Gość Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Nie no pierwsza świątynia prawie pękła wczoraj...prawie To ta z latwiejszych . Nie no zartuje, chyba dwie sa latwiejsze, a reszta trudniejsza . Kup sobie 99 zyc i probuj, kwestia poznania levelu, na jednej swiatyni stracilem 50 zyc, tej z ruchomym podestem i przelacznikami 8) z tym, ze zbieram rowniez puzle. Skad wiesz, ze "prawie"? Moze dopiero byles w polowie, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
dark gamer 3 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Hmm teraz przypomniał mi się Crash Bandicoot,tam również masowo traciłem życia,tylko że na ostatniej wyspie,zresztą nie tylko w tej grze.Tak czy siak Donkey przypomina mi platformówki z dawnych lat i dlatego jest lepszy od SMG . Cytuj Odnośnik do komentarza
hayami 18 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Dobiegłem do beczki z wystrzałem ale nie doskoczyłem, myślę że to byl koniec, ale bez Diddego ciężko trochę a nie chce mi się wyłazić z poziomu żeby go sobie zwerbować, w każdym razie pikawa daje znać w czasie gry:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Pious 8 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 A ja skończyłem całą na mirror. Była masakra, szczególnie w tych złotych planszach. Za to satysfakcja jest przeogromna, a następne przejście okazuje się dziecinnie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) Wczoraj skonczylem Donkey Konga na 100% 8) (bez czasowek). Musze sie przyznac, ze skorzystalem z opisu co do jednego puzla i wstyd mi z tego powodu . Nie cierpie korzystac z zadnych pomocy, ale niestety poleglem. Grajac w gre nie korzystalem nawet z extra serca i innych rzeczy, jedyny zakup jakiego bardzo czesto dokonywalem u "dziadka" to 7 balonow (zyc). Puzla nie moglem znalesc w swiecie 7.1, ktos kto skonczyl gre na 100% bedzie wiedzial o ktorego chodzi, w prawdzie jest tam logika, ale na nia nie wpadlem. Krazylem po levelu 2 godziny i robilem rozne cuda , a ostatni boss juz czekal. Znalazlem zycie i monete w tym levelu takze wiedzialem, ze mozna... ale nie skaplem sie, ze w tle jest jedna... nie chce spoilowac. Mimo wszystko gra jest mega zaj..ista. Retro Studios, dziekuje . Tak poza tym, gra nie jest, az taka trudna, czasem tracilem po 10, 20, a nawet 50 zyc, ale wszystko jest do przejscia, najgorsze sa swiatynie, cztery sa dosc trudne, ostatni boss jest easy po znalezieniu odpowiedniego stylaka. Edytowane 18 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
hayami 18 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Wszystko jest easy ale już po...hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 (edytowane) Na stronie IGN jest artykul: ''15 bardzo, bardzo, bardzo trudnych gier''. W zestawieniu znalalo sie duzo oldschoolowych tytulow, jest tam rowniez Donkey Kong Country Returns. Przyznaje, ze gra faktycznie jest trudna, ale nie tylko ta czesc, ogolnie ta seria gier nie nalezy do latwych. DKCR jest hardcoreowy i tyle. Pamietam jak meczylem sie w DKC2 w levelu z papuga i lataniem wsrod kolczastych roslinek ,zreszta nie tylko ten byl trudny. Jednak przeszedlem cala gre zdobywajac 102%. Link: http://games.ign.com.../1213050p1.html Edytowane 22 Listopada 2011 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
orzel 2 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Mam kilka pytań do ludzi którzy skończyli DKR na maxa. Czy Time atack wlicza się do procentu gry? Czy wszystkie świątynie nie posiadają punktów kontrolnych? Jaki jest max procentów w grze ,100% czy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pious 8 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Nie, tak, 200% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
orzel 2 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza
sajsmn 0 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Jak sterowanie wyglada? wiilot czy mozna classic controlera uzywac? Cytuj Odnośnik do komentarza
mad_rob 1 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Sterować można tylko przy użyciu Willota i Nunchucka, Classic Controler nie jest obsługiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza
sajsmn 0 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Paczka doszła. Zrobiłem na szybko kilka poziomów i jak do tej pory jest łatwo, jeśli chce się tylko zaliczyć level. Schody sie zaczynaja jak chce sie zebrac wszystkie duperele. Mam nadzieje ze dalej tez tak bedzie, easy to play hard to master. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Latwo ? Heh, zobaczysz pozniej, problemem bedzie nie zbieranie puzzli, ale przejscie levela. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 325 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Sterować można tylko przy użyciu Willota i Nunchucka, Classic Controler nie jest obsługiwany. Można samym Wiilotem sterować w poziomie jak klasycznym padem, polecam to rozwiązanie, znacznie bardziej precyzyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
bid0n 3 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Samym wiilotem steruje się b.dobrze. ps. cieńki jestem ,zaciąłem sie w 3 świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Czy ja jestem jakims kaleczniakiem z dwoma lewymi lapami, czy to normalne ze z pierwszym bossem juz z 10 razy widzialem game over? w ogole ta gra jest trudna, jaja jak berety z tym wskakiwaniem na te ptaki czy zaby. minimalnie zle przycelujesz i tracisz serduszko, no co za poziom trudnosci Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Poczekaj na latające beczki, tam to się zacznie hardkor. A pierwszy Boss raczej prosty jest. Może musisz lepiej skakanie wyczuć i przećwiczyć lądowanie w chcianym miejscu. I nie ma się co spieszyć podczas walk z Bossami i najpierw nauczyć się ich ataków i jak ich unikać a dopiero potem szukać ich czułego punktu. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Czy ja jestem jakims kaleczniakiem z dwoma lewymi lapami, czy to normalne ze z pierwszym bossem juz z 10 razy widzialem game over? w ogole ta gra jest trudna, jaja jak berety z tym wskakiwaniem na te ptaki czy zaby. minimalnie zle przycelujesz i tracisz serduszko, no co za poziom trudnosci Nikt nie mowil, ze bedzie latwo, jest wrecz odwrotnie - z opini graczy jasno to wynika, sam nieraz pisalem ze gra jest trudna. Zobaczysz co bedzie w dodatkowych levelach - tam dopiero jest hardcore ! Cytuj Odnośnik do komentarza
FARMEROS 2 080 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Ma razie sobie odpuscilem donkeja na rzecz the last story, ale wroce! Ogolnie nie gralem w nic na konsolach juz ladnych pare lat, musi wprawa wrocic jednak Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Nie wiecie przypadkiem gdzie najtaniej można wyrwać DKCR? Jakiś sklep zagraniczny? Bo z tego co widziałem w polskich sklepach internetowych to chyba muve ma najtaniej - 180zł, taniej niż używki na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Donkey niszczy. Co za gra. Tak jak przeczuwałem, Wii to godny następca Gacka. Czy wolałbym aby te wszystkie gry nie posiadały tych bajerów z ruchem pada? W 95 procentach przypadków tak, ale nie zmienia to faktu, że Łii posiada poważnych kandydatów do GOTG. Jednym z nich jest właśnie DKCR. Dawno się tak dobrze nie bawiłem przy grze 2D. Wii kompletnie rujnuje mi radość z PS3. Obnaża te śmieszne AAA tytuliki, pokazuje o co chodzi w grze konsolowej. Dlatego też moim pierwszym next genem będzie Wii U - kibicuję im aby sprzedaż ruszyła bo chcę więcej software'u. Czuję że Tropical Freeze będzie jeszcze lepszy. Mario 3D World też pokazuje pazury. Niech wyjdzie jeszcze w 2014 X, Yoshi Yarn, Bayo 2 oraz pełnoprawna Zelda i kupuję. <słucha muzyczki z menu DKCR> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Gra faktycznie jest swietna, o wiele lepsza niz Rayman Origins czy Legends - level design i sterowanie sa znacznie lepsze w grze na Nintendo. Nie mam jeszcze Wii U, ale jak kupie to nowego Donkeya na pewno rowniez, ciesze sie, ze powstaje sequel bo szkoda byloby zostawic taka fajna serie bez kontynuacji. I tak na DKCR trzeba bylo czekac 14 lat od wydania ostatniej czesci na SNES'a ! Edytowane 8 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Czy sterowanie jest lepsze? Tu bym się kłócił. Te machanie padem by zaturlać jest dyskusyjne. Niemniej gra niszczy - właśnie kończę Jaskinię. Te jeżdżenie wózkiem i rakieta to niezły hardkor. Mam nadzieję że w sequelu nie zaniżą poziomu trudności (bardziej bym powiększył ilość checkpointów). Kuna, co za tytuł, no Nie spodziewałbym się tego po Małpie (nigdy nie byłem fanem). Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 mnie sterowanie zdeczka denerwuje - zawsze jak zdmu(pipi)ę coś to małpka mi się turla - reszta jest ok, chociaż port z gacka bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi