Skocz do zawartości

audio do pokoju

Infidel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie podobnie, podkręcenie głośności tyłu względem belki rozwiązuje sytuację. 

Najwięcej jednak zrobiło mi przeniesienie tylnych głośników z oparcia kanapy na stojaki. Ustawiłem je trochę powyżej wysokości uszu i skierowałem pod ukosem do środka. Robi mocno, szczególnie w Atmosie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chlopaki bo jestem kompletny noob. Jak mam w tv gniazdo hdmi arc i chce podlaczyc zestaw 5.1 to wystarczy amplituner tylko poprzez te gniazdo podlaczyc czy musze go oddzielnie podlaczyc do tv i do ps5 zeby na konsolce tez miec dswiek przestrzenny? 

Opublikowano

Wszystko podłączasz do ampli. Ja mam xboxa do ampli, a ampli do tv. Dźwięk jest prima sort, bo ampli rozprowadza sobie dźwięk do glośników bez udziału tv.

• Plusik 1
Opublikowano

Jednak polaczylem ampli z tv przez hdmi arc i wszystko dziala git, w konsoli nawet samo sie przestawilo na dzwiek 5.1.

Niestety kolezko prepersie ale polaczenie jak mowisz nie było możliwe bo ps5 ma tylko jedno wejście hdmi a optyka nie ma wcale :)

Opublikowano
58 minut temu, kanabis napisał(a):

Jednak polaczylem ampli z tv przez hdmi arc i wszystko dziala git, w konsoli nawet samo sie przestawilo na dzwiek 5.1.

Niestety kolezko prepersie ale polaczenie jak mowisz nie było możliwe bo ps5 ma tylko jedno wejście hdmi a optyka nie ma wcale :)

A  ps5 bezpośrednio  do tv?

Opublikowano
3 godziny temu, Boomcio napisał(a):

Ale dlaczego nie tak jak Ci pisałem:notbad:nwm

No ale jak podlacze ps5 do ampli to bede mial obraz skoro ps5 nie bedzie polaczone w zaden sposob z tv? :)

Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 15:28, kanabis napisał(a):

No ale jak podlacze ps5 do ampli to bede mial obraz skoro ps5 nie bedzie polaczone w zaden sposob z tv? :)

Tylko w zależności od amplitunera możesz nie mieć 4k/120/HDR itp.

• Plusik 1