Skocz do zawartości

audio do pokoju

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 205,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Podsyłam fotkę głośników, które niedawno kupiłem. Tym razem podłączone.

• O gustach sie nie dyskutuje. Rozumiem ze robiles odlsuch i sposrod kilkunastu konfiguracji wybrales to - twoja sprawa ja bym nie kupil tego. Ale stereo do gier i filmow? WTF?    

• Tak się pochwalę nowym nabytkiem w strefie audio. Subwoofer Velodyne Impact 10 obok zestawu Pylon Pearl 25.         Można teraz grać/słuchać/oglądać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jakis zestaw 2.1 polecacie pod TV? 

Pytanie amatora, jezeli mam TV z dolby atmos, to po podlaczeniu dodatkowych kolumn nadal DA bedzie działać? 

Opublikowano

Czy ampli i 2 kolumny + sub mają sens do kina domowego czy nie brnąć?

No za uja nie chce mi sie ryć kilometra ściany na tylne głośniki. Kupię porządne kolumny, wiem, że to będzie stereo. Ale tak się zastanawiam, czy może lepszy byłby jednak jakiś soundbar z dobrej półki? Bo słyszałem, że te powyżej 4k golda to nawet potrafią dobrze zagrać. 

Opublikowano

Za ponad 4k idzie kupic zestaw 2 kolumn z centralna i amplitunerem. Na pewno zagra to 5 razy lepiej niż soundbar.

Opublikowano
Za ponad 4k idzie kupic zestaw 2 kolumn z centralna i amplitunerem. Na pewno zagra to 5 razy lepiej niż soundbar.
Bo nie miałeś soundbar za ponad 4k.
Opublikowano

Do filmów, gier może masz racje, jak Gekon jednak chce jeszcze posłuchać muzyki to polecam zrobić sobie odsłuch z Soundbarem i zestawem kolumn w specjalistycznym sklepie.

Opublikowano

Nie no, do muzyki to tak średnio. Tzn zależy do jakiej jeszcze. Ale jak grasz, oglądasz filmy i czasem muza, no to only soundbar z atmos i tyłem.

Opublikowano

No kurde chłopaki właśnie. To ma być do filmów. Do muzy to mam zestaw.

Myślałem, że ktoś ma porównanie, bo ja tylko czytałem w necie opinie, że dzisiejsze soundbary dają radę. Też jestem za ampli i kolumnami, ale no, nie będzie dźwięku przestrzennego. 

Opublikowano

Dobra, to jeszcze jedno pytanie. Będzie jednak ten zestaw 5.1.

Tylko pytanie, czy głośniki podtynkowe, o na przykład takie coś https://allegro.pl/oferta/glosnik-sufitowy-dwudrozne-bialy-jbl-165mm-2-szt-11287531984

będą ok jako głośniki efektowe? Te za plecami

Nie musza być konkretnie te, ale chodzi mi o podobną konstrukcję. Jest napisane, że niby sufitowe, ale chyba jeden chuj? 

Opublikowano

Dopłać parę groszy i weź Klipscha, w kinie sprawdzają się idealnie i są łatwe do napędzenia przy budżetowym ampli. 

Opublikowano
20 godzin temu, gekon napisał:

Dobra, to jeszcze jedno pytanie. Będzie jednak ten zestaw 5.1.

Tylko pytanie, czy głośniki podtynkowe, o na przykład takie coś https://allegro.pl/oferta/glosnik-sufitowy-dwudrozne-bialy-jbl-165mm-2-szt-11287531984

będą ok jako głośniki efektowe? Te za plecami

Nie musza być konkretnie te, ale chodzi mi o podobną konstrukcję. Jest napisane, że niby sufitowe, ale chyba jeden chuj? 

Mam takie 4 w suficie jako atmosy, jak będziesz wybierał patrz na Om-y aby pasowało do ampli.

Opublikowano
6 godzin temu, Fanek napisał:

Mam takie 4 w suficie jako atmosy, jak będziesz wybierał patrz na Om-y aby pasowało do ampli.

Ale jako efektowe zamiast tylnych kolumn przy 5.1 to rozumiem też byłyby ok?

Sorry ale jestem zielony, a nie chcę wtopić. 

Tym bardziej, że teraz mam poważny remont i mogę montować głośniki póki ściany rozbebeszone, a nie mam jeszcze ampli xD Bym miał ALE no nie ma opcji, żeby coś teraz kupić. 

Opublikowano

ja Tobie tego nie zagwarantuje jako surroundy w 5.1

a nie możesz typowych znaleźć?

Opublikowano
16 godzin temu, Fanek napisał:

ja Tobie tego nie zagwarantuje jako surroundy w 5.1

a nie możesz typowych znaleźć?

Typowe, czyli kolumny? No są, ale żona marudzi, że nie chce w salonie wiszących skrzynek

a amplitunera? Nie, nie ma. Nie wiem co się stało, ale za chuja nie ma teraz tego sprzętu

Opublikowano

Chodzi mi o tego typu, też myślałem u siebie nad kolumnami podłogowymi, ale 20m2 wyszło że ubędzie za dużo miejsce i wybrałem te

monitor-audio-bronze-two.jpg

https://nautilus2.pl/podstawkowe/3168-monitor-audio-bronze-two.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral

Mam tego Denona, fakt cena troche odstrasza teraz, widać są problemy z dostępnością

https://allegro.pl/oferta/denon-avc-x3700h-9-2-dostepny-24h-11252912576

Opublikowano
6 godzin temu, gekon napisał:

Typowe, czyli kolumny? No są, ale żona marudzi, że nie chce w salonie wiszących skrzynek

Jeżeli masz ściany w remoncie to zrób bruzdy na kable najlepiej w peszelu, fajny wieszak, zgrabna kolumna podstawkowa i będzie wyglądało elegancko. Zagra to zdecydowanie lepiej niż jakakolwiek sufitówka. Pamiętaj że jeżeli to ma zagrać to nie możesz traktować tego jako głośnika sufitowego do atmos który odzywa się raczej rzadko. Przy wyborze ampli zwróć uwagę na to ile ciągnie prądu bo jeżeli producent deklaruje 100V na kanał a ampli pobiera 200 przy użytkowaniu to bardziej atrapa niż coś sensownego. 

Opublikowano

z amplitunerami to chyba taka sama chryja jak z dostepnoscia ps5 czy kart graficznych. Od ręki tylko jakieś basici yamahy, a takie fajne denony co w sklepie denona z glosnikami 5.1 sa za retail cene 5300(oczywiscie niedostepne) w sklepach co maja na stanie to za 10k latają.

Opublikowano

no wiadomka, wszystkie chipy świata władowali do szczepionek

co zrobisz jak nic nie zrobisz:unknown:

Opublikowano

"insajderzy" na forach audiofilskich piszą, że ma być jakiś nowy duży rzut pod koniec marca za normalny pięniądz. No cóż poczekam, bo jednak kino domowe to fanaberia, a nie rzecz pierwszej potrzeby by płacić 2x tyle co jest to realnie warte.

Opublikowano
2 godziny temu, Soban napisał:

za normalny pięniądz

Nie licz na to chyba że będziesz brał za granicą.

Opublikowano

ejo, a jak to jest z tym mocowaniem głośników do ściany?

Robię dziurę, puszczam kabel, lepię gipsem i wystaje taki frędzel ze ściany? Tak widziałem na poradnikach na yutube, ale to sądząc po grzybie na ścianach raczej panowie nie zwracają ogólnej uwagi na estetykę. Ale ja nie wiem, może to właśnie tak się to robi?

Czy elegancko są jakieś zaślepki/gniazda itp? Czego szukać?