Whisker 1 450 Opublikowano 23 stycznia 2016 Opublikowano 23 stycznia 2016 Zainteresowałem się konkretnie tym soundbarem i chyba właśnie kupię Sony. A jak w grach dźwięk? Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Dla mnie super . Dosłownie słyszę więcej....np. gram teraz w GTA5 , dźwięk otoczenia kiedy spaceruje , odgłosy z ulicy , ptaszki ćwierkają i to (pipi)niecie kiedy wsiadasz do samochodu i radio odpalasz , piękna sprawa ! Dla mnie właśnie ten sprzęt sprawdził się w 100% . Niska listwa , liczba wejść HDMI . Nie żałuje złotówki Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Jeszcze bardziej się jaram ostatnie pytanie jak z sub'em, gdzie go ustawiasz bardziej przy tv czy obok siebie? I czy czuć dudnienie poprzedni jak mialem to w batttlefieldzie firanka szła do góry po wygrzewie z czołgu Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Ja go stawiam obok siebie , tak ok 1,5m od lewego ucha . Daje rade Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 (edytowane) Na polce masz tego suba czy na podlodze. Troche komiczne trzymac glosnik niskotonowy przy uchu :jakasemotka: Edytowane 25 stycznia 2016 przez Plugawy Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Panowie, co sądzicie o tych kolumnach? http://www.euro.com.pl/zestawy-kolumn/m-audio-hts-900-mkii-czarny.bhtml Cytuj
seb.maz 722 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Na polce masz tego suba czy na podlodze. Troche komiczne trzymac glosnik niskotonowy przy uchu :jakasemotka: na podłodze . Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Panowie, co sądzicie o tych kolumnach? http://www.euro.com.pl/zestawy-kolumn/m-audio-hts-900-mkii-czarny.bhtml To szajs i kasa w błoto. W podobnej cenie lepsza Taga. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 25 stycznia 2016 Opublikowano 25 stycznia 2016 Czemu tak uważasz? Mógłbyś rozwinąć? Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 Głośniki M-audio są beznadziejnie wykonane i grają wg mnie fatalnie. Za podobne pieniądze masz coś takiego http://www.polpak.com.pl/produkt/5825/Zestaw_kolumn_5.0_TAGA_HARMONY_TAV-606v.3 Zagra to znacznie lepiej. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 26 stycznia 2016 Opublikowano 26 stycznia 2016 No myślę nad kolumnami Taga też, musiałbym je gdzieś wypróbować... Za to chyba zdecydowałem się który wzmacniacz - wybór padł raczej na Denon AVR-X1200W za 1999 zł. Wydaje się byś najlepszym wyborem pod taką cenę. Cytuj
Extrimer 7 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 (edytowane) http://www.euro.com.pl/zestawy-kina-domowego1/yamaha-htr-2067b-prism-audio-onyx-100-czarny.bhtml Co sądzicie o tym zestawie? Nie jestem jakimś audiofilem, ale... Śmiało możesz brać ten zestaw, za ta i większą cenę lepszego nie znajdziesz. Dźwięk jest prawdziwy, moc również, to nie jakiś wzmacniacz gdzie pisze 100W na kanał a ledwie 10W leci , tu elegancko napędza te kolumny. Sam mam yamaha htr 3064 i prism onyx 100 , syki czyste, basy głębokie (czuć w podłodze tak poza tym) Oczywiście wzmacniacz ma wbudowany equalizer, co jest genialnym pomysłem. razem z Compressed Music Enhancer tworzy idealnie całość. Dałem jakieś 1300zl , sąsiad brał pioneera za 2500 , później płakał prawie,ze do jakości muzyki z mojego kina mu daleko, jego kolumny graja płasko, bas prawie nie istnieje, syki w tyle, mimo iż możesz dać na max bass i treble, włączyć wspomagacze, to tak naprawdę daleko mu do yamahy. Zobacz gdzieś w mediamarkt czy takim sklepie, zazwyczaj sa zestawy yamahy i można coś odsłuchać. Ja jestem mega wymagający do dźwięku i śmiało tu daje 10/10 za jakość podejście do muzyki, 5.1 itp. Aha i jedno ale, oceniam to po ustawieniu Equalizera, bo bez niego jest znacząca różnica , ale właśnie po to jest ten EQ (i Compressed Music Enhancer) by brzmiało lepiej Pod kino i muzykę na dużych głośnościach spisuje się wzorowo, nic nie pierdzi, nie trzeszczy,nie drażni, naprawdę wzmacniacz radzi sobie z kolumnami bardzo dobrze i to az mile dla uszu, gorsze dla sąsiadów Aha i jest to pierwsze kino przy którym dosłownie nie czuje potrzeby subwoofera, tak mocno i głęboko basy grają. ps kolega brał niedawno Yamah HTR 3066 i prism onyx 200,kolumny różnią się tym,ze na kolumnę przednia maja o jeden głośnik basowy więcej, gra tak samo wzorowo po ustawieniu EQ i wlaczeniu Compressed Music Enhancer. Edytowane 27 stycznia 2016 przez Extrimer Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 (edytowane) Aha i jest to pierwsze kino przy którym dosłownie nie czuje potrzeby subwoofera, tak mocno i głęboko basy grają. Jak czytam coś takiego to zawsze się uśmiecham pod nosem Żaden front nie zejdzie tak nisko jak sub, to raz. Po drugie kanał LFE to oddzielna ścieżka, która nie jest w magiczny sposób puszczana na fronty. Poprostu tego nie słyszysz Edytowane 27 stycznia 2016 przez mattaman Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Extrimer, jesteś pierwszą osobą, która chwali kolumny Prismy, heh. Ile ludzi, tyle opinii. Chyba faktycznie trzeba się wybrać i samemu posłuchać. Cytuj
Extrimer 7 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Aha i jest to pierwsze kino przy którym dosłownie nie czuje potrzeby subwoofera, tak mocno i głęboko basy grają. Jak czytam coś takiego to zawsze się uśmiecham pod nosem Żaden front nie zejdzie tak nisko jak sub, to raz. Po drugie kanał LFE to oddzielna ścieżka, która nie jest w magiczny sposób puszczana na fronty. Poprostu tego nie słyszysz tez bym sie usmiechal nie znajac sprzetu na zywo a komentujec z serii "nie znam sie to sie wypowiem " Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Czyli jednak nie zrozumiałeś, że subwoofer jest niezbędnym elementem kina domowego. Nie ma znaczenia jak dużo basu dają fronty, to jest zupełnie inny rodzaj basu. 1 1 Cytuj
Extrimer 7 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Ty widocznie nie rozumiesz,ze sprzęt który daje rade wypuścić z siebie bas na poziomie 40-63Hz nie potrzebuje MUSOWO subwoofera i tyle. Figaro szuka bardzo dobrego kina domowego a nie zestawu do dyskoteki czy audiocar Przecież subwoofer może sobie później podłączyć wiec nie wiem po co się spinasz. Serio zbędny ten offtop. Dla twojej ciekawości podłączony miałem subwoofer 100W a nie wybijał się on z całego zestawu nawet po kalibracji to świadczy o tym jak dobrze sobie fronty radzą w yamaha. Mówiąc o wspomnianym pioneer, tam aż się prosi o to by był subwoofera, po prostu są rożne kina i nie każde ustawienie "large" da Ci taki sam bas jak w yamaha nawet mimo dobrych kolumn. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 No tak bo sub jest przecież po to aby napierda....ć w muzyce Oj chłopie. 1 1 Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 No myślę nad kolumnami Taga też, musiałbym je gdzieś wypróbować... Za to chyba zdecydowałem się który wzmacniacz - wybór padł raczej na Denon AVR-X1200W za 1999 zł. Wydaje się byś najlepszym wyborem pod taką cenę. Jeżeli chodzi o wzmacniacz w tym przedziale cenowym zwróc uwagę jeszcze na onkyo tx-nr 646. A na głosnikach nie oszczędzaj i kup najlepsze na jakie Cię stać bo zamiast dobrego efektu bedziesz w(pipi)iony biegał. Osobiście polecam JBL ( prawie każda seria)bo te głosniki sprawują się świetnie w każdym gatunku muzycznym o filmach i grach nie wspominając. Polecam zakupy w media markt tam w razie niemca możesz oddać wszystko bez żadnego problemu. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 (edytowane) Pojutrze ide do salonu Denona, gdzie wypróbuje ten model. A Onkyo ktoś już mi polecał, nie wiem ino czy to był ten model. Za to zupelnie nie rozumiem ostatniego zdania Edytowane 27 stycznia 2016 przez Figaro Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Daj znać jak już coś kupisz bom ciekaw jak gra i co wybrałeś. Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Pojutrze ide do salonu Denona, gdzie wypróbuje ten model. A Onkyo ktoś już mi polecał, nie wiem ino czy to był ten model. Za to zupelnie nie rozumiem ostatniego zdania Model o którym piszę to zeszłoroczna seria, dla mnie cudo po przejsciu z pioneera. Co do ostatniego zdania sam zmieniałem ostatnio sprzęt i kupowałem wszystko w media jak coś mi nie pasowało zwracałem bez żadnego pitolenia na metodzie prób i błedów dopasowałem gramofon ( za trzecim razem) a odtwarzacz cd za drugim i wszystko bez zbędnych pytań. W euro np. nygusy robią wszystko żeby nie dopuścić do zwrotu a to instrukcja/dokumenty otwarte a to baterie od pilota rozpakowane itd. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 (edytowane) Plugawy, a Ty co wybrałeś po radach Pajdy? Czy dalej niezdecydowany? Mars, ja raczej w jakimś sklepie audio kupię Edytowane 27 stycznia 2016 przez Figaro Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 (edytowane) Plugawy, a Ty co wybrałeś po radach Pajdy? Czy dalej niezdecydowany? Mars, ja raczej w jakimś sklepie audio kupię No to prismów tam nie trafisz Zwróc w takim razie uwagę na karty gwarancyjne, w takim sklepie własnie typ mi tłumaczył że jak masz sprzęt z zagranicznej dystrybucji to w polsce może być problem z serwisem gwarancyjnym. Na ile mówił prawdę cholera go wie. Edytowane 27 stycznia 2016 przez mars75 Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 27 stycznia 2016 Opublikowano 27 stycznia 2016 Tyle ludzi mi odradzało Prismy, że może lepiej 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi