Il Brutto 1 628 Opublikowano 16 października 2020 Opublikowano 16 października 2020 Do mnie dzisiaj dotarl soundbar Yamaha 108 o ktorym mowa byla pare postow temu, najlepsza opcja ktora jestem mile zaskoczony to clear voice. Zrobilem kilka testow i robi to duza roznice, najlepiej slyszalne bylo jak podczas dialogu leci jakas muzyka w tle w filmie, tak przetwarza dzwiek ze slychac bardzo dobrze slowa tej piosenki w tle. Trzeba raczej uslyszec bo takie opisywanie tego nie oddaje. Ale jak ktos ma nienajlepszy sluch jak ja to zdecydowanie polecam. Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 17 października 2020 Opublikowano 17 października 2020 Oprócz gramofonu, płyty, to jeszcze w pudełku znalazłem szczotkę i czyścik do igły pro jecta: 1 Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Podłączyłem, odsłuchałem. Na szybko. Mam wrzenie ze gra cieplej, dźwięk jest czysty i na wokalu to słychać. Jest sterylny ten wokal. musze kabel kupić, 2m potrzebuje. Nie wiem czy dobrze nacisk igły ustawiłem. Muszę wagę jubilerska kupić. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Zamiast wagi stukaj na pre, ramię ma być w poziomie w równowadze ta wkładka ma dużą tolerancję jeżeli chodzi o nacisk więc jeżeli będzie lekko mocniej to nic się nie stanie, jeżeli dźwięk będzie niedociążony to leciutko dokręć i po sprawie. Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 (edytowane) Ten lampowy S za tysiąc.... teraz na bank nie dam rady. Szukam kabla. Melodika? Na S2 pisałeś że szkoda kasy. https://sklep.audiocolor.pl/produkt/pro-ject-przedwzmacniacz-gramofonowy-tube-box-s/?attribute_kolor=Srebrny&mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral To? Rozumiem, że robotę zrobią lampy. Te tanie pudełka nic mi nie poprawią? Edytowane 18 października 2020 przez iluck85 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 Tak ten z linka styka, dwójkę odpuść bo nie warty swojej ceny. Melodika to poziom tego Pro jecta więc ani lepiej ani gorzej tylko kup z uziemieniem. 1 Cytuj
iluck85 2 965 Opublikowano 19 października 2020 Opublikowano 19 października 2020 @Absolem a ten? https://www.q21.pl/pro-ject-phono-box-s.html Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 19 października 2020 Opublikowano 19 października 2020 3 godziny temu, iluck85 napisał: @Absolem a ten? https://www.q21.pl/pro-ject-phono-box-s.html Osobiście brałbym z lampami, to jest inna charakterystyka brzmienia. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 23 października 2020 Opublikowano 23 października 2020 Pytanie z tych laickich ale jak podłączę Sexa do Soundbar aby mieć pełen support Dolby Atmos to nie stracą nic na jakości obrazu? Przepuści to normalnie hdr? Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 23 października 2020 Opublikowano 23 października 2020 Musisz sprawdzić w specyfikacji soundbara. Jakieś tam Yamahy przepuszczają hdr 4k, a nie wiadomo co masz. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 23 października 2020 Opublikowano 23 października 2020 No właśnie nie ma nic, że coś puszcza, a tym bardziej 4k hdr. Jakoś na to nie liczę. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 23 października 2020 Opublikowano 23 października 2020 Godzinę temu, balon napisał: Pytanie z tych laickich ale jak podłączę Sexa do Soundbar aby mieć pełen support Dolby Atmos to nie stracą nic na jakości obrazu? Przepuści to normalnie hdr? Z drugiej storny TV ma wejście eARC tylko sam w sobie nie mam Dolby Atmos, więc może chodzi to jego głośniki, a wypuści sygnał przez eARC w formacje DA na Soundbar? No nic jak będę miał Sexa to się dowiem, ponieważ obecnie nie mam żadnego odtwarzacza z materiałami w tym formacie. Appek na tv nie liczę bo ponoć też mogą nie być wyznacznikiem, że mi nie puści tego przy zew odtwarzaczu z DA. Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Z drugiej storny TV ma wejście eARC tylko sam w sobie nie mam Dolby Atmos, więc może chodzi to jego głośniki, a wypuści sygnał przez eARC w formacje DA na Soundbar? No nic jak będę miał Sexa to się dowiem, ponieważ obecnie nie mam żadnego odtwarzacza z materiałami w tym formacie. Appek na tv nie liczę bo ponoć też mogą nie być wyznacznikiem, że mi nie puści tego przy zew odtwarzaczu z DA.Wypuści w takim formacie jaki obsługuje. Nie ma audio pass through czyli u ciebie pewnej max Dolby Digital albo DTS. Jak chcesz Atmos to musisz bezpośrednio do soundbara puścić dźwięk ze źródła. Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 37 minut temu, WisnieR napisał: 11 godzin temu, balon napisał: Z drugiej storny TV ma wejście eARC tylko sam w sobie nie mam Dolby Atmos, więc może chodzi to jego głośniki, a wypuści sygnał przez eARC w formacje DA na Soundbar? No nic jak będę miał Sexa to się dowiem, ponieważ obecnie nie mam żadnego odtwarzacza z materiałami w tym formacie. Appek na tv nie liczę bo ponoć też mogą nie być wyznacznikiem, że mi nie puści tego przy zew odtwarzaczu z DA. Pokaż więcej Wypuści w takim formacie jaki obsługuje. Nie ma audio pass through czyli u ciebie pewnej max Dolby Digital albo DTS. Jak chcesz Atmos to musisz bezpośrednio do soundbara puścić dźwięk ze źródła. No ale pewno jak podłączę nextgena do sb to nie wypuści pełnego 4k z hdr? Cytuj
WisnieR 2 774 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 Zależy co obsługuje twój soundbar ale widzę że i tak kupuje xh90 więc nieaktualne Cytuj
rah 153 Opublikowano 24 października 2020 Opublikowano 24 października 2020 (edytowane) Jeżeli kupujesz Soniaka XH który ma dwa hdmi 2.1 to możesz puścić sygnał z konsoli pod hdmi 2.1 bez earc a wypuścić na soundbar tym z earc. Dwa kable zamiast jednego co prawda ale po zakupie właśnie modelu XH wczoraj tak podłączyłem i mam wrażenie że jest lepiej z obrazem niż gdy puszczałem przez ampli. Nie sprawdzałem atmosa ale dźwięk leci bez problemu. Edytowane 24 października 2020 przez rah Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 26 października 2020 Opublikowano 26 października 2020 Ale afera, ale afera. https://hdtvpolska.com/planujesz-zakup-amplitunera-pod-ps5-xbox-series-x-lub-nowe-karty-nvidia-porty-hdmi-2-1-nie-dzialaja/ Cytuj
Kaczi 829 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 Hej posiadam obecnie soundbar Sony ale nie obsługuje on 4K HDR. Oprócz tego mam PS4 PRO, odtwarzacz UHD i pewnie wjedzie nowa generacja. Z tego co widzę obecne soundbary maja 1 albo 2 HDMI inputy co w obecnej sytuacji trochę za mało żeby wszystko podłączyć pod listwę i jednym kabelkiem do TV. Posiadam głośniki 2.0 KEF 100w i czy polecacie jakieś tani/ dobry AV reciver do tych głośników czy to kiepskie rozwiązanie? Oczywiście żeby było w standardzie 4K z HDR Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 Koledzy jak podłącze ( jeśli się da) XSX bezpośrednio do soundbar to on obsłuży mi DA i inne bajery? Mój TV jest stary i nie ma nic. Czy bez zmiany TV nie na sensu ? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 1 godzinę temu, SetoPL napisał: Koledzy jak podłącze ( jeśli się da) XSX bezpośrednio do soundbar to on obsłuży mi DA i inne bajery? Mój TV jest stary i nie ma nic. Czy bez zmiany TV nie na sensu ? Jak wepniesz bezpośrednio XSX do sb to będziesz miał DA. Oczywiście pod warunkiem, że twój soundbar oraz dana gra będzie obsługiwać atmos. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 1 hour ago, balon said: Jak wepniesz bezpośrednio XSX do sb to będziesz miał DA. Oczywiście pod warunkiem, że twój soundbar oraz dana gra będzie obsługiwać atmos. Soundbar biorę ten co polecałeś :), ale mocno waham się czy teraz. W tym roku już kupiłem laptopa, teraz XSX i SB. Nie wiem czy to nie przegięcie troche A wiadomo coś o gierkach w DA? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 6 minut temu, SetoPL napisał: Soundbar biorę ten co polecałeś :), ale mocno waham się czy teraz. W tym roku już kupiłem laptopa, teraz XSX i SB. Nie wiem czy to nie przegięcie troche A wiadomo coś o gierkach w DA? No ponoć już jest trochę z DA na Xklocka. Ponoć m.in. Gearsy 5, Forza Horizon 4, czyli moje must have. 1 Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 Hehe też czekam na te gry właśnie (pipi)a stara mnie zabije jak tyle siana wydam... no nic poczekam na Twoje wrażenia i wtedy pomyślę. Może na murzyński piątek coś będzie Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 No ja xsx, nowy tv, sb w ostatnie 2 tyg, więc znam ten ból, chociaż nie do końca aż tak, ponieważ „stara” nic nie oponowała Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 30 października 2020 Opublikowano 30 października 2020 (edytowane) 44 minutes ago, balon said: No ja xsx, nowy tv, sb w ostatnie 2 tyg, więc znam ten ból, chociaż nie do końca aż tak, ponieważ „stara” nic nie oponowała Może czeka na odpowiedni moment i wtedy Ci wypomni;) one nie zapominaja. Nigdy. No moja to w sumie Panna. Młodsza o 9 lat. Edytowane 30 października 2020 przez SetoPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi