Square 8 604 Opublikowano 30 września 2017 Opublikowano 30 września 2017 Za całość bez kabli dałem ok 8,2k. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Grześ jak tam updejt? jakieś fotki i recenzja jak to gra :) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 Za całość bez kabli dałem ok 8,2k. + jeszcze TV 4K + jeszcze PS4 Pro + kamera, ps vr Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 8 października 2017 Opublikowano 8 października 2017 ps vr? :) a po co to komu? Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 9 października 2017 Opublikowano 9 października 2017 (edytowane) Za całość bez kabli dałem ok 8,2k. + jeszcze TV 4K+ jeszcze PS4 Pro + kamera, ps vr Trza dziś ładną kasę wydać, by być zaspokojonym graczem. Soundbar - 7,500złLG oled B6-65 - 13999zł PS VR - 1799zł (Żona w sumie kupiła) PS4 Pro - 1699 Switch - 1499zł + gry No sporo kasy przepuściłem na przestrzeni roku :D ale czy warto? WARTO! :) A żeby nie spamować dodam, że do Sony HTST5000 wyszedł właśnie patch, dzięki któremu wszedł do soundbara DTSX :) Edytowane 9 października 2017 przez Wesker Cytuj
oran 18 Opublikowano 16 października 2017 Opublikowano 16 października 2017 Wy się tu znacie, mam telewizor PHILIPS 49PUS6101/12 Takie gówienko, ale to do mojego pokoju. Gram se tu i w ogóle. Ale ma on strasznie badziewne głośniki. Nie chcę 5.1 więc albo 2.1, albo 2.0 - tylko kwestia jakie będą pasować? Bo podłączyłem jakieś stare creativy od kompa i musiałem głośność zmieniać gdzieś głęboko w menu. Jakie mam kupić by działały z pilota? Chciałbym te edifier CX3 bo ponoć dobroć, ale nie wiem czy mi to będzie działać tak jak chcę. Bo chodzi by dźwięk z tv szedł nie z ps4 - dlatego, że czasem jakieś tefałen turbo oglądam i mecze w piłkę kopaną oczywiście też. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 (edytowane) Miałem Philipsa i wiem, że trzeba głęboko w menu zmieniać głośność.Bo zmienia się ustawienia wyjścia słuchawkowego. Zależy z jakiego pilota chcesz zmieniać tą głośność?Jeżeli z pilota od głośników to ok.A jak z pilota tv to chyba tylko amplituner z hdmi i głośniki do tego. Edytowane 17 października 2017 przez keyzee Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 A moze wtedy jakis soundbar? W tej cenie kupisz juz w miare fajna listwe, kabelek jeden, subwoofer tez juz powiniene byc bezprzewodowy. Dzialac bedzie np po optyku wiec bedzie z tv wspolgralo ideolo. Cytuj
oran 18 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Takie mam wyjścia, czyli ponoć (na wykopie mi podpowiedzieli), że wystarczy właśnie albo jakiś z cyfrowym wyjściem, albo każdy wzmak z wyjściem na dwa kanały. Nawet głośniki te CX3 będą pasować również bo mają takie wyjście :) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Wybaczta ale nie mam czasu na szukanie a spytnac mozna na szybko. Jakis ciekawy soundbar. Nie koniecznie drozyzna za marke ale z dobrym brzmieniem. Ktos cos? Czy to jeden huy co brac? Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 No to oran podepniesz wlasnie tym Digital Audio Out czyli kablem optycznym z czerwonym swiatelkiem ;p Mozna jeszcze po HDMI ale ja pomimo wszystko lubie optyke ;p Mozesz w cenie tych CX3 kupic np Samsunga K360 badz Philipsa HTL1193B/98 (patrzylem na stronie RTVEUROAGD) @KoBik Najtansze listwy sa po 200-300zl ale to sa same listwy bez suba i generalnie bez brzmienia. Pozniej masz zestawy do 500zl ale przewodowe laczenie listwy i suba np od Sony, za te pieniadze fajnie gra jednak kable i przez to kiepska mozliwosc rozstawu sprzetu w pomieszczeniu. Pozniej juz bezprzewodowe zestawy po okolo 650zl typu Samsung czy wlasnie Philips no i w gore cenowo powyzej 1k ktore maja wiecej mocy, niektore listwy maja system 3.1/5.1/7.1/9.1 i inne bajery. Najlepiej pojsc do marketu i posluchac sobie i ocenic samemu. Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 oran -wejście w głośnikach a w TV wyjście.Tam masz wejście CVBS i wejście audio. Te głośniki byłyby ale dalej do wyjścia słuchawkowego będziesz je musiał podłączyć.Ustawisz wysoki poziom na wyjściu słuchawkowym i będziesz resztę ustawiał na głośnikach.Ale zawsze wyjście słuchawkowe ma ograniczenia mocy. Proponowałbym jednak ten optyk lub hdmi. Cytuj
oran 18 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 (edytowane) To ten soundbar bedzie lepszy niż te 2.1 głośniki? @keyzee to czyli tam nie ma wyjścia audio jako takiego, oprócz optyka? Edytowane 17 października 2017 przez oran Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Tak mi się wydaje że nie ma,oprócz też jeszcze słuchawkowego.Z tego co pamiętam jakieś Eidifiery miały wejście optyczne i dosyć je polecali.Wszystko zależy ile chcesz wydać :) Cytuj
oran 18 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 Soundbar ładniej wygląda, ale nie chce mi się wierzyć, że gra lepiej od takiego konkretnego 2.1, najlepiej to bym wydał tak z 500 zł maksymalnie. Coś polecisz? Cytuj
keyzee 86 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 http://edifier.com.pl/product-pol-27-Edifier-C2XD.html Może to by Cię satysfakcjonowało? Ciężko mi polecić coś bo nie siedzę w tym tak bardzo żeby doradzać. 2 Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 października 2017 Opublikowano 17 października 2017 O tez fajna opcja. I cenowo calkiem. Nie zależy mi na duzej mocy i to byloby chyba w sam raz. Cytuj
kristoff_mk 54 Opublikowano 2 listopada 2017 Opublikowano 2 listopada 2017 pytanko mam do obeznanych w temacie chcę sobie zrobić nagłośnienie do pokoju. aktualnie mam tylko 2 kolumny yamahy, trochę stary model ns-50f, ale działające. do tego sub też yamahy. zastanawiam się czy dokupić do tego front i satelity yamahy, czy nie bawić się i sprzedać wszystko i kupić cały zestaw z jednej serii jakiejś dobrej marki (np. Klipsch?). jak gadałem z gościem w sklepie to mi powiedział, że najlepiej jak głośniki są jednej marki i z jednej serii, wtedy można otrzymać najlepsze brzmienie. nie mam pojęcia czy to prawda. problem polega na tym, że aktualnie nie można dostać do tych kolumn yamahy odpowiadających ich serii głośników i musiałbym dopasować jakieś zamienniki znalazłem 2 zestawy: http://allegro.pl/onkyo-tx-nr656-klipsch-r-26f-5-0-gratis-raty0-i7010748912.html http://www.rtvmax.pl/Sklep/RP-250-Home-Theater-System,2,0,351,8352.htm jeśli chodzi o amplituner to będę celował w onkyo 656 będę wdzięczny za jakąś radę Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 12 listopada 2017 Opublikowano 12 listopada 2017 (edytowane) Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie. Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel. Edytowane 12 listopada 2017 przez Absolem Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 12 listopada 2017 Opublikowano 12 listopada 2017 Sorki za zwłokę ale zarobiony byłem a chciałem też dokładnie przestować monstrum zwane Sony Ht-St5000 i Panowie jak to gra to jest w szoku, pozytywnym oczywiście. Po ustawieniu wielu funkcji i mierzeniu odległości od SB do sufitu aktywowałem Dolby Atmos. Na pierwszy rzut poleciał Mad Max bo support tego filmu w tym dźwięku jest niesamowity. Nie wiem jak Ci magicy z Sony tego dokonali ale dźwięk faktycznie rypie nas od góry aż miło. Każdy kanał słychać wyśmienicie ale najlepszym atutem zestawu moim zdaniem jest sub. Bydle nie dość, że wielkie i ciężkie to wykonane tak hi endowo, że bardziej się chyba nie da hehe. Zaś co ten sub potrafi zrobić z podłogą i kanapą to porównałbym z seansem w dobrym kinie. Podłoga drży przy 80% mocy ustawionej a kanapa wibruje (uwielbiam ten efekt hehe). Sama listwa wykonana jest perfekcyjnie, czuć że to sprzęt za prawie 8k no i też swoje waży. Do Oleda pasuje wręcz idealnie a 3 wejścia hdmi 4k wystarczą do podłączenia moich sprzętów. Ogólnie zgadzam się z recenzjami tego SB, to naprawdę skok milowy jeżeli chodzi o listwy a 7.2.1 choć imituje daje złudzenie słuchowe niczym VR z rzeczywistością. Rekomenduje HTST5K i Atmos.Jak po paru tygodniach wrażenia? Nic się nie zmieniło? Kupił byś jeszcze raz? Cytuj
kristoff_mk 54 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Onkyo lubi się z Klipschami, dobre soczyste brzmienie. Ten zestaw RP 250 wbije Cię w fotel. dzięki za odpowiedź. jutro jestem umówiony w sklepie na odsłuch. zestaw onkyo rz-820 + Klipsche 2x250f, 250c i 2x150s +sub 110 sw. facet mi powiedział, że te głośniki charakterystycznie grają i najlepiej żebym przed zakupem odsłuchał, jak będzie git to kupuje Cytuj
kristoff_mk 54 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 (edytowane) ok, byłem wczoraj w sklepie na odsłuchu. po godzinnej dyskusji i odsłuchaniu 3 różnych zestawów (klipsch, polk audio, pylon) zdecydowałem się na zestaw: Polk S50 Polk S35 Polk S10 Quadral Qube activ 8 Onkyo TX-RZ810 całość wyniosła 10,5k bez kabli. montaż planowany na przełom grudnia i stycznia więc dopiero wtedy zdam relacje jak to gra w warunkach domowych tak na marginesie mogę polecić sklep planetu dźwięku w Warszawie. dobre ceny, spory wybór, a pan Konrad bardzo fajnie umie doradzić Edytowane 15 listopada 2017 przez kristoff_mk 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 (edytowane) Fajny zestawik. Subka to mogli lepszego doradzić do tych głośników. Za 1500zl u mnie siedzi nowy Velodyne Impact 10. Co prawda kupiony z Włoch, bo tam było taniej niż u nas ale sub lepszy niemal pod każdym względem. Kolumny za to masz sztosik. :lapka: Planeta dźwięku. Znam pomimo że nie jestem z Wawy. Kupowałem u nich słuchawki audiotechnici msr7. Dobry kontakt, dobry sklep. :cool: Edytowane 15 listopada 2017 przez ireniqs Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 Dzisiaj zmieniam moje wysłużone Klipsche 28f na Polk Audio rti A9. Sąsiedzi docenią :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi