierpnia 2020 Opublikowano 15 sierpnia 2020 @Fanek Właśnie widzę, że coś słabo z dostępnością. W Denon Store mają tylko X4700H, ale w ofercie na Allegro mają X3700H z datą wysyłki 31.08. Najlepiej to chyba do nich napisać, bo niektóre sklepy nawet wycofały ten model z oferty 1 Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Opublikowano 22 sierpnia 2020 jakieś stereo do subwoofera logitech Z-2300 ? tak do 200zl żeby ładnie grało. satelity sie zes,raly.. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Opublikowano 26 sierpnia 2020 @marcin33 X3700H mają być podobno jutro w Polsce. btw Rel Quake - mały sub kojarzysz, czytałeś coś może o nim? Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 6 września 2020 Opublikowano 6 września 2020 Przyzwoite ampli +5.1 z bezprzewodowymi głośnikami tak do 4/5K da sie złożyć ? Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 13 września 2020 Opublikowano 13 września 2020 (edytowane) Mam na sprzedaż z-5500 od logitecha w stanie b.dobrym (lekkie otarcie suba w kancie) wraz z kablami, może ktoś chętny? Muszę niestety się pozbyć, bo sąsiedzi nie wytrzymują Edytowane 13 września 2020 przez Starh Cytuj
alb84 943 Opublikowano 14 września 2020 Opublikowano 14 września 2020 (edytowane) To może zamiast sprzętu to pozbądź się sąsiadów?... na pewno wiesz jak zatrzeć ślady . Spoiler hehe A bardziej serio i w temacie, to u mnie powoli czas się zabierać za jakiś odtwarzacz vinylków. Jestem kompletnie zielony i docenię każdą sugestię/opinię. Pierwsze randomowe kliki w google i teraz przykładowo mam tak: Audio Technica AT-LP60XUSB za £119 Pioneer PLX 1000 za £599 Wiadomo droższe to na pewno lepsze, ale przykładowo na ile taki budżetowy AT jest wart zachodu, by różnicę w cenie przeznaczyć np jakieś fajne słuchawki (specjalnie tylko do muzyki). Lub mógłby ktoś coś zasugerować w budżecie pomiędzy? A może yebać biedę i półka Pioneera to je to? Aha nastawiam się raczej na odsłuch na słuchawkach i ewentualnie "tak dla hecy" podłączę pod soundbar. ps: btw mam obsesję pa punkcie Sony “Flamingo” PS-F9, przenośny odtwarzacz z 1982 roku. Rzadka rzecz... rarytas poza zasięgiem Spoiler tu więcej zdjęć Edytowane 14 września 2020 przez alb84 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 Przy wyborze gramofonu pamiętaj o przetestowaniu dobrej wkładki, często to ważniejsza rzecz niż sam gramofon. A jeśli się zdecydujesz na fabryczną (lub dodawaną do kupionego gramofonu) to zawsze można w przyszłości zrobić upgrade. 1 Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 Ja mam AT-210LP czyli lepsza wersja tego ktory zapostowales. Jestem bardzo zadowolony, ma wbudowany preamp, nie potrzeba oddzielnego, podlaczony mam do glosnikow Beringhera i fajnie to dziala. Wkladka standardowa dziala dobrze, wystarczy na poczatkek, z czasem mozesz sobie poeksperymentowac. Najwazniejsza porada to omijaj szerokim lukiem wszystkie te fora dla audiopedofili i innych tego typu chorych psychicznie, oni zaraz beda ci pisali ze musisz wydac 10k na starego thorensa z lat 70tych i wkladke z korzenia mandragory za nastepne 10k a nowe gramofony sie nie oplacaja. Oczywiscie to wszystko ich urojenia a nowy gramofon na poczatek jest lepszy niz jakies zabawy z uzywanymi legendarnymi modelami, zwlaszcza jak nie masz zadnego porownania bo to twoj pierwszy gramofon. 1 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 No ostatnio czytałem lament na jednym z audifilskich forów jaki to wzmacniacz Accuphase E380 (30tyś) jest beznadziejny i dopiero Accuphase E800 (65tyś) to dobry wzmak :-) już nie pisząc o kablach i innych rzeczach jak np. stolik pod klocki. Ogólnie nie od dziś wiadomo że ceny w świecie audio stanęły na głowie, na szczęście wystarczy zdrowy rozsądek i odsłuch u siebie w domu. Cytuj
shinian 634 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 18 hours ago, alb84 said: A bardziej serio i w temacie, to u mnie powoli czas się zabierać za jakiś odtwarzacz vinylków. Jestem kompletnie zielony i docenię każdą sugestię/opinię. Pierwsze randomowe kliki w google i teraz przykładowo mam tak: Audio Technica AT-LP60XUSB za £119 Pioneer PLX 1000 za £599 Wiadomo droższe to na pewno lepsze, ale przykładowo na ile taki budżetowy AT jest wart zachodu, by różnicę w cenie przeznaczyć np jakieś fajne słuchawki (specjalnie tylko do muzyki). Lub mógłby ktoś coś zasugerować w budżecie pomiędzy? A może yebać biedę i półka Pioneera to je to? Aha nastawiam się raczej na odsłuch na słuchawkach i ewentualnie "tak dla hecy" podłączę pod soundbar. Reveal hidden contents tu więcej zdjęć W tej AudioTechnice chyba nie ma przeciwwagi na ramieniu, co jest dużym problemem. W specyfikacji Pioneer'a - brak jest przedwzmacniacza (trzeba dodatkowo dokupić) a obsługiwana prędkość to 33 rpm (brak 45rpm). Regulator tempa to bajer pod DJke, w użytku domowym raczej nie będziesz korzystał. W budżecie pomiędzy kupiłem ostatnio Thorens TD 202 i jestem bardzo zadowolony Słuchawki przyzwoicie brzmia na samym wbudowanym preampie. Do igły i katridza też nic nie mam, bardzo dobrze regulowana przeciwwaga na ramieniu (a od niej w sumie też brzmienie w dużym stopniu zależy). 1 Cytuj
alb84 943 Opublikowano 15 września 2020 Opublikowano 15 września 2020 No i serdeczne dzięki za opinie. Rzeczywiście wymienna wkładka będzie kluczowa, ale na start zadowolę się fabrycznym kompletem. Na ten moment wacham się między Sony PSHX500 i Denon DP300 czyli coś z półki pomiędzy tymi odtwarzaczami z mojego poprzedniego wpisu. Podoba mi się ta prostota i minimalizm, na spokojnie poczekam jeszcze do black friday i prawdopodobnie wybiorę coś pod wpływem chwili i będę zadowolony :). @shinian no ten budżetowy AT już skreślam, będzie coś jedną półkę wyżej + słuchawki i na początek wystarczy, bo i słowem konkluzji to raczej nie potrzebuję dopłacać do czegoś np z bezpośrednim napędem, jakiś średniak do max £350 mi wystarczy. Jeszcze raz podziękował za opinie. ps: Reduktor Szumu bardzo fajny kanał na yt. Często nie wiem o czym on mówi, ale bardzo lubię gościa słuchać. Imo dużo ciekawych materiałów, tu np o audiofilach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi